Şimdi Ara

Bilgisayar Kapalı İken Usb Aygıtlara Güç Vermesini Engelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
12.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Biraz değişik bir sorum olacak :) Yeni anakartımı taktığımdan beri pc yi kapattıktan sonra bile mouse umun, usb flashdiskin, usb bluetooth un vs... ışıkları yanmaya devam ediyor. Ve akşamları özellikle rahatsız edici bir durum eğer pc niz odanızdaysa ;) Anca kasanın arkadasındaki power off düğmesiyle kapatınca ışıklar sönüyor. Bunu da her defasında yapmak istemiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirm biraz garip bi sorun ama yardımcı olursanız sevinirm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bios da USB den başlatma seçeneği vardır o aktif durumdadır onu kapatmanız gerekir bir de anakart üzerinde buna izin veren bir jumper olabilir anakart el kitabına bir bakın orada bulabilirsiniz.
  • jumper ayarları ile USB'nin beslemesinin yerini değiştirin. Anakart üzerindeki jumper ayarları ile USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar genellikle anakart üzerinde olur. Anakart üzerinde USB ile ilgili USB Power Select Jumper denen USB'nin hangi kanaldan (kaynaktan) besleneceğini seçebileceğimiz Jumper ayarı mevcuttur. Anakarttaki yeri anakartının markasına ve modeline göre konumu farklılıklar gösterir. Bazı anakartlarda bu özellik olmayadabilir.

PSU'nun +5V VSB beslemesinden USB'ler besleme aldığında bilgisayarınız kapalı iken bile USB'lerinizde besleme olacaktır. Bu besleme bilgisayar kapalı iken USB'den bir cihaz şarj etmek istediğiniz de gerekli olabilir. Deneyimlerim; ön panel USB'lerini +5VSB'den, arkadakiler +5VDC'den olduğunda bu tip problemleri çözdüğüm yönündedir. Resimleri örnek olarak verdim.

• Sanırım şuan daha büyük bir sorunum :) Jumperlarla oynadıktan sonra pc yi açamıyorum. Açılışta:

Verifying DMI Pool data...
    Boot fromCD
    DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS enter

Böyle diyor ne yapacağımya kafayı yiycem açamıyorum pc yi. Jumper ı eski haline getirdim yine açılmıyor. ayrıca o ışık sorunuda çözülmedi üstüne bide pc mi açamıyorum :(
  • Size gösterilen jumper ayarları örnek ayarlardır her anakartta farklıdır. Sizin anakartın kullanma klavuzuna bakıp oynadığınız jumper ayarlarını default ayarlarına getiriniz. HDD yi görmüyor sanırım ikinci boot seçenek olarak da CD-ROM seçili olduğundan oradan sistemi başlatmaya çalışıyor. Bios ayarlarını da değiştirdiniz mi? Anakartın kullanım klavuzu elinizde yoksa marka ve modelini yazın netten indirip bakalım doğru ayarlar neymiş.
  • Benim şahsi fikrim bu usb jumperları ile oynarken hdd kablolarına temas etti sorun sahibi üyemiz..Kablolar gevşemiş yerinden çıkmış olabilir.Tüm hdd kablolarını çıkartıp tekrar yerlerine taktıktan sonra bir deneme yapınız lütfen..
  • Tamam arkadaşlar jumperı eski haline getirdim ve BIOS ayarlarıyla oynayınca sorun düzeldi pc yi açabiliyorum. Fakat usb aygıtları sorunu hala devam ediyor... Jumperlarla yine oynasam biliyorum yine aynı şey olacak... başka bir çözüm yolu yokmu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilinçsiz bir şekilde olur mu diye jumperler ile oynamayın. Anakartın marka ve modeline göre kullanım kitapçığına bakın ya da netten indirip bakın orada yazar ona göre değiştirirseniz problem düzelir.
  • konuyu hortlattım ama bununla ilgili bir çözüm aradım koca internette bulamadım bilen duyan yapan varsa lütfen bir çözüm yazsın..pc kapandığında usb elektriği kesilmesi gerekiyor..ses kartım harici usb ve pc kapanıp açılınca usb deki elektrik de kesilmesse tekrar açıldığında ses kartı çalışmıyor mecburen çıkarıp yeniden takıyorum...yine bu forumda birileri saçma sapan önerilerde bulunmuş..düğmeli priz al diyenler fişi çek diyenler v.s..hiç aklıma gelmemişti zaten prizim düğmeli hem de en babasından..benim ufak bir müzik stüdyom var..ama sadece pc yi kapatıp prizi yine kullanmam gereken durumlar oluyor..her seferinde düğmeyi kapatmam olmuyor ..bilen varsa acil yardım....yukarıdaki fotoğraftaki düğmeler benim anakartta yok..
  • Anakart marka model nosu ile elinizde kullanıcı el kitabı yoksa netten indirin ve jumperleri ayarladığınızda probleminiz düzelir. Bulamazsanız marka modelini yazın bakmaya çalışırım.
  • hocam çok sağolun eve gider gitmez bir bakıcam..
  • Merhaba konuyu hortlamış olacağım sanırım :) ASUS P8B75-V anakartımın PC kapndığında USB aygıtların gücünü kesmesi için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sel_hac

Merhaba konuyu hortlamış olacağım sanırım :) ASUS P8B75-V anakartımın PC kapndığında USB aygıtların gücünü kesmesi için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Hocam anakartlar aynı

Hocam konuyu hortlattım kusura bakmayın..

Asus p8b75-v anakartımda win7 yüklüyken usbye elektrik geçişi olmuyor fakat win8 ve win10da geçiş oluyor. Ben win10 kullanıcısıyım ama geçmemesini istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steve-JOBS S kullanıcısına yanıt
    Aynen,
    w10 a geçince bende de usb de enerji kesilmez oldu.
    araştırmadayım................
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Aynen,
    w10 a geçince bende de usb de enerji kesilmez oldu.
    araştırmadayım................

Aynı şekilde bende de öyle oldu.

Çözüm bulamadım fişten çekiyorum mecbur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus anakart bios ayarlarında yok,
    sanırım düğmeli bir anahtar koyacağım.

bir başka sürpriz,
    şu anda da evdeki pc de 10 güncelleöesi başladı kendiliğinden,
    tırsmaya başladım,
    Terminatördeki Skynet gibi kendinimi çoğaltıyor bu w10?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik BIOS kısmında power management altında ErP diye bir ayar var, o enable ise disable yap yada tam tersi düzelecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.