Şimdi Ara

Bilgisayarda anlık takılmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
18.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ay önce ekran kartımı ve anakartımı değiştirdim.. Zotac GTX 580 AMP! ve Asus P8Z68 Deluxe aldım.. Ancak onları aldıktan sonra oyunlarda böyle anlık takılmalar atlamalar oluyor.. Yanlız böyle müthiş bir takılma değil saniyelik takılma veya ufak atlamalar.. Ama bunlar gözüme çarpınca çok sinir oluyorum.. İnternetten izlediğim videolarda da takılmalar oluyor.. Servise gönderdiğimde sorun yok diyip geri gönderdiler.. Ekran kartından şüpheleniyorum.. Bu ekran kartıda hep böyle şeyler mi oluyor kendi kötü özelliklerinden biri mi çözemedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarda Anlık Takılmalar

Bilgisayarınızda anlık takılmalar yaşıyorsanız, bu durumun ardında çeşitli nedenler olabilir. İşte bilgisayarınızda takılmalara yol açabilecek olası nedenler ve bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz adımlar:

Donanım Sorunları

• Yetersiz RAM: Bilgisayarınızda yeterli RAM (rastgele erişimli bellek) yoksa, işlemleri gerçekleştirmekte zorlanabilir ve bu da takılmalara neden olabilir.
    • Yavaş Sabit Sürücü: Eski veya yavaş bir sabit sürücü, özellikle büyük dosyaları açarken veya programları yüklerken bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olabilir.
    • Aşırı Isınma: Bilgisayarınız aşırı ısınırsa, bileşenleri korunmak için kapanabilir ve bu da takılmalara yol açabilir.

Yazılım Sorunları

• Çoklu Görev: Çok sayıda program ve uygulamayı aynı anda çalıştırmak bilgisayarınızın kaynaklarını tüketebilir ve takılmalara neden olabilir.
    • Virüsler ve Kötü Amaçlı Yazılımlar: Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınızın performansına müdahale edebilir ve takılmalara neden olabilir.
    • Güncel Olmayan Yazılım: Güncel olmayan işletim sistemi ve yazılımlar, bilgisayarınızın düzgün çalışmasını engelleyebilir ve takılmalara yol açabilir.

Diğer Nedenler

• Yavaş İnternet Bağlantısı: İnternet bağlantınız yavaşsa, web sayfalarını açarken veya dosya indirirken takılmalar yaşayabilirsiniz.
    • Çok Sayıda Arka Plan İşlemi: Bilgisayarınızda arka planda çalışan çok sayıda işlem, bilgisayarınızın kaynaklarını tüketebilir ve takılmalara neden olabilir.

• Donanımınızı Yükseltin: Yeterli RAM ve hızlı bir sabit sürücüye sahip olduğunuzdan emin olun.
    • Bilgisayarınızı Soğutun: Bilgisayarınızın iyi havalandırıldığından ve aşırı ısınmadığından emin olun.
    • Yazılımı Güncelleyin: İşletim sisteminizi ve tüm yazılımları en son sürücülerine güncelleyin.
    • Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızı düzenli olarak virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayın.
    • Çoklu Görevi Azaltın: Aynı anda çok sayıda program ve uygulama çalıştırmaktan kaçının.
    • Arka Plan İşlemlerini Kısıtlayın: Görev Yöneticisi'ni kullanarak arka planda çalışan gereksiz işlemleri sonlandırın.
    • İnternet Bağlantınızı İyileştirin: Daha hızlı bir internet bağlantısına geçmeyi veya bağlantınızı optimize etmeyi deneyin.

Bu adımları uygulayarak bilgisayarınızdaki anlık takılma sorunlarını giderebilir ve bilgisayarınızın performansını iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işlemciden oluyodur buyuk ıhtımal bnde ekran kartı anakart ve ram aldım işlemcim dandıktı donmalar oluyodu şimdi yeni işlemci aldım sorun kalktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ememcoy

işlemciden oluyodur buyuk ıhtımal bnde ekran kartı anakart ve ram aldım işlemcim dandıktı donmalar oluyodu şimdi yeni işlemci aldım sorun kalktı
    Muhtemelen sorun işlemcide. Gtx 580 hiçbir oyunda kasma/donma yapıcak bir kart değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahya Yahya

Muhtemelen sorun işlemcide. Gtx 580 hiçbir oyunda kasma/donma yapıcak bir kart değil.

Alıntıları Göster
    İşlemci İ7 2600K 3.4 Ghz.. Yanlız tam olarak anlatamadım sanırım.. Yetersizlikten kaynaklı bir takılma değil yani FBS düşüşü değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Likeaboss1905

İşlemci İ7 2600K 3.4 Ghz.. Yanlız tam olarak anlatamadım sanırım.. Yetersizlikten kaynaklı bir takılma değil yani FBS düşüşü değil..

Alıntıları Göster
    tozlanmıştır
  • Aklima gelen 2 sebep ; sicaklik ve Psu yetersizligi.
    Psu'nuz ile ilgili bilgi verir msiniz?
    Kasanizi temizlemenizi , Parcalari tak-cikar yapip yerine tam oturtmanizi tavsiye ederm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bf3 tarzı ise 1280mb bellek bazen yetmiyor ve anlık takılma yaşanabiliyor. Psu yetersizliği olabilir. Ekran kartı sıcaklığını ölç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZayX

Bf3 tarzı ise 1280mb bellek bazen yetmiyor ve anlık takılma yaşanabiliyor. Psu yetersizliği olabilir. Ekran kartı sıcaklığını ölç.
    virüs ve hijackthis taraması yaptınmı?driverlerı günceledinmi?
  • quote:

Bf3 tarzı ise 1280mb bellek bazen yetmiyor ve anlık takılma yaşanabiliyor. Psu yetersizliği olabilir. Ekran kartı sıcaklığını ölç.
    ramın kac ozellıklerını soylermıısınız? donmaların sebebı ısınmadanda olabılır speedfanla kontrol edın veya psu az gelmıs olabılır
  • quote:

PSU 1000W High Power.. 1536 MB ekran kartı.. Sıcaklık ise zaten bu ekran kartları hız aşırtmalı olduğu için sıcak oluyor.. Takıp çıkartmak / tozlanması gibi sebepler olamaz servise gönderdim dedim zaten orada takıp çıkartıyorlar sonuçta.. Zaten asıl mesele bu ekran kartı ve anakartı aldıktan sonra bu olayın olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netlist

PSU 1000W High Power.. 1536 MB ekran kartı.. Sıcaklık ise zaten bu ekran kartları hız aşırtmalı olduğu için sıcak oluyor.. Takıp çıkartmak / tozlanması gibi sebepler olamaz servise gönderdim dedim zaten orada takıp çıkartıyorlar sonuçta.. Zaten asıl mesele bu ekran kartı ve anakartı aldıktan sonra bu olayın olması.

Hocam bazen bios sürümündende kaynaklanabiliyor bu takılmalar.Bendede oluyordu böyle mause aniden takılıyormuş gibi ama kasma tepkisi gibi değil sanki mause bozukmuş gibiydi.LAptopumda deniyordum aynı mause u sıkıntı yokken masaüstü pc imde takılmalar yaşanıyordu.Bios güncellemeyi deneyiniz.Bende bios sürümü eski olduğundan takılıyormuş , birde harddiskinize hd tune programıyla test yapınız belki bad sector vardır.Ama harddisk takılması olsa hissettirirdi sanırım baya.Sorununuz bios güncellemesiyle geçebilir.Umarım düzelir.İyi günler dilerim.
    Edit : birde parça değişiminden sonra temiz bir format gerekebiliyor.Güzel bir windows 7 isosuyla (oynanmamış cracksiz vs.) format atınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan314 -- 20 Haziran 2012; 22:40:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan314

quote:

Hocam bazen bios sürümündende kaynaklanabiliyor bu takılmalar.Bendede oluyordu böyle mause aniden takılıyormuş gibi ama kasma tepkisi gibi değil sanki mause bozukmuş gibiydi.LAptopumda deniyordum aynı mause u sıkıntı yokken masaüstü pc imde takılmalar yaşanıyordu.Bios güncellemeyi deneyiniz.Bende bios sürümü eski olduğundan takılıyormuş , birde harddiskinize hd tune programıyla test yapınız belki bad sector vardır.Ama harddisk takılması olsa hissettirirdi sanırım baya.Sorununuz bios güncellemesiyle geçebilir.Umarım düzelir.İyi günler dilerim.
    Edit : birde parça değişiminden sonra temiz bir format gerekebiliyor.Güzel bir windows 7 isosuyla (oynanmamış cracksiz vs.) format atınız.

Alıntıları Göster
    Oynadığın oyunlardan da kaynaklanabilir, malum PC oyunları optimizasyon özürlüdür. Bende de Zotac GTX 680 var i5 2500@4200 ve 8GB 1600MHZ RAM ile kullanıyorum, PES 12 oynarken 60FPS'den bir iki saniyeliğine 55FPS'ye düşüyor ve gözü inanılmaz rahatsız ediyor, oyun takılıyormuş hissi veriyor. Vsync açıyorum, o zaman da oyuncular hızlı çekimde hareket ediyor. Senin de acaba böyle bir sorun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ememcoy

ramın kac ozellıklerını soylermıısınız? donmaların sebebı ısınmadanda olabılır speedfanla kontrol edın veya psu az gelmıs olabılır

Alıntıları Göster
    @ememcoy: 1333 Mhz 4x4 (16) gb ram var..

@metehan314: Format attım PC'ye onu zaten yapıyorum.. HD Tune'yle kontrol ettim sorun çıkmadı ne SDD de nede HDD de.. Ram'leri bile kontrol ettim bir programla onda da sorun yok.. Bu Bios güncelemesi nedir? Anakart güncellemesi mi?

@Salvatuon: Oyunlarla alakası yok birader.. Diyorum ya işte yeni aldığım şeylerden sonra böyle oldu.. GTA IV ve Battefield 3 falan hep.. FBS düşüşü denemez tam olarak oyun atlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 20 Haziran 2012; 23:17:34 >

• quote:

@metehan314: Format attım PC'ye onu zaten yapıyorum.. HD Tune'yle kontrol ettim sorun çıkmadı ne SDD de nede HDD de.. Ram'leri bile kontrol ettim bir programla onda da sorun yok.. Bu Bios güncelemesi nedir? Anakart güncellemesi mi?

@Salvatuon: Oyunlarla alakası yok birader.. Diyorum ya işte yeni aldığım şeylerden sonra böyle oldu.. GTA IV ve Battefield 3 falan hep.. FBS düşüşü denemez tam olarak oyun atlıyor.

Alıntıları Göster
    kardesım boyle bı sıstemde sorun yapıyosa oyunda suc bulurum ben veya sıstemın ısınıyo dıcem artık bı bakarsn sıcak deılse oyunu at boyle bı sısteme orjınal oyun yakısır

• quote:

Alıntıları Göster
    Evet hocam anakart güncellemesi denilebilir.Asusun kendi bios update programı varmı bilmiyorum ama asusun sitesinde uygun bios bulabilirsiniz.Asus anakart kullanan arkadaşla daha iyi bilir.Kolay gelsin

• quote:

Evet hocam anakart güncellemesi denilebilir.Asusun kendi bios update programı varmı bilmiyorum ama asusun sitesinde uygun bios bulabilirsiniz.Asus anakart kullanan arkadaşla daha iyi bilir.Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Yok olmadı o da.. Onuda yaptım.. Son update'ini indirdim banamısın demedi PC.
  • quote:

Hocam son bir şey sorcam sisteminizin son halinde overclock varmı yoksa fabrika çıkışmı kullanıyorsunuz ?
  • quote:

quote:

Hocam son bir şey sorcam sisteminizin son halinde overclock varmı yoksa fabrika çıkışmı kullanıyorsunuz ?

Alıntıları Göster
    Sence O.C. ihtiyacım var mı ki? Fabrika çıkışlı ama ekran kartında fabrika çıkışlı O.C. var.. AMP! serisi olduğu için..

• quote:

Sence O.C. ihtiyacım var mı ki? Fabrika çıkışlı ama ekran kartında fabrika çıkışlı O.C. var.. AMP! serisi olduğu için..

Alıntıları Göster
    kartin hizlarini dusurmeyi denedin mi?nvidia 3d ayarlarinda power management ayari olmasi lazim adaptive, bas bas performansi leyla'ya seklinde.onu denedin mi?oyun yaninda internet videolarinda takiliyorsa karttan suphelenmekte hakli olabilirsin ve kartin kotu ozelligi oldugunu sanmiyorum oyle olsa daha once duyardik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kartin hizlarini dusurmeyi denedin mi?nvidia 3d ayarlarinda power management ayari olmasi lazim adaptive, bas bas performansi leyla'ya seklinde.onu denedin mi?oyun yaninda internet videolarinda takiliyorsa karttan suphelenmekte hakli olabilirsin ve kartin kotu ozelligi oldugunu sanmiyorum oyle olsa daha once duyardik.

Alıntıları Göster
    Bu bazen pc şişmesiyelde olur benim tavsiyem.Güzel bi temizlik yapmam.Virüs taraması disk birleştirmen Pcyi bi düzene sokman.Gereksiz işe yaramas her programı yüklememek gibi.Bazen bu dediklerimde sorun yaratabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.