Şimdi Ara

Bilgisayarim Boştayken İsiniyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayarimda çok Aptalca salakça ve benzeri görülmemiş bi sorun var.. Bilgisayarim boştayken isiniyor.. Evet boştayken isiniyor.. Pc 1-2 dk boşta kaldigi anda İşlemcinin ve Ekran kartinin isisi aninda yükseliyor.. ANCAK Ne zaman Mouse'a dokunsam veya klayvede bi tuşa bassam aninda isi normale iniyor.. Boşta iken veya yükse iken Fanlarda ne yavaşlama nede başka sorun yok.. Kasada Toz moz deseniz o da yok.. Kasa tertemiz.. Ekran kartinin driverlerini sildim yükledim yine çözüm olmadi.. Cpu-Z'den baktigimda işlemci Hep 4.4-4.5 ghz da durmadan çalişiyor hiç inmiyor.. Anlamadim son 4 gündür var bu problem..

Bi arkadaşa sordum Bios pilini çikar sonra tak Bios sifirlansin dedi bios'un pilini çikardim taktim pc de tarih falan sifirlandi falan yinede çözülmedi problem... Bi başkasi ise işlemcinin termal macunu bitmiştir dedi gittim dün vatandan yeni macun aldim onu sürdüm o da çözüm olmadi.. İnanin kafayi yemek üzereyim Lütfen yardim edin arkadaşlar Lütfen..

Bu problem yüzünden Oyunda oynayamiyorum pcde inanilmaz kasiyor.. Daha önce Sorunsuz şekilde Herşeyi yaparken şuan Pc elimde ölü gibi hiç bir şey yapamiyorum.. Donmayan takilmayan oyunlar donat takilir oldu...

Daha önce HİÇ böyle bişiyle ne karşilaştim nede duydum.. Daha önceden Sorunsuz Süper şekilde kullandigim Bilgisayar son 1 haftadir Canimi okudu resmen.. Lütfen yardiminiza ihtiyacim var Lütfen yardim edin arkadaşlar inanin çok zor durumdayim.....

Cpu-z'da baktgim zaman İşlemci sürekli bu şekilde inişli çikişli boşta-yükte sürekli bu şekilde.. Aşağidaki 5 SS'de Cpu-Z'un işlemcinin 5 saniyedeki voltaj Mhz v.b işlemlerini gösteriyo.. Sürekli böyle inişli çikişli bir çizgide..

Bilgisayari 1-2 dk boşta biraksam Aninda ekran kartida işlemci isisida Yükseliyor.. GPU temperature'a dikkat.. Mouse veya klavyeyi oynattigim an isi normale dönüyor.. Tekrar boşta biraktigim gibi 1-2 dk sonra tekrar isinmaya başliyor takii tekrar mouse falan oynatana kadar..

Kasa:Haf X 942
    İşlemci 2600K İntel
    Anakart Asus P8Z68-V GEN3
    Ram G Skill 8 GB.
    Ekran karti: Asus GTX 560 Ti Top Edition..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 14 Kasım 2012; 4:05:45 >

• Ya beyler bi yardim edin Lütfen ya Hiç mi anlayan yok bu işten..
  • Başka Test progralarıyla dene Birde Uyumlu başka işlemcin varsa onla dene ama korkarım ki anakart gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerantosQ7

Başka Test progralarıyla dene Birde Uyumlu başka işlemcin varsa onla dene ama korkarım ki anakart gibi..

Başka tüm testleri yaptim yapabildigim kadariyla valla daha ne yapabilirim bilmiyorum.. Elimde de başka uyumlu işlemcide malesef yok.. Büyük ihtimal Yazilimsal bir sorundur Silip yüklemedigim yazilim kalmadi yahu.. İnşAllah anakarttan kaynaklanmiyodur Daha yepyeni sistem çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 14 Kasım 2012; 4:06:44 >
  • Aida 64'le ölçüp görev çubuğu simgelerinin ss'ini koyarsanız daha anlaşılır olacaktır.
  • Windows gibi bir işletim sistemi değilde bilgisayarınızı linux gibi bir işletim sisteminde açın. Bilgisayarınızın fanlarını birde öyle gözlemleyin. eğer bilgisayarınızın fanları burada da çok hızlı çalışıyorsa donanımsal bir arızanız var demektir.

linux işletim sistemini google da ubuntu diye aratırsanız ubuntunun resmi web sitesinden bedava indirdikten sonra bir cd yada dvd ye yazdırıp işletim sistemini bilgisayarınıza kurmadan deneyebilirsiniz!!

KolayGele :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyun oynarken kapaniyor ss li
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Aida 64'le ölçüp görev çubuğu simgelerinin ss'ini koyarsanız daha anlaşılır olacaktır.

Aida 64'u indirdim ama hangisini ölçüp sonucunu koymam gerekiyor söyler misiniz ?

quote:

Orijinalden alıntı: maxhacker

Windows gibi bir işletim sistemi değilde bilgisayarınızı linux gibi bir işletim sisteminde açın. Bilgisayarınızın fanlarını birde öyle gözlemleyin. eğer bilgisayarınızın fanları burada da çok hızlı çalışıyorsa donanımsal bir arızanız var demektir.

linux işletim sistemini google da ubuntu diye aratırsanız ubuntunun resmi web sitesinden bedava indirdikten sonra bir cd yada dvd ye yazdırıp işletim sistemini bilgisayarınıza kurmadan deneyebilirsiniz!!

KolayGele :)

2 içinde format attirmayi düşünüyorum.. Eğer ki formattan sonrada düzelmezse kiii İnşAllah düzelir yoksa parçalari söküp garantiye yollicam mecburen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 14 Kasım 2012; 21:53:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ffaattii07

quote:

Aida 64'le ölçüp görev çubuğu simgelerinin ss'ini koyarsanız daha anlaşılır olacaktır.

Aida 64'u indirdim ama hangisini ölçüp sonucunu koymam gerekiyor söyler misiniz ?

Bilgisayar>algılayıcı bölümünden

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

quote:

quote:

• quote:

quote:

quote:

quote:

ısılar gayet normal dostum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pc yükte çalişirken normal zaten Olay boşta biraktigimda oluyor..

Bu sonuçlarda PC BOŞTAYKEN isi değerleri.. Tam tersi olmasi gerekirken Pc Boşta çalişmaya biraktigim anda isilar yükseliyo.. Fan Hizlari yükteyken ki hizlariyla boştaykende dönüyor durmuyor yani.. Haf X kasa kullaniyorum Fanlarin hepsi gözümün önünde dönüyor çünkü..

Dedigim gibi bunlarda Pc'i Boşta biraktigimda ki isi değerleri.. Yük altindayken isinmasi gereken şeyler Boşta iken isiniyor.. Mouse dokundugum anda veya klavyede bi tuşa bastigim anda ise isilar normale dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 14 Kasım 2012; 22:45:45 >

• 2-3 gündür Araliksiz uğraşiyorum ama hala Çözemedim... Allahim bu nasi bir belaymiş yaa... Ekran kartsiz kullandim bi süre Belki ondandir diye sorun hala devam ediyor...

Bugun Format atticam gönülsüz şekilde çünkü bir sürü ivir zivirim var pc'de... Formatta çözüm olmazsa anakart işlemci ve ekran kartlarini söküp Garantiye yollicam...

• kasa kapalı bir ortamdamı duruyor? belki vürüs olabilir
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pc yükte çalişirken normal zaten Olay boşta biraktigimda oluyor..

Bu sonuçlarda PC BOŞTAYKEN isi değerleri.. Tam tersi olmasi gerekirken Pc Boşta çalişmaya biraktigim anda isilar yükseliyo.. Fan Hizlari yükteyken ki hizlariyla boştaykende dönüyor durmuyor yani.. Haf X kasa kullaniyorum Fanlarin hepsi gözümün önünde dönüyor çünkü..

Dedigim gibi bunlarda Pc'i Boşta biraktigimda ki isi değerleri.. Yük altindayken isinmasi gereken şeyler Boşta iken isiniyor.. Mouse dokundugum anda veya klavyede bi tuşa bastigim anda ise isilar normale dönüyor.

bak dostum resimler tam tersine sen boştayken ısınıyor yazdığın resimdeki işlemcinin kullandığı watt değerine bak bide yük altında iken yazdığın resimdeki güç değerine bak boştayken sistem yük altına girdiğinde en az 50 watt güç çeker sen tam tersine yapmışsın bence hiç sorun yok istersen bugün özel mesaj olarak iletşim adresini yaz beraber test edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

kasa kapalı bir ortamdamı duruyor? belki vürüs olabilir

Yo hayir masanın üzerinde oldukça da havadar bi yerde duruyor.. Virüs benimde aklima gelmişti, Lisansli nod 32 ve kaspersky ile Derin tarama yaptim yinede pc de bi sorun bulamadi.. Ccleaner Advanced systemcare v.b. gibi programlarla da elden geçirdim. yine bi sorun çıkmadı..
  • quote:

bak dostum resimler tam tersine sen boştayken ısınıyor yazdığın resimdeki işlemcinin kullandığı watt değerine bak bide yük altında iken yazdığın resimdeki güç değerine bak boştayken sistem yük altına girdiğinde en az 50 watt güç çeker sen tam tersine yapmışsın bence hiç sorun yok istersen bugün özel mesaj olarak iletşim adresini yaz beraber test edelim

Dostum adın her ne ise adın gibi emin ol SS^lerde bi yanlışlık yok.. Yükte ki ve Boşta ki Ss'lerde bi yanlışlık yok..

Zaten mantık sınırlarımı zorlayanda Bilgisayar nasıl oluyorda Boştayken yük, Yükteyken boş performansi veriyor onun anlamiyorum.. Ss'lerde en ufak bi dalavere yok emin olabilirsiniz..

Geçen gün, belki işlemcinin termal macunu bitiktir ondan yapıyordur diye düşünerek Topkapı vatan computer'e gittim... En kalitelisinden Zalman ZM-STG2 termal macun aldım... Kullanan herkes çok çok memnunmuş.. Her neyse gittim orda bilgisayar toplayan satış yapan v.b yani pc lerden çok iyi anlayan çalışanlara sordum.. Adam hayatinda ilk defa böyle bişey duyduğunu Dalga mi geçtiğimi söyledi ??

Böyle şaka gibi bir sorun yaşıyorum Son 1 haftadir... Bugün format attiricam her sorunum yine çözülmezse işlemciyide anakartida ekran kartinida garantiye yollicam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffaattii07 -- 15 Kasım 2012; 10:15:08 >

• Hocam combofix ile bir taratın

Parçaları başka bir pc'de deneyin tek tek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

kasa kapalı bir ortamdamı duruyor? belki vürüs olabilir

Yo hayir masanın üzerinde oldukça da havadar bi yerde duruyor.. Virüs benimde aklima gelmişti, Lisansli nod 32 ve kaspersky ile Derin tarama yaptim yinede pc de bi sorun bulamadi.. Ccleaner Advanced systemcare v.b. gibi programlarla da elden geçirdim. yine bi sorun çıkmadı..

ozman teknik servise götür

• Anakartlar, 2-4 çekirdekli derken 6-8-10 çekirdekli İşlemciler, Yüksek kalite Grafikler, Yani kısaca Bilgisayar teknolojisi geliştikçe Yaşanan sorunlarin çeşitliliğide değişiyor Yeni yeni sorunlar ortaya çıkıyor... Bakalım İnşAllah formattan sonra sorun çözülür yoksa yazik olacak..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.