Şimdi Ara

Oyun Oynarken Ses Bozulmasıyla Yaşanan Anlık Duraksamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun esnasında nekadar çok farklı ses gelirse okadar çok oluyor. Mesela oyun müziklerini kapatınca azalıyor.

Kısaca sorunu anlatayım. Cs go oynuyorum mesela normalde 250 fps alıyorum. 2 saniyede bir periyodik ve anlık olarak takılıyor bilgisayar. Fpsnin düşüşünü görebiliyorum. Aynı esnada ses sanki jaklarla oynuyormuşum gibi küçük patlamalar yapıyor.

Yazılımsal bir sorun olduğu kanısındayım. Fikri olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cait kullanıcısına yanıt
    Sistem Özelliklerini yazmamışssın
  • sadece o oyunda donuyorsa o oyunu oynamaman daha mantıklı olur.

CPU nun %si sadece ram e bağlı değildir. CPU'nun yavaşsa ramin ne kadar çok olsada CPU %si daha yüksek olur.

NOT: pc lerin donanımlarını bilmediğimiz için kesin birşey söylememiz mümkün değil.
  • i7 950
    6gb ram
    7850 ekran kartı

Onceden böyle bir sorun yoktu son formattan 2 hafta sonra oldu

Nerdeyse her oyunda oluyor. Pc yük altında çalışırken daha çok oluyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 20 Eylül 2013; 12:33:15 >
  • aynısı bende de oluyor 1 2 saniye donup ses geliyor çözüm bulabilmiş değilim
  • Bana disk sorunu gibi geliyor. Günlük kullanımda da mesela müzik filan dinlerken problem oluyor mu? Ya da dosya kopyalama sırasında anlık hız düşüşleri vs... Disklerinizi bir test edin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mermi8

aynısı bende de oluyor 1 2 saniye donup ses geliyor çözüm bulabilmiş değilim

Ben milisaniyelik donmalar yaşıyorum ses pıt pıt ediyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun sırasında ekran kayması
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    Masaüstündeyken sağ alttaki ses seviyesini ayarlama yerini bilirsiniz. En yüksekte hızlı hızlı tıkladım dıdıdıdım yaparken araya pıtlamalar karıştı tıpkı oyunlarda olduğu gibi. Sesle alakalı sorun olduğuna emin oldum busefer hatta tahmin ettiğim gibi yazılımsal muhtemelen çakışma var seslerde

• Çok sayıda program sildim özellikle sesle alakalı driverları falan. Ama cleaner tarzı bişey kullanmadım kökten silmedim yani. Sonuç olarak sorun çözülmedi ve format atıyorum

• Format attım düzelmedi. Boku yedik

• quote:

Orijinalden alıntı: Cait

Format attım düzelmedi. Boku yedik

anakartın jakları arızalanmış herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cait

Format attım düzelmedi. Boku yedik

Açık açık yazmayın hocam ne olur ne olmaz

• Logitech kulaklgm var harici ses kartlı. Onu usbden bağlayınca busefer pıt pıt etmek yerine ses gidiyor. Jakıda eledik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 20 Eylül 2013; 16:22:22 >
  • Islemciyle alakalı olabilırmi. Işlemcinin ara sıra anlık yuzde 70lere cıktgnı gordum boştayken

• bende sadece oyun oynarken oluyor sesle alakalı olmamalı kasma gibi bişey herhalde ramden de kaynaklanıyor olabilir
  • mermi8 M kullanıcısına yanıt
    Ses takılırken pcde takılıyor sesten olduguna eminim
     Oyun Oynarken Ses Bozulmasıyla Yaşanan Anlık Duraksamalar

Birsürü ses aygıtı görünüyor pcde bunları denedim hiçbiri çalışmıyor ama yinede çakışma gbi bişey olabilceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 20 Eylül 2013; 20:51:58 >
  • Hddtune ile bi hdd yi tarattir.Ayrica codeck pack driver yuklemeyi dene

• ben çözüm bulamadım bazıları hard disk den olabilir diyor yada pc yük altındayken kasıyor da sana bu yolda iyi şanslar inşallah sen bulur çözersin sorunu
  • mermi8 M kullanıcısına yanıt
    Son çare bios pilini çıkarıp 10dk bekledim. Sorun düzeldiği gibi oyunlarda ciddi performans artışı sağladım abuk subuk kasmalar yok. Mutlu oldum :)

• Performans konusunu şimdi daha ayrıntılı inceledim. Orta ayarlarda 35 40 fps aldığım tombraiderdan yüksekte 60. orta ayarlarda 30fps aldığım far crydan yüksekte 50 fps alıyorum. Gerçekten inanılmaz. Biosla oynaya oynaya cihazın içine sıçmışım kısaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 22 Eylül 2013; 1:29:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.