Şimdi Ara

bilgisayardan modeme nasıl reset atarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim modemim için bir link verilirse cçok memnun olurum zxnel p-660 w

win 7 x64 raid0

arkadaşlar özelllikle tek tuslu bişeler arıyorum hani bir kod olsada tıklasak hemen reset atsa ne iyi olurdu..... modemin driverini yuklemek istemiyorum cunku şifre gir çık falan yani farklı yöntem arıyorum
    teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayardan Modeme Nasıl Reset Atılır?

Modemdeki hataları gidermek veya varsayılan ayarlarına döndürmek için bazen bir reset işlemi gerçekleştirmeniz gerekebilir. İşte bunu bilgisayardan yapmanın adımları:

1. Modemin güç kablosunu çıkarın: Modemi elektrik prizinden çıkarın ve birkaç dakika bekleyin.

2. Reset düğmesini bulun: Bu düğme genellikle modemin arkasında veya altında bulunur ve küçük bir delik görünümündedir.

3. Reset düğmesine basın: Sivri uçlu bir nesne (örneğin ataş veya kürdan) kullanarak reset düğmesine yaklaşık 10-15 saniye basın ve basılı tutun.

4. Güç kablosunu tekrar takın: Reset düğmesini bıraktıktan sonra güç kablosunu tekrar modeme takın.

5. Modemin yeniden başlamasını bekleyin: Modem yeniden başlatılacak ve bu işlem birkaç dakika sürebilir.

6. Kurulum işlemini tekrarlayın: Reset işleminden sonra modeminizi tekrar kurmanız gerekebilir. İnternet servis sağlayıcınızın talimatlarını izleyin.

Not: Bazı modemlerde, reset düğmesi yerine "Reset" yazan bir anahtar olabilir.

Eğer modeminizde reset düğmesi veya anahtarı yoksa veya yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • adre satırına 192.168.1.1 yaz.
    gelen ekranda kullanıcı adı ve şifreni gir.
    modem arayüzünde modemi fabrika ayarlarına alacağın bir link göreceksin.
    ona tıklarsan modem resetlenir ve tüm ayarların gider.
    modem fabrika ayarlarına döner.

Ya da modemin arkasında bir düğme veyahut bir iğne girecek bir delik görürsün.o düğmeye 5 saniye basılı tut
    ya da iğne ile bastır ve 5 saniye tut. modemin tüm ışıkları yanıp sönecek ve akabilnde modem resetlenecek.

Yalnız modemi resetledikten sonra internete girebilmek içni tekrar modem ayarlarını yapman gerekecek.

jdownloader programı modeme reset atmaz. yanlış bilgilendirmeyelim arkadaşı.
  • konuyu açan arkadaş "restart"" yerine yanlışlıkla "reset" demiş olabilir...
    bu durumda jdownloader işini görebilir...
  • reset atan jdownloader degil linke tıklarsanız zyxel modem için basit bi program soft reset atması için bence konuyu açan akadaş soft reset için dedi hard reset için degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

reset atan jdownloader degil linke tıklarsanız zyxel modem için basit bi program soft reset atması için bence konuyu açan akadaş soft reset için dedi hard reset için degil

soft reset hard reset diye birşey yoktur.
    o senin dediğin restart dır.
    yani modemi kapatıp açmak.

reset demek fabrika ayarlarına dönmek demektir.

program modeme RESTART komutu gönderiyor. yani modemi kapatıp tekrar açıyor ki sıradaki linki indirsin...
    eğer resetatarsa modem tekrar açıldığında internete girmez, çünkü servis sağlayıcının sana verdiği kullanıcı adı ve şifre silinir.

quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

konuyu açan arkadaş "restart"" yerine yanlışlıkla "reset" demiş olabilir...
    bu durumda jdownloader işini görebilir...

Evet o durumda jdownloader işini görüyor. bir dönem ben de kullandım o programı.
    Ama arkadaş reset mi yoksa restart mı onu bi netleştirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 26 Ekim 2011; 10:16:54 >

• kimine göre vardır kimine yok kim nasıl anlıyorsa mesela reboot restart reset gider böyle

edit:
    telefonlarda bile soft-hard olayı vardı belliki hatırlamıyorsunuz

konumuza dönersek jdownloadın bi alakası yok bu işle linkini verdiğim konuda basit bat komutları ile telnet üzerinden sistemi reboot edecek.

arkadaşın muhtemelen modem aç/kapa olayından bıktığı için tek tıkla kolay yoldan bir şey aradığına göre bu işi sürekli yapacak kim modeminin ayarlarını devamlı sıfırlar ki

kelimelere takılırsak muhabbet arasında aga sıfırla şunu resetle gitsin tabirleri de var kelimelere bakılarak bi sonuca ulaşılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 26 Ekim 2011; 10:59:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kimine göre vardır kimine yok kim nasıl anlıyorsa mesela reboot restart reset gider böyle

edit:

konumuza dönersek jdownloadın bi alakası yok bu işle linkini verdiğim konuda basit bat komutları ile telnet üzerinden sistemi reboot edecek.

arkadaşın muhtemelen modem aç/kapa olayından bıktığı için tek tıkla kolay yoldan bir şey aradığına göre bu işi sürekli yapacak kim modeminin ayarlarını devamlı sıfırlar ki

kelimelere takılırsak muhabbet arasında aga sıfırla şunu resetle gitsin tabirleri de var kelimelere bakılarak bi sonuca ulaşılmaz

reset ile restart anı şey değildir arkadaşım.
    bakkala gidip peynir ver deyip "aslında zeytin istiyordum" demeye benzer senin bu yazdığın.

arkadaş reset mi atmak istiyor yoksa tek tıkla modemi kapatıp açmak mı?
    önce bunu bir netleştirsin dedim.
    fena mı dedim.

ilk mesaja bakarsan nasıl RESET atılacağını sormuş.
    Yani modemi nasıl sıfırlayacağını.
    En azından RESET kelimesinden ben bunu anlıyorum.
    restart deseydi başka bişey yazardık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

kimine göre vardır kimine yok kim nasıl anlıyorsa mesela reboot restart reset gider böyle

edit:

bakkala gidip peynir ver deyip "aslında zeytin istiyordum" demeye benzer senin bu yazdığın.

fena mı dedim.

uzatmanın bi manası yok olayın neyse ne

bi de iyi yönünden bakın

konunun sahibi arkadaş 2 farklı yol içinde çözüm bulmuş olacak birini seçsin kendine artıkın

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

edit:

fena mı dedim.

sen onu anlarsın da, bence anlamaman lazım.
    yani sen resetten fabrika ayarlarına sıfırlamayı anlayabilirsin, ama advanced bir user olarak konuyu görünce de sadece baştan başlatmayı yapabilmeyi istediğini de tahmin etmiş olman gerekirdi kanımca.

Reset restart olayına da çok dalmamak lazım..dediğin mantıklı, RE-START baştan başlatma, reset de sıfırlama olarak tanımlanabilir ama internette reel dünyada herkes RESTART işlemi için çok fazla reset kelimesini kullanıyor..Mesela ben genelde pcyi baştan başlatın ya da reset atın derim :).

• çok özür yanlıs yazmış sanırım amaç hotfile dosyalarını beklemeden indirmek..

fiziksekl olarak reset yapıyorum modeme yada restartmı adınıda bilmiyorum yani yeni ip almasını saglıyorum modeme on off yapınca tekrar baglanınca...

bunu pc de bir kısa yolla yapmak istiyordum.suan zyxel arayuzunde araçlardan yeniden basltı yapıyorum daha kısa yol varmıdır ? bir kod falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtualdjcubase

çok özür yanlıs yazmış sanırım amaç hotfile dosyalarını beklemeden indirmek..

fiziksekl olarak reset yapıyorum modeme yada restartmı adınıda bilmiyorum yani yeni ip almasını saglıyorum modeme on off yapınca tekrar baglanınca...

bunu pc de bir kısa yolla yapmak istiyordum.suan zyxel arayuzunde araçlardan yeniden basltı yapıyorum daha kısa yol varmıdır ? bir kod falan?

quote:

bu linki incele işini görür sanırım
    http://board.jdownloader.org/showpost.php?p=108485&postcount=4

bu da dosyalar
    http://board.jdownloader.org/attachment.php?attachmentid=1764&d=1286068648

• jdowloader kullanıyorum zaten ama kısa yolu olan ctrl + R tusu ile restart dedğimde değişmiyor daha dorusu yine 30dk bekletiyor ama modeme fiizksel restart atınca sorunum cözülüyor

kısa yolu varmıdır bu işin
  • quote:

bu linki incele işini görür sanırım
    http://board.jdownloader.org/showpost.php?p=108485&postcount=4

bu da dosyalar
    http://board.jdownloader.org/attachment.php?attachmentid=1764&d=1286068648

hemen inceliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdjcubase -- 26 Ekim 2011; 13:31:58 >

• aşırı karışık bir anlatım yapamadım cok denedim başka bi önerisi olan varsa sevinirim
  • jdownloader zaten otomatik olarak kendisi kapatıp açıyor.
    senin extradan tekrar kapatıp açmana gerek kalmıyor.

bir de modem arayüzüne girdiğin zaman restart yaptığın linkin üzerine gel ama tıklama.
    sol alt köşede url linkini gösteriyor ya.
    o linki buraya yazarsan sana bir BAT dosya hazırlayabilirim belki.
    tek tıklamayla modemi kapatıp açar.

Bu programı da bir deneyebilirsin.
    Ama işe yarayacağını sanmıyorum.

https://rs208l34.rapidshare.com/files/126901129/ip_change.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 26 Ekim 2011; 13:44:03 >
  • jdowloader otomatik kapatıp acıyor benim haberim yok 5 yıldır.acaba bunu yapması için ekstar bi işlemmi var.
    ayrıca manuel olarak restart yapıyorum jdowloader derestart gerçekleşiyor ama hotfile kabul etmiyorki izin vermiyor olmuyor yani.
  • quote:

jdowloader otomatik kapatıp acıyor benim haberim yok 5 yıldır.acaba bunu yapması için ekstar bi işlemmi var.
    ayrıca manuel olarak restart yapıyorum jdowloader derestart gerçekleşiyor ama hotfile kabul etmiyorki izin vermiyor olmuyor yani.

Selam
    Alınmayın ama çoğu kullanıcı ne olduğunu bilmeden veya herhangi bir programın detaylarını görmeden kullanıyorlar. Bu nedenle de bir çok sorun veya çalıştıramamak gibi olaylarla karşı karşıya kalıyorlar. Bunu milyonlar yapmakta..

JDownloader'e gelince;
    Sizin için açıklayıcı ve uygulayabileceğiniz işlemler konusunda yeterli bulduğum bir resim hazırladım. Umarım bu resim size ışık tutar ve işinizi görürsünüz.
    Kolay gelsin..

bilgisayardan modeme nasıl reset atarım?

• ilk önce Allah razı olsun emeğiniz için...

tabii yapamdım neden olamdı anlamıyorum.

1.si ehrsey yapıldıktan sonra işlemi hangi buttonla gerçekleştiriyoruz ip değiş ile dimi ?

ben basıyorum hotfile için etkili olmuyor malesef belkide yapamadım bilmiyorum ama modemim zyxel 660 tx series bu ordaki lsitede yoktu bende buna benzer sectim bitane
  • quote:

jdowloader otomatik kapatıp acıyor benim haberim yok 5 yıldır.acaba bunu yapması için ekstar bi işlemmi var.

Alınma ama gerçekten yapıyor.
    ilk part indikten sonra modeme otomatik olarak "re-start" komutu veriyor ve modem kapanıp açılıyor.

Bunu sadece jdownloader değil benzeri indirme programları da yapıyor.
    mesela cryptoload...
    bu program da partlar arası modemi kapatıp açıyor.

bir üst mesajda arkadaş nasıl yapılması gerektiğini yazmış.
    eğer manual olarak ayarlayamıyorsanız jdownloader'ın sihirbazını kullanabilirsiniz.

otomatik kaydet gibi bir ismi olması lazım tam hatırlamıyorum.
    buna bastığınızda jdownloader kayıda başlıyor ve siz o andan itibaren modem arayüzüne giriyorsunuz, sonra modeme re-start diyorsunuz ve ardından jdownlaoder'ın "stop" butonuna basıp kaydı durduruyorsunuz.
    program yaptığınız işin adımlarını koda döküyor ve bir betik hazırlıyor.

yani yukarıdaki resimde görülen kodları elle girmiyorsunuz, siz normal olarak işlemi yapıyorsunuz kodları o hazırlıyor.

torrentte geçtikten sonra jdownloaderı bıraktım, tam detaylı olarak şu ayar şurdadır diyemiyorum ama kesin eminim var olduğuna.
    çünkü ben 2 sene kadar kullandım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.