Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
6.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

quote:

Hocam ben de bölüm seçme arefesindeyim ve bilgisayar mühendisliği kafamı çok kurcalıyor zira elektronik aletlerle ve programlama dillerine çok hakimim severek yapabileceğim bir iş olarak görüyorum bu bölümü. Yukarda saydığınız erasmus gibi kendimizi geliştirdiğimiz maddi destek olmadan olmuyor sanırım. Benim pek bir maddi desteğim yok ailem tarafından bu yüzden devlet veya %100 burslu özel üniversite düşünüyorum. İngilizce seviyem fena değil zamanda cambridgenin ket adlı sınavına girmiştim sanırım a2 seviyesi oluyor, ve bu bölümde ingilizce şart gibi bir şey anlaşılan. Her neyse bu bölümü seçmek konusunda çok kararsızım maaşı konusunda beni biraz aydınlatabilir misiniz?

Ohooo sen benim başladığım durumdan daha iyisin. Attığım yazı da vardı sorularına cevaplar okumanı öneririm, geleceğin sonuçta. Buradan da cevap vermek gerekirse alacağınız ücretler şirketlere göre değişiyor ancak şu anda 2K-4K arası başlangıç maaşı alabilirsiniz. Erasmus soruna gelirsem. Bende memur çocuğuyum ve para yoktu. Kendimi bildim bileli borç ödedik. Erasmusa giderken avrupa bilmem ne ajansı size aylık belirli paralar veriyor. Şuradan bakabilirsin hattahttp://ua.gov.tr/programlar/erasmus-program%C4%B1/y%C3%BCksek%C3%B6%C4%9Fretim-program%C4%B1/erasmus-program%C4%B1-t%C3%BCm-haberleri/2016/08/04/2016-d%C3%B6nemi-y%C3%BCksek%C3%B6%C4%9Fretimde-program-%C3%BClkeleri-ile-%C3%B6%C4%9Frenci-ve-personel-hareketlili%C4%9Fi-(ka103)-hibe-da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m-sonu%C3%A7lar%C4%B1 burada şunu vurgulamak lazım. Sizin ünversitenizin bir sıralaması oluyor ve ajans bu sıralamayı dikkate alarak bazı kararları veriyor. GTÜ de ben okuldan ayrılırken TR de 1.idi bu puanda. Erasmus candır kesinlikle yapmalısınız. Work and Travel da yapın benim en büyük pişmanlığım yapmamaktı...

Hocam peki bu bölüm iş imkanı olarak nasıldır? Yani 4 senenin sonunda işsiz kalma gibi bir durum olmaz umarım en çok tereddüt ettiğim konulardan biri bu, iş bulamayıp en kötü maaştan bir işyerine girmek. İş imkanı iyiyse ve maaşı dediğiniz seviyedeyse ciddi anlamda düşünebilirim çünkü kendimi en yakıştırdığım bölüm diyebilirim

Herkesin sorduğu ve cevabı basit olan bir soru aslında.

- İş bulabilir miyim?
    + Kısmet :)

Şunun farkına varmanız lazım.. Ne yazık ki ülke olarak iş alanı üretebilen bir ülke değiliz. Çok fazla işsiz üniversite mezunu var.. Bilgisayar Müh. okumuş ancak 1-2 sene iş bulamamışlar da gördüm ben.. Ama bu arkadaşların bazıları gerçekten kısmetsiz bazıları istekli değil. Büyük bir çoğunlu ise okulu sadece bitirmek için bitirmiş. Sonrada "4 sene okul okudum BM oldum mezun oldum iş yok Allah bu ülkenin belasını versin!" modunda... Kendini geliştirmiş iyi mühendisler değil bu ülkede iş y.dışında da iş bulabiliyor rahatlıkla... Eğer mühendis olacaksanız kimse size iş garantisi veremez. Galatasaray Endstri Müh mezunu arkadaşım iş aradı 6-7 ay ben mezun olmadan işe başladım. Doktor, diş hekimi vs olursanız iş rahat :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben de bölüm seçme arefesindeyim ve bilgisayar mühendisliği kafamı çok kurcalıyor zira elektronik aletlerle ve programlama dillerine çok hakimim severek yapabileceğim bir iş olarak görüyorum bu bölümü. Yukarda saydığınız erasmus gibi kendimizi geliştirdiğimiz maddi destek olmadan olmuyor sanırım. Benim pek bir maddi desteğim yok ailem tarafından bu yüzden devlet veya %100 burslu özel üniversite düşünüyorum. İngilizce seviyem fena değil zamanda cambridgenin ket adlı sınavına girmiştim sanırım a2 seviyesi oluyor, ve bu bölümde ingilizce şart gibi bir şey anlaşılan. Her neyse bu bölümü seçmek konusunda çok kararsızım maaşı konusunda beni biraz aydınlatabilir misiniz?

Ohooo sen benim başladığım durumdan daha iyisin. Attığım yazı da vardı sorularına cevaplar okumanı öneririm, geleceğin sonuçta. Buradan da cevap vermek gerekirse alacağınız ücretler şirketlere göre değişiyor ancak şu anda 2K-4K arası başlangıç maaşı alabilirsiniz. Erasmus soruna gelirsem. Bende memur çocuğuyum ve para yoktu. Kendimi bildim bileli borç ödedik. Erasmusa giderken avrupa bilmem ne ajansı size aylık belirli paralar veriyor. Şuradan bakabilirsin hattahttp://ua.gov.tr/programlar/erasmus-program%C4%B1/y%C3%BCksek%C3%B6%C4%9Fretim-program%C4%B1/erasmus-program%C4%B1-t%C3%BCm-haberleri/2016/08/04/2016-d%C3%B6nemi-y%C3%BCksek%C3%B6%C4%9Fretimde-program-%C3%BClkeleri-ile-%C3%B6%C4%9Frenci-ve-personel-hareketlili%C4%9Fi-(ka103)-hibe-da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1m-sonu%C3%A7lar%C4%B1 burada şunu vurgulamak lazım. Sizin ünversitenizin bir sıralaması oluyor ve ajans bu sıralamayı dikkate alarak bazı kararları veriyor. GTÜ de ben okuldan ayrılırken TR de 1.idi bu puanda. Erasmus candır kesinlikle yapmalısınız. Work and Travel da yapın benim en büyük pişmanlığım yapmamaktı...

Hocam peki bu bölüm iş imkanı olarak nasıldır? Yani 4 senenin sonunda işsiz kalma gibi bir durum olmaz umarım en çok tereddüt ettiğim konulardan biri bu, iş bulamayıp en kötü maaştan bir işyerine girmek. İş imkanı iyiyse ve maaşı dediğiniz seviyedeyse ciddi anlamda düşünebilirim çünkü kendimi en yakıştırdığım bölüm diyebilirim

Herkesin sorduğu ve cevabı basit olan bir soru aslında.

- İş bulabilir miyim?
    + Kısmet :)

Şunun farkına varmanız lazım.. Ne yazık ki ülke olarak iş alanı üretebilen bir ülke değiliz. Çok fazla işsiz üniversite mezunu var.. Bilgisayar Müh. okumuş ancak 1-2 sene iş bulamamışlar da gördüm ben.. Ama bu arkadaşların bazıları gerçekten kısmetsiz bazıları istekli değil. Büyük bir çoğunlu ise okulu sadece bitirmek için bitirmiş. Sonrada "4 sene okul okudum BM oldum mezun oldum iş yok Allah bu ülkenin belasını versin!" modunda... Kendini geliştirmiş iyi mühendisler değil bu ülkede iş y.dışında da iş bulabiliyor rahatlıkla... Eğer mühendis olacaksanız kimse size iş garantisi veremez. Galatasaray Endstri Müh mezunu arkadaşım iş aradı 6-7 ay ben mezun olmadan işe başladım. Doktor, diş hekimi vs olursanız iş rahat :)

Burda aile baskısı devreye giriyor. Açıkçası benim istediğim meslek bmdir ama ailem diş hekimliği üzerinde duruyor, geleceğin için diş seçmelisin diyorlar bir nevi haklılar da çünkü para bu noktada devreye giriyor. Ha diş hekimliği konusuna da tamamen uzak değilim gitsem çalışırım tabiki ancak bm kadar üstüne düşeceğimi sanmıyorum. Bir de bmde çok çalışmak gerekiyor pekala kendimi geliştirebilirim ilgim var ancak hayatımın her anında harıl harıl çalışmak bana biraz uzak geliyor bu konuda petrol mühendisliğine de biraz yakınım bilemiyorum

Özel olarak paranın olduğu mesleklere her zaman yakınım ancak bm de hayalimin mesleği gibi bir şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam sanirim gecen sene tercih dönemindede böyle bi konu acmiştiniz.. Hatta maaşim dolgun demiştiniz (8k civari😀)

Deu hazirliği bitirdim nasipse bu sene bölüme geçeceğim

Size iki sorum var

1.Bilgisayar müh üzerinde nerdeyse hiç bilgim yok ve hiç birşey bilmeden de bölüme başlamak istemiyorum.. Ne yapmalıyım?

2. Bölümde kullanabileceğim iyi bir laptop almak istipiyorum ne öneririsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecesesi.35 -- 16 Haziran 2017; 14:35:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    öncelikle çok sağolun bu hizmetiniz için
    iyte yerine ege tercihinizin sebebi ne tam olarak?
    bir de şu an nasıl bir işte çalışıyorsunuz tam olarak?
    ve gene bir de tekrar üniversite okusaydım şunları kesin denemek isterdim diyeceğiniz başka şeyler var mı work and traveldan başka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecesesi.35

Merhaba hocam sanirim gecen sene tercih dönemindede böyle bi konu acmiştiniz.. Hatta maaşim dolgun demiştiniz (8k civari😀)

Deu hazirliği bitirdim nasipse bu sene bölüme geçeceğim

Size iki sorum var

1.Bilgisayar müh üzerinde nerdeyse hiç bilgim yok ve hiç birşey bilmeden de bölüme başlamak istemiyorum.. Ne yapmalıyım?

2. Bölümde kullanabileceğim iyi bir laptop almak istipiyorum ne öneririsiniz?

Selam,

Evet son 2 senedir yardım etmeye çalışıyorum. Haklısın maaş konusu forumda çok konuşulmuştu :) Şu anda daha fazla ondan hamdolsun.. Ancak benimle beraber mezun olanlar içinde o kadar alan yok sanırım. Hani herkes o kadar almıyor yani...

1- En can alıcı soru.. Ya o kadar kişiye söz verdim ki bunla ilgili bir yazı yazıp paylaşacağım diye öyle kaldı.. Herkes hakkını helal etsin.. Başlangıç için deitel'in bilgisayara giriş kitabını al. C öğren. Daha sonra "git" nedir, Eclipse, IntelliJ nedir neye yarar bak.. C kitabını okurken testlerini o programlarla yap. Gerisi bölümde kendiliğinden gelecektir.

2- En dandik bilgisayar bile işini görecektir. DEU de oyun onyamaya vaktin olacaktır onlar kastırmayan bi okul. 16GB ram olsun, SSD az da olsa olsun mezun olduktan sonra da kullanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerenito

öncelikle çok sağolun bu hizmetiniz için
    iyte yerine ege tercihinizin sebebi ne tam olarak?
    bir de şu an nasıl bir işte çalışıyorsunuz tam olarak?
    ve gene bir de tekrar üniversite okusaydım şunları kesin denemek isterdim diyeceğiniz başka şeyler var mı work and traveldan başka?

Bunların hepsinin karşılığı var, dua isterim...

Geçen sene bir arkadaş burada IYTE'nin kötü olduğunu gelmeyin falan diye mantıklı şekilde anlatmıştı onları bulabilirsin. Benim düşünceme gelecek olursak,

- Okul uzak, sosyal imkan diye birşey yok
    - Eğitimi iyi ama Ege'de iyi
    - Üniversite okumak lise okumak gibi olmamalı sosyal hayatınız çok önemli. Üniversitede tanıdıgınız, etkinliklerde tanıştığınız insanlarla iletişiminiz kariyeriniz aççısından çooooook önemli. Yanlış anlaşılmasın bu torpil falan demek değil. İnsanlar zaten sizi kalifiye değilseniz almayacaklardır ya da size yardımcı olmayacaklardır.
    - Ege daha köklü bir üniversite.

Okuldaki etkinlerin düzenlenmesinde çok görev alırdım, profesyonel hayattaki insanlarla taa o zamandan iletişim kurardım. Bilmem nerenin CEO'sunu okula davet ederdim. Bunun dışında aklına gelebilecek çoğu şeyi okulda yaptım zaten :))

Sanirim kitap bu internet üzerinden veya dişardan nasil alabilirim. Bu ara evdeyim sıkıntıdan calculus bakıyorum

Teşekkür ederim ..

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM

• quote:

Sanirim kitap bu internet üzerinden veya dişardan nasil alabilirim. Bu ara evdeyim sıkıntıdan calculus bakıyorum

Teşekkür ederim ..

Ben bulunduğum şehirde bulamayınca babamdan istemiştim Ankara da sahaflardan buldu. İnternet üzerinden bulamadım.

Okurken hangi okul olursa olsun yanında şu dediklerimi de yap dediğiniz tavsiyeniz var mı? Umarım anlatabilmişimdir yani okuldan bağımsız olan kendimizi geliştirmemizde etkisi olan şeyler
  • cakiroglu_m.ali kullanıcısına yanıt
    İzmirde yaşıyorum bulurum herhalde..Peki nasil bişey öğrenebildiniz mi

• quote:

Teşekkür ederim ..

Bu kitabın ingilizcesini okuyacaksınız.. Türkçe sakın ama sakın almayın. Bilgisayar mühendisliğini ingilizce kitaplardan öğrenmelisiniz.http://library.ddn.upes.ac.in:8081/upeslib/upeslib/links/ebooks/Deitel-C_%20How%20to%20Program.pdf dan indirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cakiroglu_m.ali

Okurken hangi okul olursa olsun yanında şu dediklerimi de yap dediğiniz tavsiyeniz var mı? Umarım anlatabilmişimdir yani okuldan bağımsız olan kendimizi geliştirmemizde etkisi olan şeyler

- Erasmus ve Work and Travel yap.
    - Teknoloji kulüplerinde görev al çevreni genişlet.
    - Dünyadaki lider üniversiteler neler yapıyyorlar onlara bak. Onların online derslerini izle. (Harvard, MIT vs.)
    - İngilizceni geliştir.https://www.ted.com/ dan video izle hem ufkun hem ingilizcen gelişsin. İngilizce haber sitelerini takip et. BBC, reuters vs.
    - Linkedin üzerinden hayalini kurduğun işi yapanları bul ve onların oralara nasıl geldiklerini incele. Gerekiyorsa onlara mail at sor.
    - Webinar, hackthlon gibi etkinkinkleri kovala.https://www.eventbrite.com/d/turkey--istanbul/events/ bak neler var bedava.. hepsine git.
    - Tecrübeli insanların fikirlerini her zaman sor. Ön yargılı olma kimseye karşı. Sorgulayıcı ol. Okulda sana verilenle yetinme.
    - Kitap çok oku.. her türden kitaplar oku. Bakma sen ülkemizde insanların ne dediğine...okumak zihni açar ve ön yargılarını kırar.
    - Ne yaparsan yap okulda baktın ki mutsuzsun bırak. Ne seni mutlu edecekse onu yap. Hayatın boyunca küfretmek istemezsin. Ağaç değilsin beğenmiyorsan hareket etmelisin.
    - Öğrendiklerini başka arkadaşlarınla ukalalık etmeden paylaş. Bilginin zekatı paylaşmaktır. Birine anlatırken daha iyi öğrendiğini göreceksin.

Benim gösterdiğim kitap değil attiğiniz linkten mi başlamaliyim

• quote:

Benim gösterdiğim kitap değil attiğiniz linkten mi başlamaliyim

Attığım linkten çalışabilirsin. Türkçe kitap okumak yok bilgisayar mühendisliği ile alakalı olarak unutun onu...
  • ygs kötü olsada lys bayagı bi iyi geçti benim aklımda da uzun süredir endüstri ve bilgisayar arasında kaldım iyi dediysem de gtü tutmaz galiba anadolu veya gazi bilgisayar tutar bu iki üniversite hakkında bilginiz var mı
    Teşekkür ederim umarim ingilizce bölümde sıkıntı cekmem...

• C dili hakkında ne düşünüyorsunuz genel olarak öğrenilmeli mi?

Programlamanın bizim ülkedeki geleceğini nasıl görüyorsunuz?

• Hocam bu sene meslek lisesinden mezun oldum(bilişim bölümü) muhtemelen sakarya,kocaeli gibi ünilere puanım yetecek.Sizce gitmemi tavsiye eder misiniz yoksa 1 sene daha kalıp daha iyisini yapmayı mı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler..
    Hocam sıralamam aşağı yukarı 35-45 bin arası gelecek . Ankara da Ankara Üniversitesi ve Gazi tutuyor sektörde bu üniversitelerin yeri ne ? Ege üniversitesini de çok övüyorlardı . Ege Bilgisayar için ankarayı bırakıp izmire gitmeye değer mi ? Atılım ve çankaya tam burslu tutuyor . Özel üniversite önerir misiniz ?

Bir de yurt dışına nasıl çıktınız ? Yurt dışında okuduğumuz üniversitenin etkisi oluyor mu ? Üniversitede kendinizi nasıl geliştirdiniz ?

Cevaplarınız çok benim için çok önemli çok önemli bir kavşaktayım ve hata yapıp pişman olmak istemiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

ygs kötü olsada lys bayagı bi iyi geçti benim aklımda da uzun süredir endüstri ve bilgisayar arasında kaldım iyi dediysem de gtü tutmaz galiba anadolu veya gazi bilgisayar tutar bu iki üniversite hakkında bilginiz var mı

Hadi ya sağlık olsun... İkisi hakkında çok bir bilgim yok. Araştırırken kuralımız basit.. Açıp bakıyorsun URAP sıralamasında hangisi nerede, sonra eğitim kadrolarını açıyorsun. Y.Dışında eğitim almış kaç hoca var bakıyorsun. Daha sonra Linkedin üzerinden mezunları nerelerde onlara bakıyorsun. Hangisi daha çok artı aldıysa onu üste yazıyorsun :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.