Merhaba arkadaşlar, Algoritma ve Programlama dersinde ödev sorularımdan biri kafamı karıştırdı.
1- Klavyeden kullanıcı istediği sayıları sırayla girecektir eğer -1 değerini girerse program sonlanacak ve -1 rakamı girene kadar girdiği sayıların (-1 hariç) ;
Soru bu benim yazdığım algoritma ise c=carpım,T=toplam, a=tek sayıların adedi,Ca=cift sayıların adedi. 1-Başla 2-c=1, T=0,a=0,ca=0 3-oku sayi 4-if sayi=-1 ise 10.adıma git. 5-if -1^sayi<0 ise a=a+1,t=t+sayi 6-if -1^sayi>0 ise ca=c+1, c=c*sayi 7-Cort=c/ca 8-Tort=T/a 9-if sayi><-1 ise 3.adıma git 10-Yaz "Tek sayıların adedi="a,"Tek Sayiların toplamı="T,"Tek sayiların Toplamının ortalaması="Tort 11-Yaz "Cift sayıların adedi="ca,"Cift sayiların Carpımı="c,"Cift sayiların Carpım ortalaması="Cort 12-Bitir
Bu acaba hangi noktalarda yanlışım var veya doğru mu sizce ?
Şimdiden teşekkürler.
Doğru görünüyor. Bilmemkaçıncı adımdan kastın goto deyimi ile atlamak ise onu salla. Fonksiyonel yaz adım olarak düşünme; Atıyorum sonuçları yazdırıp programı sonlandıracak adımı adım değil sonuc() fonksiyonu olarak düşün. Bir de algoritmayı bu şekilde yazmak yerine taslak bir kod olarak yazarsan daha kolay çözersin problemleri.
quote:
Orijinalden alıntı: griefofsoul
Doğru görünüyor. Bilmemkaçıncı adımdan kastın goto deyimi ile atlamak ise onu salla. Fonksiyonel yaz adım olarak düşünme; Atıyorum sonuçları yazdırıp programı sonlandıracak adımı adım değil sonuc() fonksiyonu olarak düşün. Bir de algoritmayı bu şekilde yazmak yerine taslak bir kod olarak yazarsan daha kolay çözersin problemleri.
Hocam şuan için hocanın verdiği bir ödev bu.Bundan farklı şekilde göstermedi hoca algoritmayı böyle anlattı bende o yüzden böyle yazdım. Şuan için işin daha çok başındayız c'ye yeni geçtik . Bu arada teşekkür ederim ilginiz için.
Bende yazılım mühendisi olacağım bunları görünce daha bir şevke geliyorum.