Şimdi Ara

Bilgisayar patladi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynuyordum yanik kokusu gelmeye basladi aldiris etmedim, gpu sicakligi 82 dereceydi %100 yuk altinda.Koku artinca kapatmaya kalmadan aniden 2 kere patlama sesi cikti kasadan ve goruntu gitti. Hemen fisi cektim kasanin icini kontrol ettim fiziksel bi yanik yoktu. Psu gitmistir diye dusunuyorum.
    Ne yapmaliyim? Kasayi fise takip baksam sorun olur mu oneriniz varmi bu gibi durumlar icin?

• Tak ve çalıştırmayı dene problemli parca ortaya cıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

Tak ve çalıştırmayı dene problemli parca ortaya cıkar.

Eminmisin hocam sakata gelmiyeyim?

• Once bır bakın ıyıce psuyu acın kontrol edın,anakarttakı kond. Iyıce bakın yamıulan cıkan kopan varmı bırde anakarta kısa devre yapmado bılıyormusnuz bılmıyorsanız acıklayabılırım.Kısa devre yaptırınca eger psu acılyorsa eger normalse sıkıntı yok dıyemem cunkı woltaja bamak lazım onun ıcınde aletler lazım.Ins duzelır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYaZaMaZ

Once bır bakın ıyıce psuyu acın kontrol edın,anakarttakı kond. Iyıce bakın yamıulan cıkan kopan varmı bırde anakarta kısa devre yapmado bılıyormusnuz bılmıyorsanız acıklayabılırım.Kısa devre yaptırınca eger psu acılyorsa eger normalse sıkıntı yok dıyemem cunkı woltaja bamak lazım onun ıcınde aletler lazım.Ins duzelır.

Kablolarda anakartta vs. gordugum kadariyla bi sikinti yok yanik izine felan rastlamadim. Simdi kasayi elektrige baglayip acarsam daha buyuk birsey olmasindan cekiniyorum acikcasi.
    Patlama sesi siddetli degildi kivilcim cikti bikac patlama sesi fakat cok siddetli degildi.

• Psu patlamıştır dostum büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

Oyun oynuyordum yanik kokusu gelmeye basladi aldiris etmedim, gpu sicakligi 82 dereceydi %100 yuk altinda.Koku artinca kapatmaya kalmadan aniden 2 kere patlama sesi cikti kasadan ve goruntu gitti. Hemen fisi cektim kasanin icini kontrol ettim fiziksel bi yanik yoktu. Psu gitmistir diye dusunuyorum.
    Ne yapmaliyim? Kasayi fise takip baksam sorun olur mu oneriniz varmi bu gibi durumlar icin?

psu patlamıştır. başka güç kaynağı alıp öyle deneyin
  • Parcalarin saglam olma ihtimali varmi peki?

• quote:

Parcalarin saglam olma ihtimali varmi peki?

var ama parçaları etkileme ihtimalide var

• quote:

Parcalarin saglam olma ihtimali varmi peki?

Kardeş bulabilirsen değiştir psu yu dene bakalım. O zaman herşey daha net ortaya çıkar.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    PSUnun giriş katındaki iki tane büyük kondansatör patlamıştır. Büyük olasılıkla girişteki köprü diyodun aşırı ısınmadan dolayı bozulup ac kaçırması neticesinde giriş katındaki blok kondansatörlerin uçmasıdır. Daha ciddi bir durum olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni PSU almıştım 3 hafta önce felan sorunsuz kullanıyorum hala sistemi. Sanırım eski psunun süresi dolmuştu artık.
  • istemsizce güldüm

psu dan büyük ihtimal olarak başka pover ile dene ama önce fişe tak ve sistem açılıyormu dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.