Şimdi Ara

Bilgisayar kullanımı minimum %50 !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer marka netbook kullanıyorum. Son günlerde pc açılır açılmaz %50 civarında cpu kullanımıyla başlıyor. Chrome da gezinirken bile 80-90 hatta bazen 100e vuruyor. Tam bir virüs taramasından geçirdim, combofix, fix-it programlarını da saldım üstüne bana mısın demiyor. Geçen gün klavyeye biraz kül döküldü, acaba donanımsal değilse bununla mı alakalı? Ne yapmamı önerirsiniz?

• Göre yöneticisinden bak bakalim en çok ne kullanılıyor o da olmadı Eset online scanner sitesine girip tarama yap, virüsü bul ismini yaz buraya varsa eğer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulunan virüs C:\Users\pc\AppData\Roaming\IDM\DwnlData\pc\Afreecodec_downloader_For_Unlo_182\Afreecodec_downloader_For_Unlo.exe - Win32/BSDownloader

bunu silmiştim. sorun devam edince bu konuyu açtım.

görev yöneticisine baktığımda %50lik explorer.exe kullanımı görüyorum. çok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yespliz -- 1 Aralık 2012; 0:57:58 >
  • üstad lütfen yardım edin. eminim bu konudan anlayan birileri vardır...
  • Fix çözüm format

• cevabı kendim onlarca program deneyerek buldum. araştırmalarım sorasında bu sorundan muzdarip hiç de az kişi olmadığını gördüm. eğer bir gün başınıza gelirse, ki gelmesini beklemenize gerek yok, fix çözüm arkadaşımızın dediği gibi format değil, advanced system care 5'tir. müthiş özelliklere sahip. artık onlarca uygulama, explorer sekmesi açtığımda dahi en fazla %60 civarında cpu kullanımı oluyor. kurmadan önce %50 kullanan explorer.exe, şu an 0. hepinize tavsiye ederim. saygılar.
  • Çözüm advanced değil aslında senin bilgisayarında sorun var advanced sadece geçici olarak düzeltmiş gözükür.Ancak dediğim gibi format atarsan kesin çözüme ulaşırsın.Seninkinde %50 düşürüyorsa benimkinde %-50 olması lazım.Advanced okadar iyiyse herkez çöp bilgisayar alıp onu kursun jet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doubleimp -- 1 Aralık 2012; 20:37:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Advanced System Care kurup da sistemi eskisinden daha beter olan kişiler var, bilgisayarı 6 dakikada anca açılan, uygulamaları 3 dakikada açanlar vs vs. Sizde de sorun geçici olarak düzelmiş olabilir. 1-2 Ay sonra gelip de bilgisayarım aşırı yavaş diye konu acacaksınız. çok değil, 1 2 ay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

Advanced System Care kurup da sistemi eskisinden daha beter olan kişiler var, bilgisayarı 6 dakikada anca açılan, uygulamaları 3 dakikada açanlar vs vs. Sizde de sorun geçici olarak düzelmiş olabilir. 1-2 Ay sonra gelip de bilgisayarım aşırı yavaş diye konu acacaksınız. çok değil, 1 2 ay.

Evet işte dediğim bu bizim toplumumuzdakiler bir program kurunca bilgisayar uçacak sanıyor.Programın yaptığı sadece kullanılmayan bazı özellikleri kapamak bunları kapatınca %50 den %0 düşüyorsa(o kadar düşmeside çok acayip) o programa devam yerine format atın kesin çözüm alın.
  • Programin tam olarak nasil duzelttigini de paylasirsaniz iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: wewrere41

Çözüm advanced değil aslında senin bilgisayarında sorun var advanced sadece geçici olarak düzeltmiş gözükür.Ancak dediğim gibi format atarsan kesin çözüme ulaşırsın.Seninkinde %50 düşürüyorsa benimkinde %-50 olması lazım.Advanced okadar iyiyse herkez çöp bilgisayar alıp onu kursun jet olsun.

? Arkadaşım senin dediklerinden hiçbirşey anlamadım ? care 5 programı windows 7 nin istemsiz olarak kullandığı işlemci (özellikle chz si düşük bilgisayarlarda görülür) yoğunluğunu azaltan harika bir programdır ... zaten bu cpu artması felan bu programların satılması için..

not: format , harddiski yıpratır her format harddisk ulaşımını zorlaştırır (yani c'ye girerken sistemin yarım saat beklemesi gibi)

• arkadaşlar format harddiski falan yıpratmaz.
    onlar çok eskilerden bu günlere gelen hurafeler.

hiç mantıklı geliyor mu size;
    adamlar üstün teknolojilerle harddisk üretiyor ama üzerine not düşüyorlar "format atmayın"
    sakin olun; korkmadan, bir limonu keser gibi formatınızı atın.
    format sebebi ile bozulduğu iddia edilen harddisk zaten başka bir sebepten ötürü bozuk olan harddisktir, unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkankurban41

quote:

Orijinalden alıntı: wewrere41

Çözüm advanced değil aslında senin bilgisayarında sorun var advanced sadece geçici olarak düzeltmiş gözükür.Ancak dediğim gibi format atarsan kesin çözüme ulaşırsın.Seninkinde %50 düşürüyorsa benimkinde %-50 olması lazım.Advanced okadar iyiyse herkez çöp bilgisayar alıp onu kursun jet olsun.

? Arkadaşım senin dediklerinden hiçbirşey anlamadım ? care 5 programı windows 7 nin istemsiz olarak kullandığı işlemci (özellikle chz si düşük bilgisayarlarda görülür) yoğunluğunu azaltan harika bir programdır ... zaten bu cpu artması felan bu programların satılması için..

not: format , harddiski yıpratır her format harddisk ulaşımını zorlaştırır (yani c'ye girerken sistemin yarım saat beklemesi gibi)

Bakkaldan öğrendin heralde bunları sen o programı kullanınca ne kadar fps artacak sanıyorsun 20 mi 10 mu en fazla değişeceği 2-3 overclockla bi fazla artmazsen asc ile daha iyi oluyor demişsin.''zaten bu cpu artması felan bu programların satılması için.'' bu nedir ya kendine bi 30 günlük ban at.Ayrıca yaşın küçük heralde cpu artması chz falan kesin 6. 7. sınıfsın.Donanım bilgin 0'ken bize burda artislik yapmaya çalışma sikerler..
    +Formatın harddiske hiçbir zararı yoktur.15-20 kere format atılmış eniştemin 6 yıllık bilgisayarı jet gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doubleimp -- 28 Aralık 2012; 18:04:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.