Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜH. İSTEYENLER İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hoşgeldiniz arkadaşlar.Ben de sizler gibi bilgisayar istiyorum.Babam polis 1 hafta içinde çalıştığı yere 5-6 tane yeni polis gelmiş hepsi de bilgisayar ve yazılım mühendisliği mezunu.Birisi Beykent Üni tam burslu okumuş.Dedikleri şunlarmış:
    -Abi piyasada iş yok 2500-3000 tl arası maaş veriyorlar.(Bana göre iyi bir sayı yeni mezun için)
    -Bilgisayar öğretmenliği okuyanlar yüksek lisans benzeri bişey yapıp şirketlere yazılımcı diye giriyorlar.
    - Abi sağlık sektöründe okusun her türlü iş bulur.(Eczacılık Veterinerlik Hemşirelik)

Diğerlerinden birisi istemeyerek okumuş birisi de Trakya Üni. mezunu. Arkadaşlar moral bozuyor bunlar ne yapmalı?

• Üniversite sınavına kadar oturup çalışılmalı. sonrasında mesleki derslere bakıp "ben bunlarï anlar mıyım yapabilir miyim" diğe kafa yorulmalıdır. Gerekirse o üniversite ye gidip istenilen bölümde kilerle (öğrenci , profersör vs) fikir danışılmalıdır. Daha da ileri gidilip o işi yapan kişilerle internet veya başka bir yolla irtibat kurularak memnun olup olmadıklarını kibarca sorulmalıdır. (Burada sırf üniversiteyi bitirmek için okuyup sonrasında 1.400 liraya işe giren kişilerden daha çok adam akılı bu işin içinde olanlarla konuşulmalıdır.)

Bunlar yapılmazsa ilerde pişman olma olasılığı yüksektir.

Bu yazdıklarım neredeyse bütün bölümler için geçerlidir.

Her şey gönlünüze göre olur umarım
  • Ülkeden kaçmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite sınavına kadar oturup çalışılmalı. sonrasında mesleki derslere bakıp "ben bunlarï anlar mıyım yapabilir miyim" diğe kafa yorulmalıdır. Gerekirse o üniversite ye gidip istenilen bölümde kilerle (öğrenci , profersör vs) fikir danışılmalıdır. Daha da ileri gidilip o işi yapan kişilerle internet veya başka bir yolla irtibat kurularak memnun olup olmadıklarını kibarca sorulmalıdır. (Burada sırf üniversiteyi bitirmek için okuyup sonrasında 1.400 liraya işe giren kişilerden daha çok adam akılı bu işin içinde olanlarla konuşulmalıdır.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk insanının eğitim anlayışı işte.

Ben iyi olarak nitelendirilen bir bölümden mezun olayım.Direk ertesi gün peşimde koşacaklar.
    Bu mantıktaki insanlar üniversite okumasın lütfen.
  • Beykent Universinden sonra okumadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ganker

Üniversite sınavına kadar oturup çalışılmalı. sonrasında mesleki derslere bakıp "ben bunlarï anlar mıyım yapabilir miyim" diğe kafa yorulmalıdır. Gerekirse o üniversite ye gidip istenilen bölümde kilerle (öğrenci , profersör vs) fikir danışılmalıdır. Daha da ileri gidilip o işi yapan kişilerle internet veya başka bir yolla irtibat kurularak memnun olup olmadıklarını kibarca sorulmalıdır. (Burada sırf üniversiteyi bitirmek için okuyup sonrasında 1.400 liraya işe giren kişilerden daha çok adam akılı bu işin içinde olanlarla konuşulmalıdır.)

Sınava gazı veren şey hedef oluyor zaten genelde. O yüzden bu yorum yanlış bana sorarsanız.

Tr içi zaten maks 10k alabilirsin odtü bitirsen dahi ki o da 10-15 yıl çalışıp iyi bir özel şirkete girersen. Devlette 3-3.5.

Yurtdışı yıllık 100.000 dolar net gelir alanlar duydum. Ortalama bi mühendis için geçerli.

• Bana 2500 tl maaş çok iyi gelmese de idare eder biçimde geliyor.Hiç kimse bilmediği adama vermez 4k maaş.Dil,kendini geliştirme de önemli bana göre.Ama ısrarla sağlık sektörü girsin iş bulur diyormuş eleman.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen öyle sağlık sektörünü seçersen kendi işini kurarsın banko iş hiç uğraşmadan alırsın ama daha fazla ter dökmek gerekli

• UstaUser kullanıcısına yanıt
    O zaman direk üniversite hedefi koyun. Hacettepe , Koç ,ODTÜ, vb üniversitelerin tanıtım filmlerini izleyip google dan kampüsünün resimlerine bakın hatta resimlerini çıkartıp odanıza asın. Bunu abartmadan yapmak sizi baya motive edicektir.

• Kardeşimin pc mühendisi arkadaşı geçen gün bilgisayarına fidye yazılımı bulaşmış Tamir için bana getiriyor Ne anladım ben bu işten?

Kendinizi devamlı geliştirmeyecekseniz boşuna mühendis olup hayatınızı heba etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havyarlı Dolma

Türk insanının eğitim anlayışı işte.

Ben iyi olarak nitelendirilen bir bölümden mezun olayım.Direk ertesi gün peşimde koşacaklar.
    Bu mantıktaki insanlar üniversite okumasın lütfen.

+1 hocam
  • qhydts kullanıcısına yanıt
    Gardas bilgisayar muhendisliginde fidye yazılımını temizlemeyi mi öğreniyoz

• Ben lise mezunuyum. Pc ile alakam ondan daha az olmasına rağmen ondan daha bilgiliyim. Ot gibi okula gidip gelmekle mühendis olunmuyor. Pratikte bir şeyler kazanması lazım.

• Bu sene sadece pc nin puanı yükseldi.İnşaat eem makine düşüşte sebebi nedir sizce?
  • Kardeş beykent falan geç de bunların not ortalaması kaç? Adam daha önce eline bilgisayar almış mı? Yabancı dil? Bunlar yoksa tabi iş buşamaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.