Şimdi Ara

Bilgisayar programcıları baka bilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şu yazılım dillerinden bir tanesini öğrenmeye başlayıp sıra sıyla kolaydan zora doğru gitmek istiyorum.ama ilk önce hangisinden başlamalıyım anlayamadım.biraz bu konuda yardımcı olur musunuz? ve görüşleriniz.

• programcı değilim ama qbasic veya pascal kolay bildiğim kadarıyla.
  • up up! virtual basic den mi başlamalıyım c den mi?
  • oralardan başlanmaz turbo pascal ile başlayacaksın
  • C ye gelene kadar önce A ve B var
  • HTML En Kolayı
  • Aslında basitten başlayıp zora gitme diye birşey yok.
    Bir programlama diline başla, onda devam et.

Tabi bu programlama dilini değiştiremeyeceğin anlamına gelmiyor. Ancak bir dilden başlayıp diğerine geçmek tamamen zaman kaybı.

Tavsiyem object oriented bir dille başlamandır. Java yı almıştım şimdi C++ alıyorum.
    Şunu söyleyeyim. Java çok daha rahattı.

bu biraz ne yapmak istediğine göre de değişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

C ye gelene kadar önce A ve B var

bende işte o A ve B hangisi diyorum!

quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

Aslında basitten başlayıp zora gitme diye birşey yok.
    Bir programlama diline başla, onda devam et.

Tabi bu programlama dilini değiştiremeyeceğin anlamına gelmiyor. Ancak bir dilden başlayıp diğerine geçmek tamamen zaman kaybı.

Tavsiyem object oriented bir dille başlamandır. Java yı almıştım şimdi C++ alıyorum.
    Şunu söyleyeyim. Java çok daha rahattı.

bu biraz ne yapmak istediğine göre de değişiyor.

ben şimdi bir dil ile başlayıp(benim aklımda vb ile c vardı ama) ileride c++ gibi daha profesyonel dillerde ilerlemek.birde yazmak istediğim programlar böyle tasarım değilde daha çok çözümlere yönelik yani bi servis takip programı otel vs. benzeri şeyler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem2602 -- 19 Kasım 2007; 22:00:39 >

• Başladığına pişman olabileceğini aklından çıkarmamanı öneririm...

Ama illede bişeler yapıcam ve öğrenicem dersen, programlama dili olarak lise ve üniversitede gösterilen ilk ve en eski dil Turbo Pascal'dır...

Uses crt;
    Var
    Begin
    End.

Gibi :) Ama şu an kullanılıp kullanılmadığı hakkında net bi fikrim yok. Ki kullanan bi şirket fln görmedim :) Daha sonra C++ gelir.

Ama gerek görsellik, Gerek kullanılabilirlik, Gerekse Anlaşılır olması dolayısıyla en zevklisi ve göze hitap edeni bana göre Visual Basic'tir...
  • delphi ile başla zamanını boşa harcama..
  • Visual Basic'e başlamak istiyorum ama bunun .net li olanı var 6.0 olanı var express olanı var..hangisi en temel anlamadım.
  • c++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.