Şimdi Ara

Bilgisayar M. Yurtdışı Oranları , Apple Microsoft Çalışan Sayısı DEV REHBER ( GÜNCELLENDİ !!! ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
86
Favori
29.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüksek lisans, Doktora ve bu sene mezunlar da dahil (Özyeğinin sitesindekinde bu dahil değil) bu sayılara.Konuda okuyan öğrencilerden dolayı ufak sapmalar olabileceğini de söylemiştim. Özyeğin ' de bu mühendislikler haricinde 1 mühendislik var o da çok yeni kuruldu pek mezunu yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 21 Temmuz 2021; 18:4:54 >
  • Yandal ve çap yapanlar 2 ayrı bölümde de sayılır burada o da etki etmiş olabilir. Şuan toplam Özyeğin mühendislik mezunu 2122 gözüküyor benim konumda. İnşaat mühendisliği de çok yeni kurulduğu için pek bir anormallik yok bence. Özyeğin inşaatın toplam mezun sayısı 150 civarı. Hatta sayı bu seneki mezunları ve yüksek lisans, doktorayı ekleyince tam tutuyor


    Şunu da eklemek istiyorum mezun sayısı seneden seneye çok değişiyor. Örneğin Özyeğin Endüstri geçen sene 98 mezun verirken ondan önceki sene 51 mezun vermiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 21 Temmuz 2021; 18:17:17 >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Evet, 6 yıldır Huawei’de çalışıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam cap yandal disinda linkedin algoritmadi x universitesinde ee okuyup sonra listedeki unilerden atıyorum bahcesehirde mba yapmasina kaniyor mu? Bunlara kaniyorsa bazi ozellerin mezun sayisindaki fazlalik aciklanabilir, özellikle sabanci ve bahcesehirde mba filan cok populer cunku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    İnceleme yaptığım profillerde böyle bir şeye denk gelmedim ancak Bahçeşehir elektrik elektronikte yüksek lisans veya doktora yapmışsa sayılıyor. Bunu her listenin başına yazdım .

  • İnternette Odtü elektrik elektronik bölümünün sayfasında denk geldim. Odtü ee de yurtdışı mezun oranını bulurken linkedin verilerini esas almış.


    eee.metu.edu.tr
    ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
    https://eee.metu.edu.tr/tr/sss
  • Anladim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    Peki hocam Huawei veya başka Türkiye’de bulunan böyle uluslararası şirketler Ar-Ge yapıyorlar mı yoksa montaj sahası olarak mı çalışıyorlar?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hynx kullanıcısına yanıt
    Çoğunluk bir yol olarak görüyor, ama iki arkadaş doktora da yapmak istiyor, biri doktoraya kabul aldı, 2 ay sonra tekrar Almanya'ya dönüp başlayacak. Bu bahsettiğim arkadaş devletten mi, Koçtan mı bir yerden şartlı burs almıştı master yaparken. Doktorasını yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönüp x sene çalışması gerekiyor akademisyen olarak, ama kendisinin bunu yapmaya hiç niyeti yok, o yüzden faizli de olsa ödeyecek aldığı tüm bursu. Küçük bir hesap yaptı, biraz can sıksa da aşırı zorlanmadan ödeyebilecek gibi. Türkiye de iyi sayılabilecek maaşlar alacak da olsa istemiyor ne yazık ki, ki kendisi akademik anlamda tanıdığım en başarılı insanlardan biri, AI alanında ilerliyor, aynı zamanda çoğu boşluğunda da part time çalışıyor, geçtiğimiz birkaç ay İstanbul'da tam zamanlı remote çalışıp para biriktiriyordu.

    Onun dışında master yapan arkadaşların çoğu part time çalışıyor. TUM onlara haftada 20 saat ayda 1000 euro olacak şekilde iş buluyor, ne daha az ne daha fazla, sabit öğrenci ücreti. Sadece öğrencileri kabul eden ve normaldeb daha ucuz yurdumsu yerleşim yerleri olduğu için de yaşayabiliyorlar, ama öğrenci olarak oraya gitmek için bir senelik yaşam ücretini devlete vermen gerekiyor. Devlet bunun üzerine çökmüyor, her ay sana onun bir kısmını veriyor, böylece oraya gidip homeless yaşamayacağını garantilemiş oluyorlar.

    Depozito olayı sanırım öğrenciysen yine daha insaflı, yani hem tek yaşama fantezin yoksa hem de öğrenciysen daha kolay, o yüzden öğrenci olarak gitmek daha kolay bir yandan da.

    Hiç çalışmadığını bildiğim tek bir arkadaş var, ama o Koç'ta da hiç maddiyat düşünmeyen, babasının başarılı bir şirketi olan bir arkadaştı, yani aileden para yeter mi sorusu biraz o aileye bağlı.

    Benim annem babam doktor İstanbul'da ve ben oraya kendim çalışmadan gidebileceğimi sanmıyorum. 6-7 sene önce bunu karşılayabilirlerdi, hatta önermişlerdi, ama şu an alım gücümüz kat kat azaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz burs meb ylsy bursu olabilir. İşi üniversitenin bulması da iyiymiş maaş da fena değil fakat munih pahalı olduğu için elde bir şey kalmıyordur. Ben seneye mezun olacağım, okurken iş bulmak hakkında çekincelerim vardı belki bir iki sene yazılım tecrübesi kazanıp gitmeyi planlıyorum. Dediğiniz gibi ekonomi her sene zayıflıyor, bloke hesabı bile karşılamak zor olabilir bunu da düşünmek lazım.

  • Daha başka bölümler eklenecek mi hocam?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekleyeceğim şirketler var ve 1-2 tane de üniversite var. Ardından bir süre sadece fırsat buldukça şirket ekleyeceğim. Üniversite sonuçları açıklandığında talep olursa birkaç bölüm daha ekleyebilirim. Şuanlık başka bölüm eklemeyi düşünmüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 21 Temmuz 2021; 20:44:51 >
  • Airbus, Volkswagen ve BMW eklendi

  • Anladım hocam. Teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynısını iibf için bekliyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Otomobil şirketlerinde Marmara iyi yer edinmiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gençler sizi çoğu durumda yurtdışına atan okul değil kendiniz olacaksınız bunu biliyorsunuzdur umarım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hynx

    Cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz burs meb ylsy bursu olabilir. İşi üniversitenin bulması da iyiymiş maaş da fena değil fakat munih pahalı olduğu için elde bir şey kalmıyordur. Ben seneye mezun olacağım, okurken iş bulmak hakkında çekincelerim vardı belki bir iki sene yazılım tecrübesi kazanıp gitmeyi planlıyorum. Dediğiniz gibi ekonomi her sene zayıflıyor, bloke hesabı bile karşılamak zor olabilir bunu da düşünmek lazım.

    Çok para biriktiremiyorlardır belki, ama rahat yettiğini söylüyorlardı. Zaten öyle araba falan almıyorlar, telefon değiştirdiler anca, birlikte yurtta kalınca da aylık 500-600 euroya hallediliyor, geri kalan para da sosyalleşmeye yetiyor. İçki vs. çok ucuz zaten, marketten 2-3 euroya altılı bira paketi alabiliyorlar mesela. Et vs. de ucuz aynı şekilde. Yani öyle sağlam birikim falan yapamasalar da oradaki öğrenciler Türkiye'deki gibi sefil öğrenci hayatı çekmiyor, rahat rahat yaşıyorlar.


    Çalışan olarak Almanya'ya gideceksen 50.000 euro üzeri maaşla gitmen önemli, çünkü yanılmıyorsam bu sınırın üzerinde bir skilled workersan (beyaz yaka işleri) mavi karta (ya da karıştırıyorsam neye karşılık geliyorsa) başvurabiliyorsun, ve 18 ay tarzı bir süre çalıştıktan sonra kalıcı oturma izni alabiliyorsun, yani bir şekilde işinden olsan bile rahat rahat orada iş arayabiliyorsun.


    İki sene deneyim bence de iyi olur, Türkiye'deki çalışma hayatını da görmüş olursun. Yazılımcı tecrübesi çok kötü değil burada, yurt dışına da çok göç verdiğimiz için değerliyiz baya.





  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.