Kendimce bir şeyler yazayım ben de bu konuyu görmüşken: Şu an bu bölüm ve meslek için inanılmaz bir pohpohlama var. Sanki her mezun olan, yazılım işi yapan anında yabancı firmalara 10 bin dolara çalışmaya başlıyormuş gibi sosyal medya algısı oluştu. Mahalledeki dayılar bile keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım diye dövünüyorlar. İlk tavsiyem bu goygoylara kanarak kimsenin bu bölümü yazmaması, kendinizce eksisini artısını tartıp öyle yazmanız. Ben açıkçası bir yazılımcı olarak geldiğim noktadan "en azından şu an için" memnunum. Ama benle beraber okuyup bu işi yapmayan farklı iş alanlarına ve sektörlere dağılan da çok oldu, beceremeyen de oldu. İşler öyle sosyal medyada ve halk arasında sanıldığı gibi basit işler değil. Sürekli gelişen de değişen bir iş, bu değişimlere ayak uydurmak bir zorunluluk. Bir yazılım dilini biraz bileyim, öyle yürür giderim mantığı çok mümkün değil. Şehir önerisi için özellikle "eğer bir engel yoksa" İstanbulu önereceğim, çoğu şirket burda olduğu için iş bulma ve uzun dönem staj yapma şansınız daha yüksek olacaktır. Özellikle bol staj yapmak mezun olduktan sonra çok işinize yarayacaktır. |