Şimdi Ara

bilgisayar neden boot etmez?..(sayenizde çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşımın bilgisayarına format atacaktım.eski bir bilgisayar.celeron 650
    32 mb vga,64 mb ram,4 gb hdd,46x lg cdrom,......bilgisayara 98 kurulu.
    cd den başlat seçeneğine almama rağmen boot yapamıyor.bilgisayar hangi durumlarda boot yapamaz.denemediğim yol kalmadı.98 botable,win2000 botable,xp cd leriyle denedim sonuç sıfır.olmadı c ye
    girip sistem dosyalarını sildim yine boot etmiyor ve sistem dosyası eksik diyor.sistemi inceleyip yorum yazarmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimen71 -- 10 Temmuz 2006; 21:50:35 >

• Yanlış soruyorsun galiba boot etmese sistem dosyalarına nasıl erişebilirsin?
    Bios'a girip başlatma önceliğini cd-rom'a verdiğinden eminmisin?
  • cd-rom a aldığıma eminim,kontrol'da ettim.yanlış yazdım evet,cd'den önyükleme yapmıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: denoo

Yanlış soruyorsun galiba boot etmese sistem dosyalarına nasıl erişebilirsin?
    Bios'a girip başlatma önceliğini cd-rom'a verdiğinden eminmisin?

• boot cdin de eksik dosya vardır
  • floppy den başlatı disketle aç disketten geç cdrom a
  • Cd-rom sürücünün sağlıklı çalıştığına eminmisin peki? Cdleri geç okuyorsa boot ekranı gelmeden klavyeden pause tuşuyla durdur bilgisayarı cd sürücüsünün ışığı sönünce bir tuşa bas bir de böyle dene. yoksa arkadaşın da dediği gibi floppy kullanacaksın.
  • Elindeki kullanmış olduğum sistem cd sinin de bootu olmayabiilr başka bir cd dene birde cd-romun çalıştığına öncelikle emin ol birde setupta başlangıcı CD-ROM olarak ayarla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.başlangıç zaten cd rom'da.ama flopy çalışmıyor.onu deneyemiyorum.işletim sistemi cd'lerimin hepsi boot'lu
    ve problemsiz cdler.acaba cd-rom'un hızıyla alakalı veya ram'in yetersizliği ile alakalı olabilirmi?
  • Alakası olmaz. Boot yaparken hddye mi geçiyor. Cd sürücüyü hiç kullanmıyormu? ışıklara bakarak anlayabilirsin.. cdden başlatıp da hata veriyorsa ya bootable değil cdler ya cd sürücüsü okumuyor ya da donanımla ilgili(ram olabilir) problem var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asimen71

1.başlangıç zaten cd rom'da.ama flopy çalışmıyor.onu deneyemiyorum.işletim sistemi cd'lerimin hepsi boot'lu
    ve problemsiz cdler.acaba cd-rom'un hızıyla alakalı veya ram'in yetersizliği ile alakalı olabilirmi?

Setup ayarlarında Başlangıcı Cd-rom yapman gerekiyor ya da cdrom okumuyordur ki cdler problemsiz bootlu cdler diyorsun
  • Boot işlemini yapmaya çalışma esnasını biliyorsundur. bu sırada yani boot etmeye çalışma aşamasında bekleme yapıyormu makine?? yani cd yi okumaya çalışıyorda okuyamıyor mu, bundan tam emin ol! sonuç itibari ile cdlerinin hepsinde boot olduğundan eminsin. yoksa orayı direkt atlıyormu, o aşamayı. iki sonuç çıkar bundan. Birincisi bios pilin bitmiş, biosta yaptığın "First Device" değişiklikleri kalıcı olmuyor (bios pilini değiş), İkincisi ise cd rom cd leri okuyamıyor!!! (başka bi cdrom ile dene) kolay gelsin
  • Autosetup.exe dosyasındaki dizin bozuk ya da eksik olabilir. Ya da bu dosya yoktur, Windows'u açıp öyle kurarsın..
  • arkadaşlar hala uğraşıyorum.sıfır cd rom taktım durum aynı.başta lamba 2 saniye kadar yanıyor ama cd'den önyükleme için bir tuşa basın'yazısı
    çıkmadan hdd'ye geçiyor.cd-rom dan olmadığına emin oldum.
  • Makinada başka optik sürücü varmı writer falan?
  • eğer kullandığın cd bootable ise ve first boot deviceyi cdrom seçtiysen ışığı yanıp sönüyor sonra hddden önyükleme yapıyorsa sorun cdrom sürücüsündedir. çünkü o anda cdrom sürücüsünün ışığının yanması cdyi okumaya çalışıyor demektir. okuyamıyor ki boot için hddye geçiyor. bir de boot device seçeneğini sadece cd rom yap bakalım nasıl bir uyarı verecek. second, third bootları kapat.
  • bios pilim bitmemiş.yaptığım değişiklikler kalıcı oluyor.ayrıca yeni cdrom taktığıma göre sorun başka biryerde ..ama nerde.bugün ikinci gün.
    hala çözemedim olayı.
  • Kardeş öncelikle başka bir optik sürücü olmadığını varsayarak yazıyorum.
    -Boot seçeneklerini ayarlamışsın.
    -Başka bir CD-Rom ile denemişsin
    genede olmadığını söylüyorsun.

Bazen banada böyle boardlar denk geliyor. Makinayı açtıktan sonra CD eject düğmesine bas ve tekrar kapat
    bazen bu işe yarıyor. HDD ve CD aynı kablo üzerinde ise tek tek ayrı kabloya takıp bide öyle dene.
  • valla doğru.ikisdide aynı kablo üzerinde,birde öyle deneyeyim.tabi kablo temin etmem lazım.
  • CDROM ide kablosu Primary'de slave olarak bağlıysa onu Secondary'ye master olarak bağla ..
    Bende işe yaramıştı bu. (Ve biostaki ilk pencerede CDROM için AUTO yap..açılırken CDROMU gördüğünden emin ol)
  • Bir de eski cdromun 46x miş o cd yi kopyalarken kaç * te yazdın 46 dan yukarı yazdıysan cd rom okumaz ve yüksek yazdıysan yinede cdromun hızı yetse bile daha yawas okur... burdaki bootable süresi yetmiyoda olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.