Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi Seçecekler Baksın Baya Önemli. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel okulu yurt dışı imkanı var diye araştırmadan yazmayın. Şuan aklıma gelen 3 imkanı da yazacağım şimdi.

1- erasmus: erasmusla avrupaya gidişler çoğu okulda ders uyumu sıkıntısı vardır. Bölüm derslerinin karşılıklarınızı bulamayıp o dersleri alttan almak durumunda kalabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse yeditepe eede bölüm birincisi arkadaşım gitmeye çekiniyor, yeditepe yarım dönem için ekstra burs veriyor ve erasmus anlaşmalı okulların ders uyum sorunu olduğunu söylüyor.

2- exchange: exchange burslu değildir. Daha yazacak bir şey bence buna

3- master doctoral pr: özel devlet üniversite ayrımına sinir oluyorum. Tamamen sizin kişisel başarınızla orantılı. Kalbürüstü okullardaki hocalar, yurtdışında birçok okul için referans verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dö broglie kullanıcısına yanıt
    hocam bulamadım link atabilir misiniz
  • soudexxx kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mf4-11bin-hacettepe-bilgisayar-dusunuyorum--127576940#127578795

• quote:

Orijinalden alıntı: sakınbo123

Hocam hiç yazılımla falan uğraşmadım ama önü açık diye bilg.mühendisliği yazıyorum.Ya bilkent istiyordum ama tutmadı işte, ben de ODTÜ ye kaldım gibi sizce ne kaybederim ya da ne kazanırım?Bu alanda daha çok kişinin kendini geliştirmesine bakıyor deniliyor hakkaten ne kadar etkili?ODTÜ ee olma ihtimali var da çok zor deniliyor ve kötüleniyor biraz soğudum açıkçası, fikrinizi merak ediyorum.Mezuna kalma düşüncem bile var

Odtü Bilkentten daha iyi bence. Puana göre sıralama yapmayı bırakın artık bilkent yarısından daha az öğrenci alıyor odtünün ayrıca bu sıralamaları daha önce üni görmemiş koyun sürüleri belirliyor unutmayın. Bende o sürüden biriydim zaten hakaret olarak algılamasın kimse.

• DeepMind kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

Birkaç soru sorabilir miyim

Mf4 üm ilk 200 de geldi

1. Bilgisayar mühendisliğinde nereyi tavsiye edersiniz? Koç boun ( istanbulda okumak istiyorum)

2. Bilgisayar ile ee arasında tam karar verememiş biri ne yapıp karar vermeli? Fikriniz var mı?

Teşekkürler , üni-bölümünüzde memnun olmadığınız şeyler nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi ee ve pc den Stanford Mit Caltech gibi ünilere kabul oluyor mu oluyorsq nasıl oluyor ?

Ygs-Lys yerine SAT mı denemeliyim yoksa?

Birde bizim +18 site ne zaman olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: skyteck

Boğaziçi ee ve pc den Stanford Mit Caltech gibi ünilere kabul oluyor mu oluyorsq nasıl oluyor ?

Ygs-Lys yerine SAT mı denemeliyim yoksa?

Birde bizim +18 site ne zaman olacak

O üniversitelere kabul almak kolay mı hocam öyle? Herkese nasip olmaz o. Türkiye'de ortalama üstü bir ünide en az 3.9 ortalama(iyi bir üni kazanmaktan çok çok daha zor güven bana) ve ders dışı başarılar lazım. Hepimiz o hayallerle başlıyoruz üstüne bir de iyi bir üniversite kazanınca iyice gaza geliyoruz ama inan bana mit ye giden insan o bölümlerden 5-10 senede bir kişi anca çıkıyordur. Tabi ki umudunu kırmak istemem sen yine uğraş ama zaten birinci sınıfta bir ingilizce dersinden ba bile alınca bütün şansın bitiyor neredeyse. Hata yapmayan bir insan olmak lazım ben sürekli hata yapan bir insan olarak umutlarımı yitirdim artık. Kek derslerden bile ba bb geliyor.

Hocam 95 k geldi mf4. Elektrik elektronik istiyordum. Konyadayim. Selçuk veya Necmettin yazmayacagim. Seneyr birakip 23-43 k arasi getirip gazi , ankara, Yıldırım Beyazıt düşünüyorum. Sırayla hepsi İngilizce devlet ve 23k, 32k, 42k.

Dogru mu yapiyorum ve bu uniler hakkinda yorumlarınız ? Selçuk ve neco yorumlarsaniz birde. Birde 23-45 k arasinda ksc ozel uni var tam burslu ve İngilizce onerirmisniz ? Atılım unisi , baskent unisi mesela..

• Egeyi bilmiyorum ama ytü bilgisayar en az %30 ingilizce tamamen türkçe değil

• Musahan17 kullanıcısına yanıt
    umdugunu bulursun admalar mikrosoft projesinde 2003 dereceleri var (dalgasina mikrosoft yazdım ) ayrıca ingilizce
  • konu sahibi arkadaş yazılarından anladıgım kadari ile ingilizce dayatma sebebin kaynaklarin ingilizce olmasi peki ingilizce bilen adam icin ne değişecek ?
  • Ted üniversitesi mühendislik düşünen var mı? Nasıldır okuyan var mı ya da?
  • Gebze teknik üniversitesi barinma imkanlari hakkinda bilgisi olan var mi

• Hazırlık sınıfı boşuna yok hocam ingilizcen kötü siye öyle süşünme sakın millet yatma gözüyle bakıyor biraz zorlanırsın belki ama 1 senede çok iyi ingilizce öğrenilir

• Arkadaşlar memleketi sanayi şehri olmayanlar ve memleketime dönerim diyenler kesinlikle yazmasın

Bilgisayar mühendisliği bölümü dünyada pek karşılığı yok yazılım mühendisliği daha mantıklı bir tercih olacaktır

Ve matematik seviyenizin iyi olması lazım algoritma programlama dersleri ziyadesiyle matematik mantık içeriyor

Onceliginiz köklü üniversiteler olsun ODTÜ Urap sıralamasına ve üniversite memnuniyet araştırmasına göz atın

• Tercih etmek isteyenler youtubedan programlama derslerini izlesinler.Korkutucu geliyorsa yazmasınlar kesinlikle,yok zevkli geliyorsa buyrun gelin.Ege yine yazılabilir ama YTÜ tamamen donanım,assembly ağırlık eğitim veriyor.Bu reel sektörde işinize hiç yaramaz.Bu işleri elektronikçiler yapar.Algoritma bilginiz zayıf kalır diğer üni mezunlarına göre.Tabi kişide bitiyor yine de bu olaylar.
  • Bahçe Hortumu B kullanıcısına yanıt
    Hacı selam az önce bi yorumunu okudum da odtu bilgisayarla ilgili. bende senle ayni durumdayim. yani bu kodlama isi , programlama falan hic ilgi alanim degildi hic arastirmamistim yani. Oyle bi msj atiyim dedim sen ne yapmayi düşünüyosun

• Ege yazın işsiz kalmazsınız. Tamamen piyasaya adam yetiştirmek üzerine bir eğitim veriliyor. Piyasada önemli noktalarda Ege liler çoğunlukta ve Ege liler birbirini tutar. İzmir de üniversite kampüs hayatı da çabası. Ege tavsiye etmiyorum diyen acaba neye göre tavsiye etmemiş merak ediyorum.
    Tobb için nedersin hocam itüyr kıyasla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    editledim ilk mesaji

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.