Şimdi Ara

Bilgisayar Xp Ekranında Neden Takılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç zamandır süregelen bir sorunum var: Bilgisayar tam açılacakken Xp Loading ekranında takılma yaşıyorum.Oradaki şerit ilerliyor ilerliyor,lâkin bir süre sonra takılıyor.Haliyle bilgisayarı reset'lemem gerekiyor.İşin garibi bir seferlik resetten sonra iş halloluyor.%90 oranında her açılışta bu uyuz durumla karşılaşıyorum.Az zamanda da olsa bilgisayarın tek bir seferde açıldığı oluyor.

Ekran kartımı yeniledim, (hoş,eski kartta da [etkisi var mı bilmiyorum] aynı sorun mevcuttu.) yeni sabit disk temin ettim.Güzelce formattan sonra windows xp'yi kurdum,bir ton şey yükledim.Bilgisayar başlangıçta belirttiğim sorun haricinde sorunsuz çalışıyor.Velhasıl format atmak istemiyorum.

Dikkatimi çeken bir durum da sorunun sadece xp'de ortaya çıkması.Pek kullanmadım ama bir kaç saatlik Vista deneyimimde hiç böyle bir duruma rastgelmedim.(Vista'ya geçmek istemiyorum.Bunun da çeşitli nedenleri var.)

Bunlar işin yazılımsal kısmı.Bir kaç yerde benim sorunuma kısmen benzeyen problemler için anakart değişikliği tavsiye edilmiş.Bilmiyorum faydası olur mu,ki olsa bile en son düşüneceğim şey olurdu.Zira ekran kartımı 1 ay sonra servisten yeni kurtardım.Bir o kadar daha beklemek istemiyorum.

Önerileriniz nelerdir?

1.Anakart sorunlu
    2.İşletim sistemi sorunlu
    3.Donanım parçalarında sorun var
    4.Ekran kartının yazılımsal kısmı sorun yaratıyor.
    5.Güç kaynağı yetmiyor (350w kasayla bütünleşik)
    6.Bilgisayar fişlerinin bağlandığı yerden çok fazla güç alınıyor.7 tane fiş bağlı..

• Vista'da problem çıkmıyorsa işletim sistemini yenilemelisiniz.
  • bence baska bir powerla dene bide mouseyi degis sacma bisey ama dene basima geldiginden biliyorum sorun bu iksinde
  • ram den kaynaklı olabilir.aynı sorunu ram değiştirerek çözmüştüm zamanında
  • quote:

Orjinalden alıntı: account

Vista'da problem çıkmıyorsa işletim sistemini yenilemelisiniz.
    Dediğim gibi az bir süre vista deneyebildim.Dolasıyla vista'da da sorun çıkabilir.(Keşke biraz daha kullansaydım.)
    quote:

Orjinalden alıntı: udede

bence baska bir powerla dene bide mouseyi degis sacma bisey ama dene basima geldiginden biliyorum sorun bu iksinde
    Usb'den bağlı olan faremi çıkardım taktım.Çeşitli şekillerde denedim.Sonuç başarısız.Bir iki açılış sonunda eski haline geri dönüyor,yani bilgisayar açılmıyor.(Arada sırada cidden bu kadar basit bir şey bile sorun yaratabiliyor,bilirim.)Başka bir güç kaynağıyla nasıl deneyebilirim?
    quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

ram den kaynaklı olabilir.aynı sorunu ram değiştirerek çözmüştüm zamanında
    Ram'ler konusunda biraz daha detay verebilir misiniz? 2x512 DDR 400 ram'im var.4 slottan 1 ve 3. slotlara takılı.(Parçaları toplarken öyle takmışlar.Renkler de 1 2 - 3 4 aynı renk.Ram'lerden birini çıkarıp diğerini 1. slotta bıraktım,düzelir gibi oldu.Eski haline dönmesi pek sürmedi.Ram'lerle nasıl kombinasyon yapmamı önerirsiniz?

• bak kardes ramlerin butun ozellikleri aynı ise anakartta renkleri aynı olan ram yuvalarına takman daha iyi olur yani cok fasla fark etmes ama yine de ole yap
    sorununun iki sebebi war : ram veya işletim sistemi

ama bi de şunu düşün bu sorun ortaya cıkmadan once calısan rame bi zarar gelmesi mi
    yoqsa işletim sisteminde bi sorun cıkması mı daha olasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcuk Igci -- 22 Ağustos 2007; 0:00:39 >
  • Konuyu açalı üzerinden epey bir vakit geçmiş.Çözümü buldum, buraya yazmak ancak aklıma geldi.

Sorun ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyormuş.Sürücülerde bir kaç sürüm değişikliğine gittim ve nihayet bir kaç haftadır hiç bir sorunum yok.Onca kafa yorduk başka şeylere ama çözümü çok basitmiş.Değerli yorumlarınız için teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de olmuştu sistemi yeni düzmüştüm ve bad sector sanmıştım,scan dsk yaparken felan %84'de takılıyordu,xp açılış ekranında takılıyordu ve bi süre sonra masaüstünde takılıyordu,sonra dedim format atsam xp yüklerken de mi takılır,başka çare kalmadı pırıl pırıl format attım şimdi canavar gibi..Bence bi format da sen at..
  • Cevabımı okumadınız sanırım..))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.