Bildirim
bilgisayara ir kumanda bağlamak..
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Bazı anakartların bu tip girişleri var ama olmayanlar içinde ek modüller için genişletme seçenekleri mevcut
Büyük donanım satıcılarının ürün yelpazesinde bu tip aparatlar mevcut..
Örn:http://www.hs.com.tr/urun_listesi.asp?altgrup_id=36 -
Tv kartın varsa onun uzaktan kumandasını kullanarak pc ni kontol edebilirsin. Bu iş için basit elektronik tecrüben varsa com porttan bağlanan bir alıcı yapabilirsin ve herhangi bir tv kumandası ile kontol işlemini yapabilirsin.
Kontol işlemi için çeşitli programlar var. Bunların başında GIRDER adlı bir program geliyor.
http://www.promixis.com/
Girder eskiden ücretsizdi ama sanırım artık para ile satıyorlar. Ama denemende sanırım bir sakınca yok. Bir zamanlar bir kaç elektonik komponent ile seri porttan IR alıcı şemalarına rastlamıştım ama tekrar bulamadım. -
Uzaktan kumanda ile pc içinde mi, yani software de mi bir işlem yapılacak yoksa başka bir comdan çıkıp bir cihaz mı kontrol edilecek? -
Merhabalar, biz bitirme projemizde IR kullanarak iki yonlu iletisim sistemi kurustuk (half dublex).Yani araba ve bilgisayar var ortamda.Araba bilgisayara veri gonderebiliyor, bilgisayar da arabaya.Benim yazdıgım cok basit bir de protokol calısıyor sistemin icinde (bilgisayar network'lerinden esinlenmistim). Bence incele.Sistem çok iyi çalışıyor.Buyuk bir salonda bile sorunsuz calıştı. Yani 10 m kadar sağlıklı veri taşıyabiliyor. sitemde projeler kısmından butun projenin raporunu indirebilirsin.Ayrıntılı raporları ihtiyac duyarsan sana iletirim.
kolay gelsin.. -
tv kartın varsa bt remote programını kullan bulamazsan pm at msn de n yollarım 500 kb zaten ben de kullanıyorum gayet kolay bi kullanımı var ama fazla detaylı değil.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X