Bildirim
Bilgisayar mühendisleri bakabilir mi ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Sizin için googleden araştırdım. :)
C1E is a power saving feature for the CPU, when your PC is idle it will drop the frequency and voltage, reducing power usage and heat.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin için google translate ile çevirdim. :)
C1E, CPU için bir güç tasarrufu özelliğidir, bilgisayarınız boştayken frekans ve voltajı düşürerek güç kullanımını ve ısıyı azaltır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu okudum da tam olarak anlamadım -
Bence şunu diyor frekans ve voltajı düşürerek kullanılan gücü azaltıyor. WAT = VOLT X AMPER anlayacağın eğer voltajı düşürüyorsa dolaylı olarak güçte düşüyor. -
Islemcilerin ozelliginde belirtilen 2.5 2.7 gHz frekanstir.
Kabaca saniyede yaptığı islem sayısı olarak düşünebilirsiniz.
Frekans kısıtlamasındaki amac ise CPU ya yük binmedigi durumda yani sakin kullanımda güç tasarrufu sağlamaktır.
Bilgisayardan pek anlamayanlar bile her seyin kabaca 1 ve 0 lardan oluştuğunu söyler. Buradaki 1 yaklaşık olarak 5Volta 0 ise 0volta denk gelir. Voltajdan bahsedilme sebebi de bu.
Teknik terimleri göz ardı o seçeneğin güç tasarrufu sağladığını ve cpunun saniyedeki islem yapma kapasitesini kısıtlandığını düşünebilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi bunu kapattım ben, frekansta herhangi bir değişiklik olmadı, performansda da değişiklik göremedim
edit : tam olarak pc nin güç tasarrufu moduna girmesini engelliyor herhalde?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wearesorryserver -- 6 Mart 2020; 22:36:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X