Şimdi Ara

bilgisayar mühendisi olup işsiz olan varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
6.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği TÜİK raporlarına göre sanattan sonra en çok işsizlik olan ilk 10 bölümden biri. Bakma yazılımda açık var diyenlere, yazılımda açık olan tek kısım aşırı kalifiye elemanların yurtdışına gitmesi. ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversiteler okursan işsiz kalma ihtimalin yok. Diğer türlü işsiz kalırsın.

• En azından bir süreliğine bıraktım hocam. İlerde belki tekrar katılma durumu olabilir kim bilir.

İş hayatınızda başarılar dilerim size

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Verdikleri ilanlara bakiyorsun kalifiye olacak bir sey yok ki. Iyi unide okuyanlarin tek farki caliskan olmalari ve ingilizce bilmeleri. Odtuden adam alip 10k verip 2 kisilik is yaptiriyorlar

• hynx kullanıcısına yanıt

odtüdeki adam 10k ile başlar birkaç yılda 15-20 yi rahat görür zaten.

• suyu besmeleyle iç

• Şaka bir yana, bilgisayar mühendisi olup da işsiz kalan bir kişinin gerçekten s*lak olduğunu düşünürüm. Tabi, gidilen okulda iyi bir eğitim alınmışsa...

• App ve yazılım hizmet sektörüne yönelik kendi işini kurdun mj çok iyi yerlere gelebilirsin ve doğru yatırımcı buldun mu bu paraya para demezsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilkent'den mezun olan bütün tanıdığım bilgisayar mühendisliği mezun arkadaşlarım en az 7-8k aylık maaşlar ile işe başladılar. diğer yarısı zaten yurtdışında gitti direk. hangi okul mezunusunuz?

• Ben bu yıl ceng'den mezun oldum 10k, prim, yemek kartı vs. Sayarsak 11k civarı alıyorum. Her yeni mezun olan bu fiyata başlamıyor ben hem kendimi geliştirmiştim hem de iyi bir üniversitede okuyordum, bölümdeki arkadaşlardan 6.5dan aşağı baslayan olmadı açıkçası ama diğer üniversitelere bakarsak 3-4k ile baslayan da olabiliyor bu bölümden mezun olup da. Kalıcı olarak uzaktan çalışıyorum, mesaim haftada 42 saat , yüksek mesai de isteğe bağlı ve karşılığını alıyorsun, peki her şirket aynı mı hayır. Bu saydığım imkanları Aselsan, tübitak, havelsan asla sağlayamaz uzaktan bile çalışamıyorsun oralarda ama oyun, sigorta, banka şirketleri bunları sağlayabiliyor. İşimden çok memnunum, zaten mezun olmadan önce 20den fazla teklif almıştım o yüzden aralarından en iyisini seçebildiğim için memnun olmama gibi bir durumum yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SporcuPc S kullanıcısına yanıt

Hocam hangi şirketler 10k veriyor?

Hatta 12k verende var yazdı birisi Twitterda.

Bankalar 7-8k veriyo.

Eticaret 7-9 arası diye biliyorum.

Birde dediğinizde haklısınız.

3500 e işe giren mezun tanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    E ticarette çalışan yeni mezun arkadaş 11k alıyor, 10k maaş verenler bazı bankalar, sigorta şirketleri, savunma sanayii ve oyun şirketleri olabiliyor. Özellikle oyun şirketlerinde maaşlar çok iyi çünkü yurtdışından kazanç sağlıyorlar, 12-16k ile başlayanlar da duydum oyun şirketlerinde

Edit: bunlar 2021 maaslariydi şimdi çoğu %50-60 enflasyon zammı aldı ben geçen yıl ekler hariç net 9k ile başlamıştım şimdi ekler hariç net 14k alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 5 Nisan 2022; 1:16:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.