Şimdi Ara

Bilgisayar Programcılığı mı Kamu Yönetimi mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Bilgisayar Programcılığı mı Kamu Yönetimi mi?

(En Son Oy Tarihi: 16.5.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: Fiend

quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

ben bilgisayar muhendisligi okuyorum , bitti artik isim 4 yukseltme sinavi ve teze kaldi. aklim olsa doktorluk okurdum.

hafta sonu bir is gorusmesine gidicem, buyuk ihtimal ile olmuycak. diplomayi elime almadim daha , tanidik sayesinde bir firmanin genel mudur ile gorusucem. sirket buyuk mu kucuk mi bilemiyorum ama validenin dedigine gore , ayni sirkette bir turk cocuk daha varmis, aylik 3000 leva [1500 euro] aliyormus. cocukta ne bulgarca tam , ne ingilizce. sadece bildigi turkce ile bilg. muhendisi diye geciniyor.

yani tanidigin olmadikca is imkani zor turk sirketlerinde , anlasilan durum bu. her neyse zaten benim aklimda isletme uzerine ingilterede master degree var. bunun icin 1 senelik is deneyimi istiyorlar arti 3100 poun ile okuluna gore yillik 7 bin poundluk bir bedel odemem lazim olucak. aklimda quen mary var.

ama bilg isi olu gibi. artik baydi bu bilg. isleri s1kildim ...

Bilgisayar mühendisliği odası olmayan tek mühendislik çünkü. Adam mimar oluyor o mühendisi bu mühendisi çevre mühendisi bile olsa bazı şeylerde adamın imzasını istiyor devlet. İstediğin kadar mimardan daha iyi ev yap adamın imzası olmadan yaptıramıyorsun. Ama bilgisayar mühendisliği öyle değil. okuyan da okumayan da program yazma yetkisine sahip. Adam hiç okumamış ama kendini geliştirmiş ve sağ sola binlerce liralık programlar yazıyor ve geliştiriyor olabilir. Adı mühendis diye bankalar ve büyük şirketler cis mysql vesaire database ve ağ yönetsin diye bil.müh arıyorum diyor sadece. Ne kadar bil.müh tanıdığım varsa yarısından çoğu 1300-1500 lira gibi komik fiyatlara bankalara girmiş durumda. ki adam gibi program kassa bu paranın beş katını her ay kazanır.

Senin önerdiğin bölüm hangisi? Şu 3'ünü iyiden kötüye doğru sıraya dizer misin?
    Bilgisayar Programcılığı
    Kamu Yönetimi
    Bilgisayar Mühendisliği

valla onerilecek bolum yok, secimi kendin yapicaksin. ona bakarsan bir milayara calisan mimarlarda var, ortam mimar kayniyor. turkiyede insaat sektoru belli ama bilgisayar turkiyede son 20 yilda cok gelisme saglayacak. buda var.

bilgisayar muhendisliginin su ozelligi var, programcilik sectiginde yani sistem muhendisi. yaptigin is kod yazmak olmuyor. sen bir projede giris gelisme sonuc bolumlerini belirliyorsun yazilacak programda. programcilar programi yazarken sen sadece izliyeceksin. ama onlardan daha iyi maas alicaksin.

ama benim aklimda yoneticilik, ne bilim. hayatimin geri kalanini bir monitore bakarak harcamak istemiyorum.

en azindan bir firmanin bilgi islem bolumune yonetici olsam istedigim budur yani. hele ingilterede maaslar cok iyi bu dallarda. atiyorum ucak muhendisi [alt seviyede bitirmis unv] quen mary mezunu. adam yillik 40 bin ile devlet memuru olarak baslamis ingilterede[orada dogan turklerden]. yillik 40 bin pound. 3300 pound yapiyor aylik yani. bir sistem muhendisinin alacagi para ona gore articaktir.

• quote:

quote:

quote:

ben bilgisayar muhendisligi okuyorum , bitti artik isim 4 yukseltme sinavi ve teze kaldi. aklim olsa doktorluk okurdum.

hafta sonu bir is gorusmesine gidicem, buyuk ihtimal ile olmuycak. diplomayi elime almadim daha , tanidik sayesinde bir firmanin genel mudur ile gorusucem. sirket buyuk mu kucuk mi bilemiyorum ama validenin dedigine gore , ayni sirkette bir turk cocuk daha varmis, aylik 3000 leva [1500 euro] aliyormus. cocukta ne bulgarca tam , ne ingilizce. sadece bildigi turkce ile bilg. muhendisi diye geciniyor.

yani tanidigin olmadikca is imkani zor turk sirketlerinde , anlasilan durum bu. her neyse zaten benim aklimda isletme uzerine ingilterede master degree var. bunun icin 1 senelik is deneyimi istiyorlar arti 3100 poun ile okuluna gore yillik 7 bin poundluk bir bedel odemem lazim olucak. aklimda quen mary var.

Bilgisayar mühendisliği odası olmayan tek mühendislik çünkü. Adam mimar oluyor o mühendisi bu mühendisi çevre mühendisi bile olsa bazı şeylerde adamın imzasını istiyor devlet. İstediğin kadar mimardan daha iyi ev yap adamın imzası olmadan yaptıramıyorsun. Ama bilgisayar mühendisliği öyle değil. okuyan da okumayan da program yazma yetkisine sahip. Adam hiç okumamış ama kendini geliştirmiş ve sağ sola binlerce liralık programlar yazıyor ve geliştiriyor olabilir. Adı mühendis diye bankalar ve büyük şirketler cis mysql vesaire database ve ağ yönetsin diye bil.müh arıyorum diyor sadece. Ne kadar bil.müh tanıdığım varsa yarısından çoğu 1300-1500 lira gibi komik fiyatlara bankalara girmiş durumda. ki adam gibi program kassa bu paranın beş katını her ay kazanır.

Senin önerdiğin bölüm hangisi? Şu 3'ünü iyiden kötüye doğru sıraya dizer misin?
    Bilgisayar Programcılığı
    Kamu Yönetimi
    Bilgisayar Mühendisliği

Bil Müh, Kamu, Bilgisayar Programcılığı derim.

Öncelikle önemli olan 4 yıllık bir üniversite.
    Ardından 4 yıllık içinde bölüm seçmelisin.

Piramidin en üst basamağında olmak istediğin şey yatmalı. Puanın tıpa yetiyor olabilir ama sen uluslar arası ilişkiler veya dış ticaret vesaire okuyup bu lanet ülkeden çekip gitmek fakat aynı zamanda bir ayağını da burda tutmak isteyebilirsin. Yok ben aç kalmayacağım bölüm arıyorum dersen;

Aç kalmayacağım bölüm Tıp'tır. aç kalmazsın ama ağız kokusu çekersin. En iyi puanı yapan bile tıp okumak zorunda değil. Kimse de aptal gözüyle bakmasın. Ben okumazdım. En sevmediğim iki meslekçi Doktor ve Avukattır! Nefret ederim.
    Ardından Mimarlık ve mühendislikler derim.
    (Mühendislikler kendi içinde kalite sırasına ayrılabilir fakat; Herhangi bir mühendislik bölümü piramidin bir alt basamağındaki her bölümden iyidir.)
    Sonra maliye ve diğerleri derim.

Ve hiçbir 2 yıllık, en kötü 4 yıllıktan bile iyi değildir.

Ayrıca yazdıklarım sadece benim görüşüm. Maliye, Muhasebe, İşletme vesaire okuyup 4 yılda okulu bitirip 3 yıl stajdan sonra mali müşavir olup 10 yıl da o şekilde çalışıp yeminli mali müşavir olmak istiyorum diyen çıkabilir. Zaten gerçekten istediğiniz ve yapmak istediğiniz bölümü piramitte en üste x değişken olarak koydum.

• quote:

quote:

quote:

odasi olmayan derken ?

ona bakarsan en rahat meslek bilg. muhdisligi.

atiyorum adam prog. anlamaz network bilir 1000 tl uzeri maas alir, hele elinde cissco sertifikasi varsa daha da yuksek maas ile baslar.
    ama hem programlama hemde network bilgisi iyi duzeyde ise system muhendisi olur 2000 tl ile baslar.

benim su anlik dusuncem, hafta sonu is gorusmesi olumlu gecerse parada fazla takilmiycam, evdekiler biz destek cikicaz yeterki gelistir kendini dediler. o yuzden yapicam hem master icin gerekli.

ayrica sanirim imza yetkisi bilg. muh. leri icinde geliyor. bir arkadasimin tanidigi bursada havalandirma sistemi isi yapiyor. adam bir projeden milyarlar kaldiriyor. o sistemde bile bilgisayar tasarimi istiyorlarmis yani bilg. imzasi olucakmis. sadece diplomasi icin bile 1200 tlye isci alicakti en son.

tabi soz konusu ulke turkiye olunca, tanidiklar yani torpil olamayinca is bulmak zor her alanda. ama dedigim gibi benim aklimda isletme var, MBA programi okumak istiyorum.

Bir bilgisayar mühendisliği bitirseydim 1000 ile 2000 lira arası bir maaş beni asla tatmin etmezdi. Bugün lise terk olup barda barmenlik yapsan 1500 lira para alırsın. Sağda solda müşteri hizmeti, kasiyerlik vesaire görevi yapsan 800-900 den başlar. Pompacı bile olsan nerdeyse 1000 lira para alırsın. Sen de gelmiş 4 yıl okurum bilgisayar mühendisi olurum bak adam 1200 liraya iş veriyor. gider başlarım diyorsun.

• Vay vay konuyu açan arkadaş sen değil miydin geçen yok açıköğretim şöyle dandik yok böyle üfürükten diyen?
    Gittin üniversiteye 1 yıl okudun baktın birşey yok hep uyduruk dersler 3 sene sonra sadece bir kağıt parçası alacağını anladın şimdi bölüm değiştirmek istiyorsun.
    Senin gibiler yüzünden gittim üniversiteye girdim.4 yıllık fakülteye yeter puanı 2 yıllık myo'ya gömdüm.1 yıl okudum doğru düzgün birşey öğretmediklerini gördüm.Sende gir birşey öğrenemezsin.
    Yılda 24 ders toplamda 48 ders görürürsün benim gibi müfredatı kalabalık bir bölüme girersen.Hiçbir şey öğrenemezsin o programda.Çünkü o kadar uyduruk ders var ki asıl öğrenmen gereken dersleri göremezsin.
  • quote:

Zaten programcılığa gidersem DGS ile kazanmak için ne gerekiyorsa yapacam, mühendisliğe geçmem lazım, ki, programcılığa geçiş amacım mühendisliğe DGS ile geçmek zaten.

Mühendis olursam bile mi Microsoft gibi firmalar hayal?

Aslında değil bunu izlemeni tavsiye ederim başarısızlıktan başarıya adım adım Tabii şans işi birazda
    Sedat Kapanoğlu'nun(Ekşi sözlük kurucusu) hayatı 6 part

http://www.youtube.com/watch?v=8Wu4FGmKLlM

http://www.youtube.com/watch?v=eDjmrn68s1I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=o2KIuTZm08Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HV9YwnABEW4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=oXafV8ONJJQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Y7AgodvoCU0&feature=related

• quote:

Orijinalden alıntı: serserie
    Neciyim, mühendislik öğrencisiyim. Kendinde çalışabilirsin ama büyük projelerle uğraşan bi şirkette mühendislerin altında çalışmıyorlar diyemezsin. Bu arkadaşında amacı microsoft gibi bi yerde çalışmak ki (.)

Kesinlikle yanlışsın, 8 senedir çalışma hayatındayım, türkiye içerisinde büyük projelerde çalışmış mühendis arkadaşlarım var, eğer bir programcı mühendisten bilgi ve birikimin daha iyise o mühendis programcının altında çalışabilir. Sektörde diploma hiç bir şey ifade etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: |cash|

quote:

kamu derim. programcılıkta mühendislerin altında çalışmaya mahkumsun.

Necisin bilmiyorum ama bende programcıyım ve kesinlikle yanlışsın. Bilgisayar Yazılım sektöründe kesinlikle diploma ayrımı yok. Ne yapacağın ile ilgilenirler.

Neciyim, mühendislik öğrencisiyim. Kendinde çalışabilirsin ama büyük projelerle uğraşan bi şirkette mühendislerin altında çalışmıyorlar diyemezsin. Bu arkadaşında amacı microsoft gibi bi yerde çalışmak ki (.)

--------
    @Fiend

DGS sınavını hafife alma derim. Mühendis olursan oralarda çalışma şansın var ama bu seferde iyi üniversitedeki öğrencilerle yarışma durumunda kalıyosun. Yani o kadar kolay değil gene, ama çalışırım başarırım dersen gene herşey sende bitiyor.

Anlamadığım bir mühendisin altında çalışmak neden yanlış ki ? Mühendisin altında çalışan bir çok insan olacak zaten. Buna mı takılıyorsunuz.

Anlatmak istediğim Yazılım konusunda diplomanın fazla bir önemi olmadığıydı. Mühendislerin altında tabikide çalışacak kişiler olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Vay vay konuyu açan arkadaş sen değil miydin geçen yok açıköğretim şöyle dandik yok böyle üfürükten diyen?
    Gittin üniversiteye 1 yıl okudun baktın birşey yok hep uyduruk dersler 3 sene sonra sadece bir kağıt parçası alacağını anladın şimdi bölüm değiştirmek istiyorsun.
    Senin gibiler yüzünden gittim üniversiteye girdim.4 yıllık fakülteye yeter puanı 2 yıllık myo'ya gömdüm.1 yıl okudum doğru düzgün birşey öğretmediklerini gördüm.Sende gir birşey öğrenemezsin.
    Yılda 24 ders toplamda 48 ders görürürsün benim gibi müfredatı kalabalık bir bölüme girersen.Hiçbir şey öğrenemezsin o programda.Çünkü o kadar uyduruk ders var ki asıl öğrenmen gereken dersleri göremezsin.

Evet, bendim. Üniversitede bir şey öğretmedikleri için değil bölümü bırakmak istemem. Asıl sebep, bölüme karşı ısınamamam. Bilgisayarla çok içli dışlı olduğum için bu bölümü okumak istiyorum.
    Sen 2 yıllığı tavsiye etmiyor musun yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

odasi olmayan derken ?

ona bakarsan en rahat meslek bilg. muhdisligi.

atiyorum adam prog. anlamaz network bilir 1000 tl uzeri maas alir, hele elinde cissco sertifikasi varsa daha da yuksek maas ile baslar.
    ama hem programlama hemde network bilgisi iyi duzeyde ise system muhendisi olur 2000 tl ile baslar.

benim su anlik dusuncem, hafta sonu is gorusmesi olumlu gecerse parada fazla takilmiycam, evdekiler biz destek cikicaz yeterki gelistir kendini dediler. o yuzden yapicam hem master icin gerekli.

ayrica sanirim imza yetkisi bilg. muh. leri icinde geliyor. bir arkadasimin tanidigi bursada havalandirma sistemi isi yapiyor. adam bir projeden milyarlar kaldiriyor. o sistemde bile bilgisayar tasarimi istiyorlarmis yani bilg. imzasi olucakmis. sadece diplomasi icin bile 1200 tlye isci alicakti en son.

tabi soz konusu ulke turkiye olunca, tanidiklar yani torpil olamayinca is bulmak zor her alanda. ama dedigim gibi benim aklimda isletme var, MBA programi okumak istiyorum.

Bir bilgisayar mühendisliği bitirseydim 1000 ile 2000 lira arası bir maaş beni asla tatmin etmezdi. Bugün lise terk olup barda barmenlik yapsan 1500 lira para alırsın. Sağda solda müşteri hizmeti, kasiyerlik vesaire görevi yapsan 800-900 den başlar. Pompacı bile olsan nerdeyse 1000 lira para alırsın. Sen de gelmiş 4 yıl okurum bilgisayar mühendisi olurum bak adam 1200 liraya iş veriyor. gider başlarım diyorsun.

nasil yerine gore 1500e calisirken , 7500'e calisan muhendisler varsa, 600 liaraya calisip max 1000 liraya calisan pompacilarda var.

send amma assagladin bizim bolumu ha. ben sogudum bu meslekten onu belirtmek istedim. benim hayalim var bu hayalimda bir ototmobil motoru tasarlayip kendi otomobilimi tasarlamak, elektronik aksanlarini yapmak ona kendi adami vermek ben oldukten sonra da adimi bu sekilde andirmak. tabi bunun icin yuklu para lazim, yer lazim. bunun icinde iyi is bulmam gerek. yonetici gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 3 Ağustos 2010; 12:47:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

quote:

quote:

quote:

kamu derim. programcılıkta mühendislerin altında çalışmaya mahkumsun.

Necisin bilmiyorum ama bende programcıyım ve kesinlikle yanlışsın. Bilgisayar Yazılım sektöründe kesinlikle diploma ayrımı yok. Ne yapacağın ile ilgilenirler.

--------
    @Fiend

DGS sınavını hafife alma derim. Mühendis olursan oralarda çalışma şansın var ama bu seferde iyi üniversitedeki öğrencilerle yarışma durumunda kalıyosun. Yani o kadar kolay değil gene, ama çalışırım başarırım dersen gene herşey sende bitiyor.

Anlamadığım bir mühendisin altında çalışmak neden yanlış ki ? Mühendisin altında çalışan bir çok insan olacak zaten. Buna mı takılıyorsunuz.

Anlatmak istediğim Yazılım konusunda diplomanın fazla bir önemi olmadığıydı. Mühendislerin altında tabikide çalışacak kişiler olacak.

belki sen iyi bi kariyer yaptın ama bu piyasanın durumunu değiştirmez. Mühendisin altında çalışmakta bir sorun yok zaten ama büyük şirketlerdeki işleyiş bu yöndedir. Yoksa isteyen istediği gibi program yazar satar.

• quote:

quote:

Kesinlikle yanlışsın, 8 senedir çalışma hayatındayım, türkiye içerisinde büyük projelerde çalışmış mühendis arkadaşlarım var, eğer bir programcı mühendisten bilgi ve birikimin daha iyise o mühendis programcının altında çalışabilir. Sektörde diploma hiç bir şey ifade etmiyor.

burda şartları eşit tutarak bidaha düşün diyorum arkadaş 10 yıllık programcı olarak çıkmayacak ve kendi ile aynı zamanda mezun olan eşit olarak kendini geliştiren mühendislerin altında çalışacak. Hala neyin tartışmasını yapıyoruz onu da anlamış değilim. Gerçek olan birşeyi hayır olmaz diyosun. İstisnalar kaideyi bozmaz bunu idrak etmek niye bu kadar zor onu anlamış değilim.

• quote:

quote:

quote:

burda şartları eşit tutarak bidaha düşün diyorum arkadaş 10 yıllık programcı olarak çıkmayacak ve kendi ile aynı zamanda mezun olan eşit olarak kendini geliştiren mühendislerin altında çalışacak. Hala neyin tartışmasını yapıyoruz onu da anlamış değilim. Gerçek olan birşeyi hayır olmaz diyosun. İstisnalar kaideyi bozmaz bunu idrak etmek niye bu kadar zor onu anlamış değilim.

Yazdıklarına dikkat et. Rencide edici bir şeyler yazacaksan kendi yaşıtlarınla konuş. Benim son yazdığım mesaja cevap verdikten sonra bunu yazmış olmandan gayet açık ortaya çıkıyor kimin İDRAK edemediği. Biraz hayat tecrübesi lazım sana.

• quote:

quote:

Vay vay konuyu açan arkadaş sen değil miydin geçen yok açıköğretim şöyle dandik yok böyle üfürükten diyen?

Evet, bendim. Üniversitede bir şey öğretmedikleri için değil bölümü bırakmak istemem. Asıl sebep, bölüme karşı ısınamamam. Bilgisayarla çok içli dışlı olduğum için bu bölümü okumak istiyorum.

Tavsiye etmiyorum.Sınavsız geçişle gelenler en iyi okullara girerken sen iyi bir myo'ya giremezsin.Bizde yarı yarıya düz-meslek karışık.Meslek liseliler dersi baltalıyor matematikte doğru dürüst ders işleyemedik.Yok biz o konuyu görmedik yok biz meslek liseliyiz kolay sorun diyerek sürekli şikayet ediyorlar.Adam 4 yıl muhasebe görmüş muhasebe görmemiş düz liseliden düşük puan alıyor.Ders planı uygulanmıyor.
    Haftada 3-4 saat bir dersten birşey öğrenemezsin.Bir dönemde 12 ders var hepsi birbirine karıştığından birşey öğrenilmiyor.Myolarda konular hafifçe anlatılıyor derinlemesine değil.

• quote:

quote:

quote:

Tavsiye etmiyorum.Sınavsız geçişle gelenler en iyi okullara girerken sen iyi bir myo'ya giremezsin.Bizde yarı yarıya düz-meslek karışık.Meslek liseliler dersi baltalıyor matematikte doğru dürüst ders işleyemedik.Yok biz o konuyu görmedik yok biz meslek liseliyiz kolay sorun diyerek sürekli şikayet ediyorlar.Adam 4 yıl muhasebe görmüş muhasebe görmemiş düz liseliden düşük puan alıyor.Ders planı uygulanmıyor.
    Haftada 3-4 saat bir dersten birşey öğrenemezsin.Bir dönemde 12 ders var hepsi birbirine karıştığından birşey öğrenilmiyor.Myolarda konular hafifçe anlatılıyor derinlemesine değil.

Benim, 2 yıllığa girme amacım programcı olmak değil, mühendis olmak, yani DGS ile 4 yıllığa geçmek. 2 yıllıkta kalacağımı bilsem hiç girmem.
    İyi bir MYO'ya girmemem gerçekten çok mu önemli DGS için?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim, 2 yıllığa girme amacım programcı olmak değil, mühendis olmak, yani DGS ile 4 yıllığa geçmek. 2 yıllıkta kalacağımı bilsem hiç girmem.
    İyi bir MYO'ya girmemem gerçekten çok mu önemli DGS için?

2 yıllıktan mühendisliğe geçmek öss ile kazanmaktan zor.Dgs kontenjanları çok az 10 bin kişiden 100 kişi alıyorlar.
    İyi bir myo dgs'de avantaj getirmez.Benim antalyada not ortalamam 3.50 bizim okul dandik eğitim veriyor.Kocaeliye geçsem ortalamayı 2.5 yaparım orası zor bir okul.Dgs için ortalama önemli.

• Eğer sadece dgs için gidiyorsan uyduruk bir myo'ya git, not ortalamanı yüksek tut ki dgs'de okuldan sana iyi bir puan gelsin.
    Ha eğer ben her türlü başarılı olurum dersen myo seçimini iyi yap. Tabi meslek liselilerden sana sıra gelirse yerleşmede
  • DGS kontenjanları artırılmış. 20.000 kontenjan olduğu söyleniyor. Ayrıca intibakta da iyileştirmeler yapılmış.
    Bakın:

DGS Kontenjanları

DGS İle İlgili 2 Ağustos 2010'da YÖK'le Yapılan Görüşme

Bunlara rağmen DGS ile iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleşmek hâlâ çok mu zor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 4 Ağustos 2010; 23:56:41 >

• quote:

DGS kontenjanları artırılmış. 20.000 kontenjan olduğu söyleniyor. Ayrıca intibakta da iyileştirmeler yapılmış.
    Bakın:

DGS Kontenjanları

DGS İle İlgili 2 Ağustos 2010'da YÖK'le Yapılan Görüşme

Bunlara rağmen DGS ile iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği'ne yerleşmek hâlâ çok mu zor?

Çoğu özel üniversite.Devlet okulları 2 kontenjan verir özeller 10-20.
    Bende geçen yıl 4 yıllığa geçerim demiştim ama istediğim okul 4 yıllıklara dgs'ye kontenjan vermiyor artık.Bölüm elimde patladı.Kazanınca herşey bitmiyor hazırlık sınıfı okutuyorlar bazı üniversiteler 2 yıllıkta geçtiğin dersleri saymayıp 10 larca dersten sorumlu tutuyor.

• quote:

Şu an örgün öğretimde Kamu Yönetimi 2. sınıfa geçtim. Bu sene ÖSYS'ye de geçtim. Bilgisayara olan merakımdan dolayı programcılık düşünüyorum. TM'ci olduğum için de programcılık tercihim oldu. Ordan da DGS ile mühendisliğe girilebiliyor.

Sizin görüşünüzü almak istiyorum;
    4 yıl eğitim süresi olan Kamu Yönetimi mi?
    2 yıl eğitim süresi olan Bilgisayar Programcılığı mı?

ne yaptın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl
    ne yaptın
    Kuzenimle birlikte YGS'ye girip Bilgisayar Programcılığı'nı kazandık ama kaydolmadık. Hatta kazandığımız yerde 2 gün derslere girdik. Oradaki hocalarla görüştük. Okuduğumuz bölümümü bırakmamızı tavsiye etmediler ve hatta "deli misiniz" dediler. Yine de son kararı biz, onlardan bağımsız olarak verdik ve Kamu Yönetimi'ne devam ettik. Şu an 4. sınıfa geçtim işte devam ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.