Şimdi Ara

Bilgisayar kasasından kıvılcım ve ateş çıktı.yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese,bugün oyun oynarken bilgisayardan önce acayip bir şekilde koku geldi ardından mutfaktan bilgisayar odasına yetiştiğimde kasanın arkasından usb lerin takılmış olduğu yerden ateş çıkmaya başladı resmen bişeler eridi gibi bişey oldu,hemen fişi çektim bende belkide yanacakdı ama şuanda üçlü pirizi yenileyip bir cesaret kasayı açınca görüntü vs geldi herşey çalışıyor herhangi bir koku vs de yok sadece ekran bilgisayar açıldıktan sonra 2kez gitti geri geldi,kasanın içerisine baktığımızda herhangi bir devre yanması vs görünmüyor,o eski pirizi denemedim ama şuan bilgisayar çalışıyor oyunada girdim ısısına baktım işlemci erkan kartı vs yükte herhangi bir sorun görünmüyor sıcaklık değerleri parçaların 75i geçmiyor,aklıma gelen tek şey güç kaynağının yandığı ama benim tedirgin olduğum nokta bu kıvılcım ateş tekrardan oluşur mu çünkü yetişmesek ev, bilgisayar yüzünden alev alabilirdi işin entresan yanı şuanda hiçbir sıkıntı yok,sorunun nerde olabileceğini yada bu durum tekrarlar mı neler yapabileceğim konusunda sizlerin fikirlerine ihtiyaç duyuyorum,bilgisayar yüzünden canımızdan evimizden olmayalım kardeşlerim,düşüncelerinizi fikirlerinizi bekliyorum,şuanda bile tedirginim bilgisayarı terkedemiyorum 2 dk da olsa,teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gardanadam -- 20 Mayıs 2025; 21:8:6 >

• Sistem özelliklerini detaylı yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz...

Arka tarafa takılan kablolar içinde tam oturmamış olan var mı kontrol et...

Güç kaynağı umarım zarar görmemiştir ama güç kaynağında yüksek akım koruması yoksa ve yüksek akıma maruz kaldıysa sistem bu gibi durumlara neden olabilir yada içerideki bileşenlerden birinde kısa devre olabilir...

Sistemi detaylı kontrolden geçirmeden kullanmak sisteme yüklenmek pek iyi olmaz yinede...

Eğer fazla bilginiz yoksa işinin ehli bir bilgisayarcıya götürüp detaylı kontrollerini sağlayın...

• gardanadam kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz şeyler çok ciddi dediğiniz gibi kıvılcım ateş gibi bir durum olduysa kesinlikle iz bırakmış olmalı siz arka usb girişlerinden geldigini soyluyorsunuz yani anakarttan anakartın genelde böyle bir potansiylei yoktur yansa bile yanar söner çunkü psu gücü keser ama psunin böyle bir potansiyli var eger psu yandiysa psuyu değişin riske girmeyin böyle yangın gibi bir olay çok nadirdir yani kombine hatalar olmalı evde kacaka akım rölesi olmayacak atmayacak akım akmaya devam edecek fln yani şalteri attırması lazım.Psu kendini korumaya almayacak kablolar eriyip kopmayacak ki yangın çıkaraın duman fln yapar bir sekilde bir koruma devreye girer velki ufak bir ateş çıkar bozulur deriz ama riske gerek yok siz yanan yeri bulup değişin psuyuda güvenlikli alın kafanızda soru işaretleri azalsın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarınız hepsini dikkate alacağım suan bilgisayarı kapattım,oda ısıgı kapalı olduğundan dolayı o an yanmanın nerede olduğunu tam olarak kestıremedım,belki daha üst guc kaynagı tarafından gelmis olabilir kasaya baglanmıs bütün aygıtlar calısıyor herhangi Bi sorun yok, psu icerısındeki mavi bir Led var oda calısıyor, detaylı olmasada bilgisayarın parcaları şunlar aerocool guç kaynagı, msi h310m vd plus anakart, 8.8 GB Ram, amd rx470 ekran kartı,sandisk 240 GB ssd, 500gb harddısk, hatırladıklarım bunlar, cok enteresan bi durum gercekten, annem ile kokunun nereden geldiğini sezmeye calısırken yanmanın basladıgı anda fişi cekebildik herneyse yarın sorunu bi Bi bilgisayarcıya goturerek çözmeye calısacaz sizinde kasayı gormeden yapabılecegınız cok fazla bisey yok gibi, tavsiyelerinize tesekkur ediyorum

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Evdeki elektrik tesisatınada güvenim az, ailem bu tarz seyleri cok önemseyen insanlar degil 🙂

• Siz bilgisayarın işi hallettikten sonra bir elektrikçi çağırın evin tesisatı kontrol etsin mutlaka...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elimden kıvılcım çıktı! O_o
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.