benim bilgisayarda 2008-2009 senesinde sadece 240 saat kapalı kaldı bu sene de 700 saat civarı kapalı kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: Kaizoku
kablosuz modem varsa kabloluya geç en zararlısı o.onun dışında zararlı pek bişey yok
Evet bende kablosuz modemler radyasyon yayar diye biliyorum.
masaüstünü net dolaştırmak için kullanıyorum indirme için dizüstü kullanıyorum wi-fi kapatıyorum hem az ses bence az da radyasyon
Kablosuz modem + 2 tane pc sabah akşam açık
3 yıl önce bi kaktüs almıştım yanlarına 17 cm falan oldu şimdi
Araştırmalarım sonucu bulduğum ufak bir metin . Buyurun ;
DİKKAT! Bilgisayar Başında Uzun Zaman Geçirenler Radyasyon Tehlikesi Altında Yaşıyor.
Monitörlerin arka kısmındaki radyasyonun ön kısmından çok daha fazla olduğu, bu nedenle “sırt sırta” konulan bilgisayarlarda çalışanların yüksek radyasyona maruz kaldığı bildirildi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Kurucu Başkanı ve Gazi Non-İyonizan Radyasyondan Korunma Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Nesrin Seyhan, “Elektronik Manyetik Alan” olarak da adlandırılan radyasyonun doğada çok az miktarda bulunduğunu ve insan vücudunun bundan etkilenmediğini söyledi.
Prof. Dr. Seyhan, ancak teknolojinin gelişmesi ve radyasyon yayan cihazların kullanımının artmasıyla buna maruz kalan kişilerde vücut dengesinin bozulduğunu ve rahatsızlıkların ortaya çıkmaya başladığını bildirdi.
Özellikle günde 8-10 saat geçirilen iş yerlerindeki radyasyondan olumsuz etkilenildiğini ifade eden Prof. Dr. Seyhan, “İş yerlerindeki radyasyon, hassas kişilerde boğazda kuruluk hissi, gözde problemler, baş ağrısı, alerji, yüzde kızarıklık, uykusuzluk, seslere karşı hassasiyet, işitme zorluğu ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara yol açıyor” dedi.
ALINACAK ÖNLEMLER
Alınabilecek basit önlemlerle bu olumsuzlukların azaltılabileceğini bildiren Prof. Dr. Seyhan, şöyle devam etti:
“İş yerlerindeki en önemli radyasyon kaynaklarından birisi, bilgisayar monitörleri. Her monitör bir miktar radyasyon yayar, ancak üreticiler monitörleri geliştirirken, karşısında çalışan kişiye radyasyonu en az düzeyde verecek şekilde dizayn ederler. Bu nedenle arka kısımlarındaki radyasyon oranı, ön kısımlarındakinden çok daha fazladır.
İş yerlerinde çalışma düzeni nedeniyle monitörler sırt sırta konulduğunda, iki taraftaki çalışan da yüksek radyasyona maruz kalmaktadır. Ofislerde bilgisayar masaları, mümkün olduğunca yan yana ya da birbirine bakacak şekilde yerleştirilmeli.
Eğer bu mümkün değilse monitör olarak radyasyon yaymayan LCD monitörler tercih edilmeli. Ayrıca dizüstü bilgisayarlar, şarjlı olarak kullanıldığında daha düşük radyasyon oranına sahiptir, bu göz önüne alınmalı. Bilgisayar başında uzun saatler kalınmamalı, 2 saatte bir yarım saat ara verilmeli.”
Prof. Dr. Seyhan, iş yerlerinde radyasyon oranını azaltmak için alınabilecek diğer önlemleri ise şöyle sıraladı:
“Bilgisayar monitörleri gibi radyasyon yayan TV'lerden de en az 2 metre uzakta durulmalı. Kullanılmayan tüm elektrikli cihazları ya kapalı tutulmalı, ya da fişten çıkartılmalı. 'Dect' olarak da adlandırılan telsiz telefonlar da radyasyon yayar. Mümkün olduğunca kablolu telefonlar kullanılmalı. Fotokopi makinelerinden en az 50 santimetre uzakta durulmalı.”
fanın sesi birden kesilince benim de içimi bi boşluk kaplıyo
Yakında göbeğinde fan çıkar.
Ben de geceleri notebook baş ucumda uyuyorum. umarım bir sorun olmaz. Bu radyasyon olayı CRT monitörler için geçerli benim bildiğim kadarıyla ...
CRT(kasalı monitorler) katot ışınlı monitorlerdir.CRT(Cathode Ray Tube) Bu monitorler temel olarak, elektronların tüp boyunca yüksek hızda fırlatılmaları ve bunun sonucunda ışık oluşması ilkesiyle çalışırlar. Ve bu da radyasyon demek , yani çevreye olumsuz etkileri az da olsa olabilir. Fakat LCD monitorlerle kıyaslarsak LCD monitorler sıvı kristallerin akışıyla görüntü oluşturduğu için radyasyon oranı yok denecek kadar azdır.Sadece monitore uzun süre baktığınızda baş ağrısı veya göz yorulması olabilir.
ttnet hızları yükseltsın açık bırakmayalım radyasyon almayalım
macbook al
kullandığımız elektirikli aletler az da olsa radyosyon yaydığı gibi elektromanyetik dalgalarda yayar uzun süre bu gibi ortamlarda bulunmamak gerekir özellikle gece yatarken elektirikli eşyaların fişini çekeceksiniz monitör kapalıda olsa power tuşu açık ise elektromanyetik dalga yaymaya devam ederler.en sağlıklısı yattığınız yerde elektirkli cihaz varsa fişini çekin bitki vb varsa canlı olan onları oda dışına alın.bildiğiniz gibi ağaçlar sabahları oksijen veriyor ama akşamlarıda karbondioksit veriyor
florasan lamba bile radyasyon yayiyor.
tavsieyem baska odaya tasi olmuyorsa kapat bilgisayari oda olmadi monitorunu acik (stdby) birakma. odanin uzk kosesine koy vs
kaktus e inanmayin koca bir yalan. kaktusu zamaninda arastirdim hicbir bilimsel makale yok.