Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: 1337UnsatisfiedGreed

Merhaba.30k bekliyorum. İzmir ekonomi üniversitesine gitmeyi düşünüyordum da gtü hakkında söyledikleriniz ilgimi çekti. 2012 de mezun olmuşsunuz sanırım ve 15k ile girdiğinizi söylediniz.

GTÜ bilgisayar mühendisliği

2017– 41200

2016–46500

2015–50600

2014–53300

Sıralamalarıyla kapatmış. 4 yıldır bariz bir şekilde sıralamalar yükseliyor ama 15k dan düşme nedeni ne olabilir? Eğitim düzeyi azalmış veya yurtiçi ve yurtdışı olanakları azalmış olabilir mi? Bunun nedenini araştırdım. Öğretmenlerini ve imkanlarını araştırdım. Çok bir şey öğrenemedim. Bir de siz bilgi verirseniz makbule geçer.

Edit. Bu benim mezun senemdi. Bir daha kalmam diye düşünüyorum.
    İzmir Ekonomi ne ya. Çok üzücü ancak buralarda yazarken şeyi farkediyorum, İzmir, Eskişehir yazılmasını en büyük sebepleri rahat memleket olmaları. Bu sebeple de puanları yüksek :) İzmir Ekonomi mezunu birisiyle aynı yerde çalışmadım, mezunları nerelerdeler bir bilgim yok. GTÜ yükselecektir bu senede.. ancak hatırlatmakta fayda var. Ege falan sosyallik anlamında derya denizken GTÜ yarım bardak su misalidir... He Istanbula yakın gidersin gelirsin de gerçi dersler çok zor ona da vakit bulamayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

Hocam iyi günler,geçen senede konunuzu görmüştüm mezuna kalmamdaki etkenlerden biriydiniz ve GTÜ nün sıralamasının yükselmesinde sizinde etkinizin olduğunu düşünüyorum yaptığınız bu bilinçlendirme için minnettarız.
    Benim sorum;Sınıf arkadaşlarınız arasında mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı yaşayan oldu mu ? veya bu sektörde çevrenizde ve sınıf arkadaşlarınızda işini sevmeyerek yapanlar, bilgisayar müh. olduğuna pişman olanlar var mı?
    Selam, iyi birşey yapmaya çalışıyorum umarım faydalanan vardır. Yoksa hanım şimdi yatmaya gitti ben hala soru cevaplıyorum Şöyle oldu, GTÜ'deki bitirme sunumlarına bazı şirketler izlemeye gidiyor ve orada öğrencilerle görüşüp onları sınav yapıyor. Bende öyle gelen bir şirket sayesinde toplu işe alımda işe başlamıştım. 30 kişi alıyordu GTÜ o zaman sınava giren 12 kişi vardı sanırım hepsi de alınmıştı. He biz daha diplomayı almadan işe başlamıştık ancak mezun olunca 1-2 ay iş arayan da oldu. Tabi bu kişiler mülakatlara hep gidiyorlardı da işte o dediğimiz eksikleri vardı ki bir türlü işe başlayamamışlardı. Sonunda maks 4-5 ay sürmeden iş buluyor herkes. Bu 4-5 ay çok ders çalışmayan iteleye iteleye mezun olanlar. Yoksa bazıları okurken bile çalışıyorlardı.. Ben teklif almıştım ancak okula önem vermek istediğimden çalışmamıştım. BM okuduğuna pişman olan çok olmuştu. Tıp okuyabilecekken GTÜ gelenler vardı. O kadar zordu ki ağlayan zırlayan.. Sonra alışmışlardı ancak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ProStalkerKingDoz55

Bu işin zorlukları nelerdir?
    Aşırı derece matematik gerekiyor mu?
    Matematiğin en diplerine inmek lazım mı?
    Üstelik oyun şirketlerine katılma ihtimalim var mı?
    Oyun şirketleri için yazılım mühendisliği mi yoksa BM'mi?
    - Sürekli kendini geliştirmelisin. Yerinde saydığında yerini başkası alıyor olabilir.

- Hayır. Yazılım çok geniş bir alan kimisinde çok gerekiyor kimisinde hiç gerekmiyor.

- Hayır.

- Evet kendin oyun yazabilirsin ve oyun şirketlerinde de çalışabilirsin. Oyun yazmakta matematik önemli ancak. Momentum falan da önemli. Vektörler, trigonometri vs..

- BM yazılım müh kapsar zaten. Ancak bazı derslerinde daha fazla yazılım görüyorlarsa ona odaklanman gerekir. Oyun şirketlerinde çalışmak için ikisi de uygun.

• Teknoloji fakulteleri hakkinda bilginiz var mi? Ise alimlarda Muhendislik/Teknoloji fakultesi ayrimi yapiliyor mu? Marmara Universitesinde dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R41NM4K3R

Güzel konu olmuş amme hizmeti gibi :). Koç Üniversitesi ile ilgili merakı olan varsa cevaplayabilirim, başka vakıf üniversiteleriyle ilgili merakı olan varsa fikir verebilirim. Selamlar.
    Teşekkürler. Ne güzel sende birşeyler paylaşırsın inşallah. "Bilginin zekatı paylaşmaktır." derim hep, sende paylaşırsan herkes faydalanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

Ben tıp fakültesi son sınıf öğrencisiym.Uzmanlık olarak genetik uzmanlığı istiyorum.

Hem genetik için hem de tıp eğitiminde kullanılmak üzere insan fizyolojisi ve hastalıkların patolojisini açıklayan mobil illüstrasyon programları üzerine çalışmak istiyorum.

Bu hayalim için açıköğretimden web tasarımı ve kodlama okuduktan sonra , dgs ile boğaziçi -itü gibi üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okuyabilirim. Kendim mi öğrenmemi tavsiye edersiniz , yoksa bu şekilde profesyonel eğitim almamı mı ?

Ya da bana bu konu için verebileceğiniz başka önerileriniz var mıdır , sizden bilgi almak isterim.
    İki disiplini birleştirmek güzel şeyler doğurur, süper keşifler yapabilirsin. Senin istediğin şeyi şu ekip yapıyor bir onla konuş istersen.http://phitech.com.tr/en/team/ BM okumadan, algoritma veri yapıları öğrenmen çok zor.. Öğrenirsin de onlar da havada kalır.. Ne yap et bir yerden öğren.. Bunları diplomana da cv'ne de yansıt. Açık öğretim gibi bir hayal hedef olamaz. Açık öğretim okumamışlar için senin için değil. Tıp okuyan birisi nasıl aynı cümlede bunları söylüyor cık cık cık.

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ben seneye sınava giricem sizce BMnin ders içeriği donanım tasarımı tarzı bir işte çalışmak için yeterli midir yoksa ee mi seçmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

İki disiplini birleştirmek güzel şeyler doğurur, süper keşifler yapabilirsin. Senin istediğin şeyi şu ekip yapıyor bir onla konuş istersen.http://phitech.com.tr/en/team/ BM okumadan, algoritma veri yapıları öğrenmen çok zor.. Öğrenirsin de onlar da havada kalır.. Ne yap et bir yerden öğren.. Bunları diplomana da cv'ne de yansıt. Açık öğretim gibi bir hayal hedef olamaz. Açık öğretim okumamışlar için senin için değil. Tıp okuyan birisi nasıl aynı cümlede bunları söylüyor cık cık cık.

Alıntıları Göster
    oncelikle tesekkur ederim yanit icin

ben acikogretimi su sebepten dolayi demistim . Bogazici itu vb universitelerde bilgisayar muhendisligi egitimi almam icin ya universite sinavindan yerlesmem ya da on lisans programlarindan ilgili birini okuyup ardindan dikey gecis sinaviyla yerlesmem gerekiyor . universite sinavi daha uzun ve yorucu bir yol oldugundan acikogretim ustunden gitmeyi kendime bir yol olarak belirlemistim .

• Selam arkadaşlar, yarın iş var malum...bugünlükte bu kadar. Tüm sorulara detaylı cevap vermeye çalışıyorum. Hepsine cevap vereceğim inşallah, iyi akşamlar.
    Bildiğim şu başarılar var Mit de post-doc olan biri, Chicago üniversitesinde profesör biri, co founder biri var, bir de google summer of code a çok öğrenci kabul alıyormuş öyle diyorlar. 2011 de Türkiye'den 7kişinin 4ü bu okuldan, pardus 64bit burda port edilmiş.

Okuldan sadece bir hoca beni okula heveslendiriyor ve onun sayesinde bir şeyler öğrenebileveğimi düşünüyorum o da pardus 64 bit portu yapılmasını sağlayan, pardus için çoklu masaüstü ortamı (çomak) projesini yapan, bir çok kişinin summer of code a kabul edilmesini sağlayan, her sene yüzlerce kişiyi dersten bırakan algoritma hocam.

Sınava tekrar girmek konusunda da ailemi ikna edemiyorum

• iyi olan biri demiş moruk
  • quote:

- Sürekli kendini geliştirmelisin. Yerinde saydığında yerini başkası alıyor olabilir.

- Hayır. Yazılım çok geniş bir alan kimisinde çok gerekiyor kimisinde hiç gerekmiyor.

- Hayır.

- Evet kendin oyun yazabilirsin ve oyun şirketlerinde de çalışabilirsin. Oyun yazmakta matematik önemli ancak. Momentum falan da önemli. Vektörler, trigonometri vs..

- BM yazılım müh kapsar zaten. Ancak bazı derslerinde daha fazla yazılım görüyorlarsa ona odaklanman gerekir. Oyun şirketlerinde çalışmak için ikisi de uygun.

Alıntıları Göster
    Ben Oyun BM okuyup oyun şirketlerinde çalışmayı planlıyorum. Örn: Taleworlds gibi
    Sözelci bir insanım matematiği hiç sevmedim ve anlamadım yada anlamak istemedim bilmiyorum. Fakat Gerekirse bu iş için özel matematik dersleri alırım ama
    sizce sözelci bir insan eğer sırf oyun yapımcısı olmak için matematiğini geliştirmeye kalkarsa boşa emek mi harcar? yani sözelcilerde bm'nin oyun geliştiricliği dalında sayısalcılar kadar iyi olabilirler mi? herhangi bir sözelci olupda oyun geliştiricliği yapan tanıdığınız arkadaşınız vb var mı?
    Söylediğiniz momentum, vektor, trigonometri gibi dalları iyi bilirsek mantığını çözersek yeter mi? yoksa daha derinlere inmemiz mi lazım? (Oyun developmenti dalında)

Birkaç oyunun kod dosyalarını incelediğimde (Hoi4 Gibi) Genellikle daha çok matematik ezberinden çok mantığa dayalıymış gibi geldi. Sanki bir şey başlıyor ve sen onu devam ettiriyorsun bu problem çözmeden daha farklı gibi. İşte bu nedenle soruyorum sözelciyim eğer bu iş için çok çalışırsam sizce boşa emek mi harcarım?

Çünkü bu benim geleceğimi ilgilendirecek konu ve siz daha bilgili olduğunuz için sizin tavsiyelerinize uymak istiyorum.

Edit: Yazım hatası sözelciler>Sayısalcılar olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStalkerKingDoz55 -- 16 Temmuz 2018; 0:35:36 >

O zaman kendi alanımdan bir bölüm tercih edip yazılımı da yanında bireysel öğrenmek daha mantıklı olacaktır. Çok teşekkür ederim. Zamanla aklıma gelen şeyleri özelden sorsam müsait oldukça cevaplar mısınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Yav boş yapma arkadaşım. Daha dün mezun oldum, öğrenci iken başvurduğum firma 4200 TL teklif etti, kabul ettim. 1800 e çalışan bilgisayar mühendisi değildir programcıdır o
    Nerden mezun oldun hocam ben de yeni 2. sınıfa geçtim hocalar çok kasıyor tavsiyelerini alırım

Edit: Tercih yapacak arkadaşlar , Tobb ile ilgili sorularınız varsa ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felina. -- 16 Temmuz 2018; 2:7:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

Nerden mezun oldun hocam ben de yeni 2. sınıfa geçtim hocalar çok kasıyor tavsiyelerini alırım

Edit: Tercih yapacak arkadaşlar , Tobb ile ilgili sorularınız varsa ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Alıntıları Göster
    Dokuz Eylül Üniversitesinden mezunum. Hocalar kassın güzel bir şey. Bizim proje dersimiz vardı, bu sayede ilk senelerde çok yorulduk ama karşılığını aldık.

• quote:

Ben seni tebrik ederim, aramıza hoşgeldin. İşini iyi yapman ümidiyle, başarılar.

Alıntıları Göster
    Hoşbulduk. İşimi seviyorum. Gireceğim firmayı da seviyorum. Umarım iyi iş çıkartırım. Teşekkürler

• Hocam ülke şartlarında Tübitak Bilgem, Savunma Sanayi vb. bir yerde çalışmak mı yoksa ünide akademisyenlik mi, maddi ve mesleki tatmin açısından değerlendirebilir misiniz?
    Ek olarak Gömülü Sistemler ve Bilişim Sistemleri Güvenliği piyasası ne durumda bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 16 Temmuz 2018; 2:48:58 >
  • hocam netlerim hacettepe bilgisayar mühendisliğine yetmeyecek gibi. ankara'da yaşıyorum şehir dışı sıkıntı olmaz ama olmasa daha iyi ankara üniversitesi veya gazi yazmalı mıyım? bu iki üniversitesi için daha düzgün yorum görmedim internette ankara 36k sıralama ile kapatmış geçen sene 55-60k ile kapatanlar da bile övgüler var ankara üniversitesinde sadece kötüleme. açıkça söylemek gerekirse aynı sıralamada alan üniversiteler için şehir değiştirmek istemiyorum.ne yapmalıyım? bu iki üniversite yazılır mı?
  • Hocam geçen sene bilgisayar sıralamaları genel olarak yükselmişti. Bu sene de olur mu ? Talep daha da mı artıyor ?

• Hocam İzmir yüksek teknoloji enstitüsü bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bilginiz var mı acaba oralardan mezun insanlarla çalıştınız mı veya muhabbetiniz oldu mu

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.