Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
278
Favori
173.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!


(En Son Oy Tarihi: 2.11.2023)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

    2 yıllık bilgisayar programlama önerirmisiniz
    1 yıl daha kal gerekirse 2 yıl daha kal ama 4 yıllık güzel biryer oku. 2 yıl 30-40 yılın yanında hiçbirşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

    Hocam mühendis çok ama işinde iyi olan çok mu sizce ?
    Ülkenin eğitim sisteminin içine edildiği için zibilyon tane 4 yıllık mezunu boş bilgisiz insan var. Geçtiğimiz haftalarda işe alım yapacaktık şirkette, bir birim için mülakatlara ben girdim ama gelen insanları görseniz bilgisi yok ama özgüven abooov. Almadık tabi ki öylelerini... İşini dünya standardında bilen birşey yapan az var ve onlar da y.dışına kaçıyorlar ne yazık ki..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    Hocam pek çok şirketle mülakat yapmışsınız heralde genel olarak anlatırmısınız. Sizi çagırınca ne soruyorlar teknik mi okulla ilgilimi kaç günde haber veriyorlar vs. yani mülakat aşamaları
    Hmmm süper bu soruyu da ilk entrye taşıyacağım izninle.

    Dünyanın en iyi şirketlerinde mülakat, işe alım süreci nasıl işliyor?
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki o saydığım şirketlere ben başvuru yapmadım onlar beni buldular bu sebeple onların aradığı kişi olmalısınız. Onun dışında kendiniz de adamların sitelerinden gidip ilanlarına bakıp, başvurabilirsiniz. Şunu unutmayın 1 ilan varsa 1000lerce kişi başvuruyor, sağlam ve ilgi çekici bir özgeçmişiniz olmalı. Neyse süreç genelde nasıl onu anlatayım,
    - Öncelikle recruiter dediğim işe alacak yetenek avcıları sizle irtibata geçiyor ve 15-30dklık Skype yapıyorsunuz. Kendinden bahset, ne yaptın ne ettin gibi. Bazen sonunda sana teknik sorular da soruyorlar. (Facebook öyle yapmıştı mesela.)
    - Onu geçtikten sonra teknik bir sınav yollayanlar oluyor. Bu genelde hackerrank, hackerearth gibi sitelerden belirli bir problemi çözmeye yönelik oluyor. (Facebookta bu adım olmamıştı.)
    - Onu da geçersen oradan bir/birkaç mühendisle Skype yapıyorsun. Önceki adımda yaptıgın koda ek birşeyelr istiyorlar ya da daha başka bir soru soruyorlar. Sen yazarken seni izliyorlar. 1 saat sürüyor.
    - Bunu da geçersen birebir mülakata gidiyorsun. Y.dışında oluyor buralar genelde Dubai, London vs vs.
    - Bu mülakat 3 aşamalı, 1.aşamada bir mühendisle beraber birşeyler yazıyorsun, kod. 2. aşamada senin mimari bilgini ölçüyorlar. 3. aşamaya kalırsan senin şirket uyumun vs için müdürlerle görüşüyorsun.
    - Hepsinden geçersen 1-2 hafta içinde duruma göre teklif alıyorsun. (Oracle'da teklif beklerken 2 ay geçmişti, şirket içinde yaşananlara bakıyor birazda.)
    - Bu mülakatlarda sordukları sorular hep aynı. Geekforgeeks, leetcode gibi sitelerdeki soruları yaparsanız kabul almamak için hiçbir sebebiniz yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semachann

    Hocam sevgilimin mesenesini hackler miyiz?
    yaman çocucksun delikanlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YalnızBen

    Hocam gazide BM okuyorum 2 ye geçtim. Ama ben yazılım değilde siber güvenlik alanında ilerlemek istiyorum. Bilginiz varsa aktarabilir misiniz?
    Okurken senin yapabileceğin birşey yok. Siber güvenlik derslerini almaya bak. Online kurslar al ve kendini o alanda geliştir. Mezun olduktan sonra kariyerin şekillenir zaten. 2.sınıf daha erken, sıkıntı yapacak birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

    Odamdaki abi İYTE elektronik haberleşmeden mezun oldu. 2.5 ortalaması var. Staj yapmadı bildiğim kadarıyla. 3.500'e sabah 8 akşam 7 iş buldu direk.
    İYTE de güzel eğitim verir. Puanı Egeden daha kötü herhalde ancak eğitimi daha iyi. Dağın başında sosyal hayat yok diye öyle tabiki. Sabah 8 akşam 7 çalıştıramazlar 17 olmasın o :) 45 saat üstü çalıştıran olursa dava edin direk. Ya fazla mesai ücreti vermek zorunda ya da izin kullandırmalı size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmak5

    Öncelikle merhaba ben de bu sene 12. sınıf olarak yks sınavına girdim. Meslek liseli olduğum ve staj yerinin uzakta olmasından dolayı bu sene sınav a hiç çalışamadım muhtemelen %70 mezuna kalırım gibi. Ama lisede okuduğum bölümden dolayı(Web Tasarım) zaten üniversitenin ilk 1 yılında görülen şeyleri biliyorum.Stajımı da İTÜ bi teknokent firmasın da yaptım ama bana fazla bir şey katmadı neyse, şuanda 7-8 aydır doğru dürüst kod yazmadım önceden laravel(bi blositesi sıfırdan kodlayıp ayağa kaldırma), html/css/js(az çok), php(özellikle php ve js de kendimi geliştirmeye çalışıyorum) gibi şeyler ile uğraştım. Ama şuan bu bildiim her şeyi unutmuş gibi hissediyorum. Üstüm de aşırı üşengeçlik var sabahtan akşama kadar pc başında boş boş duruyorum. lisede 11. sınıfda 2 esnafa site yapıp sattım şu zamana kadar sadece. Artık öğrenme isteğim azalıyor gibi hissediyorum yazılım işine ilk 8.-9. sınıfda yt dan unity dersleri izliyerek oyun yapma ile başladı daha sonradan html/css/php en sonunda ufaktan laravel ama şimdi ne bileyim bir şeye bakasım gelmiyor. 3 arkadaş (2 yazılımcı-1seocu) güya 2 aydır bir site yapıcaz da edicez. Nasıl harekete geçirtebiliriz kendimizi ? bu bildiklerimizi nasıl paraya döke biliriz. Şöyle bir okuyunca yazdığım cümleler birbirinden bağımsız olmuş ama hiç düzeltmek istemedim içimden geçeni yazdım
    Yok güzel yazmışsın :) Ne yazık ki ülkenin eğitim sisteminin b.kluğunun ürünü bir arkadaşımıza benziyorsun. Kafa parlak ancak bu sistem içinde istediklerini yapamayan az biraz hayal kurup kör topal büyüyen.. Neyse senin derdine gelirsek, öncelikle bu işten para kazanmak mı amacın yoksa sevdiğin işi yaparak mı kazanmak ona karar ver. Diyelim ki üşengeçliğinizi gidermek istiyorsunuz şunu yapın. Kendinize 3 haftada bir birşeyi bitirme sözü verin. Mesela sitenin ön yüzleri 3 haftaya bitecek. Sonraki 3 hafta başka birşey için aynı taktik. Her 3 hafta sonunda neleri eksik yaptık, iyi yaptık diye tartışın. Hep daha iyi olmak için eksiklerinizi giderirsiniz. Ayrıca ön yüz falan için yeni web teknolojilerini öğrenin, react vue gibi..




  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Hocam iyte'nin bm puanı egeden yüksek. Ege 38k ile alıyor iyte 29k ile alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lol567 -- 15 Temmuz 2018; 23:16:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasabateam60

    Eeeeee sayın bilgisayarmuhendisiyim neden bilgisayar?
    Hemen hemen herseyde elleri var. İş imkanı çok, kazancı iyi, çalışma şartları iyi. Doktor mesela eğitimsiz cahillerle muhattap olup dayak yerken, BM en kötü üniversite mezunu ile muhattap oluyor. Gerçi onlar da ukala oldumu daha kötü ya neyse. Az yoruluyorsun genelde. Çalışma vakitlerin falan standart. Yan haklar çok. Özel sağlıktan tutta, gym, benzin parasına kadar... Kendi işini yapmak çok kolay. Akşam otur 2 kişi bir proje yap miss. Sermaye kafa olduğundan 2 laptop yeter. Çoook sebebi var yani :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksmoke99

    5 yıl sonra hangisi daha çok para kazandırır big data mı siber güvenlik mi
    Bırak parayi ulennn ne anlatıyoruz biz. Sen hangisini daha çok seveceksin ona bak :) İlla cevap vermek gerekirse iş ilanı sayısı olarak Big Data daha çok çünkü hersey artık data üretiyor ve onları işleyecek adam lazım. Siber ise daha çok devletler ve bazı özel şirketlerin isteklerine cevaplar veriyorlar. Az ama öz kişi var. 5 yıl sonrasında ikisine olan ihtiyaçta çok artacak. Her yer data olacak ancak bu dataları korumak çok ama çok önemli olacak. Dataya sahip olan dünyayı yönetiyor. Sana durduk yere birşeyler aldırtıyor başka şeyler yaptırıyor.. Biri birini döver diyemem özetle.
  • Merhaba ben de bu sene yeni mezun oldum :)

    Bizim meslek için çoğu kişi mühendislik değil yaa tarzı konuşuyor , sizin görüşünüz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yksoldier

    Hocam ortalama bir üniversiteye gidip kendimizi geliştirdiğimizde ve yazılım kısmına 3.sınıftan itibaren başlasak mezun olduktan sonra 5 sene içerisinde ne kadar kazanabiliriz? Pilotaj kazanamazsam uçuş okulu için para gerekecek bu yüzden soruyorum yoksa pilotlukta ki maaşı dahi önemsemiyorum nerdeyse hiç bilgim yok sektörle alakalı.
    İlk iki senede öğren neden boş duruyorsun. 24 saat var az uyu çok çalış. Okul döneminde ortalama 5-6 saat uyuyordum. Yeni mezun birisi 3500*12 + 4250*12 + 5000*12 + 6000*12 + 7000*12 alsana hesap. Bu hesap öyle ortalama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uni2019

    Hocam merhaba bilgisayar mühendisliği okuyorum 2.sınıfa geçtim kesinlikle benim bölümüm bu ama 

    İstemediğim bir şehir, ingilizce değil, üst dönemlerin söylediğine göre hocalar bilgisiz ve geçmek imkansızmış, ilk sınıftan neredeyse her dersi bıraktım.

    Üstten herkes diyor geç olmadan üniversite değiştir.

    Sizce ne yapmalı sınava hazırlanmalı mıyım tekrardan eğer hazılanırsam okula devam ederken olacak.

    Devam edersem okulda ortalama yükseltmek ve kendimi geliştirmek için çok kasacağım.

    Benim hayalim yüksek ortalama yapıp abd de doktora yapıp orda silikon vadisinde çalışmak sonra kendi start up ımı başlatmak falan. Doktora nedeni abd ye yerleşmek için yani orada çalışmak istiyorum kesinlikle.
    Okulda birşeyler öğrenebilecek misin ondan emin ol. Mezunları nerelerde, iyi yerlerde hiç mi yok ona bak. O iyi yerdeki adamı bul konuş. Eğer bunların hepsi negatifse başka biryere git. 2-3 yıl çok değil 30-40 sene bu işi yapacaksın.




  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler bir sorum daha var yapay zeka mesela 6-7 yıl sonra big data veya siber güvenlikçilerin yerini alır mı yani yapay zeka bil mühendisleri içinde tehlike mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alegra

    Merhaba,

    Benim alanım eşit ağırlık ama sonradan sonraya içimde bilişim dünyasını öğrenme tutkusu başladı. Bu alanda kendimi bireysel olarak geliştirirsem ileride ek iş veya birincil işim olarak hangi alanlarda çalışabilirim?

    Gerçekten içimdeki hevesimi öldürmek istemiyorum, tm alanında yönetim bilişimleri sistemi adında bir bölüm var. Bu bölüm hakkında bilginiz var mı? Varsa görüşleriniz neler?
    Selam, yazılımcıların yaptığı her işi yapabilirsin. Bazı şirketler illa mühendis olacak diyor, onlarda çalışamazsın ama onların dışında herşeyi yaparsın eğer kendini geliştirdiysen. BM dışında açılan tüm bölümler "BM kazanamayanlara BM olmasa da az biraz birşeyler öğretmek" amacıyla açılmış fuzuli bölümlerdir. Okuyanlar işsiz mi kalır yoo ama aslı varken surete gerek yok. Süt var süt tozu var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wanowa

    Anasını sattigimin biyolojisinden 5 net yapmasaydim kafam rahatti
    Hiç sıkıntı yok abicim üzülmeye değmez. Seneye daha iyi yaparsan acıma bekle. Ben ilk senemde 70k mı ne olmuştum tercih yapmadım. Sonraki sene yine çok çalışmadım ama 15klardaydım ve benim de biyoloji pertti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Daha dün mezun oldum bilgisayar mühendisliğinden. Konuyu takibe aldım. Tebrikler bu arada
    Ben seni tebrik ederim, aramıza hoşgeldin. İşini iyi yapman ümidiyle, başarılar.
  • Merhaba, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j3exp -- 15 Temmuz 2018; 23:44:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StartaBafras

    Bilgisayar mühendisliği öğrencisine nasıl bir bilgisayar lazımdır ?
    Bu yıl kazanabilirsem gebze teknik üni. gitmek istiyorum gitmeden önce bilgisayar değişimi şart gibi şuan ki bilgisayarımın driver destekleri bile kesildi dersler sırasında bu bilgisayarı çok zorluyor bilgisayarın şu özelliği karşılamaz ise sıkıntı yaşarsın diyebileceğin bir şey var mı ?
    Bu soruyu da genele taşıyacağım izninle.

    BM okuyan birisi nasıl bir bilgisayara sahip olmalı?
    - Sanılanın aksine genelde öyle "hayvan gibi" bilgisayarlara ihtiyacınız olmayacak okurken.
    - Aile bütçenizi sarsmayacak her bilgisayar işinizi görecektir.
    - Eğer maddi imkanlar varsa 16GB Ram ve SSD'si olan bir bilgisayar almalısınız.
    - Alacağınız bilgisayardaki en ama en önemli şey hafif olmalı! Her yere götüreceksiniz, omzunuz çökmemeli.
    - Derslerinizde çok basit şeyler yapacaksınız genelde. Bilgisayarı zorlayacak grafik kartını çok kullanacak işler genelde olmayacak. Eğer bilgisayarla görme dersi alırsanız anca o zaman.




  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    İyte 29K hocam. 2013'te 42K idi her sene 3.5K ilerleye ilerleye 29.8K oldu bu sene :D
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.