Şimdi Ara

bilgisayar mühendisliği okumak için en iyi üniversite TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar mühendisliği için devlet vakıf fark etmez yurt dışında çalışmayı planlıyorum en mantıklı üni tercihi hangisi olur devlet vakıf fark etmez

• bogaziçi

• Koc derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boğaziçi.

• Neden koç ya da Boğaziçi biraz açarsak

• Network konusunda Boğaziçi ve koçtan iyisi yok çünkü, he EE olsaydı Bilkent ama bilgisayarda çevre ve eğitim olarak koç bence de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orcunsed O kullanıcısına yanıt

Cs esnek olmayi gerektiriyor ve cs okuyup baska disiplinlerde/dallarda da uzmanlasmis olmak sektorde vs. buyuk bir avantaj yaratir. Bu tarz multidisiplinerlige en cok izin veren universite koc.

Bogazici guzel bir network sunsa da hukumet tarafindan cok ugrasilan bir universite, yarin ne olacağı belli değil. Bilkentte biraz daha kaotik bir ortam (donemden doneme cehresi degisen dersler vs.) var akademik anlamda, rektorluk tarafindan biraz uvey evlat muamelesi goruyor gibi cs (ya da ee ailenin en sevilen cocugu olma ozelligini biraz abartiyor, ikisi de ayni kapiya cikiyor). Bu iki okul da tr icin cok iyi okullar yine, hicbiri birbirine gore net bir sekilde uzer uzmez denemez ama kocu bir adim one koyarim bu ikiliden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boun ve Koc diyenler neye dayanarak söylüyor bilmiyorum ama Bilkent mezunları tüm yurtdışı okullarında doktora ve master yapıyor orası kesin...

• boun karanlık yollardan geçiyor.

koç çok iyi.

bilkent eeye gösterdiği alakayı csye gösterseydi bilkent cs ilk 10 kişiyi alırdı. ama yine de bilkent bilkenttir. koçun altına yazılır.

odtü her daim canavar yetiştirirdi, yine makina gibi adamlar okutuyorlar. kafam motor gibi çalışıyor diyorsanız çok yakışır.

gsü fransızca yüzünden söyleyebilirdim ama eleştiriler duydum içeriden.

• Bilkent Bilgisayar Mühendisliği yeni mezunum. Asla Bilkent filan değildir. Beklentiniz sadece akademik şeyler ise Bilkent ilk 3 kesin yapar. Ama üniversite okumak, okuduğunuz bölüm dışında becerilerinizi geliştirmek ve okuduğunuz kurumda çalışan insanlardan "insan muamelesi", "saygı" görmek istiyorsanız Koç, Sabancı, ODTÜ, Boğaziçi'ni üstüne yazın Bilkent'in. Bölüme girdiğim zaman ile çıktığım zaman arasında Bilkent rezalet yönetilen, hocaların bile dayanamayıp bölümden ayrıldığı bir yer haline geldi. Bir sürü hoca yurtdışına gitti, bazı çok iyi hocalar ODTÜ'ye geçti. Bilkent CS bölümünde negatif bir hava hakim oldu, kimsenin yüzü gülmüyor. Moron gibi çalışan insanlar grubuna döndü bölüm. Bir üniversitede değil çalışma kampında vakit geçirdiğinizi hisseder hale geliyorsunuz. Benim gibi düşünen her türlü öğrenci tipi de mevcut 2.5 ortalama yapandan 4.0 yapana kadar, durum budur. Hiçbir şeyi düzeltme niyeti olmayan insanlar yönetiyor bölümü, nasıl olsa yüksek puanlı öğrenciler tercih etmeye devam ettiği için de umurlarında değil hiçbir şey.

• Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Matematik bölümü için sence hangisi hocam

• Matematik bölümlerini araştırmadım. Fakat bölüm gereği matematik bölümünden epey ders almışımdır. Matematik bölümü hocalarının mühendislik dersi veren hocalardan bariz şekilde daha kötü olduğunu söyleyebilirim Bilkent için. Eğer tercih ediyorsanız önce şunlara karar verin:

• Mezun olduktan sonra matematik üzerine doktora yapmak mı istiyorsunuz? Yani akademide mi kalmak istiyorsunuz?
    • Matematiği sırf öğrenmek için okuyorum veya kötü üniversitede okuyacağıma iyi üniversitede okuyup kendimi geliştirip başka şeyler yapacağım diyenlerden misiniz?

Bana göre hangi grupta olursanız olun, gidip kampüsünü görüp beğendiğiniz, kendinizi istediğiniz şekilde geliştirebileceğiniz esnek bir program sunan yerleri tercih edin. Çünkü matematik bölümündeki hocaların çoğu çok da bir şey üretmiyor açıkçası. Bence kampüs hayatı olarak Bilkent ilk 4'te değil. Boğaziçi, Koç, Sabancı hakkında pozitif şeyler duydum. ODTÜ'nün kampüs hayatını gözlerimle gördüm. Bilkent baya herkesin ödevden, sınavdan başını kaldırmadığı, insanların sürekli kütüphanede olduğu bunun dışında kampüs içinde 18.00'dan sonra hayatın tamamen ölü olduğu bir yer. Bu dediğim şey de hocalar ve yönetim tarafında övülüyor. Çok ödev veriyoruz herkes kütüphanede çalışıyor, daha çok verelim daha çok çalışsınlar. Kafa bu. ODTÜ'deki hayat bana çok daha güzel gelmişti. Özetle bu üniversitelerdeki matematik bölümlerindeki hocaların hayatınıza önemli etki yaratmayacağını düşünüyorum. Hedefinize uygun dersler alabileceğiniz, daha mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz ortama gidin. Bu okullara gidip ortamlarını görmeden, güncel bir zamanda mezun olmuş farklı profilden insanlarla konuşmadan tercih yapmayın derim. Duygusal bağ kurduğunuz bir okul varsa orayı tercih edin. Daha üretken olursunuz, daha motive olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michio KaKu -- 1 Eylül 2021; 19:56:27 >

Yazılıma yonelirim vs diyenlerden değilim hocam. Akademisyen olmak istiyorum akademisyenlik için en iyi Bilkent deniyor hep ama siz böyle yazınca bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 1 Eylül 2021; 20:10:13 >
  • Bilkent yazabilirsiniz o zaman. Bilkent için akademisyen yetiştirmeyi fazlasıyla önceliyor diyebilirim rahatlıkla. Bilkent akademisyen yetiştirir gibi bir müfredat koyar önüne o yolda gitmek zorunda olursun. Çok da esnek değil diyebiliriz. Akademisyen olmak istiyorum, eşşek gibi çalışırım 4.0'a yakın ortalama yapmaya çalışırım diyorsanız yazın. Gayet güzel bir yer bu açıdan. Ama iyi ortalama yapamazsanız mutsuz edebilir. Yukarıda daha önce yazdığım gibi önceliğiniz tamamen akademik şeylerse bence Bilkent çoğu alanda birincidir, en kötü de üçüncü filan olur Türkiye'de. Fakat bu ortalama yapma ve akademiye oynama olayını gerçekten ciddiye alın. Bilkent'te çok zor not veriliyor bunu bilin. Curve'e C'yi çakıyorlar. Yani ortalama bir şey alırsanız 4 üzerinden 2.0 geliyor. Çoğu dersin course gpa 2.1 civarlarında filan. Bilkent offerings yazıp bakabilirsiniz, her dönem her dersin her hocanın ortalama notlarını görebilirsiniz.

Bilkent University - STARS şuradan offeringse tıklayıp bakabilirsiniz.

Son olarak net tavsiye vereyim. Bu okulların kadrolarına bakın, örnek aldığınız bir akademisyen var ise direkt onunla konuşun. Ben akademisyen olmak istiyorum deyin, daha 1.sınıfta hiçbir ders almamış bile olsanız gidip konuşun. Onun yanında çalışıp dikiş tutturabilirseniz hoca size referans olup önünüzü açar zaten akademi yolunda. Akademi hedefleyen birisi daha çok istediği alanlara, hocalara filan bakmalı. Tanıtım günlerine gidin, mail adresleri bölüm sitelerinde vardır, tercih yapmadan önce mail atın görüşemeyeceğiniz hocalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michio KaKu -- 1 Eylül 2021; 23:10:38 >

Çok teşekkürler hocam iyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.