Şimdi Ara

Bilgisayar müh. yazmak isteyen arkadaşlara bir soru :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
5
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CS50 veya benzeri amaçlı bir dersi kullanıyor musunuz?

Tavsiye istediğimden değil de merakımdan soruyorum var mı uğraşan diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 23 Temmuz 2020; 3:55:12 >

• Csgo kullanıyorum yetmez mi cs50 ne bilmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim dönemde cs 1.6 vardı b42 b15 b82 b84 öçöçöçöçöçöçööç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Harvard’ın online CS50x dersine kaydoldum hafta hafta ilerliyorum çok da keyifli. Ama bana sorarsan bunu çok ciddiye alarak değil de üniye gitmeden önce bu işler nasılmış dersler nasıl gidecek ünide programlama derslerinde ne yapacağız gibi ön bilgi edinmek için daha mantıklı. Ben şu an tamamen bu kafada ve eğlencesine devam ediyorum mesela. Sorularınız olursa da cevaplayabilim, şu an 5. dersteyim bu sistemde.

• emir_bosnak E kullanıcısına yanıt
    Daha önceden deneyiminiz var mıydı yoksa sıfırdan cs50 ile mi başladınız?

5. haftaya kadar problem setlerini nasıl buldunuz, zorlayıcı der misiniz yoksa kolay mı?

Bu iki soruyu sorayım
    Ben de çok kasmadan cs50'yi takip ediyorum. Evde değilim o yüzden biraz yavaş ilerliyor ama Week 3'e geldim. Benim aslında cs50'ye pek ihtiyacım olmayabilir ama yine de biraz C görürüm diye izliyorum :).

• Yok hocam sıfır bilgiyle girdim. Ben çokça zevkli buldum dersin genel işleyişini. Scratch çok zorlamadı beni, kısa ve eğlenceli bir şey yaptım. Şimdiye kadar en çok zorlandığım mario oldu açıkçası. Üç-dört saat uğraştım en sonunda internetten direkt çözümüne baktım yani ancak öyle oldu. Ondan sonrakilerde çok sıkıntı yaşamadım. Bir de şu an week 5 teyim ve baya zorlanıyorum, bu derste algoritmalara girdik. Bana baya yabancı kavramlar olduğu için yavaş yavaş sindire sindire ilerlemeye çalışıyorum.
    Genel olarak bana en büyük katkısı bu bölümü gerçekten isteyip istemediğimi anlamama yardımcı olması oluyor diyebilirim. Mesela hangi haftada olduğunu hatırlamıyorum 3 veya 4 teydi sanırım readability diye bir program yapıyoruz. O programı hiçbir yere bakmadan baştan sona kendim yaparak geçtiğimde gerçekten çok mutlu olmuştum ve bir şeyler yapabildiğimi fark etmiştim. Sanırım bu nokta bu bölümün benim istediğim bölüm olduğunu anlamamda çok önemli bir andı. Şimdilik düşüncelerim böyle hocam. Size de iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir_bosnak

Yok hocam sıfır bilgiyle girdim. Ben çokça zevkli buldum dersin genel işleyişini. Scratch çok zorlamadı beni, kısa ve eğlenceli bir şey yaptım. Şimdiye kadar en çok zorlandığım mario oldu açıkçası. Üç-dört saat uğraştım en sonunda internetten direkt çözümüne baktım yani ancak öyle oldu. Ondan sonrakilerde çok sıkıntı yaşamadım. Bir de şu an week 5 teyim ve baya zorlanıyorum, bu derste algoritmalara girdik. Bana baya yabancı kavramlar olduğu için yavaş yavaş sindire sindire ilerlemeye çalışıyorum.
    Genel olarak bana en büyük katkısı bu bölümü gerçekten isteyip istemediğimi anlamama yardımcı olması oluyor diyebilirim. Mesela hangi haftada olduğunu hatırlamıyorum 3 veya 4 teydi sanırım readability diye bir program yapıyoruz. O programı hiçbir yere bakmadan baştan sona kendim yaparak geçtiğimde gerçekten çok mutlu olmuştum ve bir şeyler yapabildiğimi fark etmiştim. Sanırım bu nokta bu bölümün benim istediğim bölüm olduğunu anlamamda çok önemli bir andı. Şimdilik düşüncelerim böyle hocam. Size de iyi çalışmalar.
    Gerçekten istiyor muymuşsunuz bölümü? :)

Ben de readability'i bitirdikten birkaç dakika sonra konuyu açmıştım .

Benim biraz deneyimim var o yüzden problem beni zorlamıyor ama sıfırdan başlayan birisi için uğraştırıcı şeyler istiyor gerçekten. Yani o açıdan şu ana kadar iyi gelmiş görünüyorsunuz.

Konuyu böyle tepkiler duymak için açmıştım kim ne yapıyor diye :).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstiyormuşum valla David hoca sağolsun.

Siz nereyi düşünüyorsunuz hocam peki üni için? Sıralama nasıl gelecek? Benim hatırlamadığım sorulardan çok yanlış çıkmazsa büyük ihtimal Bilkent gelir gibi duruyor.

Bu arada konuyu açtığınız için de teşekkürler. Etrafımda cengi geç mühendislik isteyen olmadığı için bu konuları konuşabileceğim çok insan yok. Bizim aile de full tıpçı zaten.

• CS50yi ilk defa şimdi öğrendim.
    Murat Yücedağdan C programlama videolarını izliyordum yarısını geçtim, inşallah bitiricem. C ye bir giriş yapmış oldum sayılır yani.
    CS50de nasıl dersler var öneriyor musunuz güzel mi? Ben de başlayabilirim.
    Sanırım Bu linkteki Lecture 0 ile başlıyor.
  • Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu linkten bakabilirsiniz direkt kendi sayfaları.https://cs50.harvard.edu/x/2020/

Yaklaşık şöyle ilerliyor: Önce o haftanın dersini dinliyorsunuz yaklaşık 1,5 saat her ders. Sonra o haftanın problem seti var onları talimatlara uygun yapıp sonraki haftaya ilerliyorsunuz. Genel ilerleyiş böyle, kalanını da siz çözersiniz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir_bosnak

Hocam şu linkten bakabilirsiniz direkt kendi sayfaları.https://cs50.harvard.edu/x/2020/

Yaklaşık şöyle ilerliyor: Önce o haftanın dersini dinliyorsunuz yaklaşık 1,5 saat her ders. Sonra o haftanın problem seti var onları talimatlara uygun yapıp sonraki haftaya ilerliyorsunuz. Genel ilerleyiş böyle, kalanını da siz çözersiniz zaten.
    Teşekkür ederim hocam. Kesinlikle ilgileneceğim.
    Şu final project olayını merak ettim şimdi, final projesini verdikten sonra ne oluyor?
  • emir_bosnak E kullanıcısına yanıt
    Ben de bilkent düşünüyorum ağırlıklı olarak :).

112.5 tyt - 80 ayt bekliyorum, obp 88.84
    Geçen seneye göre yerleştirmede 107. oluyormuş, bu sene bakalım eğer netler beklediğim gibi gelirse görücez...

Rica ederim, bir işe yaradıysa sevindim .

Edit: bilkent'te David Malan gibileri var mıdır ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 23 Temmuz 2020; 15:29:52 >
  • sandboxtan devam mı ediyor ilerleyen derslerde de?
    Dersler kesinlikle güzel ve özen gösterilmiş. Sıfırdan başlayan birisine odaklı olarak ilerliyor anlatım ama problem setleri zorlayabilir deneyime göre.

Siz direkt C derslerine başlamışsınız o yüzden şöyle bir fark olabilir: sizin izlediğiniz dersler daha C dilini öğretmeye yönelik yani kapsamlı olabilir. Bizim cs50 daha çok kavratmaya yönelik diyeyim. Daha teorik kalabilir yani.

Sertifika almak mümkün ama kafaya takmaya gerek yok. Hem sertifika için de bir ücret isteniyor sanırım.

Dersleri izleyin, problemleri çözüp gönderin, gerisi bence önemsiz. Çok takılmaya gerek yok formaliteye, maksat öğrenmek.

Edit: bir de duyduğuma göre bir track seçme vakti geldiğinde track'lerdeki zorluk normalden daha zormuş. Ben şahsen track'lerle ilgilenmeyeceğim, track'lere yönelik daha uygun dersler bulunabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 23 Temmuz 2020; 15:45:24 >
  • heatcan kullanıcısına yanıt
    Evet, gördüğüm kadarıyla sandbox ile temel dersler tamamlanabiliyor. Track'ler için yeterli mi orasını bilmiyorum ama yeterli olabilir yine.

• Uppala, sadece 2 kişi olamaz ya

• Vedddddddd V kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bilkente gidersen irregular olmamaya çalış ee okuyorum cs 101-102'yi irregular veren hoca fallda python veriyor ve kadının ders anlatışı facia

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu irregular olayı tam olarak ne? Anladığım kadarıyla hazırlıktan ne zaman çıkıp bölüme geçtiğine göre değişiyor. Yani irregular olmak herhalde çoğunluktan farklı zamanda dersi almak gibi bir şey oluyor.

Benim Cambridge sertifikam var c1+ seviye ingilizce için. Okulun umrunda olmaz tabi de yani PAE formatına benziyordu ve sınavı 188/190 puan ile bitirmiştim. O açıdan herhalde hazırlığı atlayabilirim direkt gelir gelmez diye düşünüyorum. Bu durumda irregular oluyor muyum mesela?
  • Harvard cs50 takip ediyorum. Udemy YT ve birkaç mobil uygulama ile html css js çalışıyorum. Takıldığım yerlerde discord gruplarında tartışıyorum.
    HAzırlığı geçecek kadar ingilizcem yok ama ayrıca ingilice çalışmıyorum. Bilgisayar çalışırken dil olarak ingilizce kullanıyorum zaten.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.