Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3-4 Yıldır bu sektörün içerisindeyim, ve artık umudum tükenmek üzere.. Lise boyunca freelance yazılımcı olarak çalıştım, birçok firmayı tanırım, firma sahipleri ile iletişimim vardır, buna rağmen iş bulamama korkum var. Şu an üniversite öğrencisiyim ama bilg. müh okumuyorum, sırf bu bölümü kazanmak, sevdiğim iş olan yazılıma geri dönmek için okulu iplemeyip sınava çalışmaya başladım. Bu sene muhtemelen bilgisayar müh. kazanacağım. 30-60 bin arası bir yer olacak -obp kırık- her neyse konu bu değil. Orta seviye ingilizceye sahibim, okul boyunca ingilizce+almanca öğrenmeyi düşünüyorum. Şu anda algoritma bilgisine sahibim, c#, asp.net, sql database konularına hakim biriyim, ayrıca görsel anlamda html ve css taglerini kullanabiliyorum. Onlarca proje geliştirdim, artık bu ülkede bu bölümün sönmeye başladığını hissediyor gibiyim, sanki 5 yıl sonra kendimi bu kadar geliştirmeme rağmen 1.5k ile başlayacakmış gibi hissediyorum. Kendini çok geliştirmişsen yurt dışına çıkarsın diyorsunuzdur, fakat bunun içinde maddi güç lazım. Tanıdığım firmalar zor durumda, artık herkes bionluk tarzı sitelerden alışveriş yapıyor, wordpress kullanıyor. Profesyonel anlamda iş isteyen hiç kimse yok, bu mesleğin stresine ve kazandığı paraya baktığım zaman ortaya üzücü bir tablo çıkıyor. İnsanlarla uğraşmak zaten zor, bir de üstüne üstelik 6 7 günde zor toparladığınız bi tasarımın beğenilmemesi kazanacağınız 200 300 liranın içine tüküreyim diyip bıraktırma hissi veriyor.

Yıllardır bu meslek için doğduğumu düşünürdum, yaratıcı, proje geliştirebilen biri olmama rağmen kafam çok karışık. İstediğin sıralamayı yapsan yazabileceğin başka bir bölüm var mı desen ona da verebileceğim bir cevabım yok. Anlayacağınız biraz motivasyona ihtiyacım var, veya gerçeklere..

• Gerçekleri sen daha iyi bilirsin sonuçta sektörün içinde olan sensin , 30-60 k arasi demissin yani yazmak istediğin başka bir bölüm var da mı bunu dusunuyorsun,her şeyi geç sen şimdi İngilizce,almanca ,yazılım bilen yarı tecrübeli bir mühendisin 1,5k alacağını mı dusunuyorsun ? Yok olmaz hakkını alırsın en azından sektörü bilmesemde bunu dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini geliştiren adam her zaman iyi yerlere gelir,sağlık sektörü ve bilişim asla bitmez,sen hedefini daha yuksek tut nerden mezun oldugun onemli hem egitim kalitesi hem de is hayatinda + sı olur!!!

• hocam durumlarımız aynı 4-5 yıl oldu webmaster sektöründeyim bu alanda girmediğim kategori kalmadı en son youtube adsense ile uğraştım iyi kazandırdı. bende iyi css php biliyorum. bu yazda java ile uğraştım sınavdan sonra ygs-lys ile ilgili bi app projem var onu yayınlayacağım. anlıyacağın çoğu kişi gibi fakülteye boş girmeyeceğim.

aynen senin gibi türkiye'de profesyonel anlamda sektörün berbat olduğunun farkındayım. (ayrıca ülke gitgide boka sarıyor)
    bu yüzden yurtdışı referansı olan üniversiteleri kazanmaya bakıyorum ve üniversitede geleceği olan bi alanda uzmanlaşıp gitmeye çalışacağım. sana da tavsiyem yurtdışına çıkman. maddiyatı ise sıkıntı etme bu sektörde para kazanmanın yolu çok. (lisedeyken xxx sitem vardı )

sql de iyiysen üniversitede veri madenciliği üzerine yoğunlaş ve kaç. yeteneğini ilkokul mezunu patronlara harcatma.

• quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

hocam durumlarımız aynı 4-5 yıl oldu webmaster sektöründeyim bu alanda girmediğim kategori kalmadı en son youtube adsense ile uğraştım iyi kazandırdı. bende iyi css php biliyorum. bu yazda java ile uğraştım sınavdan sonra ygs-lys ile ilgili bi app projem var onu yayınlayacağım. anlıyacağın çoğu kişi gibi fakülteye boş girmeyeceğim.

aynen senin gibi türkiye'de profesyonel anlamda sektörün berbat olduğunun farkındayım. (ayrıca ülke gitgide boka sarıyor)
    bu yüzden yurtdışı referansı olan üniversiteleri kazanmaya bakıyorum ve üniversitede geleceği olan bi alanda uzmanlaşıp gitmeye çalışacağım. sana da tavsiyem yurtdışına çıkman. maddiyatı ise sıkıntı etme bu sektörde para kazanmanın yolu çok. (lisedeyken xxx sitem vardı )

sql de iyiysen üniversitede veri madenciliği üzerine yoğunlaş ve kaç. yeteneğini ilkokul mezunu patronlara harcatma.

Amatör olarak seslendirmen olduğumdan youtube işi mantıklı. Ayrıca android platform'u için app geliştirmeye başlayacağım, sonrasında ios işine girebilirim. Proje tabanlı gitmeliyiz hocam, adam akıllı dil + proje sonrasında belki yurt dışından teklif alabiliriz. Bu arada yurt dışında okuyabilmek için neler gerekli aydınlatır mısınız?

• Vay bee adamlara bak ulan. Biz de dört yıl yatmışız mal gibi. Aynı bölümü istiyoruz.

• Harbi bende bilgisayar mühendisliği istiyorum ama lise boyunca keşke bir şeyler öğrenseymişim diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yazdığın yazı çerçevesinde yorum yapacak olursam bilgisayar mühendisliği dünyasını web tasarıma indirgemişsin web tasarım dünyası zaten ümit vaadedmiyor ki bir çok yazılımcı programcılığa yönelik ürünler veriyor çünkü orası daha geniş bir deniz web tasarım sektöründe tekel firmalar var e-ticaret kategorisinde ideasoft bunlardan biri mesela bu dev firmaların olduğu yerde tutunman çok zor ancak esnaflara veya avukattır doktordur falan bireysel çalışanlara hizmet verebilirsin bilgisayar dünyasının en küçük birimi web tasarım. Programcılığa doğru yol al derim web tasarım dünyasında gücü eline alan obur misali her şeyi tüm rakiplerini yalayıp yutuyor

• +++ Bu mesleğin zayıf yanı şu bilen adam bildiğinden dolayı üniversiteye gidemiyor yani bu sözümü açacak olursam hem bilgisayar hem de dersi aynı anda gitmiyor. ders çalışıp bilgisayarla ilgilenmediği halde bilgisayar mühendisliği isteyen adamlara bakacak olursak bu insanların çoğu çevresinde gördüğü şeylerden etkilenip yazılımı/bilgisyar mühendisliğini yazıyor haber izliyor bilişim filmi izliyor herif yazılım/bilgisayar mühendisliği diye tutturuyor tabi üniversiteye gittiğinde her şeyin öyle filmlerdeki gibi olmadığını görünce nasıl bir bok yediğini geç de olsa anlıyor. Öteki taraftan bilgisayarla uğraşıp ders çalışamayan adamlara bakacak olursak bu kesimin oranı %90 desek yanlış olmaz onlardan biri benim mesela, tüm lise hayatımı bilgisayarda bir şeyler yapmakla geçirdim sonra lise 4 olunca ne kadar bilgisayar bilsem de haketmeyen adamların bu bölüme gittiğine kanaat getirdim bu durumu tersine çevirmek için ders çalıştım haliyle bilgisayarı askıya almak zorunda kaldım ve 2 senedir her gün yaklaşık 1-2 saatimi ancak bilgisayarda geçiriyorum yazılımdan ziyade facebook youtube gibi sosyal mecralarda stres armak için dolaşıyorum ve 2 senedir köreldim, maalesef zorunlu olarak körelmiş bir şekilde bilgisayar mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum ve senin bilgisayar mühendisliğini ölmüş olarak nitelendirmeni hiç anlamadım. bu sektör dünyada kalan son 3 sektörden biri olacak (gıda-tıp-pc)

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    benim youtube işi farklıydı hocam içerik üretmiyordum spam çalışıyordum :D gerçi artık spam işi bitti. youtube spam yöntemler için algoritmalar geliştirdi ve youtube'da kazanç için tek yol özgünlük oldu.
    seslendirme için kategori tavsiyelerim ilginç bilgiler veya komik dublajlar olur gerisi boş. çok detaylı ve emek isteyen işler yaparsan hakkını alamazsın ben bunu anladım.

uygulama işine gelelim. son 2-3 yıldır mobil sektöründe patlama yaşanıyor insanlar her işini mobil cihazlardan hallediyor. acayip bir büyüme söz konusu hangi dalda proje üretirsen üret boş kalmıyor kullanıcı buluyor. bu alanda ilerledikçe kurumsal işlere doğru gidersin.
    başlangıç olarak küçük çapta projelerle başla zamanla ilerletirsin. mobilde hızlı biçimde para kazanmak istiyorsan unity de oyun geliştirebilirsin yada trendleri takip edip java ile projeler üretebilirsin.

yurt dışı işinde ise kolay kolay teklif alıp çağırma olayı olmuyor sen peşinden koşacaksın anca ses getiren bir iş başarırsan seni buluyorlar. sende bilirsin yurt dışında bu işin kabesi silikon vadisidir. dünyanın tüm bilişim projeleri burda doğmuştur ve doğmaktadır. çoğu bilişimci gibi benim olmak istediğim yer orası. ben oraya gidip tutunabilenleri baya inceledim anladım ki
    yurtdışı için en önemli faktör eğitim ve sürekli gelişime açık olmak.
    silikon vadisinde yaşayan Türkleri incelediğimde hepsinin sağlam eğitimler aldığını ve yaratıcı düşünce kabiliyetine sahip olduklarını gördüm. bu tür eğitimi Türkiye'de boun, bilkent, odtu, koc, itu gibi çok az yer veriyor.
    bu yüzden iyi bir üniversitede eğitim almanı öneriyorum. ayrıca bu üniversiterde projelerini gerçekleştirme ve duyurma şansın artacak ve yurt dışında bağlantıları olan hocalar senin işlerini destekler ise yurt dışı şansın dahada artacaktır. referans faktörüde çok etkili. silikon vadisiyle ilgili bunları izlemeni tavsiye ederimhttps://www.youtube.com/watch?v=8HyRqt_sUFEhttps://www.youtube.com/watch?v=sYNB2RBVZ0Uhttps://www.youtube.com/watch?v=E9-70o5SDW0 (sadi hoca harikadır her sorunu cevaplar kanalını takip et çok şey katar.)

• bymaniacz B kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam bilen adamların çoğu iyi üniversitelere giremiyor girmeye çalışanlarda en verimli zamanlarında köreliyor... Ayrıca arkadaş bilişim sektörü ölü demiyor ülkemizde sektör şartları çok kötü diyor.

bende geçen 7k lık itü bilgisayar bırakan biriyle tanıştım bana göre değilmiş diyordu. şuanda 7klık bölümü bırakıp boğaziçi işletme için hazırlanıyor..
  • ne kadar lisede kodlamayla ilgilensen de onu bilsen de bunu bilsen de büyük firmalar iyi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği disiplinini öğrenen insanı istiyor. bu böyle sağlam şirketleri kontrol et ilk önce üniversite ortalama şartları koyuyorlar. bazıları bunu açık açık söylüyor bazıları başvurmana izin veriyor ama seni baştan eliyor. ayrıca başarılı bir okul hayatın olduktan sonra işine hakim olduktan sonra yurt dışına çıkma konusunda paraya ihtiyacın olduğunu sanmıyorum bu bahane gibi olur. okulu dereceyle bitirip amerika dan kabul alan biri vardı forumda, şirket şirket dolaşıp burs arıyor ve buluyor. başka bir örnek microsoft, google gibi şirketlerin ülkeleri dolanan elemanları olması. eğer cidden başarılıysan seninle görüşmek için seni bulundukları ülkeye tüm masraflarını karşılayarak çağırıyorlar. tabi birde bunun hindistan klasmanı var :D adamlar paso silikon vadisine mühendis yetiştiriyor. neden onlar değilde seni alalım diyecekleri bir şey bulman lazım.

hadi bunların hiç biri olmadı hatta bilgisayar mühendisliği bile okumuyorsun ama hala kendine bu konuda güveniyorsun. o zaman yapılmayanı yapacaksın girişimci olacaksın. olmayan bir şeyi yaratan insanlar her zaman öncü olur. basit örneği bir çok şirketin garajda kurulmuş olması. hepsi genç yaşta bir şeylere girişmeyi denemişler yani ve başarırlar. belki sende başarırsın kim bilir illa bölümden mezun olmana gerek yok :D

• Bende pc. muhendisliği istiyorum ama korkum şu (olduda kazandım diyelim) c# java c++ gibi bilimum dilleri adam akıllı öğrenebilecek miyim.Bu sektörde çok para kazanma yöntemi var aklımda ama yazılım bilgisizliğinden dolayı hiçbirini yapamadım.İnternettede gerekli kaynak yok.Mesela ben reverse engineering yapmayı çok istiyorum ama anlatan yok acaba üniversiteye gittiğimde bunları bana öğretecekler mi? Hani bakıyorum oyunlara hile sektörü tamamen para kaynıyor özellikle Türkiyede kazanmak o kadar kolay ki :) Bu adamlar nasıl öğreniyor anlam veremiyorum. Biraz sana saçmalamış olabilirim kb
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.