Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği ve yazılım için laptop tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Daten

Küçük bilgisayar alıp yanında taşısa ve evde harici monitör kullansa daha iyi değil mi? 1000 liraya 27 inç monitör aldım. Şahsen onu kullanıyorum kod yazarken.
    her zaman monitore baglama olayi olmayacak. yoksa benim de evimde 15 lik laptop var 24 luk monitore bagli.
  • sene 2020 hala apple diyen var hizli diyen var ...

apple in dandik laptopbune 2500 euro verecegine

Acer Nitro 5 (AN517-51-70ND) Gaming 17,3" Full HD IPS, i7-9750H 6x 2.60 GHz, GTX 1650, 8GB RAM...

Islemci : Intel® Core™ i7 (9. Generation) 9750H Prozessor 6x 2,60 GHz TurboBoost ile 4.50 GHz ... al bunu uzerine modifiyeli mac os kur ... 1200 euro ...

millet cope para veriyor apple diye.
  • Usering U kullanıcısına yanıt
    macbook işlevseldir çoğu yazılımcı için vazgeçilmezdir ma şunu da anlaman gerekiyor sen yazılımcı falan değilsin :D oyun derdin falan olmadığına göre alabilirsin ortamlarda şeklin olur
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Hackintosh kurunca ekran kartını tanımayacak intel'in ekran kartını kullanacak e ne anladın o zaman gamingbook almakta gtx1650 devredışı kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

Hackintosh kurunca ekran kartını tanımayacak intel'in ekran kartını kullanacak e ne anladın o zaman gamingbook almakta gtx1650 devredışı kalacak.
    cift isletim sistemi kurar. oyun icin windows os , is icin mac os. iki ayri ssd var ustunde laptop"in.
  • Macbook. Unix olması bile yeter. Windows CMD ls komutunu bile bilmiyor

Eğer web ile ilgilenecekseniz Macbook Air bile yeter.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hiç hackintosh kurdunuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

Hiç hackintosh kurdunuz mu?
    Hayir. Neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çünkü hackintosh kurmak sandığınız kadar basit değil. Uyumlu donanımlar az. Mesela windows laptopların %85i hackintosh ile wifi çalışmaz.

• quote:

Çünkü hackintosh kurmak sandığınız kadar basit değil. Uyumlu donanımlar az. Mesela windows laptopların %85i hackintosh ile wifi çalışmaz.
    novell kadar zor olamaz herhalde ...
    ?

• quote:

?
    novell server kurulumlari kadar zor olamaz herhalde diyorum. eski serverlar. 1990larda vardi. 1999 da staj yaparken lise 2 de ogretmislerdi kurulumlarini ama driver icin instruction yazilimi zordu. anlamiyordum daha dogrusu. ben disk formatlama bios islemlerini ve kurulumu yapiyordum.
  • 2000-2500 TL lik kod yazmak için için laptop önerebilir misiniz Bu fiyata Android Studio falan kullanabileceğim bir laptop?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kurulumu aslında zor değil (normal Windows kurulumu gibi) ama donanımları sisteme tanıtmak zor. Mesela şuanda sadece birkaç tane intel modem çalışıyor. Diğer modemler dahili olarak desteklenmediği için birilerinin kext yazması lazım ki o kadar kolay olsaydı şimdiye kadar yazarlardı

• Daten kullanıcısına yanıt
    Hocam visual studio for mac için bir bug falan var mı? Tüm gün visual studio da pil ne kadar gidiyor sizde. Bende eski nesil macbook air yada yeni nesil macbook air alma arefesindeyim.

• Eğer elinde hali hazırda bir laptop var ise, şimdilik onunla idare et derim. Belki bölümünü sevmeyip değiştirirsin falan diye söylüyorum.

Onun haricinde mac'in en büyük avantajı IOS tarafına mobil uygulama yazma. Zaten birinci sınıfsın ilk android'e bir kaç uygulama yazarsın, baktın tutuyor sonra mac alırsın bence.

Bu arada mac alıp, windows kuracaksan hiç alma bence !!!

Bunların haricinde freedos bilgisayarlara bakmanı öneririm, üstteki arkadaşın verdiği thinkpad örneği gibi bir bilgisayar.

Windows'u okulun sağlıyorsa onlardan alır, yada bir şekilde elde edersin işte. Fakat ben linux ile başlamanı öneririm.
  • Sizin gibi bende 13-14 inç ultrabook arayışındayım.
    Macbook pro 13, dell xps 13 ve lenovo thinkpad x1 carbon arasında kaldım. Aslında yukarıda arkadaşlar bana göre haklı sayılabilirler çünkü bende bazen bu bilgisayarlar yerine hp envy13 ve lenovo ideapad 530s lere bakıyorum. Kafam karışıyor arada :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.