Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği 2015 Maaş & İş Bulma-Özel Sektör Çalışanından Gerçek Veriler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
52
Favori
36.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu biraz dağılmış ama ben de yaşadığım bir anekdotu paylaşayım. (Ben de arkadaşın ilk mesaja yazdığı iyi firmalardan birinde çalışıyorum. )

    Benim ilkokul arkadaşım vardı, adam zehir gibiydi, Ankara Fen'i birkaç yüz kişiyle kaçırdı. Odtü Elektronik'e girdi. Şimdi yazılım üzerine master yapıyor, bilgisayar seçmediğine pişman. Neyse bu arkadaş bizim şirketin daha ilk kodlama mülakatında elendi. Ki ben sınavda kendisinden binlerce adım geride Bilkent'i burssuz kazanmıştım. O yüzden ben elektronik seçerim diyen arkadaşlar iyi düşünsünler. Orada alacağınız birkaç yazılım dersi size yetmez, bu alana yöneleceksiniz mutlaka lisans derslerinde seçmeli olarak temel yazılım dersleri alın, aynı zamanda hackerrank gibi sitelerde de pratik yapın. Çünkü bilgisayarda okuyan adam bir dönemde minimum 1-2 proje yapıp kodlama yeteneğini geliştirirken, object orianted programming, databases vs. öğrenirken sizin 101 dersinde aldığınız bilgiler yetersiz kalacak.




  • Kırmızı Pervane kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef elektrik elektronik bölümlerinde sadece 1 ya da 2 yazılım dersi var, onlar da basit programlama öğretiyor. Eğer bilgisayar ile yandal ya da çift anadal yapmazsanız yazılımın 'y'sini öğrenmezsiniz. Bunu yazılım mühendisi olarak çalışan bir odtu eee mezunu olarak söylüyorum.
    Maalesef odtu eee ve bilgisayar hocalarının bazıları piyasadan bihaber, piyasayla alakasız şeyler söylüyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz.ceng C kullanıcısına yanıt
    Zaime geçiş yapıp bilgisayar okusam piyasada bir değeri olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dhdediff D kullanıcısına yanıt
    Zaimin öğrenci profilinden haberiniz varmı Acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla bir bilgim yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elektrik önlisans mezunuyum.Kafamda Bilgisayar Mühendisliği var.Bilgisayara merakım ve baya ilgim var sizce ne yapmam gerek.Aynı şekilde elektriğide seviyorum ama bilgisayar ağır basıyor.Bilgisayar okursam pişman olur muyum?
  • Okul/puan hiçbirşey önemli değil.

    Gerçekten kendinizi geliştirin, farkınızı ortaya koyun. Zaten firmalar sizi almak için kapışacak. Siz istediğiniz maaşı şirkete kabul ettireceksiniz. Görüşmeye girince size 'şunu biliyor musun, bu nedir, şunu duydun mu' vs. gibi sorular sorduklarında '-eski şirketimde yaptım, şunla ilgili haberim var, bunu kullanmadım ama bakarsam anlarım, ben onu değil bunu biliyorum şöyle şöyle avantajları var' gibi kendinizden emin olursanız zaten sizi almamaları mümkün değil. Çalışırken de iş arkadaşlarına yardımcı olan, ikili ilişkileri iyi olan kişilikteyseniz çok kolay yükselirsiniz.

    Yoksa birşey bilmeden adam size 2000 e çalışın dese de mecbur girip çalışacaksınız.

    İlan veriyoruz. 1 haftada 1000 kişi başvuruyor. Her gün bi dünya insanla görüşüyoruz. Doğru düzgün birşey bilen bi eleman bile çıkmıyor. İyi bilen zaten istediği maaşı şirkete kabul ettiriyor. O kişilere de devamlı teklif geliyor daha iyi maaş bulunca işi bırakıp başka şirketlere gidiyor.

    100'lerce verilebilecek örnek var. Tek tek yazmaya üşeniyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum;

    6 yıldır çalışıyorum. Üniversite sınıfımdan 5 farklı örnek vereceğim ne demek istediğimi anlarsınız;
    -Sınıf arkadaşlarım arasında benden yaklaşık %35 daha fazla maaş alan sınıf arkadaşım var.
    -Benden %60 daha az maaş alan sınıf arkadaşım var.
    -2 aydır iş arayan arkadaşım var.
    -2 aydır maaşı yatmayan arkadaşım var.
    -Türkiyenin en büyük top 100 şirketinden birinde müdür olan arkadaşım var.
    -Çalıştıkları şirketlerde takım lideri, jr., kıdemli vs farklı pozisyonlarda olan arkadaşlarım var.




  • Hocam naptın? Okul ve not ortalamasi benim tecrübelerime göre kariyerinin ilk yıllarında baya önemli teknik alanlarda. Okulda öğretilen şeyler zaten işte de karşina çıkıyor genellikle. Aynı teknikleri farklı farklı problemlere uygulayıp duruyorsun hep, ortalama bir mühendissen.( R&D yapıyorsan iş biraz değişiyor ama o zaman eğitim geçmişin daha da önemli).

    Okulun önemi de rekabet ortamından geliyor. Eğer iyi okuldaysan, rekabetten dolayı daha çok çalışıyorsun. Daha iyi öğreniyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 31 Ağustos 2016; 9:48:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    savunma sanayide çalışmayı düşüyorum yüksek lisansı hangi alanda yapmamı tavsiye edersiniz? bir de doktora iyi bir ar-ge mühendisi olmak için çok gerekli midir? eem okuyorum hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulun kendini geliştirmeye katkısı var. Herşey kişinin kendisinde bitiyor. En dandik özel okullarla boğaziçi'nin vs. dönem boyunca aldıkları derslere bakın %80 aynı. Hoca kalitesi hemen hemen aynı. Hatta özel okulların çoğunda devletten daha kaliteli hocalar var.

    Ama dediğin gibi sabah akşam ders çözüp türkiyenin en iyi üniversitesine girmiş kişilerin rekabet ortamıyla diğer okulların ortamı aynı olamaz. Kendini daha fazla zorluyorsun.

    İk görüşmesinde aynı kriterlerde 2 insan varsa x üniversitesi mezunu yerine, boğaziçi üniv. mezununu alırlar. Ama dediğim gibi kriterler aynıysa. Aynı olmayan durumda max %10 bi katkı sağlar işe alınmanıza.

    Linkedin' de Türkiye'nin top 10 şirketinde IT'de çalışan kişilerin mezun oldukları okulları incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

    Okul önemli evet. Ama okul buzdağının görünen kısmı. Asıl önemli olan diğer kısım.




  • Hocam,
    Çalışmaktan zevk aldığın bir alan varsa, bariz tercih ettiğin, daha çok para kazanmak için onu değiştirme. Kısa vadede belki daha iyi para kazanırsın ama uzun vadede zararına olur.
    Savunma sanayiinde calışmak istiyorsan mastera gerek yok, ama yaparsan 1 sene hızlı kıdem atlıyorsun. Savunma sanayii elektrık elektroniğin her alanından adama ıhtıyac duyuyor. Alan farketmez.

    Benim belirtmek istediğim başka bir şey var: savunma sanayii şirketleri kısa vadede iyi maaş veriyor, kariyerinin ilk 6-8 senesinde kesin daha fazla para kazanıyorsun ama uzun vadede kendı önünü kapatıyorsun. Savunma sanayiinde(Ankara için konuşuyorum) en fazla gelebileceğin maaş suan için 10-11 bin lira(10 seneden fazla tecrübeyle). Ama İstanbul'daki özel şirketlerde 13-15 bin civarı kazanabilirsin 8-10 sene tecrubeyle.(15 üstü kazanan arkadaşlarım var).

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ktü bilgisayar mühendisliği hakkında ne söyleyebilirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THY de part time ve full time çalışanların ne kadar aldıklarını bilen var mı?
  • İstanbul sabahattin zaim , ışık üniversitesi ve üsküdar üniversitesi hakkında bilgi verbilecek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qunqueror Q kullanıcısına yanıt
    Sabahattin Zaim yeni yeni gelişen bir üniversite imkanları (üniversite yeni olduğu için olabilir sonrası için bir şey söyleyemem neler olur neler yaparlar vsvs) çok geniş bir ve güzel orada elektrik elektronik (hazırlık) okuyan arkadaş var ve söylediğine göre hazırlıkta ciddi manada sıkıyorlar(mış). ışık Üniversitesini ise önermem, şahsen Şile gibi bir yerde yıllarımı harcamışkekn ve insanlarını iyi tanıyorken kimseyi bile bile bu hataya düşürtmem açıkçası. bilen bilir o okulda (yada öğrencilerinde bilemiyorum artık) ciddi manada eğitimsizlik olayı var! şimdi burada olayı açmak ve başkalarını incitmek istemiyorum. ama 3 üniversiteyi karşılaştırırsanız bana göre en iyisi Zaim dir. ancak kültür Üniversitesi ise bunlardan daha iyi bir alternatiftir. orada çalışan rehber danışman öğretmen benim 4 senelik hocadır :) üniversite küçük sevimsiz ama ulaşım rahat eğitim Zaim seviyesinde belki 1-2 tık daha iyi yani ben böyle biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam 1 seneden fazla zaman geçmiş. Bir güncelleme yapacak mmısınız listede?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 22 Aralık 2016; 19:55:4 >
  • Varmı artıran sohbeti ...
    İtü bilgisayar nasıldır beyler , 4.siniftan itibaren calışilabilinir mi ? İTÜ'nün yazilim alananinda boyle cok yakin olan sirketler falan nasil vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balbadem universitesinden 2015 te mezun oldum meediven alti bir sirkette 1500 liraya agir iscilik yaptim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukealanco -- 26 Ağustos 2018; 14:41:57 >
  • dukealanco kullanıcısına yanıt
    Bende Çorum leblebi üniversitesi eşek sürüş öğretmenliği mezunuyum at çiftliğinde çalışıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    THY de part time ve full time çalışanların ne kadar aldıklarını bilen var mı?

    bi tanidigim thy den ayrildi. cok cemaatci oldugunu soyledi. cuma namazlarina gidemiyceksen bidaha dusun derim...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.