Şimdi Ara

Bilgisayar kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, artık çıldırmak üzereyim her yolu denedim çok uğraştım ama bir türlü çözüm bulamadım. Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var (:

Sistem Özellikleri:
    Asus M5A99X EVO Anakart
    Amd fx 8150 (3.6 Ghz, 8 çekirdek) işlemci
    Nvidia Geforce gtx 670 (4gb, 256 bit) ekran kartı
    4x4 Corsair ddr3 ram
    Thermaltake (700 watt) ps
    60 gb corsair ssd (markasını hatırlamıyorum) (yalnızca windows ve driverlar yüklü)
    1 tb segate hdd (oyunlar, kişisel dosyalar vb. hepsi burda)

2 adet 14 cm led fan ve 1 adet 12 cm standart fan var

Konumuza gelecek olursak, sistemi toplayalı 1 ay oldu. Şu an için yalnızca oyun oynarken kapanıyor, ilk önce powerın yetmediğini düşündüm ve fanları ayrı powera bağladım. Problem çözülmedi, daha sonra işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyor diye düşündüm, Akasa Venom AK-CCX-4002HP işlemci soğutucusu aldım. Şu an işlemci ısısının en fazla 57 dereceyi gördüğüne şahit oldum. Zaten core temp programından 60 dereceye geldiğinde beni uyar demiştim ancak hiç uyarı almadım. Mafia 2, Assassin's Creed III, Call of Duty: Black Ops gibi oyunlarda birkaç kez kapandı. Şöyle ki bazen 5-6 saat oynuyorum bazen açar açmaz bilgisayar kapanıyor. Gerçekten ilginç bir durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zedprex91 -- 1 Şubat 2013; 20:42:41 >

• işlemci fanının tam oturduğuna emin misin?
  • evet, zaten dediğim gibi sıcaklığı en fazla 57 oldu soketlerde herhangi bir sıkıntı yok hepsini kontrol ettim. Acaba SSD ile HDD nin bir uyumsuzluk yaratması söz konusu olabilir mi ?.. Sonuçta oyunlar HDD' de ancak Windows SSD' de yüklü. Pek profesyonel sayılmam, sizce böyle bir şey münkün mü?
  • 2 harddisk arasında çakışma yapıyorsa kapanır sadece ssd ye bağlayıp oyun yükle bak yine aynı sorunu veriyomu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

2 harddisk arasında çakışma yapıyorsa kapanır sadece ssd ye bağlayıp oyun yükle bak yine aynı sorunu veriyomu

windows ve oyun hdd ye kur eğer sorun devam ediyorsa %85 harddiskte problem vardır
  • şimdi windowsu kurmak sıkıntı olur oyunu ssd ye kursam olurmu ? :)) 12,5 gb boş alan var ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedprex91

şimdi windowsu kurmak sıkıntı olur oyunu ssd ye kursam olurmu ? :)) 12,5 gb boş alan var ??

evet ama hdd den hiçbir programı açma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Sürekli Resetleniyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

quote:

Orijinalden alıntı: zedprex91

şimdi windowsu kurmak sıkıntı olur oyunu ssd ye kursam olurmu ? :)) 12,5 gb boş alan var ??

evet ama hdd den hiçbir programı açma

Tamam hemen deniyorum.
  • Hocam denedim fakat yine aynı şekilde kapandı. Isınmadan olmadığına artık eminim ekran kartında 3 fan var kasa kapağı açık üşüdüm resmen. Diğer elimde işlemci soğutucusundaydı ısınma yok.

Başka çözüm önerilerine açığım...
  • imkanın varsa birde hdd ye windowsu ve oyunu kur eğer devam ederse ve işlemcide sorun yoksa ram sorunu olabilir
  • quote:

imkanın varsa birde hdd ye windowsu ve oyunu kur eğer devam ederse ve işlemcide sorun yoksa ram sorunu olabilir

ram ile ilgili nasıl bir sorun olabilir sence. bende şüphelendim ama soketleri çıkarttım taktım devam ediyor sorun. Hdd windowsu şuan kuramam daha sonra denerim artık. Deneyene kadar çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • arkadaş ben senin pc yi anlamadım :) sana son tavsiyem pc yi buzdulabının içine koy kabloları dışarı çıkar (kasa içeride dursun) dene bakalım olmazsa ben bittim :'(
  • Anakartın biosunu update et etmediysen baya düzeltme var. Onun dışında ramde problem olabilir test programlarıyla test edebilirsin.
  • quote:

arkadaş ben senin pc yi anlamadım :) sana son tavsiyem pc yi buzdulabının içine koy kabloları dışarı çıkar (kasa içeride dursun) dene bakalım olmazsa ben bittim :'(

Boyle bir tavsiye mi verilir... nemden yaktiracak misin adama makineyi. buzdolabi icinde calistirilir mi bilgisayar... kasitli misin millete?
  • exeter pc hep dolapta durmayacak sadece oyun açıldığında kapanacak mı problem bu (ben kendi bilgisayarımda denedim hiçbir şey olmadı) !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkboyy -- 2 Şubat 2013; 0:20:19 >
  • Dursun durmasin farkeder mi? Elektronik konusunda ne kadar bilgilisiniz bilemiyorum ama disarida 0 derecede bile durmus bir bilgisayar eve getirilipte aninda elektrige baglanmaz... bu tip elektronik urunler oncelikle azda olsa isinmasi saglanir yoksa nemden yanabilir. Bilmiyorsaniz ogreninde boyle olur olmadik tavsiyeler vermeyin.

Bu sekilde 2003 yilinda bir saf arkadas siz gibi dusunup 3.06 nin ilk ciktigi zaman (700$ lik) islemcinin uzerine buz dolu bir bardak koyarak sogutmayi deneyip nemden yakmisti...
  • buz dolu bardakla buzdolabı aynı ise siz haklısınız
  • Ne farki var nem olusacak durumda? Sakin baskasina soylemeyin dalga gecmez daha fazlasini yapar. Ben ciddiye alip olmayacagini anlatiyorsam iyilik icindir yoksa denendigi taktirde yanabilir buyuk sorunlar cikabilir. Cikacak diye bir kaide yok ama ciktigi taktirde sorumlulugu kim alacak? siz mi?
  • dostum senin çözüm bende ama bir süre idare eder sanırım seni bu şimdi sadece dediklerimi uygula ve sonucu buraya yaz masaüstünde sağı tıkla amd vision engine centere gir sonrasında güç-cpu gücü orada beyaz olan 2 ucu 3.6 da kapalı bi imleç var onun bi ucunu 1.4 e diğer ucunu 3.3 e sabitle yeşil çubuk oluşacak şekilde sonra aç en kral oyunu oyna kapanma olursa tekrar yaz aynı dert bende halen mevcut tam konu açıyordum senin konuyu gördüm ben yinede bir konu açacağım bu sıkıntı nereden kaynaklanıyor halen bilemiyorum
  • buzdolabinda nem oranı daha fazladır.haliyle dışarı çıkardığında sıcakla karşılaşır ve nemlenme olur.bu sadece saçmalık sakın denemeyin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.