Şimdi Ara

Bilgisayar Kendi Kendine Reset Atıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar durup dururken kendi kendine reset atıyor. Artık çıldırmak üzereyim.. Google chrome'da geziyorum 7,8 tane sekme açık oluyor bir anda çat diye resetliyor kendini.

Kasanın içinde hayvani derecede fan var. Isınma sorunundan diyeceğim ama değil. Kasanın üzerine elimi tutuyorum elim üşüyor bazen. 6-7 adet fan var 5 tanesi 12 cmlik

Biostan aldığım , sıcaklık değerlerinide çıkardım.

Biri bana bu bilgisayar neden kendi kendine reset atıyor bunu söylemezse kafayı sıyırıcam. Yani gidip satıcam , 2.elcilere yok fiyata sonra notebook alıcam..

--

Sistem bilgileri :

AMD 5400 + 2.8 Ghz - Brishbane
    Gigabyte MA78GPM-DS2H anakart
    4 GB RAM
    Sapphire HD4850 ekran kartı
    550w antec psu , çok eski.. eski sistem psu..

• İşlemci söküp bakmıştım.. İşlemciyi taktığımız yerdeki Termal Macun bitmişti.. İşlemci ısınıyor ondan mı diyeceğim ? ama 46 derece normal olsa gerek ?
  • Ram ve psu yu kontrol ediniz ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Ram ve psu yu kontrol ediniz ,

Nasıl yapabilirim bu kontrolleri ? çok çok detaylı bilgim yok maalesef ?
  • Ramleriniz 2+2 ise tek tek takarak ve slotlarının yerlerini değiştirerek deneyebilirsiniz .
    PSU eski model diyorsunuz ,eğer fan pervaneleri aşırı tozlanmış içine toz girmişse hava tabancası ile basınçlı hava tuturak temizleyebilirsiniz ,olmadı birilerinden ödünç psu alıp çalışmasını izleyebilirsiniz , cpu fanı soket tırnakları sağlammı tam basıyormu cpu nun üzerine ,gevşek olması sisteminizi ısıdan korumaya almasına neden olur , cpu sıcaklığını gösteren sensor ntc arızalıda olabilir . cpu ya bağlı fan aluminyumunu tuttuğunuzda çok sıcakmı .

nedenler çok olabilir.
    tek tek bakarak deneyerek sonuça varırsınız. kesin şu demek doğru olmaz. ama öncelik ram ve psu
  • Arkadasa katiliyorum sanki psu gibi geliyor bana gorev yoneticisinden tum parcalarin kullanimlarinin resimlerini atarmisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram için , bellek sınamasını çalıştırdım Windows 7'nin bir sorun bulamadı..

Kullanım resmi derken bu sanırım ?

Bende PSU'dan şüpheleniyorum açıkcası..

@bymustafa59 @elektürükçü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gorev yoneticisininden performans bolunsen kaynak izleyiciye bak orda hepsini genislet reaimleri yolla

• Bellek sınaması filan boşverin ramleri slot değiştirerek takın ,çalışmasını izleyin ,bir kaç senelik psu da bile ortamın durumuna göre ciddi hav şeklinde toz birikiyor ,içindeki aluminyum soğutucular fanın rüzgarından etkisiz kalıyor ,psu bu sebepten kendini korumaya alıyor . sökün ,benzincide basınçlı hava tutun hava ızgaralarına . veya psu değiştirerek deneyin .
  • Resim burada..

@bymustafa59

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 8 Şubat 2015; 20:28:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Resim burada..

@bymustafa59

İŞLEMCİ KULLANIMIN BİRAZ FAZLA GORUNUYOR ARKA PLANDA BİR ŞEYLE UGRASIYORMUYDUN?ramlerde ve hdd sorun gorunmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMustafa59 -- 8 Şubat 2015; 20:34:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

quote:

Resim burada..

@bymustafa59

İŞLEMCİ KULLANIMIN BİRAZ FAZLA GORUNUYOR ARKA PLANDA BİR ŞEYLE UGRASIYORMUYDUN?ramlerde ve hdd sorun gorunmuyor

maç izliyordum internetten..

Şuan %40 - %55 arası seyrediyor

• Hocam bende psu dan supheleniyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

quote:

Resim burada..

@bymustafa59

maç izliyordum internetten..

Şuan %40 - %55 arası seyrediyor

ANLIYORUM BİLGİSAYARIN RESET ATMA OLAYI SICAKLIKTAN KAYNAKLANIR AMA SENİN PC SICAK DEĞİL.ANLIK GÜÇ KESİNTİLERİ OLABİLİR GÜÇ KAYANAGINI BASKA BİR PCDE DENE..BELKİDE SORUN YAZILIMSALDIR BİR FORMAT AT DİEYEBİLİRİM.GÜÇ KAYNAGININ SORUNUNU EKRAN KARTINI CIKARIP KULLAN OYLE RESET ATACAKMI DENE ATARSA GÜÇ KAYNAGI BENİM İLGİMİ ÇEKTİ BU DURUMDA AKLIMA BASKA BİR ŞEY GELMİYOR.

• Anakartta veya Ekran kartında bir sorun olabilir mi diye kasanın için videosunu çektim.

Özellikle Anakart Kondansatörleri ve Ekran Kartı Kondansatörlerinin videolarını çektim Şişme veya diğer sorunlar olabilirmi diye.. Ekran kartı Kondansatörlerindne 1 tanesi hafif yana yatmıştı.

Kondansatörlerde şişme veya başka bir arıza olduğundan reset atıyor olabilir mi ? aynı sorunla karşılaşanlar varmış çünkü ?

Video youtube'a yükleniyor şuan birazdan atıcam.
  • Video geldi..

@bymustafa59 @elektürükçü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 8 Şubat 2015; 22:37:22 >
  • Ekran kartı kondansatöründe görüldüğü kadar bir şey yok . yana yatmış gibi görülmesi montajdandır sorun teşkil etmez ,şişse etrafında leke olur ,veya üsttende şişebilir.

psu ya bak ..
  • PSU'yu değiştiricez sanırım ya..
  • Değiştirmeden önce başka psu ile kontrol edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Değiştirmeden önce başka psu ile kontrol edin.

Başka PSU olsa denicem..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.