Kendimce bir şeyler yazayım ben de bu konuyu görmüşken: Şu an bu bölüm ve meslek için inanılmaz bir pohpohlama var. Sanki her mezun olan, yazılım işi yapan anında yabancı firmalara 10 bin dolara çalışmaya başlıyormuş gibi sosyal medya algısı oluştu. Mahalledeki dayılar bile keşke bilgisayar mühendisliği okusaydım diye dövünüyorlar. İlk tavsiyem bu goygoylara kanarak kimsenin bu bölümü yazmaması, kendinizce eksisini artısını tartıp öyle yazmanız. Ben açıkçası bir yazılımcı olarak geldiğim noktadan "en azından şu an için" memnunum. Ama benle beraber okuyup bu işi yapmayan farklı iş alanlarına ve sektörlere dağılan da çok oldu, beceremeyen de oldu. İşler öyle sosyal medyada ve halk arasında sanıldığı gibi basit işler değil. Sürekli gelişen de değişen bir iş, bu değişimlere ayak uydurmak bir zorunluluk. Bir yazılım dilini biraz bileyim, öyle yürür giderim mantığı çok mümkün değil. Şehir önerisi için özellikle "eğer bir engel yoksa" İstanbulu önereceğim, çoğu şirket burda olduğu için iş bulma ve uzun dönem staj yapma şansınız daha yüksek olacaktır. Özellikle bol staj yapmak mezun olduktan sonra çok işinize yarayacaktır. |
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (42. sayfa)
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
-
-
Katkı için teşekkürler. Ben biraz daha farklı düşünüyorum ama olsun.
Özetle katılmadığım noktalar.
- O kadar çok kişi bu alana saldırdı ki iş kalmayacak gibi birşey yok. Dünyada inanılmaz bir açık var. Ve daha çok olacak. Gelişmiş ülkeler kaliteli insanları işe alırken TR gibi yerlerde az bilsen de iş buluyorsun..
- Bu yazıları ilk yazdığımda 4-5 sene önceymiş. Maaşlar, yan haklar, çalışma şartları falan herşey çok köklü değişti. Artık herkes uzaktan çalışıyor. Diyarbakır’da oturup uluslararası şirketlere çalışabiliyorsun. İstanbul’a bağlı değil kimse. Ben şu anda yurtdışına çalışıyorum. Türk şirketleriyle ve ülkeyle hiçbir alakam yok. ilk entry güncelleme zamanı gelmiş :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selam,
5dk içinde instagramda, bilgisayarmuhendisiyim hesabıyla CANLI yayında soru cevap yapacağız, herkesi beklerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba, geçiş yapmak için İtü endüstri türkçe - marmara bilgisayar müh(ingilizce)- İYTE bilgisayar müh-GTÜ bilgisayar müh arasından nasıl bir tercih yapmak doğru olur. Bu okullar hakkında geçen yıllarda yazdığınız görüşlerinizde iyi ya da kötü yönde değişim oldu mu ? Yazılım alanında çalışmak istiyorum. Çoğu kişi endüstrinin pek bir getirisi olmadığını bilgisayar mühendisliği derslerinin kesinlikle beni geliştireceğini endüstriden çok da bir şey öğrenilmediginden bahsetti. Fakat İTÜ nün de ismi var. Siz nasıl bir tercih yapardınız? İnternette Endüstride çap yapmanın çok zor olacağını ve mezun olduktan sonra bilgisayardan yüksek lisans yapmak istersem 1 yıllık bilimsel hazırlık gibi engellerle karşılaşacağım yazıyor. Başka ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim çevrenizde veya şahit olduğunuz endüstri müh mezunları ne gibi şeyleri doğru veya yanlış yaparak yazılımda iyi yerlere geldi veya gelemedi. Bir de son olarak 3 yıla yakındır forumda yazıyorsunuz, verdiginiz okul tavsiyelerine uyup gtü iyte gibi okulları tercih eden ve memnun kalan veya kalmayan kişiler size geri dönüş yapıyor mu genel anlamda ne diyorlar? Şimdiden teşekkürler.
-
Matematik mühendisliğinde ne var ki
-
Yazılım dışında çok ders var. Gerek yok yani o bölümü okumaya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Puan tutmuyorsa nolucak iyi üni orta bölüm orta üni iyi bölümden iyi bir seçenek
-
Kişiden kişiye değişebilir. Bazıları için dediğin gibi daha iyi olur. Sonuçta kişide bitiyor çünkü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün tercihlerin son günüymüş herhalde. Herkese başarılar.
Burayı okuyup, instadan yazanlarınız oluyor. Faydası şöyle oldu böyle oldu diye. Yazarken hiç bu kadar okunacak, bu kadar popüler olacak diye düşünmemiştim. 1 kişi faydalansa kardır demiştim.
Önümüzdeki günlerde biraz burayı güncelleyeyim de gelecek nesillere de faydası olsun.
-
Bu konu efsaneleşti hocam.
Hocam son zamanlarda işten çıkarmalar. Daralmalar. Pozisyonlara oluşan yüksek talep. Yapay zeka. Bölümün inanılmaz hypelanması ve bu trendin devam etmesi.
Bu konularla ilgili fikirlerinizi ekleseniz çok iyi olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba iyi günler ilk yazınızı okudum gerçekten bir nebze de olsa düşüncemi sağlamlaştırdı.Ben lise son sınıf öğrencisiyim malûm sınava hazırlanıyorum ve size birkaç sorum var bunlardan ilki ben TYT 50 küsürlerde AYT de ise 20 küsürlerdeyim sınava yaklaşık 3 ay gbi bir zaman dilimi kaldı elbette bu netlerimi biraz daha artırmaya çalışacağım.Biraz boş yapmış gibi oldum😅neyse sorularımdan biri şu
-Türkiyedeki üniler arasında Boğaziçi İTÜ gibi ünilerden ziyade daü ya da gaü de okumayı düşünüyorum.( Çünkü Kıbrıs'ı diploması çoğu ülke de geçerliymiş diye duydum daü için dedikleri doru mu ?) Ve sizce gitsem mantıklıbir hareket olur mu ?
-Ve bir diğeri daü den mezun olup iyi bir işte çalışan tanıdığınız var mı ? Daü için ne söylerler oraya eğer tam burs kazanırsam gitmeli miyim?
-Ben emin olun tamam parasından ziyade küçük yaşlarımdan itibaren (17 yaşımdayım 😅) lakin 5 6 yaşlarımdan beri bilgisayar parçaları olsun Bilgisayar ile haşır neşir olmayı severim hele ki ilerleyen yalarımda orta okulda yazılım tabiri caizse oyun yazmaya sardım sonralarda daha çok sibergüvenlik software uygulamaları yapmak ne bileyim site olur bazı uygulamaların güvenlik açıkları olur program geliştirme olur bunlara merak saldım ve bilgisayar mı yoksa yazılımın mı bunlara uygun olduğunu hala karar veremedim,üni için bir düşüncenşz bir görüşünüz varsa yukarıdaki sorularada cevap verirseniz gerçekten çok memnun kalırım.Aklıma şuan nedense bu kadar soru geldi normalde daha çok vardı ama neyse eğer okuduysanız olabildiğince erken yanıt vermenizi rica ederim iyi günler dilerim.Herkes kendine iyi baksın ✋😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herkese selam gençler!
YKS bitti sanırım ve bu konu yine gündeme gelecektir. Şu anda Kuzey Avrupa gezisindeyim ancak ara ara buralara bakarım ve instagram hesabında hep aktifim.
Tercih döneminde yine sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Bu kadar fazla gencin hayatına dokunabileceğim hiç aklımdan geçmemişti. Öyle dualar aldım ki, Allah önüme çok büyük fırsatlar çıkardı büyük belalardan beni korudu.
İyi ki varsınız, herşey gönlünüzce olsun <3
-
Merhaba bu sene üniversite sınavına girdim. konunun çoğunu okudum baya bi bilgi sahibi oldum size biraz daha spesifik bir sorum olacak grafik işlemcileri çipler gibi konular ilgimi çekiyor bu konularin yurt dışında büyük firmaların çalışma alanlarına girdiğini biliyorum bu alanda çalışmak için elektrik-elektronik müh. Mi yoksa bilgisayar mühendisliğinin mi daha uygun olduğunu merak ediyorum.
ayrıca linke din de daha çok Amerika'da olan şirketlerin summer intern adı altında ilanları var acaba Türkiye'de öğrenciyken bu çalışmalara katılmak mümkün müdür, hiç böyle insanlarla karşılaştınız mı? Bir de şu an çok duyduğum ama fazla bilgim olmayan blockchain dev, bulut sistemleri işte aws vs. Gibi alanlar var bunlar hakkında görüşleriniz nedir?
Şu anda tabi ki uzmanlaşmak istedigim alanı belirleyip bölüm belirlemek çok zor çünkü işin içinde değilim henüz. Sadece fikir sahibi olmak istiyorum teşekkürler şimdiden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben bildiğim kadarını söyleyeyim. Bahsettiğiniz alan bilgisayar ve elektronik için kesişim noktası. Ve bahsettiğiniz alan yine içinde birçok parçaya ayrılıyor. Siz bu alanın programlama mı donanım kısmına mı yakınsınız bunu düşünebilirsiniz. Eğer o noktaya karar veremiyorsunız daha iyi okulda elektronik seçmeniz mümkünse seçmenizi öneririm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyortlar şehri Bergenden selamlar 🖖🏻
Öncelikle çipler vs ilgini çekmiyor aslında.. çünkü ne yaptıklarını, nasıl yapıldıklarını, ne işe yaradıklarını vs çokta bilmiyorsun. Daha çok karmaşık işler, başardım hissi, değer üretmiş olma hissi seni tatmin ediyor olabilir. Bu bağlamda hayatta seni neyin mutlu edeceği üzerine çalışman lazım. Söylediğim tavsiye sadece sana özel değil. Bende öyleydim.. F1 belgeseli izlemiştim sonra F1 mühendis olacağım diyordum. Gemi inşaat araştırmıştım ooo süper gemi inşaat müh olacağım diyordum. Esasında keşfettiğim şey şu oldu, birlerine faydalı olma duygusu benim aradığımmış…
yine de soruna cevap verecek olursam. Birçok arkadaşım ASML gitti.. SpaceX de çalışmış tanıdıklarım da oldu. Ancak hiçbirisi kafanızda büyüttüğümüz kadar ovvvv değildi.. Öğrenciyken oralara gidenleri de gördüm.. Microsoft’un genç yetenek programı var mesela.. EMEA bölgesi için ayrı America ayrı.. O programlara gitseniz de dediğim gibi müthiş bir iş olmayacak. Geçen hafta Copenhagen da bir kızla tanıştım. Microsoft Seattle dan gelmiş. Sohbet muhabbet ne yapıyorsun ediyorsun falan.. Kızın hayal ettiği hayatı ben yaşıyorum 😂
alan belirlemek şu an çözmen gereken bir problem değil. Çözmen gereken problemler sırasıyla. Kendini tanıyıp ona göre meslek seçmek, YKS tercihini ona göre yapmak, hazırlık atlama sınavına hazırlanmak, derslerini çalışmaya başlamak… 2-3. Sınıfta bölüm seçersin. Kaldı ki, bölüm ya da uzmanlık alanı sonradan da değiştirebilirsin..
Başarılar diliyorum 😇
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sonuçlar açıklanmış sanırım. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. . BM ile ilgili sorunuz olursa Insta üzerinden sorabilirsiniz. Buraya da arada bakarım.
Başarılar diliyorum tekrardan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam,uçak mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında kaldım biraz daha donanıma ilgim var.Sizce hangisine yönelmeliyim yardımcı olur musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X