Şimdi Ara

bilgisayarı temizledim kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşımın pc si nerdeyse 10 yıldır pc sini açıp temizlememiş ve artık pcı-expres slotları işlemci soğutucusun ısı dağıtıcısı tozdan plak bağlamış artık o kadar kirliydi güç kaynağıda aynı şekildeydi onuda temizledim yani her yerini temizledim ekran kartını falanda söktük taktık işlemciyeve ekran kartına termal macun sürmedik yoktu zaten kuruydu diye öylece taktık kasayı temizlemeden önce kasmayan her şey kasmaya başladı oyunlarda internetten video izlerken bile kasıyor pc sizce ne sebep olmuştur buna cevaplarınızı bekliyorum

• mehmetbaycan M kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemcinin vidalarını iyice sıkın. Problem bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • Secdeon kullanıcısına yanıt
    sıktım hatta tuttum işlemcci soğutucusunu kaldırdım salladım falan onda sıkıntı yok sitetik elektrik falan olabilirmi pc benimde değil çocuk güvenmişti böyle oldu üzülüyomda :D
    Söküp bir daha tak. Tüm kabloları sök dostum işlemci de dahil sonra hepsini doğru yerlere taktığından emin ol. İşlemciye çok dikkat et. Ramlerin yerlerini değiştir. Bi dene. :)
  • fazla temizlemişsin formatla düzelir
  • Secdeon kullanıcısına yanıt
    iki kere yaptım komple söküp taktım 2 kere
  • akrepyusuf kullanıcısına yanıt
    eminmisin abi ya çok mahcubum çocuğa karşı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Fanı çıkarıp takarken İşlemciye yeniden termal macun sürdün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynal kullanıcısına yanıt
    hayır temizlemeden önceki termal macun duruyo üzerinde ama eskiden kasmayan oyunlar falan şimdi kasıyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbaycan

hayır temizlemeden önceki termal macun duruyo üzerinde ama eskiden kasmayan oyunlar falan şimdi kasıyor işte

Eski macun olmaz, onu iyice kazı ueniden termal macunu sür fanı o şekilde monte et. İşlemciyi yakarsın söyleyeyim.

ama temizlemeden önce bişey yoktu aynı şekilde koydum yerine ama 2 güne alıcam yeni macun sürecem çocuğun pc ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetbaycan -- 26 Şubat 2014; 14:18:48 >
    Temizlemeden dogal olarak birşey olmaz.
    Termal macun işlemci ike fan arasindaki boşluklarî doldurur ve bu fan yardımıyla ısıyı dağıtır. Fanı çıkardığın zaman eski kurumuş macun hiçbir işe yaramaz.
    Sıcaklık değerlerine bir bak bakalım bilgisayarın.

biliyorumda o kadar fark yaratırmı diyosun açar açmaz kasmaya başlıyo çünkü cevaplarınızı bekliyorum
    Sıcaklık değerlerini paylaßır mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetbaycan

eminmisin abi ya çok mahcubum çocuğa karşı

emin değilim

istersen bilgisayarcıdan termal macun al işlemciye macun sür, komple dağıt makineyi tekrar topla ayrıca anakart ne ise onun sitesine gir power, reset vs. soketlerini iyi incele doğru yere taktığına emin ol

hatta ilk başta sadece power soketini tak pc açılsın duruma bak kalanını sonra takarsın

bunlarda çözüm olmazsa formatla

arkadaşlara mahçup olma sıklıkla karşılaştığımız bir imtihan türüdür sıkıntı yok takma kafana senin niyetin iyi gerisini boşver

arkadaşın evi bana uzak her zaman gidemiyorum dün gittim yarın belki gidebilirim yani söyleyemem malesef
  • akrepyusuf kullanıcısına yanıt
    sökmeden önce o kabloları kontrol ettim onlarda sorun yokta termal macun alırsam düzelirmiki ya deniceğim bida sökerim gittiğimde cevapları bekliyorum
  • Merhaba,

Temizliği yapmışsınız çok güzel, termal macun uygulamasını da yapmanız gerekmektedir. Macun kurumuş olabilir, bu macunu tamamen temizlemeniz gerekiyor. Termal macunu sürerken ince bir tabaka olmasına dikkat etmeniz gerekemktedir. Hatta jilet, kredi kartı gibi aparatlarla spatula görevi ile ince bir tabaka halinde basit bir şekilde sürebilirsiniz.

İşlemci çok ısındığı zaman işlemci yanmaz, korkmayın.. Her işlemcinin belli bir ısı derecesi vardır, işlemci maximum ısı derecesine ulaştığı zaman kendisini korumaya almak için sistemi tamamen kapatır, reset atmaz..

Kasa içerisindeki donanımları söküp/takarken harddisk darbe almış olabilir, şayet darbe almışsa ve sarsıntıya uğraşmışsa bad sectör oluşmuş olabilir ve normal olarak sistem kasmalara mağruz kalabilir. Düşük bir ihtimal de olsa termal macun sonrasında sorun yaşamaya devam ederseniz harddiskinizi test etmenizi öneririm. Hd tune adlı yazılım ile harddiskinizi test edebilirsiniz.

Bir den fazla RAM modülü varsa tek, tek deneyebilirsiniz yada farklı slotlarda deneme yapabilirsiniz.. Hatta Ram uçlarını silgi ile fazla bastırmamak şartlı ile silip deneyebilirsiniz. Uzun süre temizlenmeyen bir cihaz sonucunda, oksitlenme olmuş olabilir, aynı şekilde Ram yatağını temizlemeniz gerekemektedir. Ram yatağını üflerseniz yeterli olacaktır.

Mevcut harddisk IDE/Sata arabirim veri kablolarını değiştirip deneyebilirsiniz.

Anakart üzerinde On board grafik kartı mevcutsa sistemi ekran kartı olmadan test etmeniz de gerekebilir. Şayet on board grafik kartında herhangi donma, kasıntı meydana gelmezse ekran kartını derinlemesine incelemek gerekebilir.

Genelde temizlik sonrası çıkan donma, kasma gibi sorunların altında bu nedenler yatar.

Son olarak temizlik sırasında, pcb kartlar üzerinde gözle görülmeyek kılcal olarak veri yolları, lehim yolları bulunmaktadır. Bu yollara zarar gelmiş de olabilir ve sorunun kaynağıda bu olabilir.

Şimdilik bu yazdıklarımı uygularsan ve sonuçları teker, teker yazarsan daha kapsamlı olarak yardımcı olabilirim size..

• ProbLem! kullanıcısına yanıt
    harkdiski çıkarmadım yerinden sadece güç kablosunu bide sata değilde dişli bi bölge var cd roma bide harddisk e bağlı işte onu söktüm harddiski çıkarmadım sonuç olarak

ram soketleri 2 adet ikiside dolu slotlara üfledim temizlerken ramleri silgiyle silmedim ama :D

onbord ekran kartı yok

3 öneri vermişşin üçünüde yazdım arkadaş bana uzak her zaman gidemiyorum yaptıklarımı anlatttım

cevapları bekliyorum
  • Hocam sorun kesinlikle işlemci ve macundan kaynaklı. Şöyle anlatayım;

Termal macunu sürdüğünüzdebir kısmı işlemciye bir kısmı soğutucuya yapışarak yayılır. Bu esnada aralarda damar damar boşluklar kalır. 10 yıllık macun tamamen kuruyup taş gibi olmuştır. Dolayısıyla çıkartıp taktığınızda damarlar yerli yerine oturmadığı için işlemci soğutucuya uzak kalıyor ve aşırı ısınıyor. İşlemciyi ve soğutucu plakayı tamamen temizleyip yeni macun sürerseniz sıkıntı kalmaz. Macun sürme teknikeri youtube de bol bol mevcut.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.