Şimdi Ara

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
25
Favori
103.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl 13 bin liraya kasa topladım. Age of empires'tan başka oyun yüklemedim.onu bile haftada 2 saat anca oynadım.bilgisayar 1 yılda 200 saatten fazla açık kalmamıştır.

Bir hevesle aldığım bilgisayar ölü yatırım olarak duruyordu.güya gta5,pubg oynayacaktım.2 gün önce bir arkadaşıma sattım.işin kötü yanıysa 13 bin liraya mal edilen,bugün toplansa 15 bini bulacak bilgisayara millet 5 bin lira zor verir.bilgisayar toplama fikri olanlar bir heves mi ihtiyaç mı olduğunu iyi bilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zala_ kullanıcısına yanıt
    Yaşım 47 :) taa ps1ilk çıktığı zamanlarda başladım silent hill, resident evil, medal of honor, hey gidi günler hey. Evli kardeşlerime diyorum küçük çocuğunuz var ise onunla ilgilenin o küçüklük günleri geri gelmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi ara bende de oldu bu. Sonra dışarıya çıktım sosyalleştim hatta biraz fszlaca yaptım ve insanların o riyakar tarafını görünce dedim ki pc oyunları candır.

Şimdi değerini bilerek pc oynuyorum.
    Yas 28

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oyunların pahalı olmasıda bir etken. Hiçbir oyunu çıktığı gibi oynayamıyoruz. Ben bf1 ve bf5 ikisinide 1 sene sonra alabildim. İnsanların alım gücü ortada. Online oyun oynayamayı seven biriyim. Call of Duty Modern Warfare oynamak istiyorum. 300-450 tl arası değişiyor fiyatı. Mecbur beklemeye başlıyorsun. Fiyatı ucuzlayınca da heyecanı geçmiş oluyor, oyuncu sayısı azalmış oluyor vs. Yani dünya ile aynı anda oyun oynayamıyoruz. Oyunları çıktığı gibi 400-500 tl verip oynayan sayısı çok azdır.

Yaş ile ilgili benim düşüncem tabiki etkili. Öğrenci olmakla çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Hem fiziksel hem zihinsel olarak insan yoruluyor. Biraz oyunlara ara vermek başka hobilere yönelmek yardımcı olabilir. Sonra tekrar dönersiniz.

Son olarak oyun kalitesinde de bence bir düşüş var. Grafikler her geçen gün artıyor mükemmel 4k grafiklerle oyun oynuyoruz ama o eski tad yok nedense. Knight online, Gta Vice City, Counter Strike, Dota1 gibi oyunları ne zevkle oynardık. Herşey grafik demek değildi. Bir yardımlaşma sosyal ortam vardı. Grafikten ziyade oynanabilirlikde önemli. Bunun 2020 ile beraber kırılacağını düşünüyorum. Şimdiden merakla beklediğim iki oyun var(Cyberpunk 2077, Mount Blade Bannerlord). İnşallah serverların full dolduğu, yardımlaşma ortamının olduğu güzel oyunları tekrar görürüz.

• Tamamen zamanla ile alakalı bir durum.Yetişkin olup iş güç sahibi olunca sabah 8 akşam 6 çalışıyorsun eve gelmen 19-20 yemek yedin 21 oldu ee yarın 8 de tekrar mesai var zamanını bir video oyuna mı gömmek istersin yoksa dinlenmeyi mi tercih edersin. 1-2 saat dizi ya da film ardından uyku en mantıklısı geliyor.
  • Ben de biraz soğudum aslında, hatta geçen eşimle de konuştuk bu konuyu. Aslında bence benim eksiğim ekip arkadaşım olmaması, yaş da 30 oldu ama onun pek etkisi yok. Konuda çoğu kişinin bahsettiği gibi oyun oynamak boş iştir vs gibi yorumlara katılmıyorum, bu durum tamamen tercih meselesidir. Ben kitap okumaya da, gezip tozmaya da, eşimle birlikte vakit geçirmeye de zaman ayırabiliyorum. Benim olayım pc başında 1 saat bile geçireceksem max kalitede geçirmek istemem. Güzel bir ekiple bu atmosfer yakalanabilir bence. Çoğunlukla rainbow 6 oynarım ve bu oyunun zevki de takımla oynadığında çıkıyor. Eğer benim durumumda olan varsa steamden ekleyebilir, kullanıcı adım: nikdnymis

• Hürmetler. Ben 40 yaşındayım.Kara kutu atarilerle evde,daha öncesinde atari makinalarında oyuna başladım. (İstanbul'da şimdiki Galleria'nın olduğu yerde eskiden Ataköy Dinlenme Tesisleri vardı.İlk atariyi orada görmüştüm)

10 yaşında oğlum var.Babadan gördü ve oyuncu oldu.Şu an arada co-op oyun oynuyoruz.Onun ne kadar mutlu olduğunu bizzat görüyorum.Elim ayağım tuttukça oyun oynamaya devam edeceğim inşallah.
  • Zala_ kullanıcısına yanıt
    Hürmete teşekkürler kardeşim

• Benim sorunumda İngilizce bilmeden ötürü olayın hikayesini anlayamam. Doğru dürüstte Türkçe yama olmayınca oynamaya hevesim kalmıyor ama şu İngilizceyi öğrenip bu sorunu da ortadan kaldıracağım

• Maul* kullanıcısına yanıt
    Aileye zaman ayırıp beraber dizi izlemek,çocuk varsa dersi/oyunu ile ilgilenmek ve sonra 22:30 civarı oyun açıp oynamak gibi bir rutinim var.Cuma Cumartesi gece 03:00-04:00'e kadar oynarım. Oyun, eğer gerçekten oynamayı seviyorsan fedakârlık istiyor dostum. Bilirsin.
  • Bu olay tamamen maymun iştahlılıktan kaynaknalıyor. Önceden oyun almayı bırak, korsan bile olsa oynacak pc toplamak zordu. 4 - 8 mb'lik s3'ler zamanından bahsediyorum. Voodoo dönemi zaten bizlere fakirlikten dolayı ağır geliyordu. Oynayabileceğimiz oyun sayısı da azdı. Yıllar geçtikçe donanımlar daha makul ve alınabilir oldu veya oyun teknolojisi artık daha fazla uyum sağlamaya başladı.
    Bazen bir oyun çıkardı hiç bir yerde bulamazdık, bundan dolayı ulaşamamanın verdiği eziyetle tutuşur, oyunları oynamak için de çok hevesli olurduk. Sonra dijital ortam yayılmaya başladı steam ile birlikte. Her şey daha ulaşılır oldu ve oyun sayısı da artmaya başladı.
    Oyunlar da artık kendini tekrar eden bir duruma düştü tabi, beklenilen çok fazla yenilik yok, eskisi gibi zeka gerektirmiyor bile bir çok yapım. Şu an bir çoğumuzda 1000'den fazla oyun var her an ulaşabileceğimiz, kimi iyi kimi kötü ancak hiç birine karşı hevesimiz yok. Çünkü elimizin altındalar. Çok nadir güzel yapımlar çıkıyor hevesle kendini oynatabilecek.
    Bu sıkılmayı aşmanın en kolay yolu tüm oyunları silip sadece bir tane kurup bitirmeden diğerlerini kurmamak.
    Bizi bitiren maymun iştahlılık dediğim gibi. Hesaplarımda toplam 3bin küsür oyun vardır muhtemelen ancak durumum aynen şöyle ;

BİLGİSAYAR OYUNU oynamak eskisi gibi zevk vermiyor!

• Senin sorunun online oyunu kafa dengi arkadaşlarla oynayamamakta. Bende bazen tek başıma oynadığımda aynı duyguları yaşıyorum. Ama online oyunlarda arkadaşlarınla oynadığım zaman oyun oynamaktan zevk alıyorum. PC'de nasıldır bilmiyorum ama bende Xbox one var ve arkadaşlarla aynı oyunda takım oyunu oynayabileceğimiz oyunları oynuyoruz. Mesela Apex Legends, Battlefield gibi takım oyunları sesli sohbet ile çok zevkli oluyor. Eğer PC'de sağlam bir arkadaş ortamın yoksa Konsola geçip bir arkadaş ortamına katılıp zevkli oyunlar oynayabilirsin. Öyle bir ortamda oynadığın oyunun hangisi olduğunun pek önemi yok aslında.
  • GLaDiaC kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum. Tek neden bu değil ama etkisi büyük. Eskiden torrentten oyun çekerken TTnet sağolsun 48 saatte inerdi. Online oyun knight, metin2 vs. indirmen 7 8 saat sürerd boyutları küçük olmasına rağmen. Böyle olunca çokta değerliydi. Az olan özdü şimdi binbir farklı oyun, hızlı internet var ama oynayacak heves yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimtonbul

Bf5 neden çöp. Bf1 neden daha iyi hocam. Bf4 neden hepsinden daha iyi.
    BF4 neden hepsinden iyi ben söyliyim. Modern zamanda geçtiği için silah çeşitliliği, o silahların eklentileri gerçekten iyi boyutlarda birbirinin kopyası değil. Oynanış aşırı hızlı ve nasıl oynayacagının seçenegi çok. İster havada ister karada ister denizde oyna her türlü oyunun içindesin. Çok fazla harita var ve 1 2 tanesi hariç gercekten kafa yorulmuş keyif veren, birbirinin kopyası olmayan mapler. Dönemine göre iyi grafiklerle çıkış yaptı. Yanılmıyorsam 5 dlc geldi ve oyun yeni serileri gelene kadar popülerdi hala oynayanı vardır.

• Bende sizin gibiyim knightonline başladım acayip saryo

• 26 yaşındayım. Orta okul ve lisede deli mmorpg oynardım.Lisedeyken Staj paramla 17 yaşındayken ilk arabamı aldım. O günden sonra bilgisayara para yatırmadım. Hala q8200 işlemcili 5850 ekran kartlı sistemimi kullanıyorum. Sistem özelliklerim Google Chrome için fazla bile 🙂. Oynadığım tek oyun Silkroad Online. O da nerdeyse 7/24 botta. Arada bakıp çıkıyorum sadece . Yine de bazen şeytan yokluyor topla bi rtx diye.

• Bu sebepten dolayı bende masaüstü bilgisayarımı satılığa çıkardım. Artık hiçbiri keyif vermiyor. Eskiden günde 10-12 saat oynadığımı bilirim.
  • yaş aldı başını gitti artık ya normal farklı ilgi alanlarına yönelmek lazım. oyunu azaltırsan keyfin de artacaktır.
  • 1988-1990 yılları arasında çok fazla hatta aşırı derecede Atari 2600 ve Game&Watch (Bugünlü PSP) oynadım. 1990 ylından beri yani 30 senedir Playstation, XBOX, Nintendo ve türevlerine bakmıyorum.

Aynı şekilde 1990 yılından beri PC'de oyun oynarım. Aynı duruma geldi. En son 2012 yılında aldığım Diablo 3, Assasin Creed ve NFS Run var, bıkkınlıktan başka da oyun oynamıyorum.

Bir noktadan sonra insan manvei açıdan doyuma ulaştığı için ve yeni manevi açıdan haz verecek şeyler bulamadığı için hiç bir şeyden zevk almıyor. Bu durumda bazı insanlar intihar eder. Bunun en güzel örneği Fransız şarkıcı DaLida'dır. İnternette araştırabilirsin.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.