Şimdi Ara

Bilgisayarda aniden başlayan kasılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 saat önce müzik dinliyordum, biraz yüksek sesle dinlerken müziği aniden müzik ufak ufak takılmaya başladı. Ufak aralıklar veriyordu ama şarkı da takılıyor yani şarkı devam ederken ses gidip gelmiyor. Birden böyle olmaya başladı, git gide takılmalar arttı, mouse imleci de takılmalarla beraber takılmaya başladı. Okunmayan cd yi takınca mouse imlecinde oluşan yavaşlama gibi yavaşladı, anlatabilmişimdir umarım.
    Nedenini bir türlü anlayamadım.
    msconfig'ten başlangıçtan bazı şeyleri kapattım ama sorun devam ediyor.
    Ayrıca görev yöneticisi // performans'ta cpu kullanımı ufak aralıklarla %100 e ulaşıyor.
    Programların kullandıkları ram e bakıyorum ama hiçbiri çok değil.
    Mcshield.exe 82.068 K bellek kullanıyor. En yüksek kullanılan bu şuan.
    Bir de buna yakın Google Chrome kullanıyor.
    Bilgisayarım geçen sene alındı ve yeterli ram'e sahip. HP Laptop ve çok, aralıksız açık kaldığı olabiliyor.
    Teşekkürler.

• biraz önce sadece browserım açıkken baktım cpu kullanımı %24 lerdeydi.
    windows media player'a tıkladığım anda %90 lara, %100 lere çıktı.
    aniden böyle bir şey olması çok tuhaf. bir metin okurken arkada müzik çalıyordu sadece.
  • Sisteminizi yazarsanız daha detaylı yardımcı olabilirim.
  • sistemi tam olarak bilmiyorum.
    AMD,
    1024 mb RAM
    gibi önemli şeyler var bildiğim. Sistemim sadece bir browser ve windows media player'ı açamayacak kapasitede değildir herhalde?
    Sorunun sistemde olmadığı kesin, peki nerde?
    Bunun cevabını almak istiyorum.
    teşekkürler.
  • yardım edebilecek kimse yok mu?
    virüs bulunamıyor. teşekkürler.
  • Bildiğim kadarıyla Mcshield.exe mcafee internet security hizmeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Velociraptorrr -- 25 Kasım 2008; 13:53:48 >
  • virüs programlarını kaldırıp tekrar bakarmısın cpu na.normale döndüyse virüs programlarını tekrar kur bi daha bak cpu na.virüs programları bazen bazı virüsleri engellemek için bu tür şeyler yapabiliyo.geçen gün bi arkadaşta yazmıştı aynı sorunu kasperi kaldırdığında sorun çözülmüştü ama bi dene bakalım aynı sorun mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ilk açıldığında yavaş...
    12 yıl önce açıldı
    Sims 4 birden bire kapanıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sorun yazılım ya da donanımdan kaynaklanıyor olabilir. (Her zaman olduğu gibi bu sorunda da pek çok nedenvar olabilir) ama tahmin ettiğim kadarıyla yazılımdan kaynaklanan bir duruma benziyor.

- Antivirüs programının adı geçtiğine göre önce ondan başlayalım:
    Eğer antivirüs programınız tam denetimle pc taramasına başladıysa ramleriniz ve önbellek dahil pekçok yerde tarama yapacağı için diğer programlarda sorunlar çıkabilir. Neden çıkar? Çünkü ram bulamazlar. Bu tip aramaları genelde gece kullanmayacağınız zamanlara denk getirtmelisiniz. BUndan kaynaklandığını anlamanız için antivirüs programınızı devre dışı bırakın, pcyi restart edip bakın. Geçtiyse sorun ondandır. Geçmediyse :

- Bilgisayarınızda çok fazla açılmış olan tarayıcı pencereleri de ram düşmanıdır. Onalr kapatın.
    - Geri planda çalışan ve Task Manager'da göremeyeceğiniz pek çok spy yazılımı vardır. Geri plandan verilerinizi hackerlara gönderir ya da ayarlarınızı değiştirir. Anti spyware yazılımı ile arama yapın. Burada bir tan var Spyware

- Bilgisayarınız 7 gün 24 saat açık kalabilir. Bilinenin tam eksine bilgisayarlar o şekilde çalışacak biçimde üretilmişlerdir. Sürekli çalışan pcler çok az bozulur. SIk sık açıp kapatılanlar ise sık sık bozulur.

- Mutlaka kaliteli ve uzun ömürlü ram kullanın. Ucuz ramlerde mutlaka bozuk kümeler çıkar. Veriler bu bozuk kümelere denk geldiğinde yavaşlıklar ya da sorunlar çıkar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.