Şimdi Ara

Bilgisayarım belli bir süre sonra kitleniyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben yeni bir bilgisayar aldım 3 günlük ve özellikle oyun oynarken belli bir süre sonra bilgisayarım kitleniyor.Ne restart atıyor nede herhangi birşey.Sanki hayat onun için donuyor.
    Pc min özellikleri

    Anakart : Gigabyte M56S-S3 NF560/DDR2 800 S+GL+1394+16X 940p
    CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.7 GHz) 1MB 940pin-D.Core
    Ekran Kartı: Sapphire HD3650HM 512 MB/1 GB 128Bit DDR2 16X
    Ram: Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
    HDD: Seagate 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ
    DVD-RW: Lg LG-GH22NS30-40 22X Sata Dvd-Rw Siyah
    PowerSuply: High Power 350W
    Kasa: Coolermaster

    Ayrıca eski IDE 250GB lik bir HDD de kullanıyorum.Ancak onu sadece veri dosyalamak için kullanıyorum.İşletim sistemim Sata HDD de.

    Şüpelerim arasında Ram ve ekran kartı var.Bu konuda bana acil yardım edersiniz çok sevinirim.En azından parçaları deiştirme gibi bir şansım var 15 gün içerisinde.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelorumcek -- 15 Nisan 2009; 16:04:06 >







  • öncelikle kasa içerisinde bağlantı kontrolü yapın, özellikle 24pin ve 4 pinlik anakart girişleri.
    anakartın son sürüm bios'unu yüklemeyi deneyin. sonrasında yapay bi test programı kullanarak makinenin neden kapandığına bakmak lazım.
    everest ile işlemci-hdd stresi uygulayalım, mesela 10 dak. furmark ile ekran kartını deneyelim yine 10 dak kadar. herhangi birinde karşılaşacağınız herhangi bir anomaliyi buraya belirtin.

    buraya kadar hep donanım olarak düşündük ama, yazılımsal da olabilir pekala. özellikle birden fazla video codec paketi-yazılımı yüklü PC'lerde sıkça rastlanır kitlenme durumları. değerlendirmeye alın.

    Saygılar..
  • teutara, arkadaşım sizin bilgileriniz bu nokta için geçerli değil. Nedenie gelince arkadaş Pc'yi yeni toplamış yani bu deme oluyorki eğr bir parça sorun veriyorsa değiştirme gibi bir şansı var sizin verdiğiniz bilgiler faydalı olabilir;ama şu konumda değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kasap1988

    teutara, arkadaşım sizin bilgileriniz bu nokta için geçerli değil. Nedenie gelince arkadaş Pc'yi yeni toplamış yani bu deme oluyorki eğr bir parça sorun veriyorsa değiştirme gibi bir şansı var sizin verdiğiniz bilgiler faydalı olabilir;ama şu konumda değil.



    o zaman sizin görüşünüze göre,,

    "hemen aldığın yere götür- onlar icabına baksın" dememiz lazım. zaten geri verebileceğinin farkında arkadaş, kendi çözebiliceğini düşündüğü için sormuş,
    saygısızlık yapmak istemem, yardımcı olmak için belirtmiştim.
  • Hemen testlere başlıyorum.Elde ettiğim bilgileri buraya tekrar yazacağım.İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kasap1988

    teutara, arkadaşım sizin bilgileriniz bu nokta için geçerli değil. Nedenie gelince arkadaş Pc'yi yeni toplamış yani bu deme oluyorki eğr bir parça sorun veriyorsa değiştirme gibi bir şansı var sizin verdiğiniz bilgiler faydalı olabilir;ama şu konumda değil.



    Öncelikle bilgisayarı parça parça aldım.Yani parçaların tek tek garantisi var.Toplamayı kendim yaptım.Eğer sorunlu olan kısmı bulabilirsem gerekli parça değişikliğini yapabilirim.Bu yüzden öncelikle hangi parçanın sorunlu olduğunu bulmam gerekiyor.

    teutara arkadaşım kesinlikle benim istediğim cevabı verdi salında çünkü gerekli olan testleri ve sorunu nasıl bulabileceğimi bilemiyorum.Bildikleriöi yaptım ancak sonuç vermedi.
  • bios update yapmamışsın galiba?
    anakart nforce chipsetli(nvidia) ekran kartı ati. ihtimal küçük olsa da uyumsuzluk sorunu olabilir. 1.5 saat sonra kitlenme oluyorsa %99 ihtimalle yazılım problemi ve yine %90 ihtimalle sürücü problemi olduğunu getirir akla.
    anakart bios : ftp://download.gigabyte.ru/bios/motherboard_bios_ga-m56s-s3_f5.exe
    windows üzerinden bios update için program :ftp://download.gigabyte.ru/utility/motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
    anakart son sürüm : http://us.download.nvidia.com/Windows/nForce/15.23/15.23_nforce_winvista32_international_whql.exe
    ekran kartı son sürüm : https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/9-4_xp32_dd_ccc_wdm_enu.exe

    bunlardan sonra da kitleniyorsa, bios altından hdd lerin ikisinide S.M.A.R.T. seçeneğini kapat. sonrasında windows altından "hdd bekleme zamanı" nı devre dışı bırak.

    eğer yine başarı kaydedemezsen, maalesef servise gitmen gerekecek..

    Saygılar..




  • Powerdan olma ihtimali cok buyuk.
  • teutara, arkadaşım bilgi paylaşımınıza bir şey demedim. Ancak arkadaş Pc'yi yeni toplamış eğer bir parça arızalıysa değiştirme gibi bir şansa sahip. size ona bakarsanız bende bir şeyler diyebilirdim şunu yap şunu yap diye. Diyelimki sizin dediklerinizi yaptı ve düzelmedi kakıp bilgisayarcıya götürecek bilgisayrcı eğer salak değilse Pc üzerinde oynama olduğunu fark eder. icabında değiştirmez.

    Hatırlatayım ben Kasap1988: Bilgisayarcı değilim;ama bilgisayarcıları da cebimde gezdiririm.
  • Zaten sorun orda önceden söylediğim gibi parçaları tek tek aldım. bu yüzden aldığım yere de götürsem hangi parçanın değişmesi gerektiğini bilemediğimden bütün parçaların değişmesini de isteyemem.Bu yüzden eğer 15 gün içerisinde sorunun hangi parçada olduğunu bulabilirsem.O ürünü değiştirebilirim diye düşündüm.Bu konuda yardım istedim.Eğer sizinde bir öneriniz varsa "genellikle şu parça sorun çıkartır bunu değiştir." gibi çok memnun olurum.İlginiz için de teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelorumcek -- 16 Nisan 2009; 16:37:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kasap1988
    Hatırlatayım ben Kasap1988: Bilgisayarcı değilim;ama bilgisayarcıları da cebimde gezdiririm.


    Sizin karsiniza daha bilgisayarci cikmamis o zaman.
  • R.Korkmazz, evet doğru söylediniz karşıma bilgisayrcı çıkmamış;ama eksik söylediniz işini yapabilen bir bilgisayarcı çıkmamış demeliydiniz o zaman size tam not veriridim Birde benim bariz bir şekilde lafım ortada 'beğenen lafı alır, beğenmeyen lafı olduğu yerde bırakır gider' Halk tabiriyle : ' Yarası olan gocunur başka söze ne hacep'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGa21sk -- 16 Nisan 2009; 22:32:13 >
  • arkadaşın problemi çözüldü, bilgisayarcıya gitmeden..

    saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.