Şimdi Ara

Bilgisayar Toplama Hakkında bilgi verebilecek yardımcı olabilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç toplamadım hayatımda bilgisayar. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum. Oyun için toplayacağım 5000 TL civarı bütçe var. Baya bilgisiz ve kararsızım şu an. Ne yapacağım hangi parçaları alacağımı da bilmiyorum, youtubeda birkaç videoya denk geldim reklam gibi geldi bir siteye yönlendiriyor toplanmış şekilde indirimli satıyorlar. Ben şimdi toplanmış şekilde mi alayım yoksa kendim toplamaya mı çalışıyım sağdan soldan bakarak bilemedim. Yani bi de bu parçaların uyumsuz olma ihtimali falan var mı bilmiyorum hiç o yüzden korkuyorum işte. Yardımcı olacak olursa çok teşekkür ederim, maruz görün cahilliğimi.

Youtubeda denk geldiğim videolar donanımarşivinin videoları, itopya diye bir siteye yönlendiriyor acaba satamadıkları parçaları falan mı satıyorlar falan diye düşündüm. Yoksa güvenmeli miyim o kanalda toplanan bilgisayarlara?

4000-5000 aralığına kasa almak istiyorum 1000 lira civarına da mönitör - mouse almayı düşünüyorum. Bana bu aralıkta kasa ve mönitör önerirseniz çok sevinirim.

5500 liraya bunu toplamış donanımarşivihttps://www.itopya.com/Mars-M1070GX16-R5-1600-MSI-GTX1070-Gaming-X-8GB-16GB-DDR4-240GB-SSD-1TB-Gaming-Bilgisayar/

https://www.youtube.com/watch?v=bURuK1r9q1A Alıyım mı sizce bunu direk? İyi midir sizce bu sistem ve güvenilir midir itopya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 8 Ekim 2017; 11:14:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Toplama Hakkında Kapsamlı Kılavuz

Bir bilgisayar toplamak, hem zorlu hem de ödüllendirici bir deneyim olabilir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir bilgisayar oluşturmanın en iyi yolu nedir? İşte bilgisayar toplama yolculuğunuzda size rehberlik edecek kapsamlı bir kılavuz:

Bileşenleri Seçme:

• Anakart: Bilgisayarın tüm bileşenlerini bağlayan temeldir. Soket türüne, yonga setine ve desteklenen RAM miktarına dikkat edin.
    • İşlemci (CPU): Bilgisayarın beyni. Hız, çekirdek sayısı ve önbellek boyutunu göz önünde bulundurun.
    • RAM: Bilgisayarın geçici çalışma alanı. Kapasite ve hıza dikkat edin.
    • Depolama: Verilerinizi saklar. Katı Hal Sürücüleri (SSD) geleneksel Sabit Sürücülerden (HDD) daha hızlıdır.
    • Grafik Kartı (GPU): Grafik performansı için gereklidir. Oyun oynuyorsanız veya video düzenliyorsanız daha güçlü bir GPU'ya ihtiyacınız olacaktır.
    • Güç Kaynağı: Tüm bileşenlere güç sağlar. Güç çıkışı ve verimliliği göz önünde bulundurun.
    • Kasa: Bileşenleri içerir ve soğutma sağlar. Boyut, hava akışı ve estetik çekiciliğe dikkat edin.

Güvenilir Bileşenleri Seçme:

• Güvenilir markalardan bileşenler satın alın.
    • Ürün incelemelerini ve kullanıcı geri bildirimlerini okuyun.
    • Garantili bileşenlere öncelik verin.

Kurulum:

• Bileşenleri anakart üzerine dikkatlice yerleştirin.
    • Bileşenleri doğru yönlere ve yuvalara taktığınızdan emin olun.
    • Termal macunu CPU ve soğutucu arasında uygulayın.
    • Bileşenleri kasa içine yerleştirin ve vidalarla sabitleyin.
    • Güç kaynağını bağlayın ve güç kablosunu prize takın.

Yazılım Yükleme:

• İşletim sistemini yükleyin (ör. Windows, macOS, Linux).
    • Gerekli sürücüleri ve yazılımları yükleyin (ör. grafik kartı sürücüleri, ses kartı sürücüleri).

Test ve Sorun Giderme:

• Bilgisayarı açın ve BIOS'a girin.
    • Tüm bileşenlerin doğru şekilde çalıştığını onaylayın.
    • Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sorun giderme adımlarını izleyin.

Bilgisayarınızı toplamak, özelleştirmenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir sistem oluşturmanıza olanak tanır. Bu kılavuzdaki adımları dikkatlice takip ederek, güvenilir ve yüksek performanslı bir bilgisayar oluşturabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sana önerim o linkteki kasayı alman yönünde gayet başarılı bir gamıng pc olmuş açıkcası ben tam bilemiyorum benden daha bilgili kişiler vardır elbette ama gerçekten parasının hakkını veren bir bilgisayar o ama ufak tefek değişiklikler yapılır mesela sırf gamınx modelı diye fazladan 300 400 lira fazla olabiliyor orası sana kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerula limbaw

Sana önerim o linkteki kasayı alman yönünde gayet başarılı bir gamıng pc olmuş açıkcası ben tam bilemiyorum benden daha bilgili kişiler vardır elbette ama gerçekten parasının hakkını veren bir bilgisayar o ama ufak tefek değişiklikler yapılır mesela sırf gamınx modelı diye fazladan 300 400 lira fazla olabiliyor orası sana kalmış.

Hocam bu bilgisayara nasıl bi mönitör gider bir de mönitör önerirseniz sevinirim bununla uyumlu
  • up yardım lütfen
  • Burdaki sistemler iyimidir sizce? 5000 TL lik olanı alayım mı sizce? Ve bir de alacağım mönitörün kasaya uyumlu olmama ihtimali var mı? Cahilliğime verin lütfen kasayı seçip dizilmiş uyumlu bir şekilde alıcam ama mönitörü kendi kafama göre seçmek istiyorum uyum sorunu olma ihtimali var mı?

https://www.technopat.net/2017/09/08/masaustu-sistem-tavsiyeleri-eylul-2017/
  • AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Teknoşpat edebiyat akademisi bakmanız gereken son yer olmalı.

Sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknobiyotiğe gir. Kendine göre kaç gb ssd lazım kaç gb ram lazımsa seç

Hoşuna giden kasayı seç

Amd 1600 mü yoksa intel 8400 mü istiyorsun seç.

50 tl ye kasayı toplayıp özenle kablolamasını onu bunu yapıyorlar.

50 tl daha verirsen 1 aylık windows deneme sürümünü kuruyorlar. Driverleri vs yüklüyorlar. Sen tuşa bastığın anda sistem açılıyor. Ondan sonra istiyorsan **** den windows alırsın istersen crack lersin

Sistem uyuşmazlığı olmasın diye bir çok sistem toplama yardımcıları sen bir şeyi seçince filtreleme yapıyor.

Not: hazır sistem almayın. Kendiniz kafanıza göre toplayın zaten onlar montajlar

Attığın sistemde ramlar 2400 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral_Jumong -- 8 Ekim 2017; 17:4:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bem geçen seneden beri toplama pc yapmak istiyorum hala cesaret edemedim. Ben gtx1080 li yapmak istiyorum ram i ve sistemi nasıl seçeceğimi bilmiyorum

• Öncelikle, 5000 bütçe ile hazır kasa almak biraz garip olur, ve technopat'tan bilgi almamanızı öneririm.

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-8400-soket-1151-2-8ghz-9mb-onbellek-14nm-islemci.html 891TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z370-a-pro-intel-z370-soket-1151-ddr4-4000mhz-o-c-vga-dvi-anakart.html 584TL
    http://www.hepsiburada.com/galax-nvidia-geforce-gtx-1070-exoc-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-70nsh6dhl4ec-p-BD805695?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=EAIaIQobChMIz7HA75jh1gIVIjPTCh3e5Q81EAQYAyABEgLWDPD_BwE 2273TL
    http://urun.n11.com/hard-disk/seagate-barracuda-1tb-35-7200rpm-sabit-disk-st1000dm010-P176844816?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI3abVg5nh1gIVBijTCh0m5wviEAQYAiABEgJXzPD_BwE&gclsrc=aw.ds 190TL
    https://urun.n11.com/hard-disk/adata-128gb-ssd-disk-asu800ss-128gt-c-25-560300-3d-nand-P151611849?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMI5O3tnJnh1gIVCc0bCh0H2gctEAQYAiABEgJXV_D_BwE&gclsrc=aw.ds 244TL
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/fsp-hydro-g-750-750w-aktif-pfc-guc-kaynagi-P207478256?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMItfGC6pnh1gIVQSjTCh0--g93EAkYFCABEgLefvD_BwE&gclsrc=aw.ds 587TL
    http://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/boost-royal-vk-g1004s-psu-yok-mid-tower-gaming-kasa-siyah-6xled-P201945175?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIscXYg5rh1gIV6ArTCh3Gbw54EAQYAiABEgII4PD_BwE&gclsrc=aw.ds 267TL

5036TL yapıyor toplam, monitör olarak ise şunu öneririm:

https://www.itopya.com/benq-24-xl2411-analog-dvi-hdmi-144hz-genis-ekran-gaming-monitor/?gclid=EAIaIQobChMIxd6gkJrh1gIVgmcbCh1aHAGVEAQYASABEgJjNPD_BwE

1150TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 8 Ekim 2017; 17:10:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kral_Jumong

Teknobiyotiğe gir. Kendine göre kaç gb ssd lazım kaç gb ram lazımsa seç

Hoşuna giden kasayı seç

Amd 1600 mü yoksa intel 8400 mü istiyorsun seç.

50 tl ye kasayı toplayıp özenle kablolamasını onu bunu yapıyorlar.

50 tl daha verirsen 1 aylık windows deneme sürümünü kuruyorlar. Driverleri vs yüklüyorlar. Sen tuşa bastığın anda sistem açılıyor. Ondan sonra istiyorsan **** den windows alırsın istersen crack lersin

Sistem uyuşmazlığı olmasın diye bir çok sistem toplama yardımcıları sen bir şeyi seçince filtreleme yapıyor.

Not: hazır sistem almayın. Kendiniz kafanıza göre toplayın zaten onlar montajlar

Attığın sistemde ramlar 2400 mhz

Sağolun hocam, teknobiyotik işimi görür o zaman direk. Son cümleyi anlamadım yalnız :D 2400 mhz ise ne oluyor ki kötü mü uyumsuz mu

• Technopattan neden bilgi almayım :/ Adamların işi bu değil mi? Reklam amaçlı falan mı yapıyorlar yoksa

Sağolun bu arada yardımlarınız ve sistem önerileriniz için @Johan Elmander @Michael Townley
    5500 liranın hakkını 1000 liralık monitör veremez bu arada. Sistemin ne kadar iyi olursa olsun monitörün kadar görüntü alırsın. gtx 1070 takacağın bir bilgisayara 60hz monitör takmanın bir alemi yok açıkcası. Bütçeni 4000-5000 yazmışsın ve 5500lük kasaya bakıyorsun . Bütçen maksimum ne kadar ve özellikle oynadığın oyunlar var mı bunları da yazarsan max performans alabileceğin kasa - monitörleri yazabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dommann

5500 liranın hakkını 1000 liralık monitör veremez bu arada. Sistemin ne kadar iyi olursa olsun monitörün kadar görüntü alırsın. gtx 1070 takacağın bir bilgisayara 60hz monitör takmanın bir alemi yok açıkcası. Bütçeni 4000-5000 yazmışsın ve 5500lük kasaya bakıyorsun . Bütçen maksimum ne kadar ve özellikle oynadığın oyunlar var mı bunları da yazarsan max performans alabileceğin kasa - monitörleri yazabiliriz

Hocam şöyle diyim hiç bir oyunu yüksek ayarlarda oynamam sevmem de yüksek ayarlarda oynamayı, akıcılık çok önemli benim için. Oynadığım oyunlar point blank, cs go, nba2k18, lol, silkroad, sniper elite falan hocam dediğim gibi akıcı olsa yeter yüksek grafiklerde gözüm yok.
  • Çok güzel bir sistem toplanır o bütçeye. iyi araştırmak lazım. işlemciyi amd ryzen seçersen daha iyi olur. ram bellek frekansını 2666 yaparsın en az. ssd de önemli tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

Çok güzel bir sistem toplanır o bütçeye. iyi araştırmak lazım. işlemciyi amd ryzen seçersen daha iyi olur. ram bellek frekansını 2666 yaparsın en az. ssd de önemli tabi..

oynadığım oyunları ssdye mi yükleyeceğim hocam?
    Teknoşpat edebiyat akademisi, Türkçe ile kafayı bozmuş üyelerden, ego manyağı adminlerden oluşuyor. İşleri bu da olsa düzgün yaptıkları söylenemez. Ayrıca o sistem toplama kısımları tam rezalet oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Teknoşpat edebiyat akademisi, Türkçe ile kafayı bozmuş üyelerden, ego manyağı adminlerden oluşuyor. İşleri bu da olsa düzgün yaptıkları söylenemez. Ayrıca o sistem toplama kısımları tam rezalet oluyor.

Hocam nereyi tavsiye edersiniz bu site hariç
    DH forum

öyleyse sana 144hz 1ms monitör şart. Akıcılık mevzusu istiyorsan 60-75hz monitörlerden uzak dur.

MSI Z370-A PRO INTEL Z370, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DisplayPort, DVI, D-SUB ATX Anakart

597,36TL

INTEL Core i5-8400 Coffee Lake 2.80GHz-4.00GHz, 9MB, 65W, 6/6, DDR4, 14nm, LGA1151v2 İşlemci

861,91TL

CORSAIR CMK16GX4M2B3000C15R VENGEANCE LPX DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-17-17-35) 1.35V Bellek

721.10TL

TOSHIBA DT01ACA100 1TB 7200rpm 32MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

198,37TL

MSI GTX 1070 GAMING X 8G GTX1070, PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR5, HDMI, DVI, 3xDisplayPort Ekran kartı

2474,53TL

CORSAIR CC-9011050-650VS SPEC-01 Red LED Carbide Serisi USB3.0, Corsair VS Serisi VS650 650W 80+ Kasa

507,12TL

BENQ XL2411 24 ZOWIE LCD, 1920x1080, 1ms 144Hz, D-SUB, DVI, HDMI LCD ekran

1344,07TL

Toplam: 6704,46TL

Eğer dersen ki 7100lere çıkarım bir de kaliteli ssd koyarız. Bu 6700 fazla geldiyse de ekran kartını 1060 yapıp üstüne de istediğin fiyat aralığına göre ssd koyarız. Sonra da alabilirsin tabi ssd'yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dommann -- 8 Ekim 2017; 19:3:57 >

• O hazir itopya kasalarini donanimarsivi kanali youtube ta videolarda topluyor itopya da satisini yapiyor. Parcalara teker teker en ucuz fiyatlandirma ile toplayin daha daha pahaliya geliyor ise itopyadan alin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.