< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 22 Kasım 2022; 21:58:10 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar Mühendisliğinde İspanyolca (Ya Da 2. Bir Dil) ?

-
-
hocam napacaksın ispanyolcayı
kolombiyada kartellere web design mı ypacakasın
ispanyollarda ispanyada durmuyor öğren almancayı sıla yolu diye fotoğraf atarsın hiç olmazsa :D
-
Yani sırf merakımdan yoksa İtalyancayı da merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ispanyolca öğrenmek zor hiç benzer dillerde temel yoksa, almanca gibi de işlevselliği yok diye düşünüyorum mühendislik alanındaysanız
2.dil çalışmak istediğiniz özellikle bir ülke varsa önem kazanabilir bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D0935358 -- 22 Kasım 2022; 20:44:49 > -
o zaman mantıklıymış hocam
-
katılıyorum
-
Peki ingilizceye en yakın (öğrenim kolaylığı açısından) Avrupa dili hangisi?
Benim nedense ispanyolca daha kolay diye aklımda kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 22 Kasım 2022; 20:46:45 >
hocam kendimi şöyle daha iyi açıklayayım, almanca daha kolay demiyorum hani zorluğa değecek bir dil olsun işlevsellik anlamında demek istemiştim yoksa ilk öğrenen insan için -farklı dil ailesindense- ikisi de epey zor
flemenkçe ve almanca gösteriyor -görece kalabalık toplum tarafından konuşulanlar arasında-
-
İspanyolca güzel dil.
Lisede ikinci yabancı dil olarak gördüm. Aslında yoğun bir çalışma ile rahat öğrenirsin. (Yoğun program olmalı. Dil öğreniminde en büyük problem haftada 3-5 saat az süre çalışmak.)
Ders gördüğüm için bana kolay geliyor olabilir de İspanyolca öğrenmek zor gözükmüyor.
Google Translate falan baya gelişmişken dil öğrenmenin aşırı fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Fakat zarar vermeyeceği kesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya aslında kesin yurt dışına gidecem ona göre araştırayım değil de öğrenirsem iş hayatımda da verim alabileceğim bir dil olsa iyi olur, yurt içinde kalsam bile en azından hobi olarak öğrenirim.
ingilizceden gayrı boş
ispanyada kolombiyada yaşarım demiyosan tabi
-
ispanyolca öğrenmek için ayıracağın zamana yazık bence ing + leetcode,hackerrank gibi sitelerden soru çözmen daha iyi olur senin için bunları zaten yapacam kalan vakitte ispanyolca çalışmayı dusunuyordum diyorsan boşver gez dolaş sosyalleş daha çok faydası olur hem deşarj olursun hem de sosyalleşmiş olursun
-
Anladım, ama aslında bütün mühendisliklere almanca tavsiye edilince alm ya da ispanyolca, italyanca öğrensem olur mu diye merak etmiştim. Pek sosyalliği sevmem o yüzden yeteri kadar zamanım var ama tabi ingilizceyi b2 yapmadan başlamak istemiyorum.
-
Olmadı hobi olarak öğrenirim çünkü bayadır bir isteğim var yks, hazırlık derken hep erteledim.
-
Zevk için öğrenebilebilir ama mesleki anlamda bir fayda beklemeyin. Latin dillerini bilmenin şu ana kadar bir faydasını görmedim.
Olum İngilizcenin yanına meslek için niye dil öğrenmeye çalışyırsun ki
Yaşamak istediğin yerin dilini öğrenirsin o ayrı da mesleğine ne gibi katkısı olabilir(ceng için dediğin için mesleki anlamda katkı sağlayacağını düşündüğünü düşündüm)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ingilizce hariç dil için fena motivasyon lazım hocam. aklına öğrensem neye yarayacak sorusu geliyorsa girmemek mantıklı. sırf ileride yan kazanç olur diye ingilizce harici dil öğrenmek bana garip geliyor, yani para ne kadar büyük bir motivasyon ki dil öğrenmek için? kaldı ki sertifikayı alınca 50 bin dolares cash vermeyecekler sadece olanaklar artmış olacak. ama bilgisayar mühendisliği konusunda bilgim yok ben sadece genel bir fikir vermek istedim
-
sektörde hiçbir işe yaramaz. ama dil öğrenmek insana keyif verir, bakış açısını değiştirir, ona yeni bir kimlik kazandırır. işimiz için yaşamıyoruz. eğer latin dillerine ilgiliyseniz mutlaka ucundan kıyısından da olsa başlayın, bugün duolingo indirip başlayın hatta. dil öğrenmek apartmanlarda 30 kişilik sınıflarda faslı hoca dinleyip pahalı saman kağıda basılmış kitaplara not almaktan ibaret değildir. 4-5 ayda duolingodan bir şeyler öğrenirsiniz, bir gün altyazılı dizi izlersiniz, öte gün ispanyolca konuşulan bir discorda girersiniz, öte gün basit bir kitap alırsınız, bir gün yolunuz ispanyaya düşer vs.
ben duolingo+ingilize-almanca çevirili kitap+dizi+müzik kombinasyonuyla baya bir almanca öğrendim. ama bunu iş için yapmadım, o yüzden sistematik bir eğitim veya kurs da almadım. germanik dillerin etimolojilerine dair şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor. norveççeyi ingilizce üzerinden az çok anlayabilmek, felemenkçenin sahte almanca gibi olması(yer yer) güzel detaylar. mutlaka öğrenin. ayrıca dil öğrenme limiti veya bunun bir kotası falan yok. beyniniz de hard disk değil yer dolmuyor. istediğiniz şeyi istediğiniz zaman öğrenip istediğiniz zaman bırakabilirsiniz.
3 sene önce turistlere yön tarif edebilecek kadar fransızca biliyordum mesela. şu an adımdan ötesini söyleyemem çünkü unuttum. ama işim düşse ve öğrenmem gerekse dilin mekaniğine hakim olduğum için 0dan başlıyormuş gibi olmayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 22 Kasım 2022; 22:27:32 >
-
Gözümü şey korkutuyor kaç yıldır ingilizce görüyorum ama halen B2 olmak için uğraşıyorum.
Bir de ispanyolcaya girersem bütün o fiilleri, kalıpları, tenseleri, mevsim, ev eşyaları, hava durumu, araçlar vs en baştan öğreneceğim. O konuda biraz sabırsızım.
kanka okullarda öğretilmeye çalışan ingilizce ile dil olarak ingilizce öğrenmek arasında hiçbir bağlantı yok. lisede 4 sene almanca gördük ich bin ---- hariç hiçbir şey öğrenmemiştim, 2 ayda kendim ilgilenerek öğrendiğim için çok iyi bi düzeye geldim şu an gitsem berlinde rahat sipariş verir alışveriş yaparım tarzanca kullanmadan. matematik gibi dil öğrenmeye çalışma kimseye en doğru kullanımları sunmak zorunda değilsin. atıyorum almanca du trinkst wasser demek yerine du trinkt wasser desen kimse yanlış çekimledi anlamıyorum ne diyo demez. ispanyolcada da varsın la değil los de y yi yanlış telaffuz et dil öyle önce fonksiyon sonra limit sonra türev gibi öğrenilecek bir şey değil at kafayı
En Beğenilen Yanıtlar

hocam napacaksın ispanyolcayı kolombiyada kartellere web design mı ypacakasın ispanyollarda ispanyada durmuyor öğren almancayı sıla yolu diye fotoğraf atarsın hiç olmazsa :D |
Benzer içerikler
- elektronik ehliyet sınavı taktikleri
- altuğ güneş
- lgs gerçek sınava en yakın deneme
- boğaziçi yatay geçiş
- 3d yayınları cevap anahtarı nerede
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X