Şimdi Ara

Bilgisayarcı Ekran Kartımı Çaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler benim külüstür bir bilgisayarım var uzun zamandır annem kullanıyor. Geçenlerde birgün bu bilgisayar açılmaz oldu. İçini açtım karıştırdım düzeltemeyince bilgisayarcıya götürmeye karar verdim.

Adam güç kaynağı bozulmuş değiştirelim dedi ben de olur dedim. Güzelce değiştirdi parayı verdim eve geldim bir baktım ekran kartı değişmiş pcden adına baktım AMD Radeon HD 3850 diye hiç duymadığım bir şey artık PC 1920x1080 de desteklemiyor AMD catalyst de yükledim yok hâlâ düzgün çalışmıyor üstüne üstlük ben o külüstürün ekran kartının ne olduğunu da hatırlamıyorum (bu arada külüstür dediğime bakmayın birkaç yıl önce sağolsun bir tanıdık birçok parçasını yenilemişti)

Şimdi yarın adama gidip yanlış ekran kartını taktın falan desem (ki bariz bir şekilde çaldı puşt herif) adam bana eski ekran kartın neydi diye soracak ben de eski ekran kartının ne olduğunu bilmediğim için öyle kalacağım hak falan da talep edemeyeceğim. Sorum şu arkadaşlar;
    Ben eski ekran kartının ne olduğunu nasıl öğrenirim
    Şu anda elimde olan ekran kartını nasıl 1920x1080 çalıştırabilirim
    Yahut aklınızda güzel bir fikir plan varsa söyleyin biraz da akıl danışmaya geldim ne yapmalıyım Allah aşkına şerefsizlik değil mi bu herifin yaptığı

Yahut güzel bir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer güç kaynağı değiştirkten sonra format atılmadıysa aygıt yöneticisi'nde görünüm den gizli aygıtları göster dedikten sonra görüntü bağdaştırıcıları na tıkladığında önceki kartın sürücüsü oradaki eski kartın ne olduğuu hakkında bilgi verebilir.

Düzenleme: Şöyle bir örnek göstereyim, herhalde usb aygıt olduğundan model numarası yazmıyor fakat ekran kartlarında modelini de yazar, eski kartın ikonu resimdeki gibi sönük olur.

Ola ki düşük bir ihtimal model numarası filan yazmadı diyelim, o sönük aygıt'a çift tıkla buradaya gel burada divays numarasını kopyala google a yapıştır arat tam olrk ne olduğu yine ortaya çıkar.

Başka bir durum da aslında sen eski kartının beyaz olduğunuu biliyorsun madem adama da aynısını söylersin, benm kartım beyazlı filan bişeydi bu renk değildi filn dersin o şekilde ne tepki verecek bakarsın, belki gerçekten karışmış ta olabilir yada adam o şekilde durumu toparlayacak ta olabilir v.s.
  • Eski ekran kartınızın ne olduğunu bilmiyorsanız bu ekran kartının eski ekran kartı olmadığını nasıl çözümlediniz ?
  • Önceden takılı olan kartın modelini bulmanız imkansız. Tanıdık dediğiniz kişiye sorun, belki hatırlıyordur.
  • Çünkü önceki ekran kartı beyazdı bu baya kırmızılı siyahlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sbrs07 S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun o zaman. Benim bildiğim kadarı ile her iş yerinde güvenlik kameraları olması gerekiyor. Gidin ve iş yerinde bu işi yapan kişiye ekran kartının değiştirildiğini söyleyin. Çekinmeyin asla. İnkar ederse biraz tehdit edin. Hatta gerekirse gerekli yerlere başvur.
  • Windows old diye bir klasör varsa c sürücüsü içersinde. içine gir bak orda nvidia ya da amd klasörünün içinde bir dosyanın içinde eski ekran kartının modeli falan yazar belki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar driver sürümünü bulsa bile driverlar bir çok ekran kartı için geçerli oluyor. Yani modeli nasıl bulunur orasını bilemem ama benim bildiğim driver sürümünden çıkaramaz ekran kartının ne olduğunu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer güç kaynağı değiştirkten sonra format atılmadıysa aygıt yöneticisi'nde görünüm den gizli aygıtları göster dedikten sonra görüntü bağdaştırıcıları na tıkladığında önceki kartın sürücüsü oradaki eski kartın ne olduğuu hakkında bilgi verebilir.

Düzenleme: Şöyle bir örnek göstereyim, herhalde usb aygıt olduğundan model numarası yazmıyor fakat ekran kartlarında modelini de yazar, eski kartın ikonu resimdeki gibi sönük olur.

Ola ki düşük bir ihtimal model numarası filan yazmadı diyelim, o sönük aygıt'a çift tıkla buradaya gel burada divays numarasını kopyala google a yapıştır arat tam olrk ne olduğu yine ortaya çıkar.

Başka bir durum da aslında sen eski kartının beyaz olduğunuu biliyorsun madem adama da aynısını söylersin, benm kartım beyazlı filan bişeydi bu renk değildi filn dersin o şekilde ne tepki verecek bakarsın, belki gerçekten karışmış ta olabilir yada adam o şekilde durumu toparlayacak ta olabilir v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Kasım 2019; 13:46:20 >

• korkak
  • Birkaç yıl önce birçok parçasını değiştiren tanıdığa ekran kartının ne olduğunu sorun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskisini bilmeden yenisinin değiştiğini nasıl bilebiliyorsun
  • Ekran kartını zamanında kime aldırdıysanız ona sorun muhakkak bilir. Kutusu, faturası vs durmuyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.