Şimdi Ara

Bilgisayarda Ani FPS Düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Öncelikle özelliklerini yazayım.

İntel i5 2520M 2.50GHz işlemci
    Nvidia GeForce GT 540M 1gb ekran kartı. ayrıca bir de intel ekran kartı var 1 gb. sanırım onboard denilen paylaşımlı kısım.
    6gb ram
    Windows 8

Sistem bu. Neden casper aldın gibi lafları daha önce duydum ve biliyorum ne kadar büyük hata ettiğimi. o yüzden acil bir çözüm arıyorum. Problemim şu ki; oyun performansı açısından hiç bir sorun yaşamıyorum. Ama özellikle oyun oynarken FPS bir anda 70-120 arasında giderken 3-8 gibi değerlere düşüyor. LoL gibi oyunlar oynayanlar bilir mesela. Team Fightların başladığı herkesin sürekli skill attığı ortalığın karman çorman olduğu anlar özellikle. Ekran kartı sanırım bu durumlarda çok zorlanıyor. Bilgisayarda ısınma sorunu olabilir diye her türlü şeyi denedim. Fanı temizledim, macun sürdüm, laptop soğutucu kullanıyorum. ama yine de aynı sorun devam ediyor. Ayrıca internette video izlerken de görüntü takılıp ses devam ediyor. sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu bile çözemedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Çözebilirsek çok sevinirim çünkü kafayı yemek üzereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: appiahmet

Merhaba arkadaşlar. Casper dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Öncelikle özelliklerini yazayım.

Nvidia GeForce GT 540M 1gb ekran kartı. ayrıca bir de intel ekran kartı var 1 gb. sanırım onboard denilen paylaşımlı kısım.
    6gb ram
    Windows 8

Sistem bu. Neden casper aldın gibi lafları daha önce duydum ve biliyorum ne kadar büyük hata ettiğimi. o yüzden acil bir çözüm arıyorum. Problemim şu ki; oyun performansı açısından hiç bir sorun yaşamıyorum. Ama özellikle oyun oynarken FPS bir anda 70-120 arasında giderken 3-8 gibi değerlere düşüyor. LoL gibi oyunlar oynayanlar bilir mesela. Team Fightların başladığı herkesin sürekli skill attığı ortalığın karman çorman olduğu anlar özellikle. Ekran kartı sanırım bu durumlarda çok zorlanıyor. Bilgisayarda ısınma sorunu olabilir diye her türlü şeyi denedim. Fanı temizledim, macun sürdüm, laptop soğutucu kullanıyorum. ama yine de aynı sorun devam ediyor. Ayrıca internette video izlerken de görüntü takılıp ses devam ediyor. sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu bile çözemedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Çözebilirsek çok sevinirim çünkü kafayı yemek üzereyim.

Sana tavsiyem EN ACİL TARAFINDAN HDTune programını kurup yavaş ayarda disk yüzeyi taraması yaptırman. Akabinde HijackThis programıyla ve antivirüsle virüs taraması yaptır. HDD'de bad sector oluşmuşsa ya da virüs varsa bu tür sorunlar yaşıyor olabilirsin. BSOD da alıyorsan HDD sorunu olması daha muhtemeldir. Şimdilik virüsle kurtarmanı umalım...

• Maalesef bende aynisini 525m ile yasiyorum. Beta driverlardan tutun macun yenilemeye kadar denedim fakat yapamadim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Merhaba arkadaşlar. Casper dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Öncelikle özelliklerini yazayım.

6gb ram
    Windows 8

Sana tavsiyem EN ACİL TARAFINDAN HDTune programını kurup yavaş ayarda disk yüzeyi taraması yaptırman. Akabinde HijackThis programıyla ve antivirüsle virüs taraması yaptır. HDD'de bad sector oluşmuşsa ya da virüs varsa bu tür sorunlar yaşıyor olabilirsin. BSOD da alıyorsan HDD sorunu olması daha muhtemeldir. Şimdilik virüsle kurtarmanı umalım...

Hemen deneyeceğim. Sorun çözülürse hemen paylaşırım. Teşekkürler.

• Rica ederim. İyi haberlerinizi bekliyorum en kısa zamanda.
  • quote:

6gb ram
    Windows 8

şarjdaykenmi oynuyorsunu oyunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

6gb ram
    Windows 8

şarjdaykenmi oynuyorsunu oyunu?

Evet pil takılı ve şarjda oynuyorum oyunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun Fps'nin aniden düşmesi değil. O teamfightlarda en yüksek ekran kartı gücü kullanılıyor o yüzden fps düşüyor. Yani ekran kartı yeterli değil. Öncelikle oyunu onboard kartla oynamadığına emin misin? Onboard kartı iptal et. (anlatımları google da vardır) Sonra da Başlat - Arama kutusu- güç seçenekleri- nden yüksek performans profilini seç. Bu da olmadıysa Lol'de görüntü ayarlarını kıs.

Ayrıca sorun neredeyse eminim ki Hard Disk'te olamaz çünkü oyun oynanırken hard disk fazla kullanılan bir şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 3 Ocak 2014; 22:59:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

Sorun Fps'nin aniden düşmesi değil. O teamfightlarda en yüksek ekran kartı gücü kullanılıyor o yüzden fps düşüyor. Yani ekran kartı yeterli değil. Öncelikle oyunu onboard kartla oynamadığına emin misin? Onboard kartı iptal et. (anlatımları google da vardır) Sonra da Başlat - Arama kutusu- güç seçenekleri- nden yüksek performans profilini seç. Bu da olmadıysa Lol'de görüntü ayarlarını kıs.

Ayrıca sorun neredeyse eminim ki Hard Disk'te olamaz çünkü oyun oynanırken hard disk fazla kullanılan bir şey değildir.

Söylediğin her şeyi denedim. Özellikle LoLü nvidia ekran kartıyla oynamak için ayarladım. Güç seçeneklerim hep yüksek performansta. Ayrıca bu fps düşüşü sadece oyunda olsa dediğin doğru olabilir ama video izlerken bile görüntü donuyor, ses devam ediyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

Sorun Fps'nin aniden düşmesi değil. O teamfightlarda en yüksek ekran kartı gücü kullanılıyor o yüzden fps düşüyor. Yani ekran kartı yeterli değil. Öncelikle oyunu onboard kartla oynamadığına emin misin? Onboard kartı iptal et. (anlatımları google da vardır) Sonra da Başlat - Arama kutusu- güç seçenekleri- nden yüksek performans profilini seç. Bu da olmadıysa Lol'de görüntü ayarlarını kıs.

Söylediğin her şeyi denedim. Özellikle LoLü nvidia ekran kartıyla oynamak için ayarladım. Güç seçeneklerim hep yüksek performansta. Ayrıca bu fps düşüşü sadece oyunda olsa dediğin doğru olabilir ama video izlerken bile görüntü donuyor, ses devam ediyor.

O zaman ekran kartı arızalıdır. Önce Nvidia'ya bir mail gönder olmazsa garantiye verirsin.

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    HDTune programıyla tarattım bilgisayarı ve Bad Sector varmış hard diskimde. Bundan kaynaklı olabilir mi? Öyleyse çözümü nedir?
  • quote:

HDTune programıyla tarattım bilgisayarı ve Bad Sector varmış hard diskimde. Bundan kaynaklı olabilir mi? Öyleyse çözümü nedir?

En başından beri çekindiğim buydu. Virüs olsaydı daha iyiydi ama bad sector olduğundan emin gibiydim. Bad sector HDD üzerindeki bölümlerden (sektörlerden) bazılarının kullanılmaz hale gelmesidir. Sebebi genelde okuyucu kafanın o noktadan geçerken diske deyip yüzeyini çizmesi falan gibi bir sorundur. Bunun tek bir çaresi vardır: ÖNCELİKLE TÜM ÖNEMLİ VERİLERİNİ YEDEKLE!!! Bad Sector vermiş HDD'ye güven olmaz. Her an bozulabilir ya da daha fazla veri kaybına neden olabilir.

Senin yaşadığın sorun HDD'nin bad sector'lu kısımlardan geçerken işini geçici olarak yapamaması nedeniyle yaşadığın gecikmelerden kaynaklanıyor. Okuyucu kafa bad sectorü geçince normal şekilde devam ediyor ancak bu sana takılma ve donma olarak yansıyor. İşin daha acı yanı bad sector düzeltilmezse zamanla yayılır.

Çare: Low Level Format. Bu özel bir format çeşidi olup windows'ta bulunmayan 3. parti yazılımlarla yapılır. Temel olarak bad sector'lü yerleri işaretleyip kullanılmaz hale getirir ki bir daha okuyucu kafa bu bölümleri okumaya çalışmasın. UYARI: DİSKİ TAMAMEN KULLANILMAZ HALE GETİRME RİSKİ MEVCUTTUR! Sorumluluk kullanıcıya aittir.

Ürünün garantisi varsa garanti kapsamında teknik servise vermek ve HDD değiştirmelerini istemek en doğrusudur. Garanti yoksa yeni bir HDD alıp takmak en ideal çözümdür. Kabul edilebilir çözüm ise low level formattır.

çok teşekkür ederim yardımların için. en azından artık sorunumun ne olduğunu biliyorum. low level formatı önce deneyip eğer çözüm alamazsam HDD yi değiştireceğim. Garanti kapsamında değil bilgisayar. Son sorum; low level format'ı attığımda HDDnin yanması durumunda diğer donanımda bir hasar olur mu?
  • Hayır hdd dışında sağlam kalacaktır sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    çok teşekkürler.
  • Rica ederim. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.