Şimdi Ara

Bilgisayara parça sökme/takma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.bilgisayarı 4ay önce aldım.arkasına sticker yapıştırdılar o yüzden açamıyorum kasayı.bi sorun çıktımı tüm kasayı götürmek zorunda kalıyorum.canıma tak etti.stickerı çıkarıcam sanırsam.parçaların tek tek ayrı garantisi

var.ama ben daha önce hiç bilgisayar içinde bişiylerle uğraşmadım.mesela dün aradım harddisk geldi dediler garantiden.bugün götürdüm tüm kasayı kadıköye.bi gittim ki gelmemiş sistemde yanlış gözükmüş aslında

çamlıcadaymış yarın gelin alın dediben bu harddiski alsam evde takabilir miyim?bilgisayar içinde parça takmak vs becerebilir miyim?ilk kez yapıcam tekrar belirtiyim?

Çıkarmayı denemeyin.. 4 aylık bir bilgisayar.. Böle saçma stikerlar yapıştırıp kasayı sizin açmanız durumunda garantiden çıktığını filan söylüyorlar ve parça içini para alıyorlar..

Güvenli yoldan kasayı götürün.. Taksınlar orda..

Orjinalden alıntı: Donald_Duck

Stiker sizin tarafından açıldığında, garantiden çıkar..

Çıkarmayı denemeyin.. 4 aylık bir bilgisayar.. Böle saçma stikerlar yapıştırıp kasayı sizin açmanız durumunda garantiden çıktığını filan söylüyorlar ve parça içini para alıyorlar..

Güvenli yoldan kasayı götürün.. Taksınlar orda..

hdd sata,

kasayı exa dan aldım.tüm parçalar tek tek faturada yazıyor ve garantisi var.stickerı çıkarınca ben oraya gidince teknik yardım alamıycam.yani parça taktıramıycam vs.yada sorunu onlar çözsün diye bırakamıcam.bunun dışında parçaların hepsinin garantisi devam edicek.şimdi kullanım klavuzuna vs de baktım.pek açıklıyıcı olmamış ama...tek korktuğum şey psu nun o kalabalık kabloları arasından doğru olanı bilmek v ebulmak?

• bilgisayarın arkasındaki stickeri sökmen durumunda garanti dışı kalmayacaktır. bu tip stickerlar sadece marka olarak satılan bilgisayarlada geçerlidir.

Faturanda parçalar tek tek göründüğü için bilgisayarın toplama bir bilgisayar.Toplama bilgisayarlarda garanti bilgisayarın bütününe değil parçalara verilir. Yani DVD-RW yada ekran kartı v.s. herhangi biri arızalandığında onu söküp aldığın yere faturayla birlikte götürerek garanti işlemi yaptırabilirsin. A marka PC veya B marka PC şeklinde bir faturan olsaydı o zaman sökme derdim.

Bilgisayarcılar bu sticker muhabbetini bilgisayarların en ufak bi arızasında tekrar kendilerine getirilmesini ve kullanıcı hatası adı altında sistem çökmüş v.b. uydurmalarla gelir elde etmek istemesinden kaynaklanıyor. stickeri söksen bile garantin devam edecektir. bu senin yasal olarak hakkın.
    ¦¦¦ AMD RYZEN 5 5600X ¦¦¦ MSI B550 GAMING EDGE WIFI¦¦¦ KINGSTON HYPERX 3600 DDR4 ¦¦¦ SAPPHIRE NITRO 6700XT ¦¦¦ SILICON POWER US70 1 TB ¦¦¦ SCYTHE FUMA 2 ¦¦¦ SEAGATE 3TB SKYHAWK x 2 ¦¦¦ WD 14TB ¦¦¦ AEROCOOL XPREDATOR ¦¦¦ HIGHPOWER 750W 80+ GOLD ¦¦¦ LG 55GX OLED TV-MONITOR ¦¦¦
  • Bilgisayarınız toplamamı yoksa mağzadan mı aldınız. Toplama ise çıkarın

• Hala böyle saçma sapan şeylerle uğraştıran bilgisayarcılar var mı ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 7 Nisan 2009; 19:26:28 >
    Gigabyte x670e Aorus Master-7950x3d-Corsair H150i Elite Capellix-4x16Gb Corsair Dominator Platinum Ddr5 6000C36-Gigabyte 3080Ti Gaming Oc- Corsair Ax1600i-Nxzt H710i-Corsair K100-Asus Rog Gladius III-Philips 32M1N5800A
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    smd parça nasıl sökülmeli ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en iyisi kendi pc ni kendin toplamak

Orjinalden alıntı: CCaaNN

hdd sata,

kasayı exa dan aldım.tüm parçalar tek tek faturada yazıyor ve garantisi var.stickerı çıkarınca ben oraya gidince teknik yardım alamıycam.yani parça taktıramıycam vs.yada sorunu onlar çözsün diye bırakamıcam.bunun dışında parçaların hepsinin garantisi devam edicek.şimdi kullanım klavuzuna vs de baktım.pek açıklıyıcı olmamış ama...tek korktuğum şey psu nun o kalabalık kabloları arasından doğru olanı bilmek v ebulmak?

psu dan zaten 4 çeşit kablo gelir genelde 2 tane anakarta biri 4pinli biride 24pinliydi sanrm onlara hic doknma hdd cdrom vs parcalara da elektrik icin iki cesit kablo vardır biri kalın kaba içinde 4 tane demirli power kablosu bu ide parçalar için digeride uzun hafif L şeklinde kablodur buda sata parçalar içindir sata data kablosuda genelde kırmızı yada sarı olp anakar üzerindeki sata portuna taklr cok fazla sorun yasıyacagını sanmıyorm...

• dediğim gibi pc toplama.o yüzden garanti gitmesi gibi bi sorunum yok.sadece yanlış bağlantı vs yapmak istemiyorum.bu işi becerip beceremiyceğimi sormak istedim.yorumlar için teşekkürler.yarın sökerim sanırsam.hdd takma konusunda da bi sorun yaşıycağımı sanmıyorum.en kötü şu an var olan kabloların aynısını bulup aynı şekilde takarımbirde fan takmayı anlatabilirseniz çok minnettar olurum.kasada boş yerler var sadece güç girişini nereye takıcam kasada?

dediğim gibi pc toplama.o yüzden garanti gitmesi gibi bi sorunum yok.sadece yanlış bağlantı vs yapmak istemiyorum.bu işi becerip beceremiyceğimi sormak istedim.yorumlar için teşekkürler.yarın sökerim sanırsam.hdd takma konusunda da bi sorun yaşıycağımı sanmıyorum.en kötü şu an var olan kabloların aynısını bulup aynı şekilde takarımbirde fan takmayı anlatabilirseniz çok minnettar olurum.kasada boş yerler var sadece güç girişini nereye takıcam kasada?

fan ın güç baglantısına baglı, oda iki çeşittir birisi anakarta takılır cok ufak 4 pinlidir, digeride ide elektrik kablosu gibi büyük 4 pinlidir onuda herhangi psu dan gelen elektrik kablosuna takabilirsn

• quote:

Orjinalden alıntı: by_mac

quote:

dediğim gibi pc toplama.o yüzden garanti gitmesi gibi bi sorunum yok.sadece yanlış bağlantı vs yapmak istemiyorum.bu işi becerip beceremiyceğimi sormak istedim.yorumlar için teşekkürler.yarın sökerim sanırsam.hdd takma konusunda da bi sorun yaşıycağımı sanmıyorum.en kötü şu an var olan kabloların aynısını bulup aynı şekilde takarımbirde fan takmayı anlatabilirseniz çok minnettar olurum.kasada boş yerler var sadece güç girişini nereye takıcam kasada?

fan ın güç baglantısına baglı, oda iki çeşittir birisi anakarta takılır cok ufak 4 pinlidir, digeride ide elektrik kablosu gibi büyük 4 pinlidir onuda herhangi psu dan gelen elektrik kablosuna takabilirsn

teşekkürler.benim bu işlemler(hdd takma) sırasında psudan gelen kablolarla işim olucak mı?o L şeklindeki sata kablosu nerdedir?

edit:bu hddlerde de master slave olayı var mı(: birde hangi sata portuna taktıgım önemli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 7 Nisan 2009; 20:16:32 >

• bi ayar yok boş bir sata girişine takın

sata kablosu

ana kart sata girişi

sata güç kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 7 Nisan 2009; 20:33:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.