Şimdi Ara

bilgisayar toplarken nelere dikkat edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aramızda benim gibi bu konuda hiçbir bilgisi olmayanlar vardır.
    Hangi işlemciye hangi parçalar takılabilir ? Hangi ana karta hangi parçalar takılabilir? bunların uyup uymayacağını nereden anlarız? nelere dikkat etmeliyiz?

Daha önce bilgisayarım bozuldu. ekran kartı + güç kaynağı yanmış dediler. hiçbir bilgim olmadıgı için tamirciye güvendim . 2.5 ay sonra tekrar güç kaynağım yandı. başka bilgisayarcıya götürdüm . tamircinin dediği bu parçaları hangi gerizekalı topladı oldu. 2. götürdüğüm bilgisayarcı parçaları düzeltti 5 yıl sorun yaşamadım . şuan voltaj sorunundan yanan parçalar oldu.

Bu başlık ben ve benim gibi arkadaşlara yardımcı olsun . bu konuda bilgisi olanlar yardım etsin bu sayfa bilgisayar toplayacaklara rehber olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Temel işlemci ve anakart seçimiyle başlar ve arkası gelir. temelde amaç belirlenir ardından işlemciye uygun anakart, oyun odaklıysa ona göre bir ekran kartı, ram arkasından ihtiyaca göre hdd ve ssd gibi depolama birimleri...

• Bütçe mümkün olduğunca ekran kartına ayrılmalı. Önce bütçe belirlenir bütçeye göre ekran kartı seçilir ( oyun için toplanıyorsa sistem tabi ). Daha sonra diğer parçalar toplanır hocam

Orijinalden alıntı: the_imam912

Bütçe mümkün olduğunca ekran kartına ayrılmalı. Önce bütçe belirlenir bütçeye göre ekran kartı seçilir ( oyun için toplanıyorsa sistem tabi ). Daha sonra diğer parçalar toplanır hocam

siteye bakıyorum 2.000tl 3.000 tl hatta 4.000tl bütçeye pc toplamaya çalışan var. max 1.200 oyun bilgisayarı toplamak istemem sanıyorum komik olucak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eagleclaw34 E kullanıcısına yanıt
    Mario oynayacağım dersen sıkıntı yok :D
    Şaka bi yana 1k TL pc toplama rehberleri var nette technopatcılar falan yapıyor ekranı klavyeyi katmıyorlar sanırım ama artık kalan bütçeyle uygun bişeyler ayarlanır o fiyata da ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYSOP -- 8 Ağustos 2016; 18:57:16 >

Ram olarak bunu düşünüyorumhttp://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-ripjawsv-metalik-gri-ddr4-2800mhz-cl15-125v-single-ram.html

teknoporta bakıyorum youtubede artık bi yola çıktık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleclaw34 -- 8 Ağustos 2016; 19:28:33 >

• Bana kalırsa sizin söylediğiniz gibi bilgisi olmayan birinin sistem toplarken yapacağı ilk ve en önemli iş sizin de yaptığı gibi bir foruma sormak, insanların fikirlerini almak. Maalesef o bilgisayarcılar ellerinde kalmış ürünleri pahalıdan satıp satıp bilgisi pek olmayan insanlar üzerinden para kazanıyor. Tavsiyem bütçenizi belirtip sistem tavsiyesi kategorisine konu açmanız.
    oradada başlık acacağım ama kendim toplayıp fikirleri öyle almayı duşunuyorum . götürdüğüm bilgisayarcı hard diskimi baska pcde unutup baskasına vermiş. 2.5 ay sonra alabildim alan herif format atmış 13 14 yıllık resim videolar silinmiş halde geldi . allahtan harici belleğe atmıştım
  • Bahsettiğiniz gibi bir sıkıntııyı ben de 11 yaşımda yaşamıştım, format atmayı bilmiyordum o zaman, harici 3gb bi tane harddiskim var, verirken ona format atmayın diye 10 kere söyleyip not yapıştırsam da üstüne, yıllardır biriktirdiğim şeylere format atıp Davut Güloğlu'nun şarkılarını koymuşlardı, baya ağlamıştım hatta. Hala unutmam o ismi bakınıız, kinci bir insanım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 8 Ağustos 2016; 20:41:20 >

Adim 2=islemci..amd islemci kartlari genelde fm2/fm2+/fm3 yazar..intel 1151pin hem islemcide hem anakartta yazar gider intel islemciye amd a10 takamaz topliyamazsiniz...

Adim 3:Ram..Ddr3 ve ddr4 var suan yeni nesil intel anakartlar ddr4 destekler,frekansa bakar alirsiniz 2133mhz anakarta 3000mhz ddr4 ram olmaz 2300mhz ram lar ise bios tan voltaj dususurulyor ama kingston xfurry 8gb 2133mhz ram var direk zahmetsiz tak kullan

Adim 4: hdd/sdd ..artik her yerde devir ssd zamani diyorlar bazi kisiler sistem toplarken 1tb hdd koyuyor 150tl oysa o fiyata 120gb hizli ssd alinabilir veya 220tl 250gb ssd olabilir acilis kapanis oyunlarin yuklemesi kisalacak SSD ile.kingston x furry veya samsung 750/850 evo serisi

Adim 5: Kasa..adi belli markanin dahili psu lu modelleri 250tl ve yukarsi corsair-gigabayte-vento/asus-thermaltake-zalman gidip 2000 tl sisteme verup 100-250tl Dark-Everest-Frisby almayin wat olarak 500-600w yeterli olur

Adim 6: Ekran Karti..en karışık burasi 400tl den 4000tl ye kadar var amd veya Nvida olarak
    Butcenize gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 8 Ağustos 2016; 20:54:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Adim 1=anakart işin temeli
    Ozelliginde yazar kisa kisa ddr4+2133mhz-1151 diye..
    Markalar=Asus-Gigabayte-Msi en bilinenler

Adim 2=islemci..amd islemci kartlari genelde fm2/fm2+/fm3 yazar..intel 1151pin hem islemcide hem anakartta yazar gider intel islemciye amd a10 takamaz topliyamazsiniz...

Adim 3:Ram..Ddr3 ve ddr4 var suan yeni nesil intel anakartlar ddr4 destekler,frekansa bakar alirsiniz 2133mhz anakarta 3000mhz ddr4 ram olmaz 2300mhz ram lar ise bios tan voltaj dususurulyor ama kingston xfurry 8gb 2133mhz ram var direk zahmetsiz tak kullan

Adim 4: hdd/sdd ..artik her yerde devir ssd zamani diyorlar bazi kisiler sistem toplarken 1tb hdd koyuyor 150tl oysa o fiyata 120gb hizli ssd alinabilir veya 220tl 250gb ssd olabilir acilis kapanis oyunlarin yuklemesi kisalacak SSD ile.kingston x furry veya samsung 750/850 evo serisi

+1

• 1-Anakart İşlemci uyumu;Bu ikilide pinlere dikkat edilir.İşlemci 1151 pin ise anakart 1151 pin olmalıdır,aksi taktirde işlemci anakarta takılmaz.
    2-Anakart Bellek(ram) uyumu;Bu ikilide DDR? a ve Mhz ye bakılır.Anakartınız 2133Mhz DDR4 ise belleğinizde DDR4 2133Mhz olmalıdır.
    3-İşlemci Ekran kartı uyumu;Ekran kartınız çok güçlü iken işlemciniz kötü olursa darboğaz sorunu yaşarsınız.Bu yüzden dengeli bi seçim yapılmalıdır.
    4-Ekran kartı Güç kaynağı uyumu;Tercih edeceğiniz ekran kartını internete yazıp kaç W tükettiğini aratın.Örnek;GTX 960 için kaç Watt güç gerekir.

Bunlara dikkat ettikten sonra sistem toplayabilecek durumda olursunuz.
    CORSAIR CARBIDE 100R // CORSAIR CARBIDE 600W // MSI H110M PRO-VD // I5 6500 3.2 GHz // EVGA NVIDIA SUPERSC GTX960 // KINGSTON HYPERX FURY 8GB DDR4 // WD 5400RPM 500GB HDD // TRANSCEND 240GB 220S SSD // LOGITECH G240 PAD // LOGITECH G300S // LOGITECH G103 // SS SIBERIA 200
  • _____________________________

• Deumos kullanıcısına yanıt
    adam bizden 250tl aldı .512mb paylaşımlı ekran kartı ve 50tllik işlemci takmış

Yazdığınız sistem için çalışır çalışmasına ama bütçe o civardalarda ise AMD'nin APU diye işlemcileri var, içlerinde hem işlemci hem ekran kartı var. Üstüne uyumlu seri ekran kartı alıp ikisini birlikte kullanabiliyorsunuz, o fiyata çok daha performans alırsınız diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deumos -- 8 Ağustos 2016; 23:26:19 >

Orijinalden alıntı: Deumos

Ben yıllardır işini dürüstçe yapan bir bilgisayarcı görmedim zaten maalesef.

Yazdığınız sistem için çalışır çalışmasına ama bütçe o civardalarda ise AMD'nin APU diye işlemcileri var, içlerinde hem işlemci hem ekran kartı var. Üstüne uyumlu seri ekran kartı alıp ikisini birlikte kullanabiliyorsunuz, o fiyata çok daha performans alırsınız diye düşünüyorum.

Uyumu ögrenmek için topladım bunu aslında . şimdi performansa odaklanıcam . başlığa yazıp bana bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. umarım başkalarınada yardım olur .

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.