Şimdi Ara

Bilgisayar müh. BOUN vs Koç vs Sabancı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mf4 te 550. oldum başlıktaklere gidebiliyorum koç ve Sabancı çok iyi burs veriyor ve okurken aileme yük olmak istemiyorum okurken sağladıkları imkanlar çok iyi ama bir yanda da Boğaziçi den mezun olup is hayatına atilmak var. Okuyanlar ya da mezunlar cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkürler hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum selamlar,
    Ben Sabancı'da bilgisayar okuyorum (3.sınıfı bitirdim) Boğaziçi ve Koç'ta da bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım var. Şöyleki Sabancıyı kesinlikle gözü kapalı tavsiye edebilirim.
    Okuldaki interdisipliner eğitim sistemi sayesinde, okuduğun bölüm ne olursa olsun ders havuzundan ilgi alanlarına göre dersler alarak programını şekillendirebiliyorsun, (Daha detaylı sorular için mesaj'da atabilirsin iletişim bilgisi veririm daha rahat soru sorarsın.)

Ayrıca bilgisayar bölümünde okuyan öğrenci sayısı çok fazla olmadığı için öğretim üyeleriyle daha rahat ve samimi iletişim ortamı kurabiliyorsun. Bunun yanında mezun olduktan sonra iş imkanları nasıl diye fazla düşünmene gerek bile yok, mezun olduktan sonra iş bulamayan arkadaşım neredeyse yok bölümden, olanlar da yüksek lisans yada kendi işini kurmayı planlayan arkadaşlar oluyor genelde,

• quote:

Orijinalden alıntı: KADO_

Dostum selamlar,
    Ben Sabancı'da bilgisayar okuyorum (3.sınıfı bitirdim) Boğaziçi ve Koç'ta da bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım var. Şöyleki Sabancıyı kesinlikle gözü kapalı tavsiye edebilirim.
    Okuldaki interdisipliner eğitim sistemi sayesinde, okuduğun bölüm ne olursa olsun ders havuzundan ilgi alanlarına göre dersler alarak programını şekillendirebiliyorsun, (Daha detaylı sorular için mesaj'da atabilirsin iletişim bilgisi veririm daha rahat soru sorarsın.)

Ayrıca bilgisayar bölümünde okuyan öğrenci sayısı çok fazla olmadığı için öğretim üyeleriyle daha rahat ve samimi iletişim ortamı kurabiliyorsun. Bunun yanında mezun olduktan sonra iş imkanları nasıl diye fazla düşünmene gerek bile yok, mezun olduktan sonra iş bulamayan arkadaşım neredeyse yok bölümden, olanlar da yüksek lisans yada kendi işini kurmayı planlayan arkadaşlar oluyor genelde,

Hocam sabancı mekatronik mezunları hakkında bilginiz var mı ?

Ayrıca sabancı üniversitesinde mekatronik-elektrik elektronik- bilgisayar mühendislikleri arasında kararsız kaldım düşünceniz nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 19 Temmuz 2016; 12:37:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

quote:

Orijinalden alıntı: KADO_

Dostum selamlar,

Hocam sabancı mekatronik mezunları hakkında bilginiz var mı ?

Ayrıca sabancı üniversitesinde mekatronik-elektrik elektronik- bilgisayar mühendislikleri arasında kararsız kaldım düşünceniz nedir

Dostum şöyle bi site var:http://career.sabanciuniv.edu/tr/mekatronik-m%C3%BChendisli%C4%9Fi burdan meka öğrencilerinin staj yaptığı bazı firmaları görebilirsin,

3 bölüm arasında gidip geliyosan, sabancıyı tavsiye ederim, Sabancı'ya girerken bölümünü direk seçmiyosun aslında, 2.sınıfta istediğin bölümü seçiyosun, bu zamana kadarda hangi alana ilgin olduğunu yada daha fazla keyif aldığını görebilmek için, bu bölümlerden ders alabilirsin, yada duruma göre çift anadal programıyla (elektronik-mekatronik) yada (elektronik-bilgisayar) tercih ederek 2 diplomaya da sahip olabilirsin, Şahsen ben tavsiye etmiyorum zor oluyo biraz :)

• KADO_ K kullanıcısına yanıt
    iş imkanı, 2 sene düşünme hakkı ve zor da olsa çift ana dal yapabilme şansımın olması çok cazip geliyor , allah izin verirse %50 bursla oraya gelmeyi düşünüyorum , çok teşekkürler hocam yardımınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

iş imkanı, 2 sene düşünme hakkı ve zor da olsa çift ana dal yapabilme şansımın olması çok cazip geliyor , allah izin verirse %50 bursla oraya gelmeyi düşünüyorum , çok teşekkürler hocam yardımınız için

ne demek dostum, farklı soruların olursa pm'de atabilirsin, hayırlısı olsun ;)

sabancı olursa da, ilerleyen süreçlerdeki sorularını falan da sormaktan çekinme
  • Ben de 3'e geçen bir Sabancılı olarak şimdi yeniden tercih yapsaydım niye Sabancı'yı seçebilirdim bunları yazayım, diğer okullardaki arkadaşlar da kendilerini anlatabilir.

-Özgürlük. Bu kadar özgür bir okul olabileceğini hiç düşünmemiştim açıkçası. Her yerinden özgürlük akıyor. Yurtları özgür ve rahat, kampüsü aynı şekilde. Çalışanları kibar, hocaları büyük oranda güler yüzlü ve yardımsever (klişe biraz ama akşamın bir saati hocaya mail atıp 2 dk sonra cevap alma keyfi), rektörle yakınlaşan öğrenciler bile mevcut, neredeyse her şey güzel bir sisteme oturtulmuş yolu yordamı belli.

-Bölümde kararsızsan ve/veya diğer alanlara ilgi duyuyorsan çok iyi bi seçenek. Neden? Çünkü birinci sınıftan sonra her dönem istediğin dersleri sen seçiyorsun. Bunu tabii ki yüzde yüz kafana göre yapmıyorsun, mesela mezun olmak için alman gereken x kadar mühendislik dersi y kadar bilgisayar mühendisliği dersi z kadar matematik dersi oluyor. Bu koşulları sağlayacak şekilde bir plan doğrultusunda ister başka mühendislikten bir ders, ister sanat dersi, ister dil dersi, ister ekonomi, ister psikoloji dersi vesaire alabiliyorsun. Bu ekstra aldığın dersleri de yine bir plana bağlayıp yan dal veya çift anadala çevirmek de o kadar zor olmuyor haliyle.

-Burslu öğrenciler nispeten kolay bir şekilde yüksek ortalama yapıyor çünkü 1) öğrenci arası rekabet bahsi geçen diğer iki okula göre daha az 2)bütün okulun bölüm/fakülte ayrımı gözetmeksizin aldığı dersler var. Sanat okumaya gelen öğrenci de türev/integral dersi alıyor dereceyle girmiş kişi de, dolayısıyla başarılı öğrenciler yine avantajlı oluyor not konusunda. Bu doğrultuda her alanda öne çıkma fırsatın artıyor, önemli hocaların gözüne girebiliyorsun, çeşitli etkinliklerde ve projelerde rahatlıkla görev alabiliyorsun çünkü bir nevi gözbebeği oluyorsun.

Ben şimdilik bu kadar yazayım, diğer iki okul da oldukça iyi olduğundan yazabileceğim başka birçok şey onlar için de geçerli olur (hocaların kalitesi, yurtdışı imkanı vb). Bizim okuldan ekleme yapmak isteyen varsa buyursun, ben de aklıma başka bir şey gelirse düzenlerim mesajı.

Umarım memnun kalırsın gittiğin yerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pachelbel's Canon -- 20 Temmuz 2016; 0:33:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir Sabancı öğrencisi olarak üniversiteden çok memnun olduğumu söyleyebilirim size zaten uzun bir pm atmıştım tebrik ederim bu arada.
  • Sabancı iğrenç bir okul gelmeyin

• Tam burslu değilseniz kimse sizi takmaz, kendinizi ezik hissedebilirsiniz. Tam bursluysanız gidin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.