Şimdi Ara

Bilgisayar Toplama Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben uzun zamandır bilgisayar almayı düşüyorum. Ve bunun için pc toplamak istiyorum, parçaları alsam birleştirecek kadar bilgim yok ama internette yaptığım araştırmaya göre toplama pclerin hazır pclere göre çok daha ucuz ve kaliteli olduğunu öğrendim. Ve kendi bütçem üzerinden bilgisayar toplamak istiyorum.

    Bütçem: 2700-2800 TL
    Bilgisayardan aradığım özelikler: Öncelikle her şeyden önce bu bilgisayar beni 3-4 yıl idare etmeli, toplayacağım pcyi değiştirmeyi düşünmüyorum ama RAM gibi parçalarda yükseltme yapabilirim. Bilgisayarda hem oyun oynarım hem grafik işleriyle uğraşırım, çok sık olmasa da render işleriyle de uğraşırım. Bana istediğim özellikleri fazlasıyla verebilecek sağlam bir pc lazım anlayacağınız.

    Bilgisayarın parçalarından az çok anlarım işlemci olsun ekran kartı olsun ama bu parçaları seçip aradığım özelliklerde pc toplayabilecek teknik bilgim yok. Bu yüzden bu işte profesyonel bu işlerden anlayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Aslında kafamda bir bilgisayar oluşturdum ve vatan bilgisayardan seçeyim dedim. Bu konuda çok zorlandım çünkü sadece bir işlemcinin aynı modeli üzerinde farklı fiyatlara sahip farklı işlemcileri gördüm. Bundan dolayı kendi oluşturduğum parçaları sizlerle paylaşayım

    Anakart: RAMPAGE IV GENE Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart (Anakart hakkında pek bilgi sahibi değilim sadece işlemciyle aynı sokete sahip bir anakart seçtim.)
    http://www.vatanbilgisayar.com/rampage-iv-gene-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html
    İşlemci: Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz 10MB Önbellek İşlemci
    http://www.vatanbilgisayar.com/core-i7-4820k-soket-2011-37ghz-10mb-onbellek-islemci.html
    Ekran Kartı: GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html
    RAM: 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 Siyah Tek Modül Ram (8gb ramin yeterli olacağını düşünüyorum fakat pek bir fikrim yok.)
    http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl10-siyah-tek-modul-ram.html
    Kasa: Kasayı daha seçemedim çünkü farklı kasaların ne gibi özelliklerinin farklı olduğunu bilmiyorum.
    Güç Kaynağı: Güç kaynağı hakkında da fazla bir fikrim yok.

    Bunlar benim topladığım parçalar; bu parçaların birbirine uyumu var mıdır doğru bir seçim mi yapmışım bilemiyorum. İşte bu yüzden sizden yardım almak istiyorum. Bu parçalar aradığım özellikler ve fiyat aralığı için çok mu yüksek ya da çok mu yetersiz, bunlar yerine hangi parçaları tercih etmeliyim, daha bulamadığım ve kararsız olduğum parçalar için ne önerirsiniz? Bu soruların cevabını arıyorum. Anlayacağınız verdiğim fiyat aralığı içerisinde istediğim performansı alabileceğim sağlam bir pc lazım. Şimdiden vereceğiniz yorumlar için teşekkürler.







  • Bilgisi olan arkadaşlar bakabilir mi
  • Merhaba sistem tavsiyeleri kisminda bir cok ornek pcler oldugu gibi orada daha hizli cevap alirsiniz ancak konu icin;

    X99 gercek 8 cekirdekli islemmcileri beklemek daha mantikli olabilir onun haricinde i5 4670k arti z87 asus ya da msi ya da gigabyte cozumleri ve bilhassa yukten oturu 2x8 gb 1600 cl9 ram takviyesi ile alinabilinir. Cuda kullanilacakda render kisminda Cuda core yuksekligi ele alinarak gtx 770 ya da 760 is gorur. Psu 12v da 80 bronze verimlili olan 650w yeterli olacaktir. Overclock dusunulurse de iyi bir sogutucu hava sogutma da Noctua ya da Cooler master gibi sivi sogutma cozumlerine monitor okarakta Aoc i2369v bakilabilinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 5 Mayıs 2014; 20:11:37 >
  • Anladığım kadarıyla islemciyi i5 e düşürüp grafik kartını artırmam ve RAMi 16 gb a yükseltmem gerektiğini söylüyorsunuz . Kasa ve güç kaynağı tavsiyesi için teşekkürler. Sıvı soğutma sistemini düşüyordum bunları da ekleyip yeni bir liste olusturacagim. Anakart konusunda da yardımcı olursaniz iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.eKy.O -- 5 Mayıs 2014; 20:17:02 >
  • Bariz bir artisi veya eksisi oladigi surece bakabirsiniz butceniz dahilinde ben Asus z87-a dikkatimi cekmisti ama detayli bakmadim sogutma fan cikisi gibi incelemek lazim. Butcenize bagli kagit ustunde eger i7 kurtariyorsa olabilir ama cok bariz bir fark olmadigini dusunuyorum bilhassa o.c ile. Dedigim gibi butce meselesi ve yetiyorsa sistemde 128 gb da olsa ssd mutlaka bulundurun.
  • Evet kesinlikle ssd düşünüyorum ve i5 ile i7 arasında benim işime yarayacak ne gibi farklılıklar var. Çünkü bundan önceki bilgisayarım i5 işlemciye sahipti ve istediğim performansı alamamıştım bu yüzden sormak istedim.
  • Sistem tavsiyeleri kısmina geciyorum tüm yardımların için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.eKy.O -- 5 Mayıs 2014; 20:57:58 >
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    kardes nete yaz aynı ıslemcı ıle pc toplayan bırısı vardı nette detaylı bılgıde verıyor 1 saat boyunca anlatıyor bıos ayarlarını fılanda http://www.youtube.com/watch?v=VxGYGE51QIk buyur lınk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteplee35

    kardes nete yaz aynı ıslemcı ıle pc toplayan bırısı vardı nette detaylı bılgıde verıyor 1 saat boyunca anlatıyor bıos ayarlarını fılanda http://www.youtube.com/watch?v=VxGYGE51QIk buyur lınk

    Kardeşim iyi güzel de bunların topladığı sistem 4000TL imiş ve ben profesyonel bir oyuncu değilim ama oyun da oynarım toplamak istediğim pc sadece oyun için değil grafik işleriyle uğraştığım için ikisini de rahat bir şekilde yapabileceğim sistem olmalı. Tavsiyen için teşekkürler, bu videoda kasa çok pahalı ve grafik kartı ile işlemciyi biraz düşürüp daha düşük fiyatta kasa ayarlarsam azalabilir. Bu konuda bilgilendirirseniz yani kasanın herhangi bir özelliği var mı yoksa sadece görsellik mi çünkü 750W güce sahip iki farklı kasanın fiyatları çok farklı ve bu kasaların farklı bir yanı var mı? Videoda corsair in çok kaliteli olduğunu söylemiş. Bütçeme biraz daha uygun bir seçim yapmalıyım.




  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    vıdeoda belırtıyor ssd hafıza almana gerek yok gereksız cok abartmıslar ssd gereklı dıye hayır alakası yok kasa ıyı de 6 tane hdd slotu var sanırım hanı en fazla kullancagın 2 dır 3 tur 750w enerjı cok evet kasa daha ucuza al bence 16 ram cok 8 ram yeter gereksız 16 ram ssd alma 2 tb hdd al yeter 8 de ram daha ucuza kasa ıslemcı aynı zaten sogutucu ıntelın sogutucusunu alma orda haklılar surucu fılan dhaa ucuza getırırsın baskada bırsey kalmadı zaten
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    Çok çelişkide kaldım ssd alsam mı acaba RAM 16gb mı olsun diye, ssd yi 120gb da olsa almayı düşünüyorum aslında ama RAM konusunda hala kararsızım, daha düşük fiyatta bir kasayı deneceğim, işlemci soğutucu almayı düşünüyorum. Acaba sıvı soğutucu sistemi mi alsam, bu konuda düşünceleriniz nedir?
  • Msi z87 g43 veya duruma gore z87 g45
    I5 4670k
    Gtx770
    1 tb barracuda 64 mb cache
    120 gb samsung evo ssd
    2x4 ripjaws 1866 mhz ram
    Corsair 300r 600w mid atx kasa
    Muhtemelen 2800 civarindadir diye dusunuyorum aklima ilk gelen kombin bu oldu hic sorun yasayacaginizi sanmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi momenty -- 5 Mayıs 2014; 22:21:28 >
  • momenty kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş ama anakart ve işlemci soğutma sistemi eksik yani fiyat biraz daha artabilir, onun haricinde i5 yeterli olur mu yani i7 gibi bir performans verir mi?
    Edit: Sonradan anakart koymuşsun görmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.eKy.O -- 5 Mayıs 2014; 22:25:16 >
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    ssd gereksız para verceksın haberın olsun ram . ucuzda degıl 10 sanıyede oluyorsa 1 sanıyede olcak ssd dıskınde
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    ssd nin çok fazla fark ettiğini biliyorum standart harddiske göre 10 kat daha hızlı yani render işlerinde çok fazla bir fark oluşturuyor. Olmadı şimdilik 1-2tb lık hdd ile idare ederim ssd yi sonra alırım.
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    Sunu soyleyebilirim i5 4670k gercekten cok guclu bir islemci tabiki bi i7 4770k mi tabiki degil fakat bu fark nerede ortaya cikar ? Oyunlarda ki zamani oyunlarimiz ekran karti on planda oynaniyor bf4 ultrada dahi i5 le i7 nin farkini anlayamazsiniz ancak renderde i7 daha performansli olabilir ondada i5 4670k asla üzmez zaten o.c yapilabilmesi onun rahat 5 sene gidecegini gosterir durumum olsa alacagim sistem budur
  • momenty kullanıcısına yanıt
    Yani zaten bütçem kısıtlı bu yüzden i5 daha makul gözüküyor, daha önceki laptobum i5 işlemciye sahipti ve istediğim performansı alamamıştım bu yüzden sordum ama şimdi baktım ikisinin modeli farklı. Yorumları da olumlu artık i5 alıcam, zaten dediğiniz gibi grafik kartı çok önemli bir parça. GTX770 almayı düşünüyorum. Şu an ssd yi çıkardım işlemci soğutması da var 3000 TL tutuyor. Sizce nerelerden kısmalıyım, kasa 437 TL biraz fazla gibi geldi bu kasa yerine (corsair 300r) 600w gücünde daha ucuz bir kasa önerir misiniz? (şu an oluşturduğum sistem : i5 4670k, z87-g45 gaming, GTX770, 2x4GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL9, 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB, HYPER 212 EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU, corsair carbide 300r)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.eKy.O -- 5 Mayıs 2014; 22:48:13 >
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    Depolama ihtiyaciniz 1 tb karsiliyorsa biraz ordan kisabilirsiniz hemen o.c yapmayacaksaniz sogutucuyu bikac ay sonra veya 1 sene sonra alabilirsiniz yazdiginiz sistem kusursuz bi sistem sonradan musait olursa durumunuz ssd de eklersiniz tahminim 10 12 saniyede acilir bilgisyariniz Kasa tabiki biraz pahali kalitelidir cunku fakat begendiniz daha uygun kasalarada bakabilirsiniz zalmanin kasalarida iyidir
  • momenty kullanıcısına yanıt
    şu an Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakartı var acaba GRYPHON Z87 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakartı ile değiştireyim mi, 1tb ilk 1 ay yeter fakat sonrası zor harici 1tb diskim var ondan biliyorum hemen doluyor içinde bir sürü program film olunca yer kalmıyor hele ki toplayacağım sistemde programları yükleyeceğimi düşünürsem 1tb az olabilir o yüzden 2tb tek almayı düşünüyorum. İlk başta belirttiğim iki anakart arasında çok fark var mı acaba?
    Edit:İşlemci soğutmasını almayı erteleyebilirim belki ama anakartlarda gerçekten çok fark olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.eKy.O -- 5 Mayıs 2014; 23:02:13 >
  • O.eKy.O kullanıcısına yanıt
    Zaten 1866 mhz ram killanacaksiniz ayni performansi alirsiniz ortalama fakat o.c yaparken 4670k islemcinize g45 one cikacaktir cunku o.c ve oyun icin yapilmis bir kart o.c icin daha elverisli ha derseni ben sinirlari zorlamam biraz o.c yaparim diyorsaniz tabiki oda cok hizli bir anakart
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.