Şimdi Ara

BİLGİSAYARI HER AÇTIĞIMDA BİOS AYARI YAPMAK ZORUNDAMIYIM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarı her açtığımda bios update yle ilgili soru çıkıyır.
    f1 e basarsam biosu açıyor
    f2 ye basarsam açılmıyor bilgisayar.upgrade your computer nt system gibisinden uzun bi mesajla karşılaşıyorum.
    f1 e basıp bios ayarlarına bakıyorum normal.çıktığımda yeniden başladığında windowsa geliyor.
    fakat her bilgisayarı açtığımda bu ayarı yapmak zorundamıyım ben.
    bios pili dolu saate değişme yok
    ayrıca yeni pil de aldım ve şuan o yeni pil takılı
    ayrıca bir şey daha bilgisayarı kapatıp fişi çektiğimde
    saat ayarlamam dA GEREkiyor

• Bios pilin bitmiş olmalı.
    Anakartın üstünde bir pil mevcut.Pili çıkartıp bir elektronikçiden veya saatçiden aynı model marka pil alıp takarsan düzelir...
  • arkadaşım ben pili yeni değiştirdiğimi belirtmiştim.pille ilgisi yok.çünkü pil yeni.yine aynı sorunu veriyor.
    bios UPdate istiyo olabilir miki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: horifaydo

Bios pilin bitmiş olmalı.
    Anakartın üstünde bir pil mevcut.Pili çıkartıp bir elektronikçiden veya saatçiden aynı model marka pil alıp takarsan düzelir...

e arkadaş pili yeni aldım diyogerçi akla başka da mantıklı birşey gelmiyor..aldığınız pilin kesin çalışır olduğundan emin misiniz? yani bazı bilgisayarcı arkadaşlar ellerinde ki herşeyi satma eğiliminde olduğundan..yani daha öncede pil almadım ama kapalı bir kutu içinde mi aldınız..yoksa açıkmıydı pil..yeni aldım dediğiniz pil de nanay gibi geldi bana..

saygılar..

quote:

arkadaşım ben pili yeni değiştirdiğimi belirtmiştim.pille ilgisi yok.çünkü pil yeni.yine aynı sorunu veriyor.
    bios UPdate istiyo olabilir miki?

bios update le falan ilgili birşey değil bu..fişi çekince saat falan değişiyo demişsiniz..o başlangıçta çıkan update yazısıda bios bilgileri saklayamadığından kendini update etmek istiyodur..yani normalde olması gereken duruma..hiç bir anakart bios update istiyom demez..duymadım daha önce pille alakalı ama bi pil daha denerdim ben olsam içim içimi yemeden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cscageonly -- 21 Aralık 2005 21:15:05 >

• Yıllar önce, anakartıma şifre koydum ve unuttum.O gün pili ters deydirdim yuvasına.O günden sonra pil taksam da düzelmedi. Bir gün ne olduysa oldu, belkide üst bios sürümüyle değiştince mi bilemiyorum.Pili bir kaç kere daha ters deydirdim ve taktım sonra.Sanki bundan dolayı düzeldi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 21 Aralık 2005 21:21:51 >
  • hımmm işte bu çok mantıklı
    çünkü bi önceki değştirdiğim pil de bitik değildi gibi geliyo du bana çünkü dilimi değdirdiğimde acı hissi veriyodu

süpersin kardeşim bunu bi deneyeceğim
    teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.