Şimdi Ara

Bilgisayar Programcılığı mı Kamu Yönetimi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bilgisayar Programcılığı mı Kamu Yönetimi mi?

(En Son Oy Tarihi: 16.5.2018)
Giriş
  • Şu an örgün öğretimde Kamu Yönetimi 2. sınıfa geçtim. Bu sene ÖSYS'ye de geçtim. Bilgisayara olan merakımdan dolayı programcılık düşünüyorum. TM'ci olduğum için de programcılık tercihim oldu. Ordan da DGS ile mühendisliğe girilebiliyor.

Sizin görüşünüzü almak istiyorum;
    4 yıl eğitim süresi olan Kamu Yönetimi mi?
    2 yıl eğitim süresi olan Bilgisayar Programcılığı mı?

• Bilgisayar Programcılığı diyorum çünkü kamu yönetimini açıktan da okursun zaten işletme, iktisat tırıvırı bölümler gibi.
  • Merak ettiğim bir şey var:
    Örgünde Kamu Yönetimi ile "kontenjanlı uzaktan eğitimle Bilgisayar Programcılığı"nı aynı anda okuma şansım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 2 Ağustos 2010; 14:53:45 >
  • Sanırım yok öyle bir şansın. O olay sadece açık öğretim ile oluyor diye biliyorum yani açıktan kamu ve programcılık uzaktan eğitim gibi. Ama yine de emin değilim tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 2 Ağustos 2010; 14:54:29 >
  • Peki iş ararken AÖF ile örgün arasında ayrım gözetiyorlar mı?
  • Yanlış bilmiyorsam örgün eğitim mezununun diplomasında mesela işletme okuduysa işletme fakültesi yazıyor, aöf mezununda ise işletme bölümü yazıyor olması laızm. İş ararken ne gibi bir ayrıcalık olur bilmiyorum.
  • aşırı derecede kamu yönetimi okuyan ve mezunu var kamu yönetiminin iş alanı geniştir çok iyi düzeyde birkaç yabancı dil vb. gibi farkındalık yaratırsan iyi bir işe girersin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

aşırı derecede kamu yönetimi okuyan ve mezunu var kamu yönetiminin iş alanı geniştir çok iyi düzeyde birkaç yabancı dil vb. gibi farkındalık yaratırsan iyi bir işe girersin..

Yani hangi bölümü öneriyorsun?
  • Bilgisayar başında çalışmayı seviyorsan ve en önemlisi kendini geliştirmeyi seviyorsan hiç düşünmeden pc programcılığı yaz derim.
  • Bilgisayar başında çalışmayı çok seviyorum. 2 yıllık olduğu için aileden çok tepki alıyorum. "4 yıllık örgün öğretimden 2 yıllığa gidilir mi?" diyorlar.
  • 4 Senelik diploma daima cebinde olsun. 2 senelikler artık birseye yaramıyor. is basvurularında olsun, askerde olsun, 4 seneligin faydalarını görürsün.
  • Peki Bilgisayar Programcılığı'nın iş olanakları nasıl?
  • kamu derim. programcılıkta mühendislerin altında çalışmaya mahkumsun.
  • Peki çalışma imkanları ve ücretleri nasıl?
  • Sen kendini geliştirdiğin ölçüde iyi maaş ve imkan bulabilirsin. Yani en ufak örneği ilk okul mezunu babam bile zamanında o 4 yıllık mezunu mühendis dediğimiz adamlara emir veriyordu. Diploma sadece belli başlı yerlerde belki geçerli olabilir fakat gerisi arkanda dayın olmasına ve becerine kalmış. 2 yıllık diyip geçme derim eğer bu alanda gerçekten yeteneğin varsa başarılı olabilirsin ha keza zaten 4 yıllık okuduğun bölüm de ahım şahım bir bölüm değil açıktan da rahatlıkla bitirebileceğin bir yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: serserie

kamu derim. programcılıkta mühendislerin altında çalışmaya mahkumsun.

Necisin bilmiyorum ama bende programcıyım ve kesinlikle yanlışsın. Bilgisayar Yazılım sektöründe kesinlikle diploma ayrımı yok. Ne yapacağın ile ilgilenirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

4 Senelik diploma daima cebinde olsun. 2 senelikler artık birseye yaramıyor. is basvurularında olsun, askerde olsun, 4 seneligin faydalarını görürsün.

Bizim Türkiyede hep bu zihtiyetten dolayı kaybediyor. İnsanların endüstri, sanayi dünyası hakkında hi. bilgileri olmadan iki yıllık, dört yıllık kavgası yapıyorlar. Bireyler Meslek Yüksek Okullarında kendilerini geliştirdikleri sürece herzaman iş bulabilirler. Şuanda Türkiyede azımsanmayacak kadar ara eleman açıklığı var ama *Nitelikli Ara Eleman*. Kendizi geliştirdiğiniz sürece heryerde iş bulursunuz.

Senin durumuna gelince arkadaşım, ailenden ve çevrenden çok tepki alacaksın 2 yıllık okuduğun için. Senin içinden ne geliyorsa onu seç, yapabileceğin en önemlisi seveceğin bir iş yapmaya karar ver. DGS ile elbette geçebiliyorsun mühendisliğe fakat DGS de yerleşmek o kadarda kolay değil. Biraz çalışman gerekecek, özellikle okulda Genel Ortalamanı yüksek tutacaksın DGS de bu çok önemli.

• Açıkçası 2011 ÖSYS'de tekrar sınava girip düşük puanlı bir üniversitede mühendislik için dişimi sıkabilirim ama programcılıktan sonra hedefim BOUN, ODTÜ, YTÜ, İTÜ vb. büyük üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği.
    TM'ci olduğum için ve özellikle de bu saatten sonra geç kalındığı için bu gibi büyük yerlere ÖSYS'den girebileceğime inanmıyorum. Düşük puanlı yerler için çalışabilirim ama onun için de çok fedakarlık yapmam gerekecek, sonuçta hali hazırda üniversitede de okuyorum ve kendimi okula da vermem gerekecek vs. vs..

Cuma'ya kadar sürem var. N'apacağımı bilmiyorum, çok kararsızım. Aslında sınava da Bilgisayar Programcılığı için girmiştim ama çevreden gelen tepkiler yüzünden çok yıprattılar beni, özellikle de anne ve babamdan gelen tepkiler.

Bilgisayar Programcılığı'nı bitirip mühendis falan olmadan kendini geliştirip (İngilizce de öğrenip) Avrupa'da veya ABD'de iş bulma imkanı nasıl? Belki de çok büyük bir hayal ama Microsoft, Apple, Google vs. gibi büyük şirketlere girebilme olasılığım nedir?

• Kamu yönetimi bitirsen askerlik dışında hiçbir işine yaramaz buna emin olabilirsin. Ayrıyeten 2 yıllık deyip küçümseme azmin yeter DGS ile 4 yıllığa bile geçersin.

Önemli olan senin seçimin. Hayatı sen yaşayacaksın ailen değil. Sevdiğin, altından kalkabileceğin vede en önemlisi geleceği olan bölüme git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiend

Merak ettiğim bir şey var:
    Örgünde Kamu Yönetimi ile "kontenjanlı uzaktan eğitimle Bilgisayar Programcılığı"nı aynı anda okuma şansım var mı?

Gazi uzaktan eğitim kontrol otomasyon okuyan birisi olarak sadece açık öğretimde ve ue yi aynı anda okuyabiliyorsun malesef :) çünkü ne kadar uzaktan eğitimde olsa örgün eğitim kategorisi içine dahil ediliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.