Şimdi Ara

Bilgisayarim aniden kapaniyor. (ayrintili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopumu genelde dugmeden kapatan biriyim sakincali oldugunu bile bile kapatiyorum. herneyse bugunde kapattim laptop u. 5dk sonra acmak geldi aklima gittim acmak icin fakat bilgisayari calistirdigimda fanindan sanki elektrik supurgesi calistirmisim gibi ses gelmeye basladi. asiri derecede ufluyordu fan. ilk defa boyle oldugunu gordum. fakat yaklasik boyle 30sn devam ettikten sonra kapaniyor. bir kac kez daha denedim fakat pc nin kendini asirir isindigindan kapattigini bildigim icin birseylerini yakmayayim diye tekrar tekrar acmadim. garantiye mi gondereyim yoksa yapabilecegim birseyler var mi?

Tum cevaplar icin tesekkurler

• Panik yapmayın.Profilimdeki laptop dediğinizi 1 senedir yapıyor.Pc ilk açılıyor yaklaşık 30 sn acayip ses çıkıyor sonra normal çalışmaya devam ediyor.Yazın normal internette gezinirken bile ses çıkarıyor(altında sonradan satın aldığım fan olmasına rağmen) bir süre sonra geçiyor.Sağlam çıktı sorun olmuyor.Eğer bilgisayar parçalarından yeterince anlamıyorsanız mutlaka bir bilgisayarcıya ya da servise götürmenizi tavsiye ederim..Anlıyorsanız açın.Cpu fanınıvarsa ekran kartı fanını bir kontrol edin bozulmuş falan olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 26 Kasım 2011; 22:32:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: merhaba80

Panik yapmayın.Profilimdeki laptop dediğinizi 1 senedir yapıyor.Pc ilk açılıyor yaklaşık 30 sn acayip ses çıkıyor sonra normal çalışmaya devam ediyor.Yazın normal internette gezinirken bile ses çıkarıyor(altında sonradan satın aldığım fan olmasına rağmen) bir süre sonra geçiyor.Sağlam çıktı sorun olmuyor.Eğer bilgisayar parçalarından yeterince anlamıyorsanız mutlaka bir bilgisayarcıya ya da servise götürmenizi tavsiye ederim..Anlıyorsanız açın.Cpu fanınıvarsa ekran kartı fanını bir kontrol edin bozulmuş falan olmasın.

Kendim yaparsam tekrar laptop u toplayamamaktan korkuyorum eğer garantiye girmiyorsa teknik servis 250TL civarı para alıcak. ne yapacağımı bilemedim.

30sn sonra kendiliğinden kapanıyor sanki bataryayı çekmişim gibi

• dün akşamdan beri pc yi açmıyordum biraz önce açtım açıldı pc nin altını boşluğa getirerk çalıştıyoruyom. pc açıldıktan sonra elektrik süpürgesi sesi azaldı.

fakat pc nin altını boşluğa getirmediğim zaman kapanıyor.ve dün akşam dıt dıt dıt dıt diye ses geliyordu bu gün o yok. fanspeed programını kurdum böyle ekran gördüm

Bilgisayarim aniden kapaniyor. (ayrintili)

speed01 yazan yer normalde %30 du %100 yaptım ısılar biraz düşmeye başladı.

GPU Fan: 0rpm yazıyor sanırım fan ölmüş?

edit: şuan dünkü açamadığım pc den yazıyorum. altını boşluğa getirmediğimde bataryayı çıkartmışım gibi kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altug -- 27 Kasım 2011; 16:20:16 >

• evet fanınız ölmüş maalesef aşırı sıcaklıktan dolayıda laptop kendini korumaya alıyor. bios ayarlarından fan warningleri kapatırsanız normal olarak açılıp kapanmaya devam edicektir. yanlız donanımı yakma olasığınız çok yüksek en kısa sürede açıp temizlemekte yada değiştirmekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sky_

evet fanınız ölmüş maalesef aşırı sıcaklıktan dolayıda laptop kendini korumaya alıyor. bios ayarlarından fan warningleri kapatırsanız normal olarak açılıp kapanmaya devam edicektir. yanlız donanımı yakma olasığınız çok yüksek en kısa sürede açıp temizlemekte yada değiştirmekte fayda var

fan warning i kapatmak pc yi oldugu gibi atese atmaktan daha tehlikeli En iyisi garantiye gondermek. icini temizlesinler fan a baksinlar.
    birde yandaki fan calisiyor. bu laptopda kac tane fan var? hangisi olmus? Kasanin arkasina baktim. klavye falan cikmadan yapilacak gibi degil
    cevaplar icin tekrar tesekkurler sorunum cozuldugunda yazacagim.

• ekran kartı fanı dönmeyen diğerlerinde bi sorun yok gözüküyor. servis ücretinden bahsetmişsiniz.. 250liralık bi işlem değil ama bu iş ama yine de siz bilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı fanı ölmüş evet, hemen servise felan götür çünkü ekran kartı yanarsa o 250TL masraf katlanarak artar bir anda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.