Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (377. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.700
Cevap
540
Favori
1.197.807
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuan 1200tl
  • Felurian kullanıcısına yanıt
    Gıcırtı sesi ve yastıklar ile alakalı olumsuz yorumlar var farklı sayfalarda. Rahatlik açısından tatmin edici olduğu söylenmiş. Bu fiyat bandı için daha sağlam koltuklar bulunabilir gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecayirli kullanıcısına yanıt
    Valla ses falan yapması benim için çok önemli değil, belimi rahat ettirsin yeter.Ama koltuk hakkında net bir inceleme bulamadığım için almayacağım sanırım...
  • Bugün yine mağazaları gezmeye devam ettim.

Bu sefer çıkıp Ümraniye'ye kadar gittim.

Mağazalardaki "yerse" türündeki fiyatları yine yaşama şansım oldu.

Rapido Swago için 2700, X-trans ve A-One için 3600 civarının altında hiç fiyat alamadım. A-One gerçekten en beğendiğim modeldi ama daha önce yazdığım tatsızlık yüzünden geri gönderdim koltuğu bugün. Swago da hoşuma giden bir model oldu. Bence Rapido'ları deneyin, ben almasam da işçilik kaliteleri hoşuma giden bir marka Nurus alamayan biri bence bir göz atmalı. Burada 2600'e X-trans alan arkadaş vardı mesela. O fiyata X-Trans yada A-One bulabilirseniz bir inceleyin.

Sonradan Decofis'in Ümraniye'deki yerine de gittim. Oraya kadar gitmişken denemeden dönmek olmazdı.

Arvo-T gerçekten çok rahat ettiren bir modeldi.Bence parasının hakkı olabilecek bir model olabilir. Tabi uzun vadede dayanımı olur mu ne olur konusunu bilemiyorum. Oturumu ve bel desteği çok iyi hissettirdi. Diğerleri de piyasa işi gibiydi. Arvo S, Arvo F, Lumbar Plus -- bunları pek beğenmedim.

Bir de girişin hemen sağında 3 bölgesi ayarlanabilen(sırt) bir model vardı. O gerçekten fark yaratan bir model ama uçuk fiyatlı olacağını düşündüğümden sormadım.

Sonra tekrar Masko'ya döndüm 2200'e Casella Relax'a anlaştım. Belki buna da fazla ödemiş olabilirim ama kendimce ortalama fiyatlara ortalama bir ürün alıp bu arayışı bitirmiş oldum. Pahalıya ürün alıp çok kazıklanacağıma biraz ucuzunu alıp az kazıklanayım dedim.

Koltuğu haftaya gidip teslim alacağım. Aldığımda izlenimlerimi yine yazarım. Aldığım model senkron mekanizma, 3d kolçaklı ve bel-boyun destekli, oturumu ileri geri hareket eden modeliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 20 Mart 2021; 18:59:38 >

• Selamlar herkese, böyle bir konu olduğuna çok sevindim öncelikle. Burada koltukları tanımış tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Bir süredir koksiks (omurganın son kemiği) ağrısı çekiyorum uzun süre oturunca kemiğin olduğu bölge ağrımaya başlıyor. Baskı yapmaması için bir yastık aldım ancak yine de kumaş sert geliyor ağrıyor. Normal ofis koltukları da sert geliyor. Yeni aldığım bir model DağOfis London da bu sorunuma çare olmadı.

Oturak yeri çok yumuşak hatta içeri gömülen bir model var mı bildiğiniz? Fazlaca rahat bir koltuk veya sandalye arıyorum. Bütçemi yüksek tutmaya çalışacağım.

Fikir verebilirseniz müteşekkir olurum.

• Arkadaşlar rapido koltuk geldi. Ergonomik olarak oturma şekli yukarda gördüğünüz gibidir. Tek tek incelemek gerekirse;

Kafa desteği: Kafa desteği 1.83 boyunda birisi için boyunda kalıyor. Boyunuz 1.75 ve altıysa belki kafanıza denk gelebilir. Benim için hiç işe yaramıyor, yükseklik ayarı olmalıydı...

Sırt yaslama yüzeyi: Epey rahat olduğunu söyleyebilirim.

Bel desteği: Koltuğu dimdik yapınca belimi çok rahatsız etti, sürekli orada bir şey olduğunu belli ediyor. Acaba yastık değil de file şeklinde olsa daha mı yumuşak olurdu diye merak içerisindeyim. Belki de onu hissetmem gerekiyordur, alışınca normal gelecektir bilmiyorum, bu konuda fikrinize ihtiyacım var. Koltuğu biraz geriye yaslayınca (resimdeki gibi bir açı yakalayınca) daha az baskı yapıyor ve daha rahat oluyor.

Oturma alanı: Oturma yüzeyi güzel, geniş, ne çok sert ne çok yumuşak, uzun kullanımda test etmek gerek.

Baldır-diz birleşim yeri [resimdeki sağ en alttaki kutucuk]: Benim boyumdaki biri için oturma alanı tam 1 baldır boyunda, belki biraz daha kısa, o noktada bir baskı hissediyorum keşke daha rahat olsaymış, benden kısa olanlar daha rahatsız olur gibi düşünüyorum.

Kol yüksekliği: Kol yükseltme ayarı olmadığı için maalesef yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi kolunuz ve mause-klavye arasında doksan derecelik açı yaptığınızda sandalyenin kolu aşağıda kalıyor. Eğer yükseklik ayarı olsa yükseltirdim, böylece kolumu orda dinlendirebilirdim. (klavye mause kullanmazken sorun yok)

Diğer özellikler: Koltuk 45 derece yatabiliyor, yatınca kafa koyma yerine kafanız ulaşıyor ama kafanızı koyduğunuzda çıt diye ses geliyor, bana çok dayanır gibi gelmedi.

Koltuğa oturunca tekerleklerin üstündeki aparat baskı yapıyor ve tekerlekleri kitliyor bu güzel.

Son yorum: Ben indirimlerle, banka kampanyalarıyla 589 liraya aldım. Bu paraya çok daha dandik koltuklar yüzlerce satış yapmış hepsiburada da, onları almaktansa bunu almak daha mantıklı.

Ve çok kötü bir koltuktan geçtiğim için beni tatmin etti. En azından artık dik/ergonomik oturabiliyorum. Raw 699 fiyattan alın der miyim, bilemiyorum. Bundan iyisini isterseniz fiyat 1500 liraya zıplıyor. Ya da arada Seduna var, ben ona pek ısınamadım açıkçası, bunu bırakacak olursam 1500 lira tabandan başlayan modellere yönelirim.

Link: https://www.koctas.com.tr/mobilya/ofis-koltugu-ve-sandalyeler/c/109004

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buİnsansa -- 20 Mart 2021; 21:2:34 >

• Buİnsansa kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun öncelikle. Şu boyunluk kısmı yukseltilebilse gönül rahatlığı ile alacaktım bu koltuğu. Bugün tekrar gittim koctasa jobb marka koltuğu tekrar denedim. Boyutları tam bana göre olmasına ve kolcaklar ayarlanabilmesine rağmen bel desteği olmaması beni çok kararsız bıraktı. Düzgün bir bel desteği olsa almıştım. 1000tl'ye kadar kaliteli çok fazla alternatif yok. Belki bel desteği için satılan aparatlardan alıp bu koltuğu alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akinji

Selamlar herkese, böyle bir konu olduğuna çok sevindim öncelikle. Burada koltukları tanımış tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Bir süredir koksiks (omurganın son kemiği) ağrısı çekiyorum uzun süre oturunca kemiğin olduğu bölge ağrımaya başlıyor. Baskı yapmaması için bir yastık aldım ancak yine de kumaş sert geliyor ağrıyor. Normal ofis koltukları da sert geliyor. Yeni aldığım bir model DağOfis London da bu sorunuma çare olmadı.

Oturak yeri çok yumuşak hatta içeri gömülen bir model var mı bildiğiniz? Fazlaca rahat bir koltuk veya sandalye arıyorum. Bütçemi yüksek tutmaya çalışacağım.

Fikir verebilirseniz müteşekkir olurum.

https://shop.nurus.com.tr/tr/urunler/calisma-koltuklari/me-too-fluid-motion-plus-siyah-kumas/

Nurus - Me Too modeli genel olarak üst seviye ofis koltukları ve rahatlık bakımından tavsiye edilen bir model. Fiyatı da gördüğünüz gibi Türkiye şartları için aşırı pahalı. Me too modeli ile ilgili Gazi Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü tarafından sağlığı koruduğuna dair bir reklamları da bulunuyor kendi sitelerinde. 2020 kasım ayında en düşük gördüğüm fiyat bu modelin 2800 gibi civarlarındaydı. Mağazada test edilip indirim dönemi kovalanabilir.

• Hips H kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam detayli aciklama icin. Butceyi genis tuttum dedim ancak bu benim icin biraz uç oldu. Ikea markusa ne dersiniz? 170 boyum kilolu degilim. Ikeaya gidip deneyeyim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ecayirli

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Şu boyunluk kısmı yukseltilebilse gönül rahatlığı ile alacaktım bu koltuğu. Bugün tekrar gittim koctasa jobb marka koltuğu tekrar denedim. Boyutları tam bana göre olmasına ve kolcaklar ayarlanabilmesine rağmen bel desteği olmaması beni çok kararsız bıraktı. Düzgün bir bel desteği olsa almıştım. 1000tl'ye kadar kaliteli çok fazla alternatif yok. Belki bel desteği için satılan aparatlardan alıp bu koltuğu alabilirim.

Teşekkürler. Vallaha hocam 1000-1500 arasında da çok bişey yok. 1500 üstü ikea koltuklar ve arvo falan var, onlara bile bir sürü eleştiri gelmiş. TR'de adam akıllı koltuk yok nerdeyse, o çok pahalı (3000 gibi) modellerde ithal zaten.

Siz bu koltuğu test etmiştiniz ya, bel desteği nasıl geldi size? Ve kullandığınızda sırt dik miydi, değilse açısı kaçtı ortalama?

Ben bu koltuğun bel desteğinin baskısından biraz rahatsız oldum. İlk defa kullandığım için bilmiyorum, belki diğer tüm koltuklarda da aynıdır.

• akinji kullanıcısına yanıt

Ikea Markus ve Jarvfjallet'e son 6 ayda iki tane zam yaptı. Bu açıkcası beni biraz sinirlendirdi. Ikea'ya gidip deneyenler ise sebebini bilmediğim şekilde Jarvfjallet'e falan çok agresif yorumlar yazdılar.

İkisinin de Türkçe incelemesi youtube'da mevcut. Ben de kaç aydır gidicem, gidicem diyorum şu hafta sonu yasakları nedeniyle gidemiyordum. Ikea'yı gidip yerinde inceleyin körleme satın almayın. Bir çok olumlu yorum da var fakat olumsuz bazı yorumlar da var. Gidip inceleseydim belki bir kaç kelam edebilirdim ama yanlış yönlendirmek istemem.

• Hips H kullanıcısına yanıt
    Bir denemek lazim kisisel tercihe gore almak gerekiyor herkesin ergonomisi ergonomi anlayisi farklidir saniyorum.
    Sahibinden'de atom ofis diye bir satici var ve nurus koltuklari cok uygun fiyata goruyorum. Bununla ilgili bir bilgi var mi?

• akinji kullanıcısına yanıt

Geçmiş sayfalarda bu konu konuşuldu. Bir üye buraya gideceğim bizden giden var mı diye de yazdı. Sahibinden.com sayfasında da gördüğünüz gibi ürünler 2. el. Kafa desteği yok fakat fiyatlar uygun. 2. el ürün almak kişiden kişiye göre değişir. Zamanı olan gidip deneyebilir. 2. el sandalye alma konusunda şüphelerim var. Kim oturdu? Ne kadar oturdu? Neden 2. el? 1 yıl oturulmuş bir ofis sandalyesi mi? vs vs çok fazla soru sorulması ve bu yanıtlar karşısındaki satıcı ile yüz yüze iken ikna olmak gerekiyor. Benim gibi bürokratik durumlardan ve esnaf pazarlığından hoşlanmaya bireyler için çok arka sıralarda açıkcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hips

Ikea Markus ve Jarvfjallet'e son 6 ayda iki tane zam yaptı. Bu açıkcası beni biraz sinirlendirdi. Ikea'ya gidip deneyenler ise sebebini bilmediğim şekilde Jarvfjallet'e falan çok agresif yorumlar yazdılar.

İkisinin de Türkçe incelemesi youtube'da mevcut. Ben de kaç aydır gidicem, gidicem diyorum şu hafta sonu yasakları nedeniyle gidemiyordum. Ikea'yı gidip yerinde inceleyin körleme satın almayın. Bir çok olumlu yorum da var fakat olumsuz bazı yorumlar da var. Gidip inceleseydim belki bir kaç kelam edebilirdim ama yanlış yönlendirmek istemem.

Jarv bence çok iyi bir koltuk olabilirmiş ama yarım bırakmışlar.

1.si oturum çok dar. En ileriye alsam da bana dar geldi ki boyum 1.70'lerde.

2.si o koltuğa en azından yükseklik ayarlı kolçak konulmalıydı. Eskiden Volmar diye koltuğu varmış onda olan özellik bunda niye konmaz bilinmez.

Bu ikisi olsa fiyatı da 2000 lira civarlarında olsa ben düşünmeden alır geçerdim.

Markus ise oturumdan kurtardı ama onda da yine kolçak konusu aynı.

• Quattro kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam, umarım memnun kalırsınız. sevindim adınıza..
  • Teşekkür ederim hocam eksik olmayın.

Orijinalden alıntı: akinji

Batan firmalarin mallarini mi topluyorlar ne yapiyorlar acaba :)
    Bilgiler icin sag olun, iyi aksamlar

Evet sanırım o şekilde topluyor olmalılar. Geçmişte o paylaşımı ben yapmıştım. Daha önce yerleri çağlayan tarafındaydı. Oradan uygun fiyata bilgisayar masası almıştım. İkeanın ucuz tırışka masalarına göre bin kat iyi bir masaya sahip oldum. Oldukça da temiz bir masaydı.

İlanlarında olmayan pek çok masa ve sandalye yada keson gibi şeyler satılıyor. Önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. İlandaki koltuğu değil ama baş koyma yeri olan belki nurus me too falan varsa yada beğendiğim bir şey olursa ve temiz bulursam almayı düşünüyorum.

İkinci el koltuk benim de çok içime sinmiyor ancak 2000 hatta 2500 liraya kadar düzgün bir şey yok anlaşılan. Gerçi gezip de hepsini tek tek denemedim.

Sırt ve belimde de biraz sorunlar olduğu için gözüm kapalı direk oyuncu koltuğu alıp geçmek istemiyorum. Her ne kadar şu an oturduğum sandalyeye göre çok iyi olacağına emin olsam da :)

• seroquel777 S kullanıcısına yanıt

ürünle ilgili bir tavsiyede bulunamayacağım ama bu konuda yaşadığım deneyimi anlatayım. geçen gün çağlayan'da 7-8 mağaza gezip 15-20 tane koltuk denedim. dışarıdan bakınca bunların 8-10 tanesi bir birinin aynı gibi duruyordu ama oturunca hissiyat tamamen bambaşka. o yüzden ne yapın edin denemeden almayın derim.

hele ki ortopedik problemleriniz de varsa paraya kıyıp alabileceğiniz en kaliteli ürünü almaya çalışın. uzun vadede hem iş veriminiz artar, hem de ileride olabilecek muhtemel sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz. uzun vadede iki türlü de maddi anlamda kazançlı çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scofield1978 -- 21 Mart 2021; 11:43:45 >
    Ben tam dik açıyla test ettim hocam. Yani belime ekstra rahatsızlık vermedi ve ergonomi sağladı gibi geldi bana. Ama daha öncede söylediğim gibi 15 dakika gibi bir süre deneyebildim, uzun süre deneyip görmek lazım.

• 
Sayfa: önceki 375376377378379
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.