Şimdi Ara

Bilgisayarım açılmıyor !! ACİL LÜTFEN YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğlen yeni bilgisayarımdan söktüğüm Cd-Rw ı eski bilgisayarıma taktım.Eski bilgisayarımda işim vardı.İşimi hallettim.Cd-Rw ı tekrar yeni bilgisayarıma bağladım.Bilgisayarımın power tuşuna bastığımda sadece bir kaç kere bilgisayarın içinde ışık yanıyor birde fanın ışığı yanıp sönüyor.Bilgisayar açılmıyor yani

Bu yazıyıda eski bilgisayarımdan yazıyorum.Acilen düzeltmem lazım yeni bilgisayarımı. Bir çok önemli veri var yeni bilgisayarımda

LÜTFEN YARDIM EDİN !!!!!

Edit : Yeni sistemim (Bozulan sistem) imzada yazıyor belki yararı olur söylememin .YARDIM !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 25 Temmuz 2010; 0:51:45 >

• bence kesinlikle power ile ilgili bi kablo gevşedi kontrol ettiniz mi onur bey. birde anakart üzerinde ayağı kırık herhangibir devre elamanı yada yamulmuş birşey var mı bir kontrol edin dilerseniz...
  • Geçmiş olsun kardeşim...

Sanırım şase yaptı kasa

Statik elektrik toplanmış olabilir ilk bakışta aklıma bu geldi, psu kablosunu çıkar, kasanın power tuşuna 30-40 saniye kadar basılı tut, sonra kabloyu takıp açmayı dener misin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 25 Temmuz 2010; 1:20:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sazan152

bence kesinlikle power ile ilgili bi kablo gevşedi kontrol ettiniz mi onur bey. birde anakart üzerinde ayağı kırık herhangibir devre elamanı yada yamulmuş birşey var mı bir kontrol edin dilerseniz...

Didik didik ettim şimdi kasayı.Maalsef öyl gevşemiş bir şey bulamadım
  • Benim de başıma geldi benzer olay kasanın ön kısmı çıkartmıştım açılmıyordu fanlar dönüyor ama başlama sesi gelmiyordu. Sorun reset tuşunun iç kısımdan basılı kalmasıymış o şekilde çözebilmiştim. Eğer siz de ön kapakla uğraştınız veya etkilediyseniz reset tuşuna bakın derim ön panele giden kablolarda sorun olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı : LEON-X

Geçmiş olsun kardeşim...

Sanırım şase yaptı kasa

Statik elektrik toplanmış olabilir ilk bakışta aklıma bu geldi, psu kablosunu çıkar, kasanın power tuşuna 30-40 saniye kadar basılı tut, sonra kabloyu takıp açmayı dener misin.

Denedim üstadım sonuç olumsuz bir işe yaramıyor.
    Bu sabah çalışan bilgisayara durduk yere ne olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 25 Temmuz 2010; 1:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Benim de başıma geldi benzer olay kasanın ön kısmı çıkartmıştım açılmıyordu fanlar dönüyor ama başlama sesi gelmiyordu. Sorun reset tuşunun iç kısımdan basılı kalmasıymış o şekilde çözebilmiştim. Eğer siz de ön kapakla uğraştınız veya etkilediyseniz reset tuşuna bakın derim ön panele giden kablolarda sorun olabilir.

Önerin için sağol arkadaşım yarın ilk iş deneyeceğim bunu.
    Bu saatte yapamam milleti uyandırmayayım şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inş çözüm üretirsin dostum. leon-x hocamızın dediği gibi şasi yapmaz inş. çünkü o çok beter bişi... boşa kasanın gitmesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sazan152

inş çözüm üretirsin dostum. leon-x hocamızın dediği gibi şasi yapmaz inş. çünkü o çok beter bişi... boşa kasanın gitmesi...

Cümlen korkutu beni doğrusu :'(

Boşa gitmesi ne demek ilk defa çağa ayak uyduran bu kadar güzel sistem aldım.Lütfen o kadar para alınteri boşa gitmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 25 Temmuz 2010; 1:58:01 >
  • Up yardım
  • cd-rw yi sokup denedin mi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

cd-rw yi sokup denedin mi peki?

Denedim kardeş.
    Cd-Rw söktüm taktım (IDE)
    Dwd-Rw (Sata) bunu ellememiştim ama bundan olabilirmi ?
  • Kasani uzay montajda dene. kasa icinde gormedigin bir durum olabilir.
  • quote:

Kasani uzay montajda dene. kasa icinde gormedigin bir durum olabilir.

Uzay montaj nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

quote:

Kasani uzay montajda dene. kasa icinde gormedigin bir durum olabilir.

Uzay montaj nedir ?

Araştırdım uzay montajı ama çevremde öyle bir şey yapacak biri yok sanırsam
  • Kasanin icindeki herseyi sök. dışarıda birlestir demek.
    yani islemci ve fani disinda anakartin uzerindeki hersey sokulecek. disarida tekrar toparlanacak veya temel bilesenlerde ariza var mi yok mu diye tek tek de deneyebilirsin.
    herseyi sokersin. psu + anakart i alirsin. bir yerden anakart speakeri alirsin ramlerini sokersin ses verirse anakart saglamdir. ram yok sinyali veriyordur. bundan sonra ram takarsin ekran karti yok sinyali beklersin. ekran kartini taktigin anda tek bip sesine duser sinyal makine acilir duruma gelir.
    buraya kadar bir sorun yasarsan problem baslar
  • Önerin için sağol ama ben riske giremem.
    Bir sorum olacak kasayı alıp bir bilgisayar tamircisine versem o yapar belki ama benim sorunum bilgisayarda masaüstünde banka kredi kartı bilgilerim falan vardı.Şimdi bigisayar tamircisi bilgisayarı yaparda sonra ona bakar diye korkuyorum.Harddiski söküp alsam , kasayı versem adama öylede yapabilirmi yani en azından pc motoru çalışırmı ? Zaten o çalıştığında sorun ortadan kalkıyor
  • Cd-Rw takılı değilken PC'yi açmayı deneyip denemediğinizi anlayamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Cd-Rw takılı değilken PC'yi açmayı deneyip denemediğinizi anlayamadım...

Denedim kardeş.

Ben kendim yapamayacağımı anladım.

Bilgisayarımı yapacak birisine vereceğim ama bilgisayarın masaüstünde kredi kartı bilgileri var.Şimdi vereceğim kişi onada bakarsa diye korkuyorum.
    Şimdiki sorum Harddisk olmadan bilgisayarın motoru açılırmı ? Harddiski söküp alıp , adama sadece kasayı verirsem kasa açılırmı ?
  • Umutsuz vaka güncel
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.