Şimdi Ara

Bilgisayar Kasmaya Başladı (CPU Kullanımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
44.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün karşılaştığım bir sorunu paylaşmak istiyorum.Bilgisayar normaldi açtım oyunuma girdim falan filan .Sonra kasadan aşırı sayılabilecek ses gelmeye başladı.Ben de hemen bilgisayarı kapatıp açtım . Kapayıp açtığımda o ses gitmişti . Hatta fazlasıyla gitmişti çok az ses çıkıyordu.Sonra oyuna girdim oyun kasmıyordu CPU kullanımıda normaldi ancak 1-2 dk geçti ve bilgisayar aşırı derecede kasmaya başladı.Görev yöneticisinden Cpu kullanımına baktığımda ilk baş normaldi oyundayken %30 civarı kullanılıyodu ve oyun kasmıyordu ancak zaman geçtikçe bu CPU kullanımı zaman geçtikçe arttı ve %60 lara kadar geldi bende hemen kapadım bilgisayarı.Aklıma gelen ilk sorun fanların bozulmuş olacağı ve bilgisayarın ısınıp bu yüzden böyle bir sorun vereceğiydi ancak kasayı açıp baktım fan da çalışıyordu . Yardımlarınızı bekliyorum .

ayrıca çözüm olmassa bios pilini çıkarın bıosu defult ayarlara alıp deneyın ..

Orijinalden alıntı: nıggaa

sorun sistemi yük altına sokan zararlı virüs yazılım v.s.. nedeniyle olabilir ..sistemi güncel bir programla taratın ...combofıx bazen bu konularda işe yarıyor ..

ayrıca çözüm olmassa bios pilini çıkarın bıosu defult ayarlara alıp deneyın ..

Şu an Security Essential Programıyla Tam taratma yapıyorum Faydalı olurmu bilmem ama ..

Orijinalden alıntı: Mucuklu Sucuk

kasayı temizle ve format çek düzelir.

Kasayı temızledim sabah,formatın faydası olucağını düşünmüyorum .İnternette birçok sitede buna benzer sorunlar buldum ve hiçbirinde formatın faydalı olduğunu görmedim.Ayrıca Kasanın İçinden bi sorun olduğunu düşünüyorum.

son durum nedir ?

Son durumm ;

Bugün kasayı götürdüğüm tamirciye gittim.Orda açtık adamla baktık,oyunlarda kasmıyor CPU Değeri normal hiç 30 - 40ın üstüne çıkmıyor . Bide orda fandan ses çıkmaya başladı sorunumda belirttiğim ses. Adam ekran kartının fanında sorun var onu değiştirelim dedi . Ama Kasma orda yapmadığı için o da çözemedi neden olduğunu . Şimdi eve getirdim bilgisayarı oyuna girdim yine aynı sorun devam ediyor.Pazartesi götürüp fanını değiştiricem ama kasmanın bu fanla ilgisi varmı biLmiorm :S Bide Senin Dediğin Combofix programını denesemmi diye düşünüyorum . Virüstende şüphelenmeye başladım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda.berke -- 18 Temmuz 2012; 17:00:43 >
  • orada kasmıyor evde kasıyor ... bu evın elektrık tesısatındanda kaynaklanabılr mı acaba ? .. imkan varsa bir arkadaşda akrabada da sistemı bılgısayarcıya goturdugun gıbı goturup çalıştırırmısın .. bosu bosuna masraf etme sonra ..
  • herkes işlemci fanının cok ses cıkarttığını zanneder ama speed fan programı ile ekran kartı fanını % 100 e getirin yanınızdaki süpürge makinesi gibidir. Speed fan programı ile oyundayken % kaçla dönüyor ekran kartı 20 30 civarıysa ses cıkarmıyor (en azından benimkinde oyle) arttırınca ses gelmeye başlıyor. Bu arada cpu kullanımı 30 60 bişey değil o anlık değişiyor. % 100 olasa bile sorun olmaz ki bende olmuştu. Ama çok kasıyor tabi ozaman.

::: Bu arada fanın eğer hızlı dönüşünden kaynaklanıyorsa ses fan değiştirsen bile sorun yine de gitmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 18 Temmuz 2012; 17:00:12 >

Orijinalden alıntı: K120

herkes işlemci fanının cok ses cıkarttığını zanneder ama speed fan programı ile ekran kartı fanını % 100 e getirin yanınızdaki süpürge makinesi gibidir. Speed fan programı ile oyundayken % kaçla dönüyor ekran kartı 20 30 civarıysa ses cıkarmıyor (en azından benimkinde oyle) arttırınca ses gelmeye başlıyor. Bu arada cpu kullanımı 30 60 bişey değil o anlık değişiyor. % 100 olasa bile sorun olmaz ki bende olmuştu. Ama çok kasıyor tabi ozaman.

::: Bu arada fanın eğer hızlı dönüşünden kaynaklanıyorsa ses fan değiştirsen bile sorun yine de gitmeyebilir.

Ses çıkması şu an yok . Ama oyunlarda CPU 60 70 Lere Kadar çıkabiliyor.Ve böylece aşırı kasıyor . Önceden kasmayan oyun şimdi neden kasara anlayamadım . Kafayı yiycem. Götürdüğüm tamircide çözemedi.Onun düşündüğü Windows tan kaynaklıdır format atalım dedi . Ama bende internette böyle sorunları yaşayan kişilerin yazdıklarına bakarak formatın hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum .

• quote:

orada kasmıyor evde kasıyor ... bu evın elektrık tesısatındanda kaynaklanabılr mı acaba ? .. imkan varsa bir arkadaşda akrabada da sistemı bılgısayarcıya goturdugun gıbı goturup çalıştırırmısın .. bosu bosuna masraf etme sonra ..

Hep bu evdeydim Sorun oluşmadan öncede aynı yere takıp çalıştırıyordum bilgisayarı hiçbirşey yoktu .Durup dururken neden olur böyle birşey anlayamadım. Bu Sorun oluşmadan önce bilgisayardan dırrrrr diye ses geliyordu.Bilgisayarı kapayıp açtığımda bu ses gitti ve oyunlarda kasmaya başladı bundan sonra.Tamircinin ordada bu sesi yaptı adam ekran kartı fanından geliyo o ses dedi.Acaba ekran kartı fanını değiştirsem sorunum çözülürmü kasma düzelirmi ? İstersen msn adresi ver ordan ayrıntılı konuşalım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda.berke -- 18 Temmuz 2012; 17:08:19 >

Orijinalden alıntı: arda.berke

quote:

herkes işlemci fanının cok ses cıkarttığını zanneder ama speed fan programı ile ekran kartı fanını % 100 e getirin yanınızdaki süpürge makinesi gibidir. Speed fan programı ile oyundayken % kaçla dönüyor ekran kartı 20 30 civarıysa ses cıkarmıyor (en azından benimkinde oyle) arttırınca ses gelmeye başlıyor. Bu arada cpu kullanımı 30 60 bişey değil o anlık değişiyor. % 100 olasa bile sorun olmaz ki bende olmuştu. Ama çok kasıyor tabi ozaman.

Ses çıkması şu an yok . Ama oyunlarda CPU 60 70 Lere Kadar çıkabiliyor.Ve böylece aşırı kasıyor . Önceden kasmayan oyun şimdi neden kasara anlayamadım . Kafayı yiycem. Götürdüğüm tamircide çözemedi.Onun düşündüğü Windows tan kaynaklıdır format atalım dedi . Ama bende internette böyle sorunları yaşayan kişilerin yazdıklarına bakarak formatın hiçbir faydası olacağını düşünmüyorum .

Oyun oynarken aşağıda açık programları kapatın. messenger gibi işe yaramayan. Son zamanlarda yüklediğin bir program varsa onun açık olmadığından emin ol. Bu kadar bir de ekran kartı fanın nasıl birşey yani soğutmasının ekran kartından vida gibi sökülmesine gerek yoksa yani sadece fan varsa o fanı temizleyebilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=c2WVXpzpSYU
    yani burdaki gibiyse. Eğer daha gelişmişiyse uğraşmasan daha iyi.Daha kötü olabilir.(örneğin ben fanın birini temizlerken fan sadece yarım tur dönmeye başladı sonra durdu. Bu manyetik alanı bozabiliryorsun metalleri yamultursan)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arda.berke

quote:

Oyun oynarken aşağıda açık programları kapatın. messenger gibi işe yaramayan. Son zamanlarda yüklediğin bir program varsa onun açık olmadığından emin ol. Bu kadar bir de ekran kartı fanın nasıl birşey yani soğutmasının ekran kartından vida gibi sökülmesine gerek yoksa yani sadece fan varsa o fanı temizleyebilirsin.
    http://www.youtube.com/watch?v=c2WVXpzpSYU
    yani burdaki gibiyse. Eğer daha gelişmişiyse uğraşmasan daha iyi.Daha kötü olabilir.(örneğin ben fanın birini temizlerken fan sadece yarım tur dönmeye başladı sonra durdu. Bu manyetik alanı bozabiliryorsun metalleri yamultursan)

Ya açık programlarlada alakası yok .Bak bilgisayarı açtım ya Sorun Yok Oyuna Girdim Oynuyorum Yine Sorun yok , kasmada yok .Alttan bakıyorum cpu kullanımı %30 civarı sorun yok. Sonra oyun başlıyor kasmaya alttan cpu kullanımına baktığımda ise %50 falan olmuş ve zmn geçtikçede artıyor bu 70 lere falan çıkıyor :S

• sen sıcaklıklarına baktın mı donanımların aida64 programını kurup oyundayken sıcaklıklarına bakabilirsin eğer ekran kartı sıcaklığı 70 80 dereceyi geçiyorsa o ses muhtemelen ekrankartındandır.

sen sıcaklıklarına baktın mı donanımların aida64 programını kurup oyundayken sıcaklıklarına bakabilirsin eğer ekran kartı sıcaklığı 70 80 dereceyi geçiyorsa o ses muhtemelen ekrankartındandır.

Zaten ses de sorun yok ses ekran kartından veya başka yerden çıkmış farketmez ama o ses yüzünden mi kasma oluyo ?
  • gta 4 oynarken ekran kartımın sıcaklığı 65 70 derece oluyor işlemcininkisi de 55 derece yani işlemci değil ekran kartım çok ısınıyor. Kasma olabiliryor. (tabi oyunun orjinalini oynasam böyle sorunlarla karşılaşmazdım) Isınan parça varsa sorun ondandır kasma sorunu.

gta 4 oynarken ekran kartımın sıcaklığı 65 70 derece oluyor işlemcininkisi de 55 derece yani işlemci değil ekran kartım çok ısınıyor. Kasma olabiliryor. (tabi oyunun orjinalini oynasam böyle sorunlarla karşılaşmazdım) Isınan parça varsa sorun ondandır kasma sorunu.

Hıı . Tm saoLasın ilgilendiğin için olmassa senin dediğin programı indirip bakıyım Sıcaklıklarına ama Oyundayken kasıyo internette takılırke yada bilgisayarda başka birşey yaparken kasma 0 diyebilirim .
  • ekran kartının fanını ekran kartın ısınıyorsa değiştirirsin.. kartın ısı değerleri anormal dereceye zaten çıkmıyor anladıgım kadarıyla senın ...fanın sogutma dışında performansa etkisi yok ... arkadaşlar haklı ..siz speed fa naidata 64 gıbı programlarla sistem ısı degerlerını konuya paylaşın ..somut bişiler olsun okuyanların elınde ona göre yorum yazılır..

..zaten gördüğüm kadarıyla normal bir durum yaşamıyorsun ..ıkı cumlelık cevabı çözümü olan .. o yizden de net bişi söylemek zor ..

ekran kartının fanını ekran kartın ısınıyorsa değiştirirsin.. kartın ısı değerleri anormal dereceye zaten çıkmıyor anladıgım kadarıyla senın ...fanın sogutma dışında performansa etkisi yok ... arkadaşlar haklı ..siz speed fa naidata 64 gıbı programlarla sistem ısı degerlerını konuya paylaşın ..somut bişiler olsun okuyanların elınde ona göre yorum yazılır..

..zaten gördüğüm kadarıyla normal bir durum yaşamıyorsun ..ıkı cumlelık cevabı çözümü olan .. o yizden de net bişi söylemek zor ..

Evet haklısın yarın ısı değerlerini öğrenip yazıcam buraya .
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.