Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği eğitimi en iyi hangi ünilerde sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de bilgisayar mühendisliği eğitimi en iyi hangi üniversitelerde var sizce? Veya en iyi listeniz nedir sizce, ilk 3, ilk 5, ilk 10 vs.

Diyelim ki bu bölümü hedefliyorsunuz, ve sınav puanınız her yere yetiyor. Hangisine giderdiniz?

• 1 bilkent
    2 odtü
    3 boğaziçi
    4 sabancı
    5 koç
    6 itü
    7 özyeğin
    8 tobb
    9 hacettepe
    10 iyte
  • Ytü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelfenliseli Ö kullanıcısına yanıt
    11. olabilir. türkçe olması büyük dezavantaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Cupertino

1 bilkent
    2 odtü
    3 boğaziçi
    4 sabancı
    5 koç
    6 itü
    7 özyeğin
    8 tobb
    9 hacettepe
    10 iyte
    sanırsam kendini geliştirme lafı bu bölümden çıktı. forumda bilkent mezunu bilgisayar mühendisi konusu vardı ne olur bana 1000 tlye iş bulun kendimi geliştireyim kimse iş vermiyor diyen. bide 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunu gördüm 4500 tlyle başlayan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

sanırsam kendini geliştirme lafı bu bölümden çıktı. forumda bilkent mezunu bilgisayar mühendisi konusu vardı ne olur bana 1000 tlye iş bulun kendimi geliştireyim kimse iş vermiyor diyen. bide 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunu gördüm 4500 tlyle başlayan.

Alıntıları Göster
    Bilkentli olması imkansız.
  • DPÜ bu konuda bir numaradır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent vb...

Onun dışında gittiğin üniversite "Türkçe" değil "İngilizce" eğitim verdikten sonra aradaki farkı kapatmanın en kolay olduğu bölümlerden birisi bu bölüm. Kendini geliştirme imkânın bu bölümde, diğer bölümlere nazaran çok daha kolay ve fazla. Elektrik Elektronik öyle değil mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

Alıntıları Göster
    öyle bir bilkenti varsa söyle gidip tokatlayım forumda bilkent bilgisayar mezunu google da staj yapan ve şuan abd de burslu master yapan insanlar var.

• Bilgisayar mühendisliğinde hepsi tutuyordu 2017 ösys

Boğaziçi yazdım

Sebepleri: istanbul da okumak istemem( istanbulda okumayı sbsden beri merak ediyordum)

koç bilkent odtü boğaziçi ... hepsi aynı gibi geldi.

konuştuğum odtü boğaziçi öğrencileri mezunları falan da istediğini seç hepsi sana benzer ortamı sağlayabilir dedi

Ben de boun cmpe seçtim

Bilkent ee ile boun cmpe arasında da kalmıştım ee mü comp eng mi karar veremedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi ve ODTÜ tabiki. Sonra Bilkent/İTÜ.

Yalnız şu forumda Bilkent reklamı yapılmasa şaşıracağım. Sağdan soldan duyduklarınızı gelip anlatmayın
  • bilgisayar mühendisliğinde bilkent/odtü/boğaziçi aynı seviyedeler fakat itü bu üçüyle yarışacak düzeyde değil. bilkentin avantajı yurt-ihtiyaç bursu, türkiyenin en iyi hazırlık eğitimi, mezunlarının yurtdışına çıkma oranı ve savunma sanayi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Project Cupertino

bilgisayar mühendisliğinde bilkent/odtü/boğaziçi aynı seviyedeler fakat itü bu üçüyle yarışacak düzeyde değil. bilkentin avantajı yurt-ihtiyaç bursu, türkiyenin en iyi hazırlık eğitimi, mezunlarının yurtdışına çıkma oranı ve savunma sanayi.
    Bana anlatmanıza gerek yok sayın müstakbel mühendis. Zira ben de iyi eğitim olan okullardan birinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Ama haklısınız elbet.
  • Peki o yazdığınız üniversitelere gidemeyenler ne yapsın Şehir üniversitelerinde de okuyup mezun olup iyi bir iş sahibi olunabilir mi? Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde her şey senin bilgi birikimine ve yeteneğine bağlıdır. Şöyle ki atıyorum Düzce Üniversitesinden mezunsun elbette ODTU mezunu ile aynı kefeye konulmazsin ama bi kıyaslama yapılacak olursa, Duzcelinin bildiği programlama dilleri olsun yaptığı projeler olsun becerileri olsun her yönüyle ODTU mezunu ile benzer hatta bi tik üstü de denilebilir diyelim. (Tabi bunlar senin kendini ne kadar geliştirebilmenle alakalı bir durumdur.) Tek fark diploma. Bu durumda da Düzce mezununa olumsuz bakılır mi? İşi zora sokar mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: yanumthe

Peki o yazdığınız üniversitelere gidemeyenler ne yapsın Şehir üniversitelerinde de okuyup mezun olup iyi bir iş sahibi olunabilir mi? Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde her şey senin bilgi birikimine ve yeteneğine bağlıdır. Şöyle ki atıyorum Düzce Üniversitesinden mezunsun elbette ODTU mezunu ile aynı kefeye konulmazsin ama bi kıyaslama yapılacak olursa, Duzcelinin bildiği programlama dilleri olsun yaptığı projeler olsun becerileri olsun her yönüyle ODTU mezunu ile benzer hatta bi tik üstü de denilebilir diyelim. (Tabi bunlar senin kendini ne kadar geliştirebilmenle alakalı bir durumdur.) Tek fark diploma. Bu durumda da Düzce mezununa olumsuz bakılır mi? İşi zora sokar mi?
    sacmalama. önemli olan bilgin değil. mezun oldugun üniversite.

• quote:

Orijinalden alıntı: yanumthe

Peki o yazdığınız üniversitelere gidemeyenler ne yapsın Şehir üniversitelerinde de okuyup mezun olup iyi bir iş sahibi olunabilir mi? Bildiğim kadarıyla bilgisayar mühendisliğinde her şey senin bilgi birikimine ve yeteneğine bağlıdır. Şöyle ki atıyorum Düzce Üniversitesinden mezunsun elbette ODTU mezunu ile aynı kefeye konulmazsin ama bi kıyaslama yapılacak olursa, Duzcelinin bildiği programlama dilleri olsun yaptığı projeler olsun becerileri olsun her yönüyle ODTU mezunu ile benzer hatta bi tik üstü de denilebilir diyelim. (Tabi bunlar senin kendini ne kadar geliştirebilmenle alakalı bir durumdur.) Tek fark diploma. Bu durumda da Düzce mezununa olumsuz bakılır mi? İşi zora sokar mi?
    Ben işveren olsam elbet de ODTÜ mezununu işe alırım. Ama durum şurada farkeder. Mesela ben Network firmasıyım veya mobil uygulama geliştiren bir firmayım. Özel alanlarda bilgiye bakarım.

Savunma sanayii gibi alanlarda ODTÜ'lünün avantajı olur çünkü çok spesifik ve bir çok parametreyi barındıran bir alan.

Düzce öğrencisinin, ODTÜ öğrencisini geçmesi için 2 katı çalışması gerek. Bunu yapabilecekse neden olmasın?

• Hocam hangi üni merak ettim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleneksel aylık bilgisayar mühendisliklerini karşılaştırma konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Ben işveren olsam elbet de ODTÜ mezununu işe alırım. Ama durum şurada farkeder. Mesela ben Network firmasıyım veya mobil uygulama geliştiren bir firmayım. Özel alanlarda bilgiye bakarım.

Savunma sanayii gibi alanlarda ODTÜ'lünün avantajı olur çünkü çok spesifik ve bir çok parametreyi barındıran bir alan.

Düzce öğrencisinin, ODTÜ öğrencisini geçmesi için 2 katı çalışması gerek. Bunu yapabilecekse neden olmasın?

Alıntıları Göster
    2 kat iyimser olmuş. çünkü temeli kötü olacak, çalışma alışkanlığı olmayacak, okulun ve bölümün düzeyi onu daha da aşağı çekecek, ingilizce öğrenmeyecek vesaire....

hatta torpili yoksa staj bile yapamayabilir.

bana göre kendini geliştirme olayı bilgisayar mühendisliği dahil ilk 15-20 okul haricinde %99 yalan bir olay.

• bilgisayar mühendisliğinde üniversite seçiminde yurtdışı imkanları - staj imkanları - yerleşkenin olanakları daha önemlidir.

Ben tercih edecek olsam

Koç - Boğaziçi - Bilkent arasında seçimimi yapardım.

Koç ve Bilkentte çok paranız gider ( burslu burssuz farketmez )

Bu arada bilgisayar mühendisliğinde tabi ki kendini geliştirme önemlidir üniversitenin size fazladan katabileceği ne var ? üniversitenin için işlemci üretimi mi yapacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 5 Mayıs 2018; 20:3:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.